A sarokbútor tökéletes egy hosszú helyiségben

A sarokbútor tökéletes egy hosszú helyiségben

kis kanapé a kis konyhában A legjobb megoldás a kis apartmanok, így létrehozhat egy extra ágyat. Modern kárpitozott bútorok a konyhában nem csak kényelmet teremt - sok szempontból funkcionális: alvóhely, hely, ahol az asztalnál ülni, és fülkék a dolgok tárolására.

Tartalom:

 • Kis kanapé a kis konyhában
 • Kárpitozott bútorok lehetőségei 
 • Egyszerűsített modellek
 • A kibontakozás elvei
 • Hogyan kell stílusosan választani?
 • Mi legyen a kárpit?
 • Melyik konyha zóna, hogy tegye a kanapé?
A bútorok nicheje értékes helyet takarít meg

A bútorok nicheje értékes helyet takarít meg

Kis kanapé a kis konyhában

Kis kinyitható kanapé - egy kis konyha bútora, a lakók számára Hruscsov épületek, eltérő ritkaság. Nagyon sok országban vannak. Ezért a lakók kis apartmanok létrehozása során a belső jár mindenféle trükkök. A fő cél - egy kétszobás lakást egy kényelmes otthonba, amely nem csak hálószoba és nappali-étkező, és egy pótágy, ha egy másik város rokonai érkeznek.

Egy kis kanapé a konyhában egy ágyban ebben a helyzetben pontosan az, amire szüksége van. A konyhában megszűnik, hogy csak egy hely a főzés és evés, akkor válik a étkező, nappali és a hálószobát egy időben. nem ritkán kis összecsukható kanapé a konyhában - kényszerített intézkedés, ha más helyiségekben egyszerűen nincs elég ágy a lakók számához. Ezután a konyhaszekrény minden nap éjszakára alszik.

IKEA konyhaszekrényből készült modellek

Modellnév tervezés jellemzői
Bedingo Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre A kibontakozó mechanizmus a "Könyv". Alkalmas egy kis költségvetéshez. Kényelmes kivehető fedél.
Elvros Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre Sarok kanapé lekerekített formákkal és poliuretán habtal töltött. A mesterséges bőrből készült kárpitoknak köszönhetően a nedvességet nem szívja el és könnyen károsítja a szennyeződéseket.
Karlstad Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre A kanapé 1,2, és 3 helyezett. Vannak dobozok tárolására. A karfák eltávolításával extra helyet biztosít az üléshez.
Klippan Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre A kompakt modell népszerű a fiatal közönség körében. A készlet tartalmaz egy további színes fedelet.
Levos Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre A fő előny - a kerekek és a hajtás mechanizmusa. A készlet közepes merevségű matracot tartalmaz, amelyre nem csak időről időre, hanem naponta is alszik.
Omotfors Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre Költségvetési modell keretből készült farostlemezből, tárolóhely és csúszó mechanizmus. A kibontott formában egy teljes ágy, amelyen elegendő hely van a párnak.
Solsta Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre Kis méretű, kompakt, olcsó kivitel. A kibontott formában két felnőttet nyugodtan fog elhelyezni.
Friheten Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre Szögletes modell bármely irányban. Retractable mechanizmus, rés és 2 dekoratív párna.
Hagalund Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre A klasszikus kialakítás lehetővé teszi, hogy bármilyen belső térbe helyezze. Összecsukható mechanizmus, puha karfa és mosóhely.
Eskarbi Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre Ortopéd bázis levehető matracokkal, kiváló vendégfelszereléssel, kényelmes szállást és bérlést is biztosít.

Ha egy lakás úgy néz ki, mint eztudii, és konyha kombinált nappalival, ez a kanapé két különböző zónának a megkülönböztető jellemzője. Néha kicsi kanapék kerülnek a konyhába, hogy racionálisan töltsék be a területet, mert itt, mint bármelyik másik helyiségben, vigasztalni kell.

Fontos! Világossá kell tenni, hogy a beszélgetés szól konyha, amelynek területe legalább 9 négyzetméter. m. Ha a szoba mérete kisebb, akkor a kanapé egyszerűen nem lesz képes kibővíteni. A nagyon kis konyhák tulajdonosai gyakran nem is tudják, hol helyezze el a hűtőszekrényt, és vegye ki a folyosóra.

A konyha sarok kanapé egy kis konyha számára segít, ha a vendégek egy másik városból érkeznek a lakás tulajdonosaihoz. Valakinek van helye a hálószobában vagy a nappaliban, és valakinek a konyhában kell feküdnie. A kibontott állami konyhában a kis kanapé egy teljes ágyat alakít ki, és alvás közben nem kevésbé kényelmes, mint az kanapé a nappaliban.

Stúdió apartman modern stílusban

Stúdió apartman modern stílusban

Tipp Ne tervezzen egy kanapét a konyhában, mint egy állandó alvó (ez csak szélsőséges esetekben engedélyezett, ha nincs kiút). A legtöbb gyártó, a konyhai kanapék méretének minimalizálása érdekében, feláldozza annak a személynek a kényelmét, aki aludni fog ezen a bútoron.

Sarok kanapé praktikus bőrkárpitozással

Sarok kanapé praktikus bőrkárpitozással

A kárpitozott bútorok lehetőségei a konyhában

Konyha belső tér, ahol a puha bútorok nem nevezhetők triviálisnak. Azonban egy kis sarokkanapé felvásárlása sokkal nehezebb, mint választani székek, mert számos tényezőt figyelembe kell venni:

 1. a kanapé összeegyeztethetősége az összeszerelt állapotban és a helyiségben;
 2. méretek szétszerelt formában;
 3. funkcionalitás (tárolóeszközök tárolására);
 4. az átalakulás egyszerűsége;
 5. a szerkezet ereje;
 6. a kárpitozás praktikussága;
 7. egy kis kanapé kell díszíteni egy kis konyhát, és nem rontja el a belső.

 • Sarok kanapé egy résszel - ez a legjobb lehetőség egy kis helyiségben. Ülni kényelmes, és a helytakarékosság nyilvánvaló. A szögletes kanapék gyakran több embert fogadnak az asztalnál, mint a közvetlen klasszikus modellek. A sarok típusának szinte mindegyik szekrénye résszel rendelkezik, hogy mindenféle konyhai edényt befogadjon.

Az ilyen bútorok méretre bővíthetők egy teljes ágy, és összeszerelt állapotban nagyon kevés helyet foglal el. Konyhaszekrények egy kis konyha számára félkör alakúak. Ha a szoba nagyon kicsi, akkor meg kell vásárolnia egy modellt az átalakítás lehetősége nélkül, de az oldalsó polcokkal és egy nagy dobozral az ülés alatt.

Az ilyen design segít elrejteni az összes ritkán kiaknázott dolgot, például az elektromos húsdarálót, az aerogrillet. És a polcokon, amit fel tudsz tenni váza, óra, kis vevő és egyéb elemek.

Összecsukható bútorok pótágyat hoznak létre

Összecsukható bútorok pótágyazást biztosítanak

A stúdió apartman félkör alakú összecsukható modellek, amelyek szükség esetén nagy ágyakká alakulnak. Azok számára, akik inkább a funkcionalitást és a kényelmet kedvelik, a gyártók moduláris kanapékból állnak, amelyek a tulajdonos kérésére megváltoztatják a konfigurációjukat. Gyakran előfordul, hogy ilyen modelleket kiegészít egy mini-bár és egy polc magazinok, az ülés alatt van tároló dobozok.

Tipp választott moduláris kanapé, a vevőnek különös figyelmet kell fordítania a keret minőségére. Ha nem erős, akkor három gyakori átalakulás gyorsan meghiúsul.

Moduláris lakosztály egy stúdióapartmanban

Moduláris lakosztály egy stúdióapartmanban

Egyszerűsített modellek kis kanapék

Összecsukható kanapék ágyakkal - egy másik lehetőség a konyhában. Bár a kanapé nem terjed ki nagyon széles körben, elég kényelmes aludni rajta. Egy és két dupla, de a konyhában az elsőt kell megvásárolni. Azonban, ha a konyha nem szabványos és nagy méretű, akkor vásárolni egy kétszemélyes kanapén.

Ezek a modellek háttámlával vagy anélkül vannak. Az átalakulásnak két változata van - kiválasztható és összecsukható. Néhány kanapé titkos fiókokkal van felszerelve.

A kis konyha nem mentség arra, hogy ne legyen kényelmes kanapé

Egy kis konyha - nincs mentség ahhoz, hogy feladjunk egy kényelmes kanapét

 • Divan-pad Olyan modell, amelyet úgy terveztek, hogy üljön és tárolja a ritkán használt dolgokat. Ilyen bútorokat "szekrénynek" nevezhetnek. Ez az egyszerűség, a könnyűség, a kényelem és az alacsony árak megkülönböztetik. Leggyakrabban az ilyen padok gyártói számára a gyártók könnyű anyagokat választanak.

A stilisztikai tervben a kanapépad semleges, ezért tökéletesen illeszkedik a belső térbe. A díszítéshez ezt a bútortervezőt ajánljuk Különböző méretű, formájú és színű párnák. Néhány sarokágyat egy asztal egészít ki, amely szükség esetén az asztal másik helyére válik.

Kanapé (ágy a konyhában) a kibontakozás elve szerint

Ha egy kanapét nem csak az asztalnál ülnek, hanem inkább horgonyként használják, akkor transzformatív változatot kell választani. Ma több mint tíz van a kanapék összecsukására szolgáló mechanizmusok típusa.

név Napi használat Ruhaszekrény elhelyezkedés
könyv
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
Ez problémás, erőfeszítéseket kell tenni igen El kell menni a falról
tangó
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
kényelmes igen El kell menni a falról
evroknizhka
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
Kényelmes, ha nincsenek kerekek -
károsíthatja a padlót
igen kényelmes
gólyaorr
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
Kényelmes, nincs kár a padlón igen kényelmes
puma
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
kényelmesen Csak sarokmodellekben kényelmes
török
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
kényelmesen Tágas A falról kissé távolodni kell
harmonika
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
Némi erőfeszítésre van szükség nincs Sok hely van a kibontakozáshoz
kihúzható
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
kényelmesen nincs kompakt
Francia kagyló
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
Nem - az ágy felülete nem erős. A napi működés probléma nincs kényelmes
forgó
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
kényelmesen nincs kényelmes
Amerikai kagyló
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
Kényelmes alvást biztosít, tartós kialakítás nincs kényelmes
delfin
Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre
Rövid élettartamú mechanizmus Van, tágas kényelmes

A legnépszerűbbeknek többet kell olvasniuk.

 • "Delfin" vagy "kenguru" a konyhában - a legjobb lehetőségek. Mindenki számára ismerős konyhai sarkok lehetséges egy ilyen transzformációs mechanizmus megfigyelése. Annak érdekében, hogy a kanapé ágyba forduljon, a hosszú ülés alól további elemet kell húzni, amely alvóhelyként szolgál, könnyű mozdulattal. Ez a modell alkalmas bármelyik konyhára, beleértve egy nagyon kicsi.
Összecsukható mechanizmus"Дельфин" - удобен для более просторных помещений

A "delfin" összecsukható mechanizmus kényelmes a tágasabb szobák számára

Tipp Ha ilyen kanapét vásárolsz, győződj meg róla, hogy a design rugós zárakkal van felszerelve. A jelenlétük a bútorok minőségét jelzi.

A francia kagyló vonzó a megjelenésük, hátuk elegáns és szép. De az átalakulás során a háttámlák nem érintettek. Az ilyen kanapé kibontakozásának elve hasonló a normál kagylóhoz. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a francia kanapék nagyon kevés helyet foglalnak el, ez ideális megoldás kis konyhák számára.

Francia kagyló a lakk kárpitozásban

Francia kagyló a lakk kárpitozásban

 • sedafleks - ez egy francia kanapéhoz hasonlít, de többet költ. De tartós használatra vásárolható, mint horgonyzóhely. Míg az első lehetőség csak ritka kiaknázásra alkalmas.

De a kis helyiségekhez tartozó egyenes kihúzható kanapék a legkevésbé alkalmasak, és ennek több oka is van:

 1. nehezen bomlik;
 2. nem tárolhatnak dolgokat;
 3. ezeknek a modelleknek a mechanizmusa nagyon "szeszélyes";
 4. szétszerelt formában ez a design túl sok helyet foglal el.
A Sedaflex a konyhában nehézkes lesz

A Sedaflex a konyhában nehézkes lesz

Egy jó modell a "harmonika". Megbízható, könnyen bomlik, de sok helyet igényel, így jobban megfelel stúdió apartmanok.

A kanapé-könyvnek számos változata lehet:

 • kullancs-tak;
 • pihenni;
 • evroknizhka;
 • click-clack.

Ha tartósan használni akarja, meg kell vásárolnia "Click-clack" vagy "eurobook". Ezekben a modellekben az osztályok rendelkeznek az összes edény tárolásáról, és meglehetősen egyszerűen rendezhetők. A klasszikus könyveket nem a gyakori átalakításhoz tervezték, ezért azokat csak ritka esetekben tervezik, ha ágyként való használatra tervezik.

"Книжка" от IKEA со сменными чехлами и комфортным матрасом

"Könyv" az IKEA-ből eltávolítható fedelekkel és kényelmes matracokkal

Tipp Az "eurobook" megvásárlása előnyben részesítheti azokat a modelleket, amelyek a vezetőprofilok segítségével lebomlanak. A hengerek kevésbé megbízhatóak a működésben.

Hogyan válasszunk ki egy kanapét a stílusban?

Bármilyen helyiség belső kialakításakor a bútorok a stílus függvényében változnak. Ez a szabály a konyhára vonatkozik. Számos tényezőre van szükség, amikor figyelmet kell fordítanunk a kanapé megvásárlására ebben a teremben:

 • klasszicizmus megköveteli a semleges hangnemek szimmetrikus modelljének megvásárlását. Művészi elemek kovácsolása és fafaragás.
 • mert Angol belső nemes árnyalatú tipikus bútorok, amelyek egyedi elemeit aranyozással és monogrammal díszítik. Kiegészíthető párnákkal és kefével.
 • Antik bútorok A piros vagy világos sárga színű puha sarokágyat fogadja.
 • Birodalmi stílus megköveteli a boncolást és a nyomorúságot. Ezért a birodalmi konyha alvó helyét fényűzőnek kell kiemelni.
 • mert minimalizmus Meg kell vásárolnia egy egyszerű, de funkcionális modellt semleges vagy világos pasztell tónusok.
Klasszikus belső tér a hagyományos dekorációval

Klasszikus belső tér a hagyományos dekorációval

 • modern - Világos dekoráció, aszimmetria és nem szabványos formák itt várnak.
 • barokk - a sima és lekerekített formák jelenléte, luxus kárpitozás.
 • mert Provence vagy country ételeket csinál kockás kis kanapé.
 • A irány pop art sikeresen kombinálva a klasszikus formákkal és a szokatlan dekorációval.
 • Bútorokhoz Art Deco stílusban tipikus villanásos megjelenésű, de nem lehet túlzás, különben a kanapé kissé bámulni fog.
Art Nouveau stílusban, ékezetes bútorokkal

Art Nouveau stílusban, ékezetes bútorokkal

Tipp Mivel a fő cél a főzés, mindig lesz spray, párolgás és morzsák. Tekintettel erre a tényre, a konyha kanapé kell biztosítania eltávolítható fedelek.

A cserélhető borítók segítenek a hosszabb ideig tartani

A cserélhető borítók segítenek a bútorok tovább tartásában

Mi legyen a kárpit?

A legpraktikusabb bútorok kárpitozása a helyiségekben, ahol az élelmiszer elkészül, egy bőr vagy vinilbőr (műbőr, ami sokkal olcsóbb, mint egy természetes analóg). Ez a kárpit:

 1. Ne félj az olaj és a mártás fröcskölésétől;
 2. erős;
 3. ellenáll a kiégésnek;
 4. nem igényel különös gondosságot.
Praktikus és stílusos kárpitozás konyhai standokon

Praktikus, stílusos kárpitozás konyhai standokon

Ezeket az anyagokat olyan családok számára ajánljuk, ahol kisgyermekek vannak, mert a gyerekek gyakran gyakran nem megfelelő ételt fogyasztanak, ami mindig a kárpiton lévő foltokra vezet.

Mindazonáltal bőr és a mesterséges párna nem az egyetlen elfogadható anyag a konyhában. A modern bútorgyárak praktikus és tartós anyagokat kínálnak az ügyfeleknek, akik nem félnek a foltoktól és nem szagolják a szagokat.

Tipp Például, választhat bútorokat velúr kárpitozással vagy rattan.

A bútorok bársonyos bevonata a szobát kellemes és melegebbé teszi

A bútorok bársonyos bevonata a szobát kellemes és melegebbé teszi

Ha nagy konyha van, akkor semmi sincs aggódni: a kanapé a lemez és a munkafelület legtávolabbi távolsága mellett helyezhető el. Ilyen távolságban az előkészített ételből készült permetek nem szörnyűek neki.

A belső tér minden konyhában néz hatékonyan kárpitozott bútorok kárpitozással pasztell árnyalatok. A fehér kanapé egy elegáns lehetőség, de ez a címke. Ha a ház tulajdonosai betartják Japán hagyományok, meg kell nézni bútorok világos kárpit, kiegészítve párnákkal.

Kortárs kontraszt fényes részletekkel

Kortárs kontraszt fényes részletekkel

Tipp Kárpitos bútorokat kell választani összhangban a helyzet alapvető színsémájával. Csak figyelembe véve az összes finomságot, akkor elérheti a konyha ideális belsejét, amelyben van egy kanapé.

Hideg skandináv kép a konyhaterület belsejéről

Hideg skandináv stílus

Melyik konyha zóna, hogy tegye a kanapé?

A dívány elhelyezése az étkezőben számos lehetőség:

 • Az ablak alatt. A sarok és a klasszikus egyenes konstrukciók alkalmasak egy ilyen elrendezésre.
 • A konyha közepén. Ez a lehetőség nagyméretű konyha vagy stúdió lakás számára alkalmas. Egy kis területen egy ilyen elhelyezés nem fog működni.
 • Szemben a munkaterületre. Ha a konyhában van egy standard elrendezés, egy szemben fekvő kanapé szekrények és lemez, párhuzamosan. Ha a kanapé egyenes, elegendő hely van a sarokban a hűtőszekrény felszereléséhez.
 • Konyhasarok asztallal vagy egyszerűen egy sarokkanna lesz az optimális megoldás a konyha sarkába való elhelyezésre. Ezzel az elrendezéssel szabaddá válik a hűtőszekrény és egyéb hasznos elemek helyének további része.

Tipp A konyhában mindig választani kell kanapék egy rést a dolgok tárolására. Ez lehetővé teszi, hogy felszabadítsa a helyiséget ritkán használt tárgyakról.

Szófa egy kis konyhában: áttekintés praktikus kanapé modellekről egy kényelmes konyharészre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 37