Kursi boleh dilaras tinggi di dalam bilik dengan motif marinistik

Kerusi boleh laras ketinggian di bilik klasik dengan aksen biru tua

Laras untuk ketinggian najis untuk pelajar itu adalah pelaburan dalam kesihatan anak anda untuk tahun-tahun akan datang. Pertubuhan tempat kerja pelajar - satu tugas yang tidak selesa, mengenai penyelesaian yang ibu bapa memecahkan kepala mereka di seluruh dunia. Dan ini tidak menghairankan. Lagipun, bagaimana perabot yang dipilih bergantung pada produktiviti buruh kanak-kanak, keinginannya untuk belajar dan tentu saja, kesihatan dan kesejahteraan. Ia sangat penting untuk memastikan kanak-kanak duduk rata, dan tulang belakangnya berada di kedudukan yang betul. Membeli perabot sekolah, Keutamaan harus diberikan kepada penampilannya, tetapi untuk fungsi, keselamatan dan ketahanan. Secara berasingan, seseorang harus mengambil kira hakikat bahawa anak anda akan berkembang, dan mengikut proses ini, saiz perabot yang digunakan mesti berubah. Oleh itu, untuk terus membeli perabot baru, anda harus membeli item dengan ketinggian laras. Semua kriteria ini sah untuk kerusi sekolah.

 • Kriteria untuk memilih kerusi untuk pelajar
 • Bahan yang hendak dipilih
 • Kerusi ortopedik dan kelebihan mereka
 • Reka bentuk kerusi
 • Kursi-transformer
 • Posisi yang betul untuk bayi dan mekanisme kerusi
 • Keperluan lain untuk postur yang betul
 • Inovasi dalam industri
 • Memilih kerusi untuk kelas komputer
Kerusi kayu boleh dilaras tinggi pada roda

Kerusi kayu, ketinggian boleh laras, pada roda

Kerusi lembut dengan kaki keluli boleh laras di bahagian dalam bilik pelajar

Kerusi lembut dengan kaki keluli boleh laras di bahagian dalam bilik pelajar

Kerusi merah jambu untuk pelajar sekolah menengah rendah dengan pelarasan ketinggian diletakkan di bawah kerusi

Kerusi merah jambu untuk pelajar sekolah menengah rendah dengan pelarasan ketinggian diletakkan di bawah kerusi

Kriteria untuk memilih kerusi untuk pelajar

Dari pilihan kerusi yang betul bergantung kepada sikap dan kesihatan pelajar, jadi masalah ini harus dirawat dengan perhatian khusus. Lagipun, kanak-kanak tidak dapat diselamatkan. Oleh itu, untuk mencegah perkembangan komplikasi yang banyak dengan postur adalah lebih mudah (dan lebih murah) daripada itu untuk menghapuskannya.

Kerusi dalam reka bentuk klasik untuk murid sekolah

Kerusi dalam reka bentuk klasik untuk murid sekolah

Oleh itu, beri perhatian kepada kerusi yang dirancang secara ergonomik. Ia membolehkan anda memastikan kedudukan anak yang betul di meja. Kerusi ini bahkan boleh dipanggil "pintar", kerana mereka memantau postur anak dan tumbuh bersama dengannya. Oleh itu, setelah melabur dalam kerusi ini, anda akan menyediakan anak anda dengan selesa dan selesa tempat kerja untuk tahun yang akan datang. Oleh itu, sebelum pergi ke kedai untuk pembelian, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti ciri-ciri utama yang perlu anda perhatikan.

Pertama sekali, anda harus berminat dengan persoalan tentang apa yang kerusi dibuat. Bolehkah tempat duduk disesuaikan untuk ketinggian, kecondongan dan kedalaman. Beri perhatian khusus kepada kehadiran backrest yang tinggi. Idealnya, ia sepatutnya dapat mengubah kedudukannya. Bukan tempat penting terakhir dalam memilih kerusi adalah ketersediaan pilihan tambahan, seperti:

 • kastor;
 • tangan;
 • tapak kaki.
Kerusi yang sesuai untuk kanak-kanak: belakang tinggi untuk posture yang betul, sandaran tangan, kaki dengan ketinggian boleh laras dan kastor

Kerusi yang sesuai untuk kanak-kanak: belakang tinggi untuk posture yang betul, sandaran tangan, kaki dengan ketinggian boleh laras dan kastor

Kerusi kualitatif untuk murid sekolah harus mempunyai ciri-ciri berikut:

 • kekuatan;
 • kebolehpercayaan;
 • keramahan alam sekitar.

Antara lain, kerusi dibahagikan mengikut jenis sokongan: mereka boleh menjadi satu atau dua dan empat kaki.

Kerusi putih dengan ketinggian boleh laras di bahagian dalam bilik kanak-kanak yang terang

Kerusi putih dengan ketinggian boleh laras di bahagian dalam bilik kanak-kanak yang terang

Bahan yang hendak dipilih

Kepentingan pemilihan bahan ditentukan oleh hakikat bahawa ketahanan produk dan keselamatan anak bergantung pada ini. Oleh itu, pengikat bahan dan yang boleh dipercayai adalah ciri utama yang harus dipertimbangkan ketika memilih kerusi. Adalah penting bahawa bahan dari mana kerusi dibuat adalah mesra alam.

Logam dan pokok - bahan utama yang digunakan dalam pembuatan perabot untuk kanak-kanak dan remaja. Pada masa yang sama, kerusi yang dibuat dari kayu semula jadi dibezakan oleh keserasian ekologi yang lebih tinggi. Jangan kehilangan kekuatan mereka. Tahap kebolehpercayaan bergantung kepada jenis spesies pokok yang digunakan dalam pembuatan model tertentu. Kualiti aksesori aksesori juga mempengaruhi kekuatan kerusi. Di antara kelebihan lain struktur kayu, ia dapat diperhatikan bahawa mereka lebih menyenangkan untuk disentuh daripada versi logam sejuk. Pada masa yang sama, kerusi logam mempunyai fungsi yang lebih tinggi daripada "rakan sekerja" kayu mereka.

Kursi kayu dengan kerusi yang boleh dilepaskan dengan lembut - trend baru pedalaman

Kursi kayu dengan kerusi yang boleh dilepaskan dengan lembut - trend baru pedalaman

Setelah menghentikan pilihan, sebagai contoh, pada pembinaan logam, anda masih harus memutuskan model, yang juga mempunyai jumlah yang mencukupi. Ia boleh seperti najis biasa tanpa butiran yang tidak perlu, dan struktur ortopedik pelbagai fungsi atau bahkan kerusi untuk kanak-kanak sekolah, ketinggian boleh laras.

Plastik dan logam - kombinasi anggaran ketika membuat kerusi untuk anak-anak sekolah

Plastik dan logam - kombinasi anggaran ketika membuat kerusi untuk anak-anak sekolah

Kerusi ortopedik dan kelebihan mereka

Perhatian khusus hendaklah dibayar kepada kerusi untuk pelajar, ketinggian laras, ortopedik. Model sedemikian mempunyai beberapa fungsi berguna. Oleh itu, sesetengah daripada mereka membolehkan anda menyesuaikan diri dengan pertumbuhan anak sekolah, yang membolehkannya menduduki kedudukan yang betul di atas meja. Ini sangat penting apabila duduk di kerusi untuk masa yang lama.

Tempat duduk dan backrest boleh dibuat sama ada dengan permukaan yang keras atau lembut. Dalam kes ini, ia boleh menjadi biasa, atau mempunyai bentuk ortopedik. Untuk membuat kerusi dengan permukaan keras, gunakan kayu atau papan lapis. Untuk menjadikan tempat duduk lebih lembut, gunakan pelembut. Untuk meletakkan ia kembali ke dalam lapisan busa atau mana-mana bahan lembut tahan lama yang lain. Kemudian semuanya ditutup dengan kain. Pada masa ini dalam senjata syarikat yang mengeluarkan pelbagai jenis upholsteri kain untuk kerusi.

Bentuk ortopedik kerusi mengulangi selekoh tubuhnya dan membentuk postur yang betul pada anak

Bentuk ortopedik kerusi mengulangi selekoh tubuhnya dan membentuk postur yang betul pada anak

Apabila memilih sesuatu bahan, penting untuk mempertimbangkan bahawa ia boleh dibersihkan dengan mudah.

Reka bentuk kerusi

Bagi seorang remaja, reka bentuk juga penting. Ajak aktiviti menarik ini kepada kanak-kanak. Lagipun, tiada siapa yang mengenalnya lebih baik daripada cita rasa dan keutamaannya. Walau bagaimanapun, keinginannya yang berlebihan mesti dikawal: sebenarnya hari ini dia akan menikmati najis kuning, dan esok dia akan mengganggunya - tidakkah anda membeli yang baru?

Petua: jika kerusi itu seperti anak anda, maka kemungkinan dia akan terlibat dengan kesenangan, meningkat dengan ketara. Oleh itu, sebagai tambahan kepada ciri-ciri fungsional, apabila memilih reka bentuk, anda harus memperhatikan aspek kerusi moden ini.

Kerusi plastik putih dengan ketinggian boleh laras di dalam bilik kanak-kanak lelaki itu

Kerusi plastik putih dengan ketinggian boleh laras di dalam bilik kanak-kanak lelaki itu

Kursi-transformer

Sebuah kerusi untuk seorang pelajar sekolah, yang boleh dilaras tinggi, mungkin, model optimum. Lagipun, ia akan berkembang dengannya, dan oleh itu akan menjadi panjang untuknya. Oleh itu, pilihan kerusi adalah yang terbaik untuk pergi ke kedai dengan kanak-kanak.

Petua: Beli kerusi untuk pelajar, ketinggian laras, lebih baik tidak di Internet, tetapi di kedai sebenar. Lagipun, jika anda memesan kerusi di kedai dalam talian, anak anda tidak akan dapat mencuba "meraba", merasakan betapa mudahnya ia. Sebagai alternatif, anda boleh memilih model yang paling sesuai di kedai, dan membeli kerusi yang sudah diuji di Internet, jika harganya menarik.

Tawaran menarik boleh didapati di Ikea, di mana kerusi untuk pelajar, ketinggian laras, dibentangkan dalam pelbagai.

Transformer najis mint dari IKEA

Transformer najis mint dari IKEA "berkembang" dengan kanak-kanak

Biarkan anak anda menguruskan "ujian ujian" sebenar untuk kerusi: dia akan duduk di atasnya, gelisah. Betapa selesa dia akan bersamanya selama beberapa jam? Ini tidak bermakna ibu bapa pada masa ini mungkin tidak aktif. Mengesan betapa betul postur itu pada ketika ini di dalam pelajar, bagaimana lurus dan mantap dia duduk. Berikan perhatian khusus sejauh mana kerusi itu boleh diselaraskan kepada "tuannya".

Dengan membeli kerusi kanak-kanak, boleh laras, untuk pelajar, anda melabur dalam kesihatannya.

Posisi yang betul untuk bayi dan mekanisme kerusi

Kaki murid sekolah harus berdiri tegak di atas lantai, dan di antara kaki dan kaki harus membentuk sudut yang tepat. Kedudukan kaki boleh disesuaikan dengan bantuan mekanisme khas, yang membolehkan anda menyesuaikan ketinggian kerusi untuk pertumbuhan kanak-kanak.

Organisasi yang sesuai di tempat kerja pelajar

Organisasi yang sesuai di tempat kerja pelajar

Terdapat beberapa varian pembinaan mekanisme sedemikian. Jadi, sebagai contoh, satu model mengandaikan bahawa kerusi boleh bergerak berturut-turut. Pengancing dilakukan dengan menggunakan apertur yang sama. Langkah menggerakkan tempat duduk disediakan oleh jarak antara lubang-lubang ini. Jenis pembinaan ini digunakan terutamanya untuk model kayu. Dalam kes ini, produk logam boleh dilengkapi dengan mekanisme pelarasan atau berikut ini.

Satu lagi varian reka bentuk mampu mengubah panjang kaki dengan hanya memindahkannya ke dalam bangkai. Kadang-kadang mekanisme ini ditambah dengan tuas khas, yang mana anda boleh menyesuaikan ketinggian tempat duduk. Ini mencapai mod pemboleh ubah yang tak terhingga.

Reka bentuk kayu dengan ketinggian kaki laras

Reka bentuk kayu dengan ketinggian kaki laras

Kedua-dua mekanisme ini adalah mudah. Pada masa yang sama, tahap kebolehpercayaan mereka bergantung kepada kualiti pengikat dan bahan yang digunakan.

Keperluan lain untuk postur yang betul

Walau bagaimanapun, terdapat kes-kes apabila menyesuaikan mekanisme kaki kanak-kanak tidak sampai ke lantai. Dalam kes ini, disyorkan untuk menggunakan yang sesuai berdiri. Tetapi dalam beberapa kes lebih mudah untuk memilih kerusi dengan palang khas yang telah dipasang di dalamnya.

Peranan tapak kaki boleh dilakukan oleh rak bawah meja

Peranan tapak kaki boleh dilakukan oleh rak bawah meja

Ia juga penting bagi kanak-kanak untuk memberikan sudut tepat antara lutut dan lengan. Kedudukan ini boleh dicegah oleh kerusi terlalu rendah. Dalam kes ini, lutut terlalu tinggi, yang menghalang peredaran yang betul. Akibatnya, kaki anda menjadi cepat letih.

Kerusi tinggi juga mencetuskan kesulitan untuk kanak-kanak. Dalam kes ini, tiada sokongan di kaki. Dalam situasi seperti itu, anda boleh membantu menyesuaikan kerusi. Untuk mengkoordinasikan kedalamannya dengan betul, perlu memastikan bahawa lutut murid tidak menyentuh sisi kerusi.

Kerusi mudah dengan ketinggian kerusi laras tanpa lengan

Kerusi mudah dengan ketinggian kerusi laras tanpa lengan

Inovasi dalam industri

Baru-baru ini, terdapat semua variasi baru ketinggian-laras meja dan kerusi. Mereka dibezakan bukan sahaja oleh mekanisme yang luar biasa mereka, tetapi juga oleh penyelesaian reka bentuk asal.

Oleh itu, model itu pengubah kerusi "Kotokota" dibezakan oleh mekanisme yang boleh dipercayai dan tahan lama. Dan tahap keramahan alam sekitar yang tinggi ditunjukkan oleh bahan dari mana ia dibuat. Ini adalah pokok semulajadi. Kerusi ini boleh digunakan bermula dari bulan-bulan pertama kehidupan. Dan dia akan berkhidmat sehingga tamat pengajian. Ia benar-benar reka bentuk yang bijak yang boleh membesar dengan anak anda. Ciri-ciri ini disediakan oleh ciri-ciri penyesuaian mekanisme. Hasilnya, kedudukan yang betul postur kanak-kanak dicipta. Model ini begitu kuat sehingga dapat bertahan hingga 100 kg.

Model ini menyediakan lokasi yang betul pada badan di kerusi

Model ini menyediakan lokasi yang betul pada badan di kerusi

Satu lagi model moden pengubah - "smartstool" adalah sejenis model lutut yang dipanggil. Ia mempunyai pangkalan mudah alih, yang membolehkan kanak-kanak mengambil apa-apa. Penekanannya adalah untuk memberikan sokongan untuk sendi lutut, akibatnya kaki tidak begitu letih. Reka bentuk ini menyediakan sokongan pusingan di pendirian khas, menyebabkan tulang belakang secara automatik diratakan. Model ini membolehkan untuk memastikan pengagihan tekanan seragam, akibatnya tidak ada voltan berlebihan. Ini membantu meningkatkan peredaran darah, serta menguatkan otot-otot belakang.

Pengagihan berat badan semasa duduk di smartstool

Pengagihan berat badan semasa duduk di smartstool

Kursi untuk kanak-kanak sekolah boleh dilaraskan dengan ketinggian: pilihan untuk kelas di komputer

Membeli kerusi untuk komputer, adalah wajar untuk memilih pilihan sejagat, supaya ia dapat digunakan untuk jenis pekerjaan yang lain. Pilihan sedemikian boleh menjadi kerusi roda. Dalam kes ini, kanak-kanak tidak perlu mengubah posisi tulang belakang, membongkarkan postur, dalam cubaan untuk beralih dari desktop ke komputer. Dalam kes ini, anda boleh memandu lebih dekat ke komputer.

Kerusi komputer dengan sarung lembut dalam warna biru

Kerusi komputer dengan sarung lembut dalam warna biru

Biasanya, belakang kerusi komputer berada pada sudut 90 darjah. Ini menyumbang kepada postur yang betul. Walau bagaimanapun, model klasik mempunyai kerusi bukan kerusi, jadi duduk di struktur tersebut tidak begitu mudah. Oleh itu, untuk memberikan keselesaan kepada kanak-kanak, dapatkan model dengan upholstery. Dalam kes ini, tempat duduk dan sandaran akan dipenuhi dengan bahan lembut atau kulit. Memilih kerusi untuk komputer, adalah wajar untuk kekal pada model tanpa lengan tangan, kerana mereka tidak dapat disesuaikan dengan ketinggian.

Sebuah kerusi untuk ketinggian murid sekolah tinggi: model klasik kerusi untuk bekerja di komputer - tanpa lekukan tangan dan roda

Model kerusi klasik untuk bekerja dengan komputer - tanpa lekukan tangan dan roda

Perhatian khusus harus diberikan kepada model khas yang direka untuk kanak-kanak. Punggung mereka dibuat dengan mengambil kira ciri-ciri struktur badan kanak-kanak itu. Model sedemikian lurus, bengkok di kaki bawah atau lengkung sepenuhnya.

Petua: Pilihan yang paling sesuai untuk kanak-kanak ialah kerusi kerusi ergonomik untuk bekerja di komputer. Mereka dilengkapi dengan roda, dan dengan itu dapat berputar 360 derajat. Bahagian belakang dan tempat duduk model ini boleh diselaraskan.

Kerusi boleh laras ketinggian untuk pelajar: keselesaan di atas semua dan model terbaik 80+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 77