Uspješna, skladna kombinacija bijelih i plavih boja

Uspješna, skladna kombinacija bijelih i plavih boja

Sve što je u dječjoj sobi nužno utječe na razvoj djeteta. Prema psiholozima, ne najmanje uloga igraju dječja pozadina, za dječake i djecu za djevojke ovdje su opća pravila.

  • Ako na zidovima nema uzorka ili obrasca, razvoj djeteta je sporije nego ako soba ima šarene pozadine s jasnom, velikom slikom.

To se objašnjava činjenicom da lik služi kao svojevrsna "sidro", koja popravlja pogled na bebu, tako da on ne samo da uči razlikovati oblike i boje nego i trenirati pozornost. Zato razmotrimo detaljnije kako odabrati pravu pozadina za dječju spavaću sobu.

Retro automobili na zidu u vrtiću

Retro automobili na zidu u vrtiću

Podudaranje boja za dijete po godinama (Rudolf Steinerova teorija)

Wallpaperi za dječakovu dječju sobu: 75 svijetlih ideja za unutarnji i psihički savjet o izboru boja

Ako podržavate znanstvenu metodu odabira boje za dječju sobu, možete sigurno odabrati nijansu, slažući se s teorijom boje po dobi Rudolf Steiner.

 

Ukratko ukratko objasniti njegovu suštinu, tada bilo koje razdoblje u životu djeteta nakon 6 godina tinejdžer ili odrasla osoba odgovara određenoj boji ili sjeni, u kojem se osjeća što je udobnije što je više moguće. Naravno, to ne znači da morate ponovno ljepiti pozadinu svake godine ili kupiti novi namještaj! Dovoljno je samo povremeno dopuniti dizajn dječje sobe s naglascima i priborom u odgovarajućoj shemi boja:

Vrzrast nijanse
6 - 7 godina crvena, crvena, tamno ružičasta;
8 godina oker i narančasta;
9 godina citrin, limun, žuta;
10 - 12 godina žuto-zeleno, zeleno;
13 - 14 godina tirkizno, zelenkasto-plavo, plavo;
15 - 16 godina azurno, bistro plavo, plavo;
17 godina ljubičasta, lavanda, ljubičasta, ljubičasta i nijanse.

 

Vrste tapeta za dječakovu sobu: materijal

Glavni kriterij koji određuje izbor materijala od kojeg će se postaviti pozadina za dječju sobu je sigurnost za zdravlje djeteta. Pod ovim kriterijem postoji nekoliko vrsta pozadina:

  • Papir - najjednostavniji, pristupačniji i jeftiniji, kada se proizvode, praktički ne koriste "kemiju" i sintetičke aditive, ali neće biti izvan mjesta provjeravanja certifikata. Njegova prisutnost siguran je znak savjesnog producenta.

Važna značajka: papirna pozadina "Dišite", što poboljšava kvalitetu zraka. U ovom slučaju, nedostatak papira pozadina - krhkost. No, niske cijene vrlo negiraju ovu minus.

Svijetla unutrašnjost za veselo dijete

Svijetla unutrašnjost za veselo dijete

Sigurna pozadina papira u toplim tonovima

Savjet! Pozadina u dječjoj sobi treba redovito mijenjati - razlikuju se nekoliko osnovnih dobnih razdoblja (0-2 godine, 2-4 godine, 4-6 godina, 6-9 godina, 9-11, 11-14 godina), kada je potrebno okružiti dijete s odgovarajućim ukrasima - boja je važna, njezin intenzitet, crteži itd. Drugim riječima, zidni dekor mora ići s vremenima, to jest s dobi.

Stoga, nema potrebe za dugoročnim očuvanjem pozadine, a malo je vjerojatno da će ih moći čuvati u izvornom obliku dugo vremena. Za djecu, zidovi mogu postati igralište za kreativnost, a papirnate pozadine pogodne su za tu svrhu optimalno - lako ih je izvući i ljepilo. A kada su već znatno "umorni", mogu se zamijeniti jeftino.

S pozadinom za papir, nije sramo reći zbogom dok dijete odrasta

S pozadinom papira nije žao reći zbogom dok dijete raste

Kognitivna pozadina s likom životinja u dječjoj sobi

Kognitivna pozadina s likom životinja u dječjoj sobi

Savjet! Uspješno premještanje - lijepljenje pozadine na dvije razine. Na donjoj trećoj - jeftinije, one koje ne smeta, mogu se češće mijenjati. A iznad - zanimljivije, osnovno, prije njih dijete neće doći, oni će biti dobro čuvani.

  • Tekuća pozadina - moderno i praktično rješenje. Oni su ekološki - oni uključuju želatinu, pamuk, koru stabala, micu, latice cvijeta. Ove pozadine su antistatične, ne privlače i ne akumuliraju prašinu, vatrootporne su.

Takav zid je lako slikati, pa se ispostavlja homogena, besprijekorna površina, stoga za dječju sobu zahtijeva dodatni dekor. Na primjer, možete se prijaviti crtež matrica ili zalijepite slike s naljepnicama. Bez sumnje, dječja soba bila bi vrlo pogodna za biljke (bambus, pluta, juta, ratana), ali su vrlo skupe i prilično osjetljive.

Važno! Apsolutno kontraindicirana velur tapeta, koja se konačno pretvara u sakupljač prašine.

Dječja pozadina za dječake s kartama - izvrsno rješenje za sobu u rastućem djetetu

Pozadine s kartama - izvrsno rješenje za rastućeg dječaka

Interijer za ljubavnika kemije

Interijer za ljubavnika kemije

Boja tapeta za dječaka: koliko je to važno?

Prema psihologima, tijekom prve dvije godine dijete bi trebalo biti okruženo mekane, pastelne, nezasićene boje u diskretnim, mirnim tonovima. I samo s godinama, dijete se može pretvoriti u vesela, šarena i svijetla soba u cijeloj kući, iako je važno uzeti u obzir prirodu i temperament djeteta.

Dominacija svijetlih, vrištatih, previše energičnih boja (žuti, crvena, limun, limun) može negativno utjecati na psiho-emocionalno stanje dječaka, čineći ga pretjerano nemirnim, razdražljivim.

Savjet! Zelena boja Djeluje umirujuće, ali je prilično hladno, pa se može "oživjeti" s umetcima toplih tonova.

Zelene zvijeri na bijeloj pozadini ne izgledaju dosadno, ali vrlo skladno i mirno

Zelene životinje na bijeloj pozadini izgledaju mirno i skladno

Ako je jedan od zidova zalijepljen svijetlom pozadinom, a ostatak - pastel, soba neće biti preopterećena bojom

Ako je jedan od zidova zalijepljen svijetlom pozadinom, a ostatak je pastel, soba neće biti preopterećena bojom

Važno! Prije svega, trebali biste napustiti tamne boje - vizualno apsorbiraju prostor. Štoviše, oni su kontraindicirani, ako soba ima sjeverni položaj, nedostatak svjetlosti mora nadoknaditi svjetlosne nijanse.

Topla pozadina pozadinske slike donosi ugodnu atmosferu

Topla pozadina pozadinske slike donosi ugodnu atmosferu

Prekrasne pozadine čine prostor za spavanje više tema

Prekrasne pozadine čine prostor za spavanje više tema

O klasicima: tradicionalna "dječačka" boja - nijanse plave i plava.

Ovaj je izbor u potpunosti opravdan za sobu hiperaktivnog dječaka, on će pomoći da ga pomalo ukloni i umiruje. No, za sramežljivu tišinu, bolje je dodati "energiju" - svijetle umetke crvene, narančaste, svijetlo zelene.

Bijela plava tapeta izgleda svježe i mirno

Bijele plave tapete osvježavaju i dodaju unutarnjoj "svježini"

Svijetle, učinkovite pozadine s vašim omiljenim herojem omogućuju vašem djetetu

Svijetle, učinkovite pozadine s vašim omiljenim herojem omogućuju vašem djetetu

Dječja pozadina za dječake: odaberite pravu

dijete mural - dobar način za stvaranje vedrog ugodnog okruženja u dječjoj sobi, ali biste trebali koristiti ovaj moderni uređaj s malo opreza. Prije svega treba uzeti u obzir obilježja dobnih skupina:

  • Prema psihologima, djeca mlađa od 3 godine apsolutno ravnodušni na šarene i svijetle zidne papire na zidu, priče o djeci i crtiću ne uzbuđuju. Jer ovo doba je bolje Koristite neutralne pastelne nijanse i pozadinu, i u svim završnim materijalima.
  • i ovdje od 3 do 6 godina savršena tapeta s crtićima i bajkovitim junacima.
Zidne papir s veselim likovima idealno će pristupiti za sobu djeteta od 3 godine

Zidne papir s veselim likovima idealno će pristupiti za sobu djeteta od treće godine

Sjajna udobna pozadina za mlađe dijete

Sjajna udobna pozadina za mlađe dijete

  • Za stariju djecu, njihove zahtjeve za dizajn interijera. Ta je grupa uvjetno dodijeljena dječaci 6-12 godina. No s tim se mora uzeti u obzir da je razlika između "granice" dobi ogromna. Ako šestogodišnja djeca podržavaju crtanske likove, tada će stariji dječaci već biti sramežljivi takvih iskrenih dječjih crteža.
Krevet za potpalu za tinejdžera

Krevet za potpalu za tinejdžera

Sportski kutak u vrtiću

Sportski kutak u vrtiću

Za mlađe učenike, mogućnost fotografskih pozadina s životinjama - smiješne štence, graciozan konji. Ovo je prilično univerzalni izbor, koji će izdržati značajan dobni raspon, osobito ako je slika kvalitativna i prirodna.

Ideja! Za starije studente, počevši od 10 godina, fotografija na tehnologiju (auto i bicikle), navigacija, prostor, sport će odgovarati.

Savjet! Zidne papire mogu se koristiti za zoniranje pretpostavke: junaci za crtiće, bajke i strip će odrediti igru ​​zona. Ali svijetle slike su kontraindicirane da se smjeste u blizini treninga stol - odvratit će pažnju djeteta, posebno mlađe školske dobi.

Zidne slike u spavaćoj sobi mlade bejzbol fanove

Zidne slike u spavaćoj sobi mlade bejzbol fanove

Zanimljiva kombinacija cvijeća u vrtiću

Izvorna kombinacija cvijeća u vrtiću

  • Tinejdžeri - od 12 do 16 godina, Ovdje izbor ovisi u velikoj mjeri o već postojećim interesima i hobijima. Može biti poput velike fotografije idola (sportaša, umjetnika, glazbenika), kao i pozadine s geografskim sadržajem (karta svijeta), krajolika, fotografija gradova ili jednostavno apstrakcije.

Wallpaperi za dječakovu dječju sobu: 75 svijetlih ideja za unutarnji i psihički savjet o izboru boja

Savjet! Pa, ako se slika na pozadini može duplicirati s objektima u sobi - crtež na posteljinu, jastuku ili zavjese, igračke, modeli automobila, svemirske letjelice i tako dalje.

Prostrana soba za tinejdžera u mirnim tonovima

Prostrana soba za tinejdžera u mirnim tonovima

Sve veći ljubitelj glazbe bit će zadovoljan s dizajnom svoje sobe

Sve veći ljubitelj glazbe bit će zadovoljan s dizajnom svoje sobe

Pod zidnim papirima potrebno je vrlo pažljivo odabrati bojanje i dekor ostalih zidova da ne postoji višak boje. Ne morate zidati sve zidove, to će biti dovoljno za jedan, najviše jedan i pol zidova. Čak i ako izvorna ideja o pokrivanju svih zidova fotografije i slika izgleda vrlo atraktivna za dijete, vrijedno ga je nježno odbijati.

S jedne strane, ukus, osobito u adolescenata, može se promijeniti, ponekad vrlo brzo, i ako je jedan zid lagan za ponovno lijepljenje, onda dva ili tri - skupo. Osim toga, soba mora biti postavljena dječja ormarića, police, vješalice, itd., ali slabo slažu s slikama, jer pozadinske slike zahtijevaju prostor, dominiraju, ne mogu se zamagliti.

Wallpaperi za dječakovu dječju sobu: 75 svijetlih ideja za unutarnji i psihički savjet o izboru boja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 22