Alternativni alarm protiv provale

Sigurnost za vašu kućicu za odmor - iznad svega

Nakon uspješnog vikenda ili odmora kućica Svaki vlasnik ove imovine počinje brinuti o različitim mislima. Tko će se brinuti za dacha u njegovoj odsutnosti? Koje su najbolje stvari koje ćete ponijeti sa sobom u grad, a koje nisu tako vrijedne i možete ih ostaviti? Ili možda trebate staviti vrata jače ili jače brave? Ili je bolje pregovarati s lokalnim čuvarom ili susjedom za posjet? .. No, hoće li sve ove aktivnosti biti dovoljne, pogotovo kada se susjedska zakata i tako dalje cijelo vrijeme opljačka? Naravno da ne! Stoga, kako se ne bi brinuli o njihovoj imovini, bolje je kupiti i instalirati protuprovalni alarm na stroju. Osim toga, kvalitetno signaliziranje košta isto kao i smartphone prosječne kategorije cijena.

  • Vrste, vrste, prednosti
  • Uređaj sigurnosnog sustava
  • Ljetni kriteriji za signalizaciju
  • alternative 
Jednostavno upravljanje alarmom

Sustav je jednostavan za upravljanje što je više moguće

Vrste, vrste, prednosti

Na modernom tržištu postoji širok izbor alarmnih sustava za sigurnost kuće, vrt, u garaži pa čak i cijelu zemljišta. Stoga, nećete biti teško odabrati najprikladniji sigurnosni sustav koji će odgovarati troškovima, principu rada i pouzdanosti u skladu s vašim očekivanjima.

Za svaki zaštićeni objekt, bilo to mala kućica ili ogroman gospodarski kompleks s velikim teritorijem, postoji rješenje. I princip razdvajanja alarmnih sustava u poglede temelji se na načinu na koji se alarm prenosi, autonomiju i način reagiranja na prodor u prostoriju.

vrste prednosti mane Značajke aplikacije
autonoman jednostavan dizajn i jednostavnu instalaciju;
jednostavan princip djelovanja;
kada ulazi u uljeza, emitira visoki zvuk signala;
prisutnost senzora pokreta.
ne povezuje se sa sigurnosnim centrom;
Nemojte reći vlasniku imovine o sjeckanju slanjem signala na mobilni telefon;
može samo zabilježiti činjenicu neovlaštenog ulaska.
mogu se montirati na prozore i vrata.
Najoptimalnija opcija za proračunsku dahu.
konzola može imati bežičnu i žičanu vezu s glavnom kontrolnom jedinicom;
imaju jednostavan princip rada, koji se temelji na radu posebnih senzora,
postavljen duž perimetra zaštićenog objekta. Oni reagiraju na lomljenje stakla, otvaranje prozora, protok plina u prostoriju, promjena temperature zraka itd.; spojite se na centraliziranu sigurnosnu ploču;
alarm se duplicira nekoliko puta.
zbog visoke cijene, bolje je staviti takav alarm na objekte gdje su stvarno skupi stvari su pohranjene. Inače, njegova uporaba neće biti poželjna;
održavanje ove vrste alarma i plaćanje usluga za sigurnost tvrtke su prilično skupe.
To uključuje postavljanje upravljačke ploče i senzora na određenom području. Kada lopov ulazi u objekt, senzori odmah određuju prisutnost nekog autsajdera. Alarmni signal se šalje na sigurnosnu ploču i traje 5-10 minuta. stiže operativni tim za odgovor.
Žičana dostupnost po troškovima; moguće uklanjanje senzora s upravljačke jedinice - do 400 m;
nema potrebe za zamjenom baterija ili baterije;
zahvaljujući jednostavnom dizajnu, u slučaju kvara, ovaj alarm se lako može popraviti sami.
dodatna potrošnja na polaganje žice;
moguće smanjenje jačine signala tijekom cijele duljine kabela;
postoji opasnost od oštećenja kabela od glodavaca ili oborina, vjetra;
Prisutnost žica je znak za razbojnike koji lako mogu neutralizirati alarm.
ova vrsta alarma za dom je više atraktivna od vrijednosti od konzole, i čini više pouzdan nego samostalan.
bezžičan Minimalna količina vidljive opreme koja ne pokvaruje unutrašnjost i vanjštinu;
učinkovitost,
pružiti prikladnu kontrolu;
nema potrebe za izbušiti rupe;
mogućnost promjene lokacije opreme;
jednostavnost instalacije;
neovisnost od napajanja;
Rad na temperaturi od -45 do +90 stupnjeva;
SMS-obavijest;
prisutnost ugrađenih ili udaljenih mikrofona za slušanje;
mogućnost daljinskog upravljanja.
potreba za povremenom izmjenom baterije - ovisno o vrsti baterije svaka 3-4 godine;
osjetljivost na radio smetnje;
poprilično složene i skupe popravke ako je potrebno.
ovu vrstu alarma nakon što se senzori šalju vlasniku poruke, dok se pretplata za to ne ukloni. Ali oni će morati sami izvaditi lopov ili nazvati policiju.

Na bilješku! Ovakve alarmne sustave možete kupiti od poznatih tvrtki ili odabrati kineski analogni.

Glavni Atis signalni modul

Glavni Atis signalni modul

Atis sustav

Atis sustav

Bežični skup GSM alarma ATIS Kit-GSM11

Bežični skup GSM signala Atis Kit-GSM11

Savjet! Dakle, najpopularniji su zaštitni znakovi Ajax, Geox i Atis. Njihove proizvode karakterizira visoka kvaliteta gradnje, učinkovitost i priuštivost. Za velike kućanstva, visonski proizvodi su prikladniji.

Sustav zaštite od Ajaxa

Sustav zaštite od Ajaxa

Ajax senzor

Ajax senzor

Ajax alarm postavljen

Ajax alarm postavljen

Uređaj sigurnosnog signala 

Bez obzira na vrstu, vrstu, marku i cijenu, svaki alarmni sustav opremljen je kontrolnom jedinicom na koju su spojeni svi unutarnji i vanjski sigurnosni senzori objekta. Jedinica koja prima sve podatke prikupljene sa svih uređaja postavljenih duž perimetra zaštićenog područja, a primljene informacije prenose se na određeni algoritam: centraliziranoj upravljačkoj ploči sigurnosne tvrtke, vlasničkom mobilnom telefonu ili zvučnim alarmima.

Profesionalna bežična upravljačka ploča PowerG serije

Profesionalna bežična upravljačka ploča PowerG serije

PowerMaster-10 KIT 1

Vrlo kompaktna bežična upravljačka ploča PowerMaster-10 KIT 1

PowerMaster-10 KIT 2

PowerMaster-10 KIT 2

A što je posebno ugodno, parametri rada bilo koje upravljačke jedinice mogu se programirati kako bi zadovoljili vaše zahtjeve.

GSM alarmni sustav

GSM alarmni sustav

Vizualni prikaz sigurnosnog sustava

Vizualni prikaz sigurnosnog sustava

Ljetni kriteriji za signalizaciju

Pored gore navedenih glavnih tipova, postoje i druge vrste sigurnosnih alarmnih sustava, koje se razlikuju u dizajnu, prisutnosti ili odsutnosti ddodatnih elemenata i senzora, kao i načelo rada i način upozoravanja vlasnika nekretnine o mogućem prodoru u prostor.

Na bilješku! Ako živite u dahi, a hrane ih susjedi ili stražar, morate odabrati alarmni sustav s takozvanim "imunitetom" od životinja.

Ova vrsta sigurnosnog sustava ima detektori pokreta, koji ne reagiraju na bilo koji slučajni pokret na mjestu ili u kući, i analizirati broj piksela slike i odrediti veličinu objekta koji se kreće oko objekta.

Senzor bežičnog kretanja

Senzor bežičnog kretanja

Senzor ožičen za GSM alarme

Senzor ožičen za GSM alarme

Ali nedostatak takvih sustava je upravo činjenica da su napadači naučili kako ih zavarati, a kad prodiru u nečiju dasku, oni se na sve četiri i kreću pod kamerama kroz slijepe prostore.

Savjet! Prije kupnje alarmnog sustava za ljetnu rezidenciju valja pažljivo razmišljati o mjestima na kojima će se instalirati senzori, odabrati njihov tip i način upozorenja.

Dakle, detektori uličnog prometa imaju čvrstu konstrukciju, mogu se koristiti u teškim uvjetima, s velikom vlagom i iznenadnim promjenama temperature. Ali na njihovo djelovanje utječu vodovi, blizina autocesta, oko mjesta i drveća kuće, grmlja, duljina i složenost olakšanja.

Prilikom odabira vrste sigurnosnog alarma za davanje, vrijedi obratiti pažnju na senzore koji su različitih tipova i koji reagiraju na najmanju moguću promjenu: lomljenje stakla, otvaranje prozori, na promjena temperature u sobi, na vibracijama zraka kod hodanja, na dimu ili poplavi. Osim toga, postoje osjetljivi dvojni senzori i pasivni infracrveni uređaji. Što više instalirate takve senzore u zemlji kuću ili zemljište, to bolje. Ali svaka ima svoju cijenu, a poprsje se također ne preporuča.

Zaštita perimetra s infracrvenim signalnim uređajima

Zaštita od perimetara s infracrvenim signalnim uređajima

Infracrveni senzor

Infracrveni senzor

Visok stupanj zaštite kod kuće

Visok stupanj zaštite kod kuće

Savjet! Govoreći posebno o dachi ili području koji se koristi sezonski, najprikladniji je autonomni sustav koji je zaštićen od mehaničkih utjecaja, a njegovo djelovanje ne ovisi o centraliziranom napajanju.

Alternativni alarm protiv provale

Ako, međutim, kada odaberete alarmni sustav za dacha, nastavite s ciljem samo da biste uplašili lopove od svoje imovine, onda samo trebate kupiti uobičajenu sirenu uz bljesak svjetlosni alarm.

Glavni zadatak koji se suočava s tako naizgled jednostavnim uređajima je da privuče maksimalnu pozornost i obavijesti ljude u blizini, susjede ili stražara kako bi reagirali na situaciju.

Zvuk i svjetlo alarma, ili tzv izvršenja uređaji odvratiti uljeza u pravo vrijeme, a njihovo djelovanje je usmjereno na psihološki učinak - jedva žele ni provjeriti što možete ukrasti nakon oštrog skretanja na alarm i snažnim svjetlom nekoga.

Na bilješku! Snaga ovog zvuka je blizu pragu fizičkog bola - 120 dB! Vjerujte mi, lopovići osjećaji neće biti ugodni ...

Sigurnosni sustavi za vikendice: moderni tipovi alarma i kriteriji za pravi izbor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 36 =