Suspended WC z mikroliftom: pregled strukture in prednosti

Lep notranji higienski prostor v slogu podstrešja

Notranjost higienične sobe v slogu podstrešja

Takšna zasnova stranišča je bila nedavno dana v naši državi. Pogosto ga najdemo v nakupovalnih in športnih centrih, vendar je namestitev tega modela ugodna in primerna za stanovanja in hiše. Obstajajo različni modeli in konfiguracije teh izdelkov. Imajo dolgo življenjsko dobo in enostavno vzdrževanje. Poleg tega ta možnost zavzame malo prostora, saj je posoda vgrajena v steno. Skodelica To nima noge, ki je neredna struktura, kar vam omogoča, da postavite talna obloga pod WC školjka.

 • Strukturne značilnosti 
 • Koristi
 • Pogoste zamere
 • Dodatne funkcije
 • Prednosti in slabosti sistema
 • Kako izbrati?
Skandinavski stil v oblikovanju stranišča

Skandinavski stil v oblikovanju stranišča

Strukturne značilnosti

V katerem koli priročnem mestu za uporabo kovinskega okvirja je nameščen. Najpogosteje gre za steno, na kateri se nahajajo komunikacijska omrežja, vendar to ni aksiom.

Nasvet! Glavna stvar je najti mesto za namestitev odtočne cisterne. Moralo bi biti nišo v steni približno 25 centimetrov, v katerem za septum skriti rezervoar. Poleg mavčne plošče se lahko uporabi še en material.

Mramorna dekoracija sten in tla kopalnice, skupaj z straniščem

Mramorna dekoracija sten in tla kopalnice, skupaj z straniščem

Viseči WC je zelo eleganten

Viseči WC je zelo eleganten

Na opombo! Rezervoar je pritrjen na štiri pritrdilne elemente (dva na steno in dve na tla). Na ta način lahko prilagodite višino. Rezervoar je najpogosteje proizveden iz plastike in je lahko različnih količin - od 3 do 9 litrov. Cevi iz kompleta pripomorejo k hitri namestitvi stranišča.

Shema vgradnje visečega WC školjke

Shema vgradnje visečega WC školjke

Namestitev okvirja in odtočne posode

Namestitev okvirja in odtočne posode

Prednosti modela vzmetenja

Ta izdelek izgleda dobro majhna kopalnica ali stranišče, ker vizualno povečuje površino. Različne oblikovne rešitve se bodo prilegale stranišča v notranjosti kopalnice.

Še en plus je zmanjšanje hrupa med spuščanjem vode. Nega in vzdrževanje stranišča ne traja veliko časa in truda. Posebna prevleka ne dopušča tvorbe apnenčaste lestvice in rje, saj voda hitro odteka in ne ostane na površini.

Pogoste napake med potrošniki 

 • Pogosteje kot ne, ljudje s prekomerno telesno težo dvomijo, da bo takšna konstrukcija preživela. To je zmeda, ki nima nobene podlage.

Informacije! Kovinski okvir zagotavlja zanesljivo in močno pritrditev na steno, proizvajalci pa zagotavljajo, da lahko izdelek prenese do 400 kg teže.

Talne ploščice s 3D-vzorcem

Talne ploščice s 3D-vzorcem

 • Drugo napačno mnenje je predpostavka, da bo v primeru okvare potrebno razstaviti ploščice, da pridete do mehanizma. Praksa pravi nasprotno: dostop do rezervoarja je preprost in dobiti kakršen koli mehanizem ni težko.
 • Naslednje napačno prepričanje je, da je težko najti dele in potrebne dele na trgu. Vendar to ni tako: dobavljeni so vsi potrebni deli, na trgu sanitarij je preprosto kupiti nadomestni del za zamenjavo.
Toaletna posoda brez tuša ima veliko prednosti pred klasičnimi modeli

Toaletna posoda brez tuša ima veliko prednosti pred klasičnimi modeli

Toaletna skodelica Inspire Black

Viseči WC Inspire Black

 • Drug mite so visoki stroški blaga te skupine. Cena je odvisna od izbranega sistema namestitve in proizvajalca izdelka.

Med pomanjkljivostmi lahko rečemo, da je treba iskati niše namestiti rezervoar. Oskrbo z vodo najbolje ne naredi prožna cev, temveč cev, saj bo prikrajšana.

Dodatne funkcije

Da bi zagotovili enostavno uporabo, se uporabljajo različni modeli pokrovov, od katerih je eden imenovan mikrolift. To je sistem, ki zagotavlja miren dvig in padec pokrova. Takšen izum omogoča ne samo, da se znebite neprijetnega zvoka padajočega pokrova, temveč tudi ne bo dovolil, da bi poškropil ali oblikoval čip na vodovodu.

V odsotnosti obroča voda zapusti hiter potok, ki temeljito koplje gladko površino brez dodatnih sredstev

V odsotnosti platišča voda zapusti hiter potok, ki popolnoma gladi gladko površino brez dodatnih sredstev

Nasvet! Za družine z otroki je treba tak sedež z mikro dvigalom kupiti, ker se otroci pogosto poškodujejo zaradi strmega spuščanja pokrova.

Načelo tega mehanizma je podobno vratu, vendar ima manjše dimenzije. Sodobni trg ponuja stranišča, opremljena s takšnimi sistemi.

Prednosti in slabosti sistema mikroliftov

Ta zasnova ima številne prednosti:

 1. zahvaljujoč mikro dviganju je pokrov gladek, prevleka ostane brez čipov in prask;
 2. obdobje uporabe takšnega sedeža je veliko daljše;
 3. tiho delovanje je prikladno ponoči, ko drugi spijo;
 4. v primeru avtomatskega delovanja pokrov samostojno dvigne in pade. Ta funkcija ima samo drage možnosti, ki so opremljeni z senzorji, ki se odzivajo na gibanje;
 5. Namestitev je preprosta in ne traja veliko časa.

Les v notranjosti stranišča izgleda zelo eleganten

Les v notranjosti stranišča izgleda zelo eleganten

Črno-bela notranjost higienične sobe

Črno-bela notranjost higienične sobe

Slabosti mikroliftov so lahko:

 1. sistem vam ne dovoli, da po potrebi hitro zapreti pokrov;
 2. če se potrudiš, lahko prekinete mehanizem;
 3. težko popraviti;
 4. pri demontaži sistema je lahko poškodovan notranji del;
 5. Pri sestavljanju morate pazljivo prebrati navodila.
Kopalnica s panoramskimi okni

Kopalnica s panoramskimi okni

Kako izbrati sedež z mikroliftom?

 • Za pravilno izbiro pokrova morate izmeriti dimenzije straniščne školjke. Vpisane so v garancijski list ali pa sami opravite meritve (določite dolžino in širino straniščne školjke).

Nasvet! Izmerite razdaljo med pritrdilnimi elementi, ni vredna, vedno je standardna. Ne pozabite, da se pokrov nanaša na blago, ki ga ni mogoče zamenjati, zato morate vedeti točno velikost. Prav tako ni vredno kupiti poceni izdelkov, saj so to najpogosteje slabe kakovosti.

 • Pri izbiri izdelkov bodite pozorni na kakovost izdelave pritrdilnih elementov in garancijsko dobo blaga. Ne pozabite na zunanjo obliko WC-ja, mora biti v notranjost prostora. Na trgu so na voljo sedeži z dodatnimi funkcijami samo-čiščenja, ogrevanja in aromatizacije zraka.
Vodovodne napeljave ne smejo biti le udobne, temveč tudi v notranjosti

Vodovodne naprave ne smejo biti le udobne, temveč tudi v notranjosti

Nakup visečega WC-ja z mikro dvigalom lahko najdete v specializirani trgovini s sanitarijami ali na internetu. Na spletnem mestu si lahko ogledate blago, preberete njihov opis in nakup za denar ali brezgotovinsko poravnavo z dostavo na pravi naslov.

Loading...