Ауто-заливање је неопходно за давање

Ауто-заливање је неопходно за давање

Ауто-заливање дацха - Прогресивни, сложени систем, који захтева пажљиву и пажљиву негу. Што је више стотина хектара посејаних, ова пажња би требало да буде пажљивија, обезбеђујући одговарајући садржај воде.

 • Врсте аутоматског заливања
 • Израда функције капљице воде
 • Општи савети и препоруке за инсталацију система
 • Основна правила и принципи наводњавања
Ауто-заливање ће омогућити одмор у викендици

Ауто-заливање ће омогућити одмор у викендици

Ауто-заливање у земљи је неопходно чак и за травњак

Ауто-заливање у земљи је неопходно чак и за травњак

Технологија наводњавања кише у земљи

Технологија наводњавања кише у земљи

Врсте аутоматског заливања

Ауто-наводњавање у земљи је најбоља прилика за поједностављење вашег живота врт или врт и импресивне уштеде у новцу. У случају рационалне расподеле течности за наводњавање, потрошња ове сировине може се спасити. Практична страна питања имплицира присуство три основне сорте система наводњавања.

 1. Кишна технологија укључује проток воде изнад. Тако се листови биљака наводњавају, од њих се уклања прашина, а тла остају непромењена. Овај тип је најефикаснији, јер је што ближе природној хидратацији.
 2. Сортна сорта је најекономична, јер не укључује трошкове воде на површини биља или на тлу која је у близини. У овом случају није погођено, а корени - испоставља се да је тло потпуно хидрирано колико је потребно. Ова врста наводњавања је идеално решење за власнике великог окућнице и ограничену количину воде.
 3. Унутрашњи облик тла за заливање врта и баште значи засићење земље са влагом, а горњи слој остаје сув. То јест, вода долази изнутра, а овај облик интеракције помаже заштити стабљика и лишћа биљака од пропадања, а такођер спречава раст корова.
Технологија наводњавања кише има врло добро наводњавање

У технологији наводњавања кише, ефикасно наводњавање

Генерално, систем може аутоматски и механички радити. У првом случају, не морате да пратите количину воде и учесталост заливања кревета. То је због чињенице да све функције имају јасно прилагођавање и подлежу аутоматској контроли.

У напомену! Овај тип инсталације је дизајниран да траје више од 10 година, али ће за производњу бити потребно много новца. Понекад се користи полуаутоматска шема која покреће опцију у потребном временском режиму. Ауто-наводњавање у сеоској кући може организовати сам, али за то је неопходно извршити комплекс рационалних мјера за припрему за рад.

Наводњавање капањем

Наводњавање капањем

Израда функције капљице воде

Суштина методе састоји се у снабдевању воде са резервоаром под одређеним индексом притиска, а цијеви су опремљене посебним капицама који се налазе у непосредној близини коријенског система. Недостатак рада је у томе што се нормално вода испоручује само најближим дропперима, док преостали елементи пате од недостатка воде.

Савет! Са повећаним индексом притиска, први елементи у близини ће имати вишак влаге, па је неопходно развити висококвалитетни систем притиска.

Шема инсталације наводњавања капања

Шема инсталације наводњавања капања

Ако је одлучено да примени овај систем за наводњавање, вреди обратити пажњу на неколико компоненти његових елемената:

 • Систем типа цевовода, присуство преусмеравајућих јединица. Традиционално, предност се даје производима од металне пластике.
 • Вентили - ове компоненте су потребне за подешавање тока воде, односно, ако је прекорачена граница, вентил спречава накнадну храну.
Вентил за аутоматско заливање

Вентил за аутоматско заливање

 • Цоунтер - овај елемент је потребан да бисте добили информације о количини воде која се троши. Без тога може доћи до проблема приликом одређивања количине воде која улази у биљке.
Цоунтер за ауто заливање

Цоунтер за ауто заливање

 • Филтери за воду представљени су у великом броју, тако да корисник неће бити тешко изабрати право, на основу квалитета воде која се служи. Са високим нивоом контаминације, вреди дати предност производима који имају аутоматску опцију прања.
Резервоар за аутоматско заливање

Резервоар за аутоматско заливање

 • Уређаји за гнојење - могу се поставити одвојено од резервоара и служити за квалитативну примјену ђубрива течног и грануларног типа. Ђубриво ће реаговати са водом у цеви и напајати у биљку помоћу капалице.
 • Механизми за повезивање и пригушивање треба користити на местима где су цеви разгранате.

Дакле, одговор на питање како да аутоматско наводњавање у земљи, је једноставно довољно, тако да је потребно да се обезбеди рационално организацију система, пре скицирања сите дијаграм и цртају на њему кревете са биљкама. Ово ће вам омогућити да израчунате број потребних конектора и дропперс.

Прибор за систем наводњавања кап

Прибор за систем наводњавања кап

Општи савети и препоруке за инсталацију система

Аутоматизација је прекомплексан дизајн, доприносећи значајном поједностављењу живота вртова. Међутим, аутоматизација самих наводњавања може бити тешка.

Компоненте пнеуматског система се често називају пумпе, алати за контролу притиска, тајмери, управљачке јединице. Често, вртларци верују у имплементацију ових опција професионалцима, а приликом одлучивања о независном раду, контактирајте и специјалисте. Да би систем функционисао глатко и не би пропустио, мора се поштовати неколико основних услова:

 • Уградња додатних индикатора влаге у тлу. У овом случају, тајмер ће радити, без обзира на ниво природних падавина, што је потребно како би се спречило водопадање тла.
 • Свака инсталација система захтијева одређени план, а за то се захтијева цртање дијаграма дијела и шематско означавање локације прскалица или капних елемената.
За аутоматско заливање веома је важно правилно поставити цијеви

За аутоматско заливање веома је важно правилно поставити цијеви

 • Након комплетне производње кола, могуће је извршити изглед у складу са планом. За то се традиционално користе шипке и обојене жице.
 • Да би систем обезбедио водом неопходно је набавити добру пумпу која може имати дренажни тип и може се испоручивати са осовинама, клиповима. Избор је базиран на количини воде која је потребна за наводњавање.
Инсталација система аутоматског заливања

Инсталација система аутоматског заливања

Аутоматски систем за наводњавање у дацха ће вам ослободити прекомерне бриге о раду и функционалности.

Савет! Не брините о квалитету заливања - рационалном инсталацијом, све се треба урадити на најбољи могући начин. Али периодично проверавајте и замијените елементе филтера. Потребно је и редовно померање акумулатори.

Заливање - прскање сопственим рукама

Кишница технологија ауто-наводњавања

Кишница технологија ауто-наводњавања

 • Прскање је аутоматски систем који се често користи за наводњавање травњака, али ова метода је такође релевантна за власнике вртова, баште и баште. Ако се рад уради аутоматски, одржавање равнотеже између фреквенције наводњавања и степена апсорпције влаге игра важну улогу. Овај принцип има огроман плус - то не нарушава покривност тла. Због јаких водених млазњака, нема потребе за непотребним рупама, тако да коријен систем има право да сачува интегритет. Важан задатак власника таквог система је да је неопходно осигурати потпуну контролу главе и интензитета млазница како би се избјегла влага у земљишту.

За монтирање опреме за наводњавање кише на личном подручју неопходно је осигурати водјење цијеви и дистрибуцију система за наводњавање за равномјеран проток воде на цијелој локацији.

Савет! У случају шминке воде грмља и дрвећа механизми морају бити приложени горе. Важан део цијелог система су цијевни елементи од 20 мм, а такођер треба обратити пажњу на дизалице и прскалице са млазницама. Наводњавање треба да буде равномерно, иначе постоји могућност сушења или пропадања коријенског система.

Ако је одлучено да направите караван на дацха својим рукама, ви сте пет минута од компетентног одговора на ово питање. Рационални приступ овој ствари постиже оптималан резултат и ствара квалитетан радни систем без великих потешкоћа.

Погодна и једноставна опција за наводњавање травњака у земљи

Погодна и једноставна опција за наводњавање травњака у земљи

Ауто-заливање у земљи: основна правила и принципи наводњавања

За ефикасно функционисање система за наводњавање, морате пратити одређена основна правила:

 • Без обзира на ниво аутоматизације система наводњавања, немојте се у потпуности одвојити од овог процеса. Одсуство расклапања у наводњавању чини овај процес минимално ефикасним, а на површини тла формира кору која спречава пенетрацију влаге унутар. Мора се нужно олабавити, јер је тло засићено неопходним супстанцама.
 • Није пожељно користити хладну воду за управљање системом. Најбоље је дати предност намјештеној, сунчаној води. Ово је последица чињенице да је хладни ефекат негативно утјецао на коријенски систем у цјелини.
 • Потребно је дистрибуирати биљне културе на локацији тако да је могуће поделити у зоне у складу са степеном влажности: на једној страни се налазе биљке које воле воду, а оне које су склони расту у сушним поднебљима, Са друге стране. Ово олакшава једноставну организацију система за наводњавање.

 • Ако се радови за наводњавање изводе директно из црева, водени млаз не сме бити строго усмерен испод корена, јер то може довести до озбиљног оштећења коријенског система и изазивања пропадања. Једнако важно је и јединственост радова за наводњавање, односно вода мора бити апсорбована у земљиште свуда.
 • Када постоји потреба да задржите влагу у тлу, можете га покрити у рупе са сламом. У овом случају, земљиште ће остати влажно, јер ће се створити баријера како би се спријечило непосредно излагање влажном окружењу.

Савет! Ако је дошло вријеме суше, заливање треба да буде обиље, али не и често. Чињеница је да честим уношењем течности, али плитком излагањем, корени неће добити довољно влаге. Као резултат, формира се коријена, која постаје препрека засићењу корена са водом.

Ако одлучите да купите караван на дацха, морате компетентно приступити свом избору и инсталацији!

Ауто-заливање у земљи: врсте аутоматског наводњавања и сви детаљи о правилној инсталацији система

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 36 = 37