Police u kuhinji - funkcionalne i praktične

Police u kuhinji - funkcionalne, praktične i više nego estetski ugodne

Zidne police u kuhinju - funkcionalan i djelotvoran detalj, koji bi trebao biti u svakoj kuhinjskim setom. Nedavno su otvorene police u kuhinji sve popularnije. Takvi modeli izgledaju svježe, zanimljivo i relevantno. Otvorili su kuhinju i stavili ih na police svijetle i lijepe ploče, svijeće, staklenke i kutije pružaju udobnost i udobnost u sobi. Kuhinje s policama najčešće se koriste u američkim stanovima. Međutim, europske ljubavnice ne zanima korištenje ove ideje. Fotografije navedene u članku pomoći će vam da krenete s najboljim načinom organiziranja otvorenih police u vašoj kuhinji.

 • Prednosti otvorenih police u kuhinji
 • Nedostaci korištenja otvorenih konstrukcija u kuhinji
 • Opcije lokacije polica
 • Korištenje kutnih polica u unutrašnjosti kuhinje
 • Police u zemaljskim i prozirnim stilovima
 • Police u kuhinji u skandinavskom stilu
 • Police u visokotehnološkom stilu
 • Polica materijala
 • Neobična upotreba kuhinjskih polica
 • Kako napraviti police s vlastitim rukama

 

Drvene police u kombinaciji s zidovima

Drvene police u kombinaciji s zidovima

Otvorite police kao dio kuhinjskog ormarića

Otvorite police kao dio kuhinjskog ormarića

Tipična američka kuhinja s malim otvorenim policama

Tipična američka kuhinja s malim otvorenim policama

Prednosti otvorenih police u kuhinji

Instalacija otvorenih police olakšava rješavanje nekoliko problema odjednom. Kao što znate, kuhinja je najskuplja kupnja stana. Jedan od načina da se smanji trošak kuhinjskog stola bez zamjetnog gubitka kvalitete i funkcionalnosti je uporaba otvorenih police. Zbog činjenice da vam je potrebno manje vrata (i stoga manje materijala), to će kupiti jeftinije. Osim toga, police na zidu u kuhinji savršeno odgovaraju modernim trendovima u unutrašnjosti. Dakle, savršeno će se uklopiti kuhinje u skandinavskom stilu, u stilovima visoke tehnologije, minimalizam, zemlja i čak u tako strogom stilu kao klasik.

Moderna kuhinja s bilježnicama francuskog šikera, iskusna u duhu "Provence"

Još jedna nedvojbena prednost otvorenih policama je da oni vizualno proširuju prostor, što ga čini slobodnijim. U tom slučaju još uvijek možete staviti na police sve potrebne predmete. Između ostalog, takve police su pokretne i lako se mogu rastaviti.

Uz pomoć otvorenih police možete napraviti funkcionalnu i prostranu čak mala kuhinja. Osim toga, u ovom slučaju, sve potrebne stvari će uvijek biti na dohvat ruke. Sve to sugerira da police u kuhinji umjesto ormari zanimljivo rješenje za moderna interijera.

Instalirajte otvorene police u maloj kuhinji i sve što trebate je uvijek na dohvat ruke

Instalirajte otvorene police u maloj kuhinji i sve što trebate je uvijek na dohvat ruke

Nedostaci korištenja otvorenih konstrukcija u kuhinji

Nakon što ste odlučili instalirati otvorene police u vašoj kuhinji, trebali biste se upoznati s mogućim nedostacima koji mogu učiniti njihovu upotrebu neugodno.

Među glavnim nedostacima može se zabilježiti sljedeće:

 • objekti koji se nalaze na otvorenim policama će se brže pokriti prstom i čađom;
 • potreba stalnog zadržavanja sadržaja otvorenih polica u savršenom stanju, budući da je uvijek vidljiva;
 • Teškoća lociranja takvih polica u nekima kuhinjski setovi.

S obzirom na sve prednosti i nedostatke takvih modela, najbolja bi mogućnost bila kombinirati otvorene i zatvorene police.

polki-na-kuxnyu_15

Kombinacija otvorenih i zatvorenih polica

Opcije lokacije polica

Ako odlučite da definitivno želite da Vaša kuhinja ima takav moderan i zanimljiv element kao i otvorene police, pažljivo razmislite kako ih prilagodite slušalicama tako da se simetrija ne prekine.

Optimalna opcija - mjesto polica iznad umivaonika

Optimalna opcija - mjesto polica iznad umivaonika

Odlučujući za postavljanje takvih police, prvo trebate odrediti svoje mjesto. Glavno pravilo, koje se treba pridržavati ovdje - nije postavljanje otvorenih polica u neposrednoj blizini štednjak na struju. Inače, samo riskiramo da će sadržaj police biti neprestano poprskan masnoćom.

Simetričan raspored polica u blizini ploče

Simetričan raspored polica u blizini ploče

Jedna od najboljih opcija za postavljanje police je da ih postavite neposredno iznad zone kuhanja na nekoj udaljenosti od štednjaka.

Police u maloj kuhinji omogućuju racionalno korištenje prostora

Police u maloj kuhinji omogućuju racionalno korištenje prostora

Važnost ispravne instalacije police također je određena činjenicom da će stilski percepcija cijele prostorije biti od ovog čimbenika. Otvorene police mogu postati gladak prijelaz s područja kuhanja u blagovaonom ili čak dnevni boravak s kombiniranim prostorom.

Postavljanje police na stol za blagovanje dijeli kuhinju na dva dijela

Postavljanje police na stol za blagovanje dijeli kuhinju na dva dijela

Korištenje kutnih polica u unutrašnjosti kuhinje

Posebnosti mjesta polica bit će ljubomorni veličine kuhinje, prostora za kuhanje, količine kutije i iz stila prostorije. U nekim će slučajevima biti prikladno gledati kutne police u kuhinji.

Šarke za uglove su idealne za štedi prostor. Za njih je savršeno moguće primijeniti zanimljive dizajnerske ideje. Dakle, genijalno rješenje je ugradnja kutnih drvenih polica do samog stropa. Kao rezultat toga, vizualno police će izgledati kao ukrasne grede, koje također imaju funkcionalnu svrhu.

Klupe za cijeli zid

Klupe za cijeli zid

Vijeće:  Kuhinje s kutnim policama - najbolje rješenje za uštedu prostora.

Izvorno rješenje bit će uporaba asimetričnih polica. Međutim, valja napomenuti da je takva dizajnirana fantazija pogodna za dizajn u zemlji stilova, provence, skandinavski, ali se ne uklapa u strogim linijama minimalizma.

Položaj police na različitim razinama

Položaj police na različitim razinama

Police u zemaljskim i prozirnim stilovima

Možda je rekreacija rustikalnog stila u kuhinji nemoguća bez korištenja takvog dekorativnog i funkcionalnog elementa kao i otvorene police. Za to je poželjno koristiti prirodno drvo.

Kako bi se naglasio stil, trebali biste upotrijebiti police od debele, starosne drva. Ljestvica boja je također bolja odabrati najprirodniji: bež, bijela, siva.

Prednost bež i pastelnih boja u kuhinji "Provence"

Savršeno rješenje bit će ukrašavanje pojedinačnih otvorenih polica zavjese s cvjetnim uzorkom. Na prvom mjestu. To će naglasiti stilističku orijentaciju kuhinje. Drugo, ovo rješenje spriječit će sadržaj polica od vanjskog onečišćenja. Treće, to će vam omogućiti eksperiment: u nekim slučajevima možete zadržati zastor zavjese, u drugima - otvoren. Glavna stvar je promatrati osjećaj proporcije. Najbolji način je ukrasiti zavjesama samo par police.

Postavljanje otvorenih polica oko prozora - poštivanje simetrije u kuhinji

Postavljanje otvorenih polica oko prozora - poštivanje simetrije u kuhinji

Pokušajte "igrati na kontrastima". Kuhinja s kontrastnim policama, od kojih su neke u dobi od svijetle boje, a druga u tamnim, izgledat će izvorno i elegantno. Na primjer, dno slušalice s zatvorenim kutijama može se održati u mračnoj ljestvici, a vrh s otvorenim kutijama - u svjetlu ili obrnuto. Druga mogućnost je da koristite bijelo posuđe, koji se nalazi na tamnim policama. S ovim rješenjem osvježit ćete kuhinju.

Kontrastni efekt također se može postići postavljanjem tamnih polica na svjetlu pozadinu, ili obrnuto.

Bijele posuđe na tamnim hrastovim policama dodaju kontrast prema unutrašnjosti

Bijele posuđe na tamnim hrastovim policama dodaju kontrast prema unutrašnjosti

Police u kuhinji u skandinavskom stilu

Provediti u životu Skandinavski stil Prije svega, potrebno je uglavnom koristiti prirodne materijale. U slučaju police, to bi trebalo biti stablo. Ogroman efekt može se postići kombiniranjem otvorenih i zatvorenih stalaka. Istodobno, na policama s zatvorenim vratima bolje je pohranjivati ​​posuđe i predmete koje ne koristite tako često. A na otvorenim policama bolje je izložiti one stvari koje vam trebaju u svakodnevnoj uporabi.

Osim toga, na otvorenim policama možete organizirati različite ukrasne predmete koji naglašavaju stilski orijentaciju prostorije. Na primjer, može biti:

 • mali slika i fotografija sa slikama sjevernih životinja: jelena, ovaca, itd.;
 • ukrasne zelene biljke;
 • ukrasni kamen i svijeće;
 • volumen slova koji tvore natpise;
 • kuharice.

Svi ovi elementi će naglasiti nordijski karakter prostora.

Knjige i cvijeće na policama u kuhinji u "skandinavskom" stilu

Ponovno stvaranje ovog stila interijera je bolje da ne nered na policama. Stavite na njih samo najpotrebnije predmete koji bi uvijek trebali biti pri ruci. Druga je mogućnost da se smjestite samo na otvorene konstrukcije dekorativni pribor (svijeće, suveniri, vaze, okviri za fotografiju). Funkcionalni objekti u ovom slučaju bolje je držati u zatvorenim kutijama.

Police u visokotehnološkom stilu

Ako ste više blizu stila visoke tehnologije, umjesto drvenih polica, bolje je davati prednost modernim materijalima, na primjer staklu ili željezo. U ovom slučaju, na policama treba biti samo stavke koje imaju izravan funkcionalni cilj - ništa suvišno.

Umjesto otvorenih staklenih police, možete koristiti veliki stalak. Prikladno je staviti posuđe na njega.

Ako koristite drugi materijal za police, tada je prednost najbolje dati čistim prirodnim tonovima. Najprikladnije crno-bijelo.

Vijeće: Imajte na umu da u stilu high-tech na policama ne bi trebalo biti ništa suvišno. Stoga je poželjno ponovno razmisliti, prije nego što odlučite instalirati otvorene police u takvom unutrašnjosti - jer ćete uvijek morati nadzirati narudžbu.

Dizajn polica kuhinje u visokotehnološkom stilu zahtijeva strogo pridržavanje pravila i kanona.

Otvori polica - radije je objekt dekor nego funkcionalni namještaj u kuhinji high-tech

Otvori polica - radije je objekt dekor nego funkcionalni namještaj u kuhinji high-tech

Polica materijala

Izbor materijala ovisi o vašim željama, stilu prostorije i izgledu kuhinje.

Za otvoreno polica dopušteno je koristiti široku paletu materijala. Među njima možete primijetiti takve klasične opcije kao što su:

 • stablo;
 • plastike;
 • iverica;
 • MDF;
 • ljuskav.
Drvene police u kuhinji - najčešća opcija

Drvene police u kuhinji - najčešća opcija

Međutim, postoji više izvornih rješenja. Dakle, police mogu biti izrađene od stakla, pa čak i željeza. Ova rješenja su najprikladnija za kuhinje, održavana u stilovima minimalizma ili hi-tech.

Vijeće: posebno lijepo izgled staklene police instalacija pozadinskog osvjetljenja na njih. U ovom slučaju, ne samo da ćete naglasiti ljepotu police, već također pružiti dodatnu rasvjetu u sobi.

Police u kuhinji: fotografija neobične upotrebe kuhinjskih police

Otvorene police u kuhinji mogu formirati čitavu strukturu. Mogu se proizvesti i sami. Pogotovo se tiče police za kuhinju u rustikalnom stilu. Uostalom, to će lakše izgledati na policama - to bolje.

Otvorene police mogu se pretvoriti u mjesto za pohranjivanje ploča. U ovom slučaju, za ljepotu i praktičnost, ne bi trebao biti smješten jedan slajd na vrhu drugoga, ali lijepo staviti u redu ispred. I da ploče ne pada, ovaj dizajn omogućuje posebne poprečne grede. Ovaj raspored jela prikladan je i lijep.

Svijetla bijela jela na otvorenim policama - ukrasne kuhinje

Svijetla bijela jela na otvorenim policama - ukrasne kuhinje

Otvorene police također se mogu koristiti kao boce. U tom slučaju, na policama se izrađuju rupe, u koje se boce stavljaju s grlom. U tom će slučaju biti pohranjeni u "dijagonalnom" položaju. Ili možete napraviti posebne mini kutije za spremanje bočica u uspravnom položaju.

Uz sličnu upotrebu bočica, ovaj dizajn će postati element dekor.

Kako napraviti police s vlastitim rukama

U kuhinji možete napraviti police s vlastitim rukama. Za izradu najjednostavnijeg dizajna, možete koristiti već gotove ploče koje možete kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini. Zatim se te police mogu pričvrstiti na zid, stavljajući ih jedan iznad drugog.

Najjednostavnije i uspješno rješenje za police s vlastitim rukama je korištenje drvenih ploča

Najjednostavnije i uspješno rješenje za police s vlastitim rukama je korištenje drvenih ploča

Ako želite pristupiti proizvodnji police uz svu skrb, najprije morate odlučiti o stilu prostorije. Iz toga će ovisiti o dizajnu budućeg dizajna. Pružite prostor za policu i napravite potrebna mjerenja. Poželjno je izvršiti dizajn proizvoda. Imajte na umu da boja polica mora biti identična sjenom countertops, kuhinjska pregača, slušalica ili zidova.

Skladna kombinacija krivotvorenih elemenata i drva

Skladna kombinacija krivotvorenih elemenata i drva

Odlučite što namjeravate pohraniti na polici. Njegove dimenzije trebaju odgovarati onim stvarima koje ćete postaviti na njega. Na primjer, ako police trebate pohraniti tako male predmete poput kutije s mirodijama, bocama, dekor elementima, pribor, onda se mogu postaviti gotovo bilo gdje. To može biti prostor iznad stola, bar brojač, ispod gornjih okvira itd.

Bar s otvorenim policama u kuhinji

Bar s otvorenim policama u kuhinji

Za početnike, bolje je odabrati jednostavan dizajn. Dakle, najjednostavniji za samostalnu proizvodnju je otvorena polica koja ima pravokutni oblik.

police u kuhinji: foto-suspendirana polica u unutrašnjosti kuhinje

Suspendirana polica u unutrašnjosti kuhinje

Velika ideja bit će zamjena uz pomoć otvorenih police u vrhunskim ladicama slušalice. U ovom slučaju dizajn može biti dug i masivan. U tom slučaju rezultirajuće police mogu zauzeti prostor od zida do zida.

Otvorite police za cijeli zid

Otvorite police za cijeli zid

Police u kuhinji sa svojim rukama - odličan način stvaranja originalnog dizajna i istodobno uštedjeti novac.

Interijer kuhinje s policama - izvorno i funkcionalno rješenje za moderan stan. Fotografija stvarnog interijera pomoći će vam da krenete pomoću otvorenih police u vašoj kuhinji.

Police u kuhinji: pametna organizacija kuhinjskog prostora i 75 rješenja u kojima je sve na mjestu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 25