Az üvegkerámia főzőlap speciális edényeket igényel

Az üvegkerámia főzőlap speciális edényeket igényel

Az üveg-kerámia felületek megjelenése alapján megállapítható, hogy a hagyományos táblák "távoli rokonok". Az új testvérek megkülönböztetik a szilárd és tökéletes felületet, magas színvonalú működési elv, ezért ez a panel kivételes örömöt hoz létre. Konyhai felszerelés a gyártás magas színvonalú anyagának köszönhetően az optimális jellemzőkkel rendelkezik - ellenáll a kopásnak, a magas hő- és hővezetőképességnek. Az üvegkerámia lemezekhez készült edények - olyan elemek, amelyek különleges kezelést igényelnek a jellemzők kiválasztásához és rögzítéséhez, mivel befolyásolja az ételkészítmények ízét és előnyeit.

Tartalom:

 • Miért fontos a megfelelő étel kiválasztása?
 • Milyen típusú eszközök biztosan nem alkalmasak
 • Milyen ételeket lehet használni
 • Üveg-kerámia tányérok fajtái
 • Néhány tipp a szakemberektől
Ételek üvegkerámia lemezekhez: Alumínium edény sűrített aljjal

Alumínium edény sűrített alja

A kerámia permetezéssel ellátott edények ideálisak az üvegkerámia lemez felületéhez

A kerámia permetezéssel ellátott edények ideálisak az üvegkerámia lemez felületéhez

Öntöttvas kazanki modern kivitelű, lapos fenékkel és különböző színekkel

Öntöttvas kazanki modern kivitelű, lapos fenékkel és különböző színekkel

A zománcozott üvegeszközöket csak tökéletesen lapos fenékkel lehet ellátni

Csak zománcozott üvegárut használjon üvegkerámián, ha tökéletesen lapos alja van

A szokatlan üveges serpenyő kiváló lehetőség egy kerámia üvegfelületre

Szokatlan üvegedény kiváló megoldás egy üvegkerámia felületre

Fontos tudni! Még akkor is, ha az ilyen tulajdonságok készítéséhez használt anyagpanelt sikerül eldobnia egy nagy leves levest vagy plovot, nem reped és nem sérül meg. De az, hogy a csempe hosszú és hosszú ideig szolgálta hitét és igazságát, ajánlott tartózkodni a kísérletektől.

Gyönyörű kerámia készlet főzőedényekkel

Gyönyörű kerámia készlet főzőedényekkel

Miért fontos a megfelelő étel kiválasztása?

Meg kell érteni, hogy melyik cserépedény az üvegkerámia lemezek esetében a legelőnyösebb, mivel az irracionálisan kiválasztott tartályok bizonyos nehézségeket okoznak a termék működésében:

 • az edények aljának és a főzés felületének a hiánya valóban jelentősen megnöveli a villamos energia mennyiségét, amely egyébként jelenleg nem olcsó;
 • helytelenül kiválasztott edények, serpenyők és a fésűkagylók, valamint a sütőformák hosszú ideig melegednek, ami növeli a főzési időt;
 • a rosszul választott konyhai eszközök rövid élettartamot, elégtelen szilárdságot és alacsony kopásállóságot eredményeznek.

Ezekkel a valószínűsíthető nehézségekkel kapcsolatban fontos megérteni, hogy mely edények alkalmasak az üveg-kerámia lemezekre. Ha be konyhai edények, amelyet Ön kihasznál, egyenetlen alja van, ez mind az edények, mind a készülék mechanikai természetének károsodásához vezethet. A helytelenül kiválasztott kapacitás befolyásolja a hő belső eloszlási tulajdonságait és a felület minőségének észrevehető romlását eredményezi.

A kerámia áru könnyen átadja a hőt az égő zónájában

A kerámia áru könnyen átadja a hőt az égő zónájában

Milyen típusú eszközök biztosan nem alkalmasak

Az üvegkerámia kétféle fűtőelem együttes működtetésével használható: egy hagyományos fűtőberendezés vagy egy indukciós tekercs. A hagyományos lemezeken, bármelyik serpenyők, egyenletes alja van. A fő feltétel az, hogy teljesen érintkezik a felszínnel, és milyen típusú eszközöket szeretne a személyes készüléke számára, nem számít.

Az üvegkerámia ideális megoldás rozsdamentes acélból készült edény, dupla fenékkel

Az üvegkerámia ideális megoldás rozsdamentes acélból készült edény, dupla fenékkel

Figyelembe véve azt a kérdést, hogy mely ételek alkalmasak üvegkerámia lemezek, megértheti, mi van kizárva ezekkel az elemekkel kapcsolatban:

 • a kényelmetlen és durva fenekű, szabálytalanságokkal ellátott edények nem tudnak magas sűrűségű tapadást előidézni a felületre, ami jelentős hatást gyakorol a hatékonysági indexre és növeli az elektromos energia fogyasztását;
Sima dupla fenék - a hosszú szolgáltatási üveg-kerámia lemez felületének ígérete

Az edények lapos kettős alja az üvegkerámia lemez felületének hosszú szolgálata

 • Az ívek és a durva felületek másik hátránya, hogy azonnal lefedi az anyag sima felületét különféle karcolásokkal és tökéletlenségekkel, amelyek elrontják a panel megjelenését, és negatív hatást gyakorolnak az erősségre;
Az ételek gondos választéka meghosszabbítja az üvegkerámia főzőlap élettartamát

Az ételek gondos választéka meghosszabbítja az üvegkerámia főzőlap élettartamát

 • Ne használja a gömbölyű Kazanki-t, mivel egy kis kölcsönös érintkezési felület van, ami lassítja a fűtést és a főzést.
Casabanks egy modern, lapos fenekű és fából készült kivitelben"ложкой" - ручкой

Casabanks egy modern kialakítású, lapos fenékkel és egy fából készült kanálfogantyúval

Jelenleg széles választékban kínálják a könnyedén megvásárolható üvegkerámia tányérokat, így a saját konyhájához a legoptimálisabb választási lehetőség választható.

Milyen ételeket lehet használni

Ez a döntés a konyhaszekrénybe beépített födém típusától és típusától függ. Ha egy üveg-kerámia bevonattal ellátott indukciós típusú modellt vásároltak, szigorúan speciális mágneses alátéteket kell használni. Ez azt jelenti, hogy az edényeket elsősorban acélból, rozsdamentes acélból vagy öntöttvasból kell készíteni. Ami a falakat illeti, más anyagból készülhetnek, és gyakran használják az alumíniumot, a nem mágneses acélt és a fokozott stabilitást biztosító üvegt. Ellenkező esetben egyes modelleket nem lehet bekapcsolni, sokan vannak felszerelve egy érzékelővel, amely meghatározza az edények "helyességének" mértékét.

Az ételek kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a mágnesre nyúlik-e, ha nem - a lemez nem fog működni, kivéve: alumínium, réz, valamint kerámiából és üvegből készült nem fém ételeket

Az ételek kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a mágneshez nyúlik-e: ha nem - a lemez nem fog működni. Kivételek: alumínium, réz, valamint nem fémes, kerámiából és üvegből készült ételek

Javasoljuk, hogy teljesen új edényeket használjunk, különösen, ha már volt gáz- vagy elektromos tűzhely

Az üvegkerámia lapon ajánlott teljesen új edényeket használni

Az ilyen szabályszerűségek kapcsolódnak az indukciós készülékek működésének elvéhez, amelynél a fűtést nem fűtött lemezzel érintkeztetik, hanem alulról induktív áramot hoznak létre. Ha egy hagyományos üvegkerámia csemperől beszélünk, amely különböző fűtési elemekkel rendelkezik, mindenféle sík fenékkel ellátott edény lesz. Ráadásul minél nagyobb lesz a simasága, annál nagyobb az érintkezési sűrűség (zománcozott és az acéltermékek jól alkalmazhatók). Néha célszerű az üveg használata, de ebben az esetben az elektromos áram gyorsabban fogy.

Az üvegkerámia lemez elve

Az üvegkerámia lemez elve

Üveg-kerámia tányérok fajtái

Tekintettel az ilyen feladatra, mint az üvegkerámia lemezek választékának kiválasztására, szükség van információkkal a piacon felajánlott elemek típusairól. Valójában sokféle termék létezik, az anyagban, a külső kialakításban, a működés elvében. Mindegyikük személyes előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni a választás eldöntése előtt. Tekintsük a legnépszerűbb és gyakran javasolt változatokat:

 • Rozsdamentes acél - a legjobb megoldás a piacon. Ez tökéletesen mosható, magas hővezetési jellemzőkkel rendelkezik, az anyagból készült edények vonzó megjelenést mutatnak, és ez a készülék a konyhahely középpontjává válhat. Fontos azonban figyelembe venni a mágneses tulajdonságait: a csomagoláson hagyományosan a megfelelő piktogramok jelennek meg.
Az üvegkerámia felületek anyagának legeredményesebb változata rozsdamentes acél

Az üvegkerámia felületek legsikeresebb anyaga rozsdamentes acél

 • Az alumínium edények az üveg-kerámia lemezen is kiváló választás, amely lehetővé teszi, hogy bármelyik minta kiválasztása a konyhaterület stilisztikai képének megfelelően történjen. De ne feledkezzünk meg az edények aljáról - tökéletesen sima, karcolások és kiugró területek nélkül. Néhány alumínium edény tökéletesen egyezik az üvegkerámia felületével ellátott indukciós panelekkel.
A szovjet típusú alumínium edények lapos fenekűek

A szovjet típusú alumínium edények lapos fenekűek

 • Ha kiválasztja alumínium az edények előnyben részesítik azokat a termékeket, amelyek eloxált tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek acél alja van. Az anyagból készült edények óvatos gondosságot igényelnek, mivel ez az anyag puha, könnyen karcolódást okozhat.
Modern alumínium edény erősített aljjal

Modern alumínium edény erősített aljjal

 • üveg az üvegkerámia lemezekhez készült edények vonzó megjelenést mutatnak a sokféle változat miatt, de nem mindig ésszerű, hogy a főzőlapon működjön. Ez problémamentesen használható, de ez további elektromos áramtöbbletet eredményez. Az üveg elemek nagyszerűek a különbözőekhez sütők.
Az edényeket az égő méretének megfelelően kell megválasztani, különben az edényeken kívül eloszlatásra kerül a hő, ami károsodást okoz

Az edényeket az égő méretének megfelelően kell megválasztani, különben az edényeken kívül eloszlatásra kerül a hő, ami károsodást okoz

 • Kerámia bevonatú termékek tökéletes az ilyen típusú lemezhez. Ha az alsó mágneses, akkor indukciós elemeken is használható, de érdemes figyelni a jelölésre - speciális jelkészlete van, amely megmutatja a termék racionális használatának jellemzőit.
Az edények alapos ápolása biztosítja a tűzhely kényelmes és tartós használatát

Az edények alapos ápolása biztosítja a tűzhely kényelmes és tartós használatát

Az anyagi kiválasztás kompetens és racionális megközelítése a termék hosszú működési idejét és annak valódi szolgálatát garantálja Önnek és szeretteinek.

Néhány tipp a szakemberektől

Az üvegkerámia lemezek ételének kiválasztása előtt figyelni kell a gyártók speciális ajánlásait. Az alábbiakban találod azokat a szabályokat, amelyeket mindig emlékezni kell, amikor vásárolni akarsz.

Az üres edényeket nem szabad a mellékelt kerámia üveglapra hagyni, mivel olyan mértékben megsérülhet, hogy azt újból át kell alakítani

Az üres edényeket nem szabad a mellékelt kerámia üveglapra hagyni, mivel olyan mértékben megsérülhet, hogy azt újból át kell alakítani

 • Különös figyelmet kell fordítani az aljára - laposnak és egyenletesnek kell lennie. Ez a követelmény annak a lehetőségnek köszönhető, hogy az optimális hőindex a lemezről az edényekbe jusson. Ha ezt a követelményt nem tartják be, nincs elegendő hő. Bármelyik közbenső réteg segít a hőátadás csökkentésében, a lemez észrevehető túlmelegedése, csökkentve a szervizidőt.
Az edények alján, üvegkerámia felületekre szánták, van egy bizonyos jel

Az edények alján, üvegkerámia felületekre szánták, van egy bizonyos jel

 • Ideális esetben az aljzatnak matt tulajdonságokkal és sötét színűnek kell lennie - ez hozzájárul a hővezetési index észrevehető javulásához. A vastagság szempontjából fontos az alapparaméterek nyomon követése is. Hozzájárulnak a deformáció hiányához fűtött állapotban és a hővezető képesség szintjének csökkentésében. Hagyományosan ez az elem egy szendvics formájában készül, amelyet több fémelem képvisel. Az ilyen alsó, amely speciális szerkezettel rendelkezik, bizonyos tulajdonságokkal rendelkező edényeket bocsát rendelkezésre, és további tulajdonságokat hoz létre benne.
Az edény sötét matt alapja optimális hőátadást biztosít

Az edény sötét matt alapja optimális hőátadást biztosít

 • Az edények aljára történő fokozott figyelem nem véletlen, mert a hőelosztás attól függ. A gyártás anyaga fontos szerepet játszik, ideális esetben - rozsdamentes acélból.
Az edény alja legyen elég vastag ahhoz, hogy elkerülje a deformációt

Az edény alja legyen elég vastag ahhoz, hogy elkerülje a deformációt

 • Fontos figyelembe venni a hőterjedés sajátosságait, ezért az aljnak vastagnak és sűrűnek kell lennie. Először is, a művelet a legegyszerűbb és legélvezetesebb lesz, másrészt javítja a termék fogyasztói tulajdonságait.
Az alumínium vagy réz eszközöknek festett vagy polírozott acéllemezzel kell rendelkezniük

Az alumínium vagy réz eszközöknek festett vagy polírozott acéllemezzel kell rendelkezniük

A termék megfelelő választása lehetővé teszi Önnek készítsen finom és egészséges ételeket, Az edények használata közben ne féljen a nehézségektől.

Üveg-kerámia tányérokból készült edények: hogyan lehet a legjobb választást választani, és nem túlfizetni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 75