Практична употреба сваког угла собе

Практична употреба сваког угла собе

Куће које су подигнуте у последњим совјетским деценијама разликују се мала кухињска површина, Поред тога, у кухињи је ниша. Ако сте правилно пребили овај конструктивни елемент, можете добити удобну собу. Најважније је да правилно искористите простор и поделите га у зоне. Да бисте постигли хармонију у ентеријеру, потребно је пронаћи материјале за декорацију и намештај.

Ницхе у таквим кућама налази се у зиду који је у близини купатило. Димензије су 60-80 цм ширине и 20-30 цм дубине. Инсталирана је умиваоник, воду и канализацију. Ако желите да направите пројекат уграђене слушалице, онда ће се комуникационе цеви које иде у нишу мијешати. Постоји логично питање: шта да радите са нишом? Да очистите или покушате да добијете услугу ницхе? Можете га, на пример, ставити у њега полице или зидни ормар, као и уграђени намештај. Размотрите неколико опција за уређење нише у кухињи.

Декоративна и, истовремено, корисна полица у кухињи

Декоративна и истовремено корисна полица у кухињи

Уклоните нишу

Најједноставнија опција је да шипате простор гипсаним плочама. Ако радите овакав посао, нећете бити проблем да изаберете или направите слушалицу направљену по мери. Погодно за директни и угаони намештај.

Можете направити кеш меморију са инсталираним сеф. У овом случају, потребно је зашити нишу тако да постоји простор за мали сеф. Зидови су завршени плочице, од којих ће једна постати врата, скривена од пратећих очију. Дршка се може направити у облику кукице, која ће служити Носач ручника.

Ормар за прање посуђа

Ормарић са завртњима

Уграђени намештај је савршен за малу кухињу

Уграђени намештај је савршен за малу кухињу

Неуобичајене опције развоја

Немојте се увек ослободити овог додатног простора. Ако размислите о томе, можете га победити и добити додатне функције.

Фрижидер

Ако претворите цеви и однесите их даље уз радни зид, добијете слободан простор у којем се фрижидер може уклапати.

Сет у овом случају је лако поставити. Важно изаберите одговарајуће нијансе и узети у обзир правила стварања удобности, онда ћете добити хармоничан, удобан ентеријер.

У напомену! Предност овог аранжмана је да, уколико вам је потребан приступ комуникацијама, нећете морати да се демонтирате кухињски сет, довољно је да се вратимо фрижидер. Ово је један од најлакших начина за планирање ентеријера кухиње.

Саградимо гардеробу у ниши

Избор ове опције, морате наручити производњу намештаја на појединачном пројекту, јер његове димензије нису стандардне. Трошак ће бити мало већи, јер је ширина већа, што доводи до пораста цена слушалица.

Идеја! На широки сто на врху стола погодно је ставити кућне апарате, за које у просторији кухиње нема довољно простора.

Одлична опција за уређивање уграђеног гардеробера

Погодна опција за уградњу уграђеног кућишта

Важно! Када монтирате кућиште, немојте растављати вентцалцан који се налази на врху. Може се шити с листом сухог зида и објесити кабинет испод.

Немојте заборавити на декоративне елементе, како мало поправити и инсталирај намештај - потребно је разблажити простор декором. Да би кухиња била пријатна, користите текстил - столњаци, салвете. Многи елементи декора могу се креирати независно, дати унутрашњости индивидуалност и оригиналност.

Померање судопера ближе отварању прозора

Добро и удобно када сте у ниши инсталирао кућиште оловке или фрижидер, а судопер се помера ближе прозору. Ова опција ће захтевати сва комуникација, али то вриједи!

Савет! Добра опција ће бити спајање стоног с прагом. Уместо пластичног прозора, монтира се стона. Ово ствара необичан ентеријер и допуњује радно место. Овај изглед добро изгледа уградне кухиње.

Успешно поравнање отвора прозора са радном површином

Успешно поравнање отвора прозора са радном површином

Неки дизајнер савета на нишној опреми

  • Пре него што започнете са радом, прегледајте стање комуникација које се налазе у ниши. Све цеви морају бити у добром стању - неопходно је да након завршетка поправке не трошите енергију на демонтажу кухињске опреме за поправку постоља.
  • Урадити обнављање, наведите да ли је то неопходно за овакву дозволу контролних органа, јер самопроизвођење може довести до новчаних казни и проблема са поновном регистрацијом стана.

Какве материјале за завршну обраду могу користити?

Важно Завршни радови користећи висококвалитетне материјале.

Ако је висина плафона већа од 2,7 м, онда је сасвим могуће направити лажни плафон, понекад чак и вишеслојни. Могу се применити декоративни малтер или извршити постављање напонске тканине.

Најбоља опција зидна декорација у кухињи биће њихово бојење. Ово ће омогућити учесталији рад за ажурирање површине. Али можете одабрати керамичку плочицу или тапета, Декоративни малтер се показао прилично добрим.

Завршна обрада плочица и слика - хармонично изгледају у унутрашњости

Завршна обрада плочица и слика хармонично изгледају у унутрашњости

На поду можете пријавити ламинат, паркет или линолеум. Било који од материјала има своје предности, али у задње време најчешће се користи. Може имати било какву боју и текстуру. На таквом поду пријатно је ходати и много је топлије од керамичких плочица.

Користећи различите савете, можете опремити кухињу са нишом, стварајући удобну и функционалну собу. Варијанте дизајнерских стилова могу бити веома различите у зависности од преференција укуса власника стана и буџета за реновирање објекта. Можете одабрати класични ентеријер или направити модеран дизајн, изгледат ће добро поткровље или рустичан стил, као и етнички мотиви.

Преглед стилских и удобних идеја за ремоделирање кухиње са нишом

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 27