Romantično vzdušje kuharske kuhinje

Romantično vzdušje kuharske kuhinje

Strog klasike, hladno visokotehnološki ali artsy moderno že nihče ni presenečen, zato, če hočeš prinesti v hišo dotikajočo romanco, izvirnost in preprosto udobje, potem je kuhinja v slogu Shebbie-chic točno tisto, kar potrebujete. Takšna notranjost bo prosim vsake gostiteljice, ki veliko časa porabi za pripravo hrane, ker je kuhanje v prijetnem vzdušju prijetnejše kot podvojitev. Ljubitelji domov bodo cenili tudi stilski ambient za neverjetno udobje, ki daje toplo barvno shemo, prefinjeno vzdušje in elegantno dekoracijo. Kar je privlačno, je skrito pod neobičajnim imenom shebbie-chic, in zakaj je ta slog najbolj primeren za okrasitev kuhinje v deželi in v normalnem stanovanju? Vse je preprosto: neomejen ustvarjalni potencial, nepreglednost, možnost ustvarjanja ekskluzivne notranjosti s pomočjo najpreprostejših stvari bo pripomogla, da bo katera koli kuhinja udobna, funkcionalna in čudovito lepa.

Vsebina:

 • Tako privlačen eleganten šik
 • Kuhinja, ki je elegantna
 • Značilnosti
 • Zoniranje
 • Dokončanje in barve
 • Dodatki
Barve shebbi-chica prevladujejo pastelni odtenki in naravni materiali

Barve shebbi-chica prevladujejo pastelni odtenki in naravni materiali

Shabby pohištvo in vintage svetilke v kuhinjski kuhinji

Shabby pohištvo in vintage svetilke v kuhinjski kuhinji

Vintage pohištvo svetlih barv, stoli s cvetno plating in svetle jedi v kuhinji chebicka

Vintage pohištvo svetlih barv, stoli s cvetno plating in svetle jedi v kuhinji chebicka

Tako privlačen eleganten šik

Šebbi-stilski stil je še vedno zelo mladen, vendar je že veliko podpreti s prefinjenjem, dotikom elegance in nepozabnega vzdušja. Ta trend je nastal pred nekaj dvajsetimi leti v Združenem kraljestvu, natančneje, iz strasti Rachel Asheville je postal neodvisen slog, da bi dali novo življenje, ki ga najdemo na trgu bolh staro pohištvo. Interesi Britancev so hitro našli navdušence, ki so se zvišali v slogu shebi-chic na vrh modela Olympus. Ime se dobesedno prevede kot "strašen šik", "zastarel luksuz".

Kuhinja v stilu shebbie-chic: roza dekoracija sten in stropa, lestenec, barvita pokrivala na stoli in bež kuhinjski set

Kuhinja v stilu shebbie-chic: roza dekoracija sten in stropa, lestenec, barvita pokrivala na stoli in bež kuhinjski set

Vsi elementi okolja v celoti ustrezajo temu: luksuzni, vendar zadržani, zmešani z brisani teksturo, vintažnim tekstilom in pohištvom, na novo okrašeni, prejel nove, sodobnejše lastnosti. Ta slog je postal eden najbolj priljubljenih in prepoznavnih trendov sodobnega oblikovanja notranjosti.

Dnevna soba, spalnica, jedilnico ali kuhinjo v slogu cheby-chic ... Nešteto notranjost fotografij ponuja veliko možnosti za oblikovanje vseh prostorov. Obstaja praktično nobenih omejitev, vsi bodo lahko ustvarili svoje edinstveno okolje, polno udobja, topline, zgodovine, osebnosti in značaja.

Nasvet: notranjosti v slogu Shebbie-chic so lahka, elegantna in izvirna. Enako so primerni tudi za mlado damo in dober par, veliko družino in mladoporočence, ki so pravkar začeli graditi novo življenje.

Stil eleganten eleganten se dobro prilega notranjosti majhne sodobne kuhinje

Stil eleganten eleganten se dobro prilega notranjosti majhne sodobne kuhinje

Shebbe je ustvarjena za romantike, umetnike, sanjarje, ki cenijo udobje in toplino doma, ob odkritem prikazu njihovega brezhibnega okusa in občutka sloga, se ne bojijo, da bi odvrnili domišljijo in ustvarili novega iz dobro pozabljenega starega.

Kuhinja, ki je elegantna

Kuhinja se tradicionalno šteje kot žensko območje, tako da, ko oblikujete to sobo v prioritetnem pogledu gostiteljice. Vsaka ženska želi ustvariti udobno okolje za sebe, ki je enako primerna za kuhanje, družinsko večerjo ali duhovna srečanja s punjenci. Ampak to je težko zadovoljiti vse, ker se ne razlikujejo samo okusi in interesi, ampak tudi starost, socialni status in znaki.

Jedilnica v kuhinji s kuhinjo v bližini okna

Jedilnica v kuhinji s kuhinjo v bližini okna

Shebbie-šik stil v notranjost kuhinje bo idealna rešitev, saj je večplastna, edinstvena, primerna za ženske vseh starosti. V takšni kuhinji se bo počutila udobno kot ugledna mati v družini, in ženska srednjih let, ki pogosto gosti goste ali zelo mlado damo, ki začne učiti kulinarične umetnosti in družinske odnose.

Ločeno je treba omeniti, da je v slogu preprosto ustvariti kuhinjo chebie-chic z lastnimi rokami. Ni potrebno kupiti dragega starinskega pohištva, zagotovo imajo številni stari stoli, mize, predalniki, omarice, ki jih je mogoče obnoviti in okrašiti na nov način. Dokončanje tudi ne zahteva kapitalskih izdatkov. Odpadni omet ali barva, lesena tla obrisana s časom? Ni pomembno! Te pomanjkljivosti popravila se bodo spremenile v značilne lastnosti sloga shebbi-chic, ki so jih premagali v notranjosti, dopolnjene s spektakularnimi dodatki.

Moderna interpretacija kuhinje v slogu Shebbie-chic

Moderna interpretacija kuhinje v slogu Shebbie-chic

Nasvet: ne hitite, da vrzite porcelan iz sovjetske dobe: čajniki, sladkorne sklede, vrči, plošče, tureens s cvetjem in zlati kamni so idealni za slog hebbi-chic.

Značilnosti

Glavna značilnost cheby-chic stila, natančneje, njegova podlaga je uporaba starih stvari, ki jim daje nov zvok. V notranjosti naj bi bilo najmanjše število predmetov, katerih videz jasno dokazuje svojo novost. Če je potrebno, površina pohištva, sten, tal in dodatkov umetno starša, kar jim daje zasteklen videz.

Oblikovanje mora izražati značaj preteklega obdobja, njen čar, vendar v celoti ustreza potrebam sodobnega človeka.

Moderna kuhinja cheby-chic v zeleni in beli barvi

Moderna kuhinja cheby-chic v zeleni in beli barvi

Med značilnimi značilnostmi v elegantnem slogu je mogoče opaziti:

 • Obilje starih površin, stvari, dodatkov iz preteklosti.
 • Lahkotnost in zračnost v notranjosti, ki se doseže z uporabo svetle barve v dekoraciji, elegantno pohištvo, mehki tekstil, tekoče linije.
 • Kompleksne oblike in okraski, ki se organsko medsebojno resonirajo na drugačnem pohištvu, postavljajo ritem notranjosti.
 • Najmanj novih stvari, iskrenih sodobnih tekstur in predmetov.
 • Glavni poudarek je na tem ročno izdelani, poleg tega velja za obe pohištvo spremembe, in stenske murale, vezenje.

Nasvet: če je mezzanin že dolgo shranjen nepotreben napeljave, pohištvo, slike, figurice, ki so sčasoma izgubile videz, obrabljene ali zbledele, je čas, da jih dobite in jih uporabite za okrasitev kuhinje v slogu shebbie-chic. Manjše napake, razpoke ali stresi niso pomanjkljivosti, temveč dajejo stvari nekam zelo priljubljenim predmetom.

V kuhinji elegantne šik lahko najdemo dodatke iz starih mezzaninov: kipce, dekorativne svetilke, vaze, svetle robčke

V kuhinji elegantne šik lahko najdemo dodatke iz starih mezzaninov: kipce, dekorativne svetilke, vaze, svetle robčke

Shebbi-chic ne potrebuje idealne površine, vendar je pri oblikovanju notranjosti pomembno poznati občutek sorazmernosti. Če ga pretiravate, lahko dobite vse napačne rezultate, ki so bili zasnovani. Še posebej, če je vse "poškodovano", potem lahko občutijo, da je notranjost res prestar, slaba, celo brez okusa in zahteva nujna popravila.

Zelo pogosto kuhinje v slogu države in provansi, Shabby šik, vintage ali retro so podobni v oblikovanju. V vsakem primeru oblikovanje vključuje uporabo starih oblikovalskih elementov. Toda glavna razlika med pastirji je poseben pristop k naslednjim podrobnostim.

Območje prostorov.

 • Izbira ustreznih zaključnih materialov, barvne rešitve in njihovo kombinacijo med seboj.
 • Izbor pravega pohištva in njegovo naknadno lokacijo na pravih mestih.
 • Razporeditev naglasov s pomočjo dodatki, natančen izračun števila slednjih in kraj njihove namestitve.
Shebbie-chic v pastelno modri: starinsko pohištvo, velika okna in porcelanske jedi kot dekoracija

Shebbi-chic v pastelno modri: starinsko pohištvo, velika okna in porcelanske jedi kot dekoracija

Zoniranje

Glavno načelo kuhinjska cona v slogu shebbie-chic - jasen izbor in ločitev vsake cone. Mesta za delo, hrano in počitek morata biti ločena drug od drugega z drsnimi pregradami, zaslonom, dekorativno rešetko. To je predvsem posledica dejstva, da je težko izbrati prave gospodinjske aparate, ki so popolnoma primerni za načrtovanje.

Nasvet: iz sijočih površin in nerjavečega jekla je bolje, da zavrnemo za premaz na emajlu. Mnogi proizvajalci gospodinjskih aparatov ponujajo ustrezne zbirke. Na primer, za pastirsko tehniko v slogu Provence je popoln.

Če je tehnika izdelana v vintage slogu, potem ne morete uporabljati particij, ustvarjanje odprtega prostora, še posebej, če je kuhinja majhna in nered je ni vredno.

Nasvet: S fasadami lahko skrijete gospodinjske aparate kuhinja, kar je veliko lažje, da bi umetno starejši videz.

Zoniranje odprtega prostora se lahko doseže z uporabo različnih zaključnih materialov, njihove kombinacije med seboj, pa tudi z uporabo različnih barv.

Ločeno je omeniti območje združenih prostorov v apartmajih tipa studia. Na primer, kuhinja-dnevna soba v slogu shebbie-chic lahko razdelimo na funkcionalna področja s pohištvom, na primer z jedilno skupino ali kavčem, in kuhinja otok. Zelo preprosto je razdeliti prostor tekstilne particije, ki ga je mogoče enostavno premikati in po potrebi razširiti. Takšna zavesa je najlažje izdelati iz iste tkanine, kot se uporablja okenske zavese.

Ločevanje con v kuhinji s kuhinjo s pomočjo jedilne mize

Ločevanje con v kuhinji s kuhinjo s pomočjo jedilne mize

Dokončanje in barve

Če želite izbrati barvno shemo za kuhinjo v slogu shebbie-chic, se morate ustaviti klasične svetlobne in pastelne odtenke:

 1. Glavne barve so nežne, maksimalno nevtralne. Ustvarjajo ozadje, zagotavljajo prisotnost svetlobe v kuhinji. Optimalne možnosti - bež, mleko, smetana, biser, kava z mlekom, prah. V takšnih odtenkih naslikane stene, tla, osnovno pohištvo.
 2. Barvni poudarki - dopolnjujejo in razredčijo osnovno zasnovo, oživijo, dajo dinamiko in razpoloženje. Ampak tudi naglas ne sme biti preveč svetel in kričati. Optimalne možnosti - obarvani odtenki rdeča, zadržano modro, mehko rumeno, močvirje, čokolada. Svetle barve bodo primerne za dodatki, svetilke, posamezni deli pohištva in tekstil.

Temne barve za dekleta so nesprejemljive. Notranjost bi morala biti nežna, brez teže, vsi ostri poudarki bodo pokvarili celoten vtis.

Mirna notranjost kuhinje - mešanica belih in pastelnih roza odtenkov

Mirna notranjost kuhinje - mešanica belih in pastelnih roza odtenkov

Zidna dekoracija

Za zaključevanje kuhinjskih sten v slogu shebbie-chic lahko uporabite:

 • Barva - klasična rešitev, v kateri so vse stene pobarvane bele barve. Za kuhinjo je treba izbrati formulacije, ki bodo vzdržale ponovljeno mokro čiščenje.
 • Ozadja - je lahko svetle tkanine z nevsiljivo zbledela ornament v obliki trakov, cvetja in dobrodošlico starinsko, kot blede tekstura, lepo sliko. Dobra izbira bi bila tekstilnega steno ali posnemanje.
 • Dekorativni omet - bo pomagal ustvariti prevleko na stenah z grobo teksturo, pa tudi različne učinke (žetone, razpoke, pestice itd.). Poravnati omet ni potreben, kar bo veliko olajšalo delo, če popravilo opravite sami. Namesto ometa lahko uporabite ozadje, ki posnema svojo teksturo in jo tudi kombinirate z drugimi materiali.
 • Keramične ploščice - Idealno za dokončanje delovnega območja. Ploščica je lahko monofonična, če imajo glavne stene vzorec in okras. Slednji mora ustrezati celotni zasnovi, na primer ploščice v retro slogu z abstraktnimi geometrijskimi vzorci, cvetlični motivi bodo videti dobro. Ustrezno je kombinirati ploščice kontrastnih odtenkov, ki so nameščene v vzorcu šahovnice.
Zidna dekoracija s keramičnimi ploščicami v beli barvi

Zidna dekoracija s keramičnimi ploščicami v beli barvi

Talna obloga

Popolna kuhinja tla Shebbie-chic - lesena in lahka. In to je lahko širok krov ali kompozitni parket. V vsakem primeru pa je treba paziti, da je imel tla naslednjo operacijo :. Iznošen parcel, neenakomerne barve, itd Mnogi proizvajalci ponujajo svoje zbirke parket in laminat, ki je pred let. Če so tla dajejo na krovu, je smiselno, pokrijemo z lahkim obarvano spojino, ki po sušenju selektivno obdelamo krpo in nato prevlečenih z mat lakom na.

Bela tla v kuhinji bodo še bolj iskala

Bela tla v kuhinji bodo še bolj iskala

Lahko pa uporabite tudi linolej, vendar se mora vizualno ujemati z zunanjim izgledom kuhinje.

Na delovnem področju lahko ploščice postavite na tla, ki naj bi bil prav tako nekoliko star. Učinkovito gledajo kontrastne kombinacije barv in diagonalnega stylinga.

Nasvet: podstavek za takšno kuhinjo je bolje, da izberejo visoke in ravne, na primer iz PVC, jih lahko tudi okrašujejo, prekrite z barvo z ustreznim učinkom.

Spektakularen dodatek notranjosti kuhinjske kuhinje bo preproga, ki bo dodal udobje in toplino. Preproga je najbolje, da izberejo lint-free, s klasičnim perzijskim ornamentom ali samozaposlenim. Brisanje na preprogi, neenakomeren rob, bledo senco ne bo pokvaril videza.

Strop

Najboljši način je, da okrasite strop v kuhinji s cheby-chic s pomočjo oblikovanje štukature. Ne bi smelo biti preveč zahtevno, zato je treba dati prednost preprostim okraskotam in zadržanim oblikam.

Nasvet: korenike in rozete štukature bodo videti bolj spektakularno, če bodo pokriti s plastjo pozlačenja, ki tudi postane stara.

Strop je lahko tako preprost, kot beli drywall, omet ali mat stretch, kot tudi vzorec. Odlična rešitev za kuhinjo z visokimi stropi bo na njih slika, ki posnema starodavne freske. Podobne slike lahko natisnemo na stropnem stropu, ki vizualno popolnoma ustvarja fresko.

Svetlo enobarvni strop v kuhinji elegantne šik

Svetlo enobarvni strop v kuhinji elegantne šik

Pohištvo

Pohištvo chebbi-chic v kuhinji bi moralo odražati duh antike, zato je bolje takoj opustiti sodobne možnosti in najti vintage pohištvo. Celo najbolj kakovostnega vzorca tovarniške proizvodnje ni mogoče primerjati s spremenjenim starim predmetom z edinstvenim čarstvom.

Elegantna starinska stoli z okrašenimi hrbtom in izrezljane noge, okrogle ali ovalne mize iz masiva, okrašena z rezbarijami in volumetričnim dekorjem, masivno omarico za posodo - vse to bo pripomoglo k ustvarjanju edinstvenega vzdušja razkošja in romantičnega razpoloženja v kuhinji.

Zanikrni elegantno pohištvo, mora biti kuhinja se izbere izključno svetlobe. Če je na voljo vintage kredenci od drevesa, je najbolj smiselno, da barve bela, po možnosti rahlo obarvane v bež, smetano, mete in svetlo modri barvi.

Nasvet:  Dekorativni predmeti na pohištvu (izrezljane fasade, bas-reliefi itd.) So lahko pokriti z pozlačenjem, nato pa ga brušijo in ustvarijo obrabljen videz.

Kuhinja oblazinjeno pohištvo prav tako mora biti lahka, vendar je poleg monofonih tekstil primerna tudi uporaba tkanin s cvetnimi okraski, črtasto ali z žakardnimi vzorci.

Porobno pohištvo belih odtenkov odraža duh antike

Porobno pohištvo belih odtenkov odraža duh antike

Dekor

Decor chebby-chic za kuhinjo poudarja lahkotnost, zračnost in romantično vzdušje. Poznane so različne risbe na stenah, stropu, pohištvenih fasadah. Najpogostejši motivi so rastline, cvetje. Lahko jih dopolnijo s slikami angelov, ptic itd. Takšne risbe lahko enostavno uporabljate z uporabo šablone, zlato ali srebrno barvo, pa tudi druge odtenke. Izvirno dekoriranje lahko naredimo s tehniko decoupage, z uporabo starih slik, slik cvetja, ptic, kroglic, trakovi, pozlata.

Bright dodatki na bež kuhinjski set izgledajo sveže

Bright dodatki na bež kuhinjski set izgledajo sveže

Nasvet: priporočamo, da se vsak samorejno oblikovan dekor naredi, staranje rezultat s pomočjo pelts ali posebnih spojin.

Ustvarjen ročno, okras ne bo le videti izvirno, temveč tudi popolnoma dopolnjevati celotno notranjost, dodati globino do nje. Ampak vse je vredno vedeti ukrep, podoben dekor je dober, če ni tako veliko, sicer se bo model izkazal za preveč poenostavljen, otroški, sladek.

Slike s cvetnimi motivi ali predmeti za gospodinjstvo v tehniki decoupage se bodo ujemale v notranjost kuhinjske kuhinje

Slike s cvetnimi motivi ali predmeti za gospodinjstvo v tehniki decoupage se bodo ujemale v notranjost kuhinjske kuhinje

Poleg risbe, se lahko dopolni s pohištvo, svetilke, police različnih obeskov iz starih kroglice, verige, okrašena jedilni pribor in tako naprej. Ampak, se prepričajte, da te ne motijo ​​dekoracije dela.

Kuhinja v slogu cheby-chic: dodatki

Je dodatna oprema, ki tvorijo zadnjo notranjost, jo napolnijo z značilnim vzdušjem in udobjem. Vsi kuhinjski pripomočki, ki jih lahko razdelimo v čevlji, lahko razdelimo na več skupin:

 1. Tekstil.
 2. Fixtures.
 3. Dekorativni elementi in posode.
Okrasite kuhinjo s čičkami s ploščami na stenah, slikami, starinskimi kletkami, cvetličnimi aranžmaji

Okrasite kuhinjo s čičkami s ploščami na stenah, slikami, starinskimi kletkami, cvetličnimi aranžmaji

Tekstil

V kuhinji v slogu cheby-chic mora biti veliko tekstilnih elementov, naredijo prostor domačo, udobno in napolnijo notranjost s toplino in harmonijo. Tkanine morajo biti naravne, dovolj gosto, teksturirane, vendar v nobenem primeru svetle ali privlačne.

Najprej morate izbrati zavese v kuhinji v slogu shebbie-chic. Zavese so najbolje izdelane iz gostih perilo, ki je lahko monofonična ali z nevsiljivim vegetativnim okrasom, črtasto, gladko ali teksturirano. Tkanine na zavese bi morale biti veliko, tako da je bilo mogoče oblikovati mehke gube, flounces. Nič manj spektakularnega bo videti roman žaluzije iz prosojne tkanine, ki oddaja svetlobo. V vsakem primeru morajo biti zavese lahke in lahke, jih je mogoče dopolniti s spektakularnimi dodatki: vintage krtače, rožnate v starinskem slogu, zračen lambrekin in drugi.

Cvetni odtenki lamberkens v kuhinji

Cvetne zavese lambrequins v kuhinji

Med drugim je treba opozoriti na tekstil za kuharsko kuhinjo:

 • Namizna prti je najboljša dvojna (zgornja snežno bela, na dnu vzorca tkanine).
 • Prtički v tonu prtnice ali fasade, ki okrasijo bife, hrbet stoli.
 • Brisače z ročno izdelanimi vezmi.
 • Okrasne blazine z ornamentom, rese, vezenje.
Tekstili v kuhinji so vedno primerni: pisane brisače, mehke blazine ali stoli so zelo atmosferski

Tekstili v kuhinji so vedno primerni: pisane brisače, mehke blazine ali stoli so zelo atmosferski

Fixtures

Umetna razsvetljava v kuhinji v slogu cheby-chic ne sme imeti ostrih meja. Svetleča luč je primerna samo na delovnem področju. V središču kuhinje je visi spektakularen lestenec s kristalnimi obeski, ki bodo zagotavljali enotno svetlobno glavo s svetlečimi poudarki, ki se odražajo iz steklenih ploskev.

Lestenec z visečimi elementi zagotavlja močno svetlobo nad jedilnico

Lestenec z visečimi elementi zagotavlja močno svetlobo nad jedilnico

Poleg lestence je smiselno zagotoviti več zidnih nagibov, ki jih bo v slogu ustrezalo. Na primer, na sconces v obliki kandelabra ali svečniki, brez senčil, vendar okrašena z 1-2 istimi obeski, kot na lestvi.

Lahko vzamete lestenec in steno z najmanj obeski, vendar s tkaninskimi senčili, ki imajo spektakularen okras. Takšne svetilke bodo ustvarile prijetno mehko osvetlitev.

Dekorativni elementi in posode

Namizni pribor, še posebej tisti, ki je razstavljen v bifeju in služi kot del oblikovanja, mora odsevati bistvo sloga shebbi-chic. Kompleti iz porcelana z dotikanjem cvetnih vzorcev, elegantne podrobnosti bodo videti dobro. Na delovnem območju lahko na oklepajih oblečete lepo bakreno posodje (štipaljke, sotejniki), v odprto omarico, postavite starinski čajnik, samovar itd.

Pomemben atribut kuhinje je shebbi-chic - stare jedi, ki lahko postanejo element dekorja

Pomemben atribut kuhinje je shebbi-chic - stare jedi, ki lahko postanejo element dekorja

V notranjosti poudarjajo različne starine, na primer, ogledala ali slike v izrezljanih okvirjih, stenske ure z obrabljeno uro obraza, lepa cvetlična lonci ali lonci, porcelanske figurice.

kuhinja v slogu shebbi-chic: dizajn kuhinje Chebby kuhinje: starinska ura, vintage pohištvo svetlih barv, ogledalo in cvet vaza

Okrasitev kuhinjske kuhinje: starinska ura, vintage pohištvo svetlih barv, ogledalo in cvetna vaza

Odvisno od polnjenja, lahko kuhinja v slogu elegantnega izgleda preprosto ali razkošno, v vsakem primeru pa bo edinstvena, na prvi pogled osvojila njene dotične značilnosti in čar.

Kuhinja v slogu Shebbie-šik: vintage luksuz za poznavalce udobja in 80 prijetnih notranjosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 70 =