Бюджетен вариант на красив и висококачествен дом

Бюджетен вариант на красиво висококачествено жилище

Селска къща - това не винаги е огромна инвестиция на пари в брой. Възможно е да изберете бюджетен вариант от проекти от икономична класа. Често такива решения се използват от строителя при строителството вилни селища, които са популярни сред модерните жители на мегаполисите.

 • материали
 • Предимства на проекти от икономическа класа
 • Къде мога да спестя пари?
 • Строителни опции 
 • Какво не може да бъде спасено?
Въз основа на финансовите възможности можете да изберете подходящия материал за изграждане на къща

Въз основа на финансовите ресурси можете да изберете подходящия материал за изграждане на къща

материали

Изберете материала според вашите желания и желания, като се имат предвид възможностите на бюджета за строителство. Най-икономичните опции са следните:

 1. дърво ви позволява да изградите топла дървена къща от екологични материали. Това е най-популярният вариант досега;
 2. Ако за вас най-важният параметър е силата, изберете да построите дома си тухла;
 3. евтин за цената, но висококачествена версия на конструкцията на газобетон;
 4. най-бързият начин за изграждане рамкова структура. Тази опция е подходяща за тези, които искат да намалят времето за изграждане.

Предимства на проекти от икономическа класа

Готови проекти могат да се видят на обектите на строителните организации. Те имат редица предимства:

 1. бързо построена;
 2. Предлагат се в големия асортимент, който позволява да се изберат подходящи за всички параметри;
 3. проектиране на вътрешни и външни външно покритие;
 4. изготвяне на необходимите документи за сградата;
 5. значителни икономии на разходи;
 6. професионален инженер придружава завършения проект;
 7. строителството започва след кратко време избор на проекти.
Наличието на необходимите средства и компетентно изготвеният проект ще помогне за изграждането на къща в най-кратки срокове

Наличието на необходимите средства и компетентно изготвеният проект ще помогне за изграждането на къща в най-кратки срокове

В специална програма можете да видите готовия проект

Визуализирайте завършения проект в специална програма

Къде мога да спестя пари?

Първо, имате възможност да изберете бюджетен проект за бъдещата сграда, в който всичко се мисли и проектира по такъв начин, че да се пестят ресурси. Често архитект създава красива картина, без да обръща внимание на цената на тази сграда, и разработчикът започва да построи скъпа къща. Обмислете няколко опции и изберете опция за бюджет.

Благодарение на декоративните елементи можете да украсите най-малката структура

Благодарение на декоративните елементи можете да украсите най-малката структура

Съвет! Съществено спестяване на пари средства за довършителни работи. Обърнете внимание на минималните параметри: завършване на стените гипскартон, ламиниран паркет и евтино керамични плочки и водопровод за бани.

Гипсокартон - идеално плоски стени + малко изолация

Гипсовият борд е перфектно плоски стени плюс малка изолация

Красивите цветни плочки ще създадат уют и хармония в стаята

Красивите цветни плочки ще създадат уют и хармония в стаята

Трето, можете да спестите много от закупуването на строителни материали. Ако инструктирате строителна компания да купува материали, това ви освобождава от ненужни проблеми, но ако искате да спестите парите си, направете го сами.

Съвет! Можете да закупите стоки от малко известни производители, които не са по-лоши в качеството си, но цената им ще бъде по-евтина, защото марката не се връща. Най-добре е да обиколите няколко магазина и да събирате цени и рецензии за различни продукти.

Тухлените стени могат да бъдат оставени без лечение, днес е модерен и стилен

Тухлените стени могат да бъдат оставени без лечение - днес е модерен

На някои продавачи можете да получите сезонни отстъпки или различни действия. Когато купувате двоен стъклопакет Можете да изберете стандартни размери, които се продават готови в магазините за сгради. Те ще бъдат по-евтини от по поръчка според индивидуалните размери. Четвърто, значителни спестявания могат да бъдат постигнати на строителния екип.

Важно! Преди да наемете хора за работа, си струва да проучите обратната връзка и препоръките за тях на други клиенти, можете да отидете на сайтовете, които са изградили и да видят качеството на работата.

Поръчването на прозорец със стандартен размер ще ви спести значителна сума

Ако поръчате прозорец със стандартен размер, ще спестите значителна сума

Съвет! Пробийте цялата работа на етапи. В договора ясно се записва всеки етап: какъв резултат трябва да бъде постигнат, крайният срок за изпълнение, разходите, опциите за контрол, санкциите за несъответствие и т.н. Ако работата не ви е удобна, струва си да замените бригадата.

Варианти на строителство на селска къща

Изборът на материали директно зависи от качеството на конструкцията, продължителността на нейното обслужване и лекотата на използване. Обмислете няколко опции за издигане на структури.

Опцията за рамката е най-бързата

Когато изберете рамкова технология за изграждане на крайградски жилища трябва да разгледате някои от нюансите:

 1. Внимателно изчислете дебелината на носещите елементи в зависимост от теглото на сградата и натоварванията, вятъра, снега, тъй като неправилното изчисление може да доведе до съкращаване на експлоатационния живот.
 2. Важно е да изберете правилната изолация и да направите достатъчно слой, за да избегнете студени петна. Дебелината трябва да бъде най-малко 150 mm.
 3. Вътрешната декорация трябва да започне с покриването на стените с парно бариерен филм, което ще предпази нагревателя от влага и ще удължи периода на ефективното му обслужване. Външна стена Тя е изолирана и покрита със специален материал. Важно е, че излишната пара може да мине през нея. Ако не направите това, ще трябва да създадете допълнителна вентилация и това ще повлияе на увеличаването на разходите за отопление.

Строителство на изолирана дървесина

Един добър вариант за дървена конструкция е строителство на непланирана дървесина, който е изолиран отвън с вентилирана фасада. Ако сте добре изолирани, ще получите топла сграда за целогодишно живеене. Спестявате покупката на по-малко мощно отоплително оборудване и отопление на селска къща.

Сайдинг за облицовка на фасади

Сайдинг за облицовка на фасади

Схема за монтаж на къща на дървена къща

Схема за монтаж на блок къща върху дървена къща

В допълнение, вентилираните фасади защитават носещите конструкции и удължават експлоатационния им живот. Сградите от бара могат да бъдат тухла отвън, обшивка, блок къща. Вътре можете да използвате летви, гипскартон за рисуване или тапети.

Към бележката! За такава сграда не е необходимо да се изгражда монументална основа, лесна опция.

С гипсокартон можете да оформите студените помещения

С гипсокартон можете да оформите студените помещения

Penoblocks - модерна икономична опция

Една от най-евтините варианти за днес е изграждане на сгради от блокове от пяна. Спестяванията се постигат поради липсата на допълнителна външна изолация. Важно е да закупите висококачествени блокове. Те са поставени върху лепилото, което ви позволява да получите минималната дебелина на фугата - 2 мм.

Важно! Трябва да се има предвид, че материалите лесно абсорбират влага: това може да бъде решено с помощта на нюанс, като например нанасяне на боя върху повърхността на стената, шпакловки или гипс.

Екологичен и лесен за употреба пенобетон

Екологичен и лесен за употреба пенобетон

Отлична комбинация от приемливи разходи и високо качество

Отлична комбинация от приемливи разходи и високо качество

Тухлени сгради

при монтаж на сградата с тухлена зидария, който е изолиран от вентилирана фасада и може да бъде облицована с изкуствен камък или керамика. Вътрешна декорация в този случай могат да бъдат всякакви - мазилка или гипсокартон мазилка или керамични плочки.

Тухлени сгради ви позволяват да спестите от интериора

Тухлени сгради ви позволяват да спестите от интериора

Какво не може да бъде спасено?

Важно е да се въведе професионален технически контрол на строителството. Тъй като не сте строител, няма да можете да проверите качеството на изпълнение на определени произведения. За да изпълнявате тази функция, включете специалист с образование в строителството, на което имате доверие.

 • Когато избирате проект, трябва да си купите такъв, който отговаря на климатичните условия, натоварването от вятър и сняг. Правилно подгответе основата, като вземете предвид теглото на сградата и основата на мястото, на което е изградена.
Правилно избраната основа ще ви помогне да запазите структурата

Правилно избраната основа ще ви помогне да запазите структурата

Не можете независимо да коригирате значително проекта, промяна на размерите на прозорците, подмяна на подове и материали за производство на различни елементи от къщата. Ако нещо не ви е удобно, инструктирайте го да го преобрази на професионалисти.

Не съхранявайте конструкциите на комуникационните системи. Всички те осигуряват комфортно настаняване, така че те трябва да бъдат правилно изработени от качествени материали и като се вземат предвид желанията на клиента.

Важно! Не изоставяйте никоя от системите: те се нуждаят от всичко, за да осигурят комфорта на живота ви.

За лятна вила са необходими най-основните и нестабилни санитарни изделия

За лятна вила са необходими най-основните и нестабилни санитарни изделия

заключение

Разгледахме няколко варианта за изграждане на крайградски жилища. Коя от тях зависи зависи от Вас. Подхождайте на предпочитанията си и на парите, които планирате да похарчите за изграждането на сградата. И накрая, не забравяйте, че в никакъв случай не може да откаже от някоя от основните системи на къщата. Те, подобно на системите на човешкото тяло, трябва да бъдат здрави, работещи, надеждни и на правилното място.

Икономична класа в селските къщи: варианти за проекти и как да спестят пари?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 87 =