Luksuzna in elegantna notranjost, ki naredi neverjeten vtis

Luksuzna impresivna notranjost baročne kuhinje

Kuhinja - to je kraj, kjer gospodinja preživi veliko časa, vendar ne za vsakogar ta soba mora biti preprosta in jedrnata. Tisti, ki se odloči barok, zagotovo misli zunaj polja. Zanj je značilna slovesnost, pomocnost, fundamentalizem. Pogosto je taka odločitev značilna za tiste, ki so privrženci aristokratizma, sijaja, bogastva. Ustvarjanje takšne lepote je še ena naloga, ker je treba upoštevati vse specifike. O tem bomo podrobneje govorili kasneje!

Vsebina

 • Od kod prihaja stil?
 • Omenjene značilnosti
 • Dokončaj
 • Opremljanje
 • Razsvetljava
 • Pomembni elementi dekorja
Ta slog je primeren za dekoriranje prostornih sob

Ta slog je primeren za dekoriranje prostornih sob

Od kod prihaja stil?

Baročni slog je nastal v Italiji v 17. in 18. stoletju. Mod so narekovale kraljeve dinastije in zelo bogate družine. Status je treba poudariti in izpostaviti čim večjo pomocnost. Uporabili vse, kar je dražje: zlate tkanine, pohištvo, intarzirane z dragimi kamni, štukature.

Bodite pozorni! Svetli predstavniki baročnega sloga - Vorontsovsky in Sheremetievsky palače, ki so v Sankt Peterburgu.

Moderna izvedba starega italijanskega sloga

Moderna izvedba starega italijanskega sloga

Zanimivo je, da se je ta model uporabljal tudi med predstavniki srednjega sloja. Seveda, pod takimi pogoji je nastala samo iluzija razkošja - ljudje so resnično hoteli biti kot njihovi plemiči in kralji.

Ni čudno, da je ta slog prodrl v sodobne kuhinje, čeprav se preveč pomosity in inlay kamni ne uporabljajo več, vendar za nekatere funkcije še vedno lahko najdete smer. Torej se lahko počutiš kot pravi aristokrat, ki ga obkroža koncentriran sijaj.

Osnovno pravilo za oblikovanje notranjosti je ohraniti enotnost sloga po vsem domu

Osnovno pravilo za oblikovanje notranjosti je ohraniti enotnost sloga po vsem domu

Omenjene značilnosti

Ta možnost okrasitev kuhinje lahko poudarite pomembno značilnost - težnjo k presežku. Ta stavek popolnoma kaže, kaj in kako bo izgledalo v sobi. Med drugimi značilnostmi:

 1. Zaokrožene črte, krivulje oblike.
 2. Notranji predmeti z bogato vložkom.
 3. Slikanje na stenah.
 4. Veliko število zrcalne površine.
 5. Masivni tekstilni materiali.
 6. Kontrastiranje štukature.
 7. Lahko je prisoten stebri.
 8. Obvezno pompozno lestenec v slogu palače.

Za baročni slog je značilna živahna kontrasta, ki poudarjajo idejo. Primer: temne fasade in zlate ali srebrne štukature na njej. Priljubljene kombinacije barv:

 • Zelena in zlato.
 • Bela z modro/ zlato.
 • Bordeaux z nebu modro.
Največja predstavitev veličine in superiornosti - glavna značilnost sloga

Največja predstavitev veličine in superiornosti - glavna značilnost sloga

Pomembno! Če natančno pogledate slike kuhinj, okrašenih za razkošno baročno, si lahko ogledate prevlado navpičnih črt na horizontalnih linijah, še posebej omare, Ozadja, draperije.

Bogata kombinacija črnega sijaja in"золота"

Učinkovita kombinacija črnega sijaja in "zlata"

Dokončaj

Da bi ustvarili tako patosno in svetlo slog, morata trdo delati, in tako kot v kateri koli sobi, se vse tukaj začne z zaključkom površin: stene, strop, tla. V Ljubljani klasični barok Predpostavlja se uporaba naravnih materialov, in če jih iz nekega razloga izberete, je nemogoče, morate jim dati tak učinek.

Za soočenje z uporabo:

 1. Stone.
 2. Drage dragocene vrste.
 3. Naravna svila.
Uporaba naravnih materialov ustvarja dražje podobo

Uporaba naravnih materialov bo ustvarila dražje notranjost

Seveda, to so idealne možnosti, vendar ne vedno obstaja finančna in tehnična priložnost za njihovo uporabo. Uživali so umetni nadomestki, ki jih je zelo težko razlikovati od zunaj. Poleg tega imajo taki materiali mnogo višje tehnične parametre in so veliko bolj praktični.

Možnosti zamenjave:

Alternativa 1 Alternativa 2 Alternativa 3
Na tleh lahko zlahka uporabite drago in moody parket, vendar bolj cenovno ugoden, vendar obrabljiv laminat Zaključevanje tal v delovnem prostoru se lahko izvaja s pomočjo močnih keramičnih granitnih plošč Na stenah namesto marmornih plošč je mogoče dati dekorativne plošče iz stisnjene drobtine, ki je včasih cenejša. Poleg tega so takšni materiali lažji, kar pomeni, da vam ni treba uganiti, kako jih popraviti

Pomembno! V Ljubljani rekreacijsko območje (kantina) je treba položiti preproga, in mora biti dolgotrajen. Ta rešitev bo prostor toplo in udobno.

Čeprav s končno obdelavo in ustvarjanjem sloga, pa stene, tla in strop igrajo vlogo ozadja za pohištvo in dekorativne elemente. Zato je treba pozornost posvetiti barvno ujemanje, da ne pretiravamo s patosom. Odličen izhod - izklopljen ton. Ne pozabite, da je glavna naloga v tem primeru zasenčiti prihodnje pohištvo in ustvariti celovit vtis.

Kremne odtenke v tradicionalni italijanski kuhinji

Kremne odtenke v tradicionalni italijanski kuhinji

Za stene lahko izberete to možnost:

 1. Silk sitotisk.
 2. Prevleka z matirano barvo.
 3. Uporaba beneškega ometa.
 4. Lepljenje z gladko ali teksturirano monofonijo ozadje.
Okrasne stene z dekorativnim ometom in naravnim kamnom

Okrasne stene z dekorativnim ometom in naravnim kamnom

Vsaka od teh možnosti popolnoma ustreza stilu baroka. Silkscreening in Beneški omet - to je precej dragi način zaključka, kar lahko le strokovnjak. Kar zadeva barvanje in lepljenje, potem lastniki sami ne bodo imeli težav.

Pomembno! Ne pozabite na pomemben element, ki velja za znamenje stilistike - to je kontrastni štukature. Ampak s tem vam ni treba pretiravati, pomembno je, da občutite merilo - v oblogi je dobesedno dovolj elementov.

Stucco pomaga ustvariti enotnost sloga in kompozicije

Stucco pomaga ustvariti enotnost sloga in kompozicije

Zagotoviti morate okenska in vrata. Tukaj bo primerno rezbarjenje, okrašena z pozlačevanjem. Vrata morajo biti dvostranska, tako da bodo bolj podobna palačinskim. Platno je treba okrasiti z okrasnimi elementi.

Nasvet! V baročni kuhinji morate posebno pozornost nameniti stropu: samo bela, brez konca, ne bo delovala. To lahko nadaljujete z zidovi, ponovite štukature in pozlačevanje. Druga možnost - zgornja meja freske, ki prikazujejo starodavne predmete.

Klasična stropna dekoracija z barvanjem in štukature

Klasična stropna dekoracija z barvanjem in štukature

Nasvet! Ni težko kupiti stropnih fresk, saj sodobni proizvajalci ponujajo širok izbor raznovrstnih fresk, pa tudi po meri. Krpe so ustvarjene na netkana osnova, zaradi česar so trajni, enostavni za prilepi in praktični.

Opremljanje

Kuhinjske slušalke Posebno pozornost je treba nameniti. Moralo bi biti pretenciozno, uspešno združiti trdnost in eleganco. Karakteristične značilnosti so številne bulge in bulges. Prepoznate lahko prevlado takšnih oblik kot ovalne, spiralne. Okrasite fasade z lesenim mozaiki, bronaste obloge.

Pomembno! Najpomembnejša naloga pri izbiri slušalke ni prečkati črto med pretencioznostjo in slabim okusom. Za to morate izmeriti obliko, velikost, barvo pohištva z zaključenim koncem in drugimi elementi v notranjosti.

Nestandardna oprema poudarjajo starodavno slog notranjosti

Nestandardna oprema poudarjajo starodavno slog notranjosti

Obstajajo nekateri obvezni elementi, ki morajo biti v vsakem primeru prisotni. Set je zelo standarden:

 1. Talne stojne omare - biti morajo masivni.
 2. Stranske plošče, v kateri so steklene fasade.
 3. Hranjeni omarice.

Na lesenih elementih je dovoljeno, tudi izrezljani okraski in vložki so dobrodošli. Potreben element - zvite ročaji, ki so zelo podobni ročnemu delu. Za izdelavo posebnega ozračja se pogosto uporabljajo premazne premaze za premazovanje površin.

Nasvet! Tehnike je treba skriti čim bolj. Standardna bela hladilnik ali pomivalni stroj bo izničil splošni slog. Rešitev - uporaba fasad z montažo na vrata tehnologije. Edina stvar, ki je ni mogoče skriti, je pečica in peč.

Delovno območje kuhinje je popolnoma zakrito z lastnostmi izbranega sloga

Delovno območje kuhinje je popolnoma zakrito z lastnostmi izbranega sloga

Razsvetljava

Druga pomembna značilnost baročne kuhinje je velikodušna Razsvetljava. In ne le lestenec, tem bolj pa bolj, bolje. Pomembno je, da ustvarite dostop do sobe z naravno svetlobo iz okna.

Nasvet! Lahko se uporablja reflektorji nad delovno površino, vendar ne v zelo velikem obsegu. Natančno in bližje baročnemu stylistu so stenske montažne enolamične žarke in osrednji veliki lestenec.

Ne pozabite, da morate pri izbiri razsvetljave upoštevati višino stropa. Ko je podobno oblikovanje v kuhinji povprečno stanovanje, potem pa širijo lestence, ki jih je še vedno treba zapustiti. Če parametri prostora omogočajo, nato pa v steklene, plemenite kristale itd.

Prekrasen kristalni lestenec v središču - obvezen osvetljevalni element

Prekrasen kristalni lestenec v središču - obvezen osvetljevalni element

Pomembni elementi dekorja

Prav tako bi morali biti pozorni. Med najbolj značilnimi elementi dekor:

 1. Porcelan in faience skulpture.
 2. Kamnite figurice.
 3. Slikana vaze s svežim cvetjem.
 4. Starodavna ura z nihalom.

Še enkrat, pri izbiri glavne stvari - ne pretiravajte in prilegajte se v slog.

Zaključek

Baročna kuhinja je nekaj, kar lahko pritegne, očara in preseneča. Ta stilistična odločitev v stanovanju ni enostavna za izvedbo, najpogosteje so opremljena v zasebni hiši, kjer je potreben prostor, višina stropa in velika okna.

Sijaj in prefinjenost renesanse: 60+ razkošnih notranjosti baročne kuhinje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 24