Staklo savršeno prenosi spektar boja pića

Staklo savršeno prenosi spektar boja pića

turski čaše za čaj imaju nekoliko imena i najčešća jela na Bliskom Istoku. A u našoj zemlji ove atribute pijenja čaja sve više postaju sve zahtjevnije. To ne čudi, jer glavna funkcija takve šalice je očuvati toplinu i ugodnu aromu najpopularnijeg vrućeg napitka. Oblik šalica također utječe na svojstva šalica. Prema jednoj verziji, turska čaša za čaj podsjeća na tulipan - simbol nježnosti i ljubavi.

  • Povijest pića čaja na Istoku
  • Kako ispravno upotrebljavati turske kuglice?
  • Značajke i opseg 
  • Zašto koristiti?
Istiniti čitatelji će razumjeti važnost pravilnih jela za otkrivanje punine okusa pića

Istiniti čitatelji će shvatiti važnost pravilnih jela za otkrivanje punine ukusa čaja

Povijest pića čaja na Istoku

Dok je u Europi čaj običaj piti od keramičkih šalica, u Aziji postoje druga pravila i tradicije.

Na bilješku! Na Zapadu, ovaj spremnik ima volumen od 180 ml, a oblik osigurava da piće ima optimalnu temperaturu. Što se tiče srednje Azije, posebice u istočnom dijelu Rusije iu Kavkazu, postoji još jedna tradicija korištenja čaša za čaj.

Teško je odgovoriti na pitanje gdje i kada se pojavio ovaj jedinstveni atribut za ceremoniju čaja, ali se često naziva tursko staklo. To je šalica koja izgleda poput kruške. Ruski ljudi takvi zemljano posuđe više se podsjeća na nestandardne vinske čaše, a ne na šalicu čaja.

Turska čajna čaša doista nalikuje obliku tulipana

Turska čajna čaša doista nalikuje obliku tulipana

Staklo se sužava i na vrh, najuži dio je u sredini, koji nalikuje slatkom plodu u obliku. Vrući čaj se ulijeva u čaše, a osoba to može odmah piti, a da ne spali. U donjem dijelu stakla tekućina ostaje vruća, na vrhu se brzo hladi. Što se tiče srednjeg dijela, miješa temperaturne režime. Zbog toga je čaj u takvoj šalici vrlo pogodan za piće.

Važno je znati! Mnogi početnici i začinjeni gurmani iz Turske, Azerbajdžana i nekih drugih zemalja piju čaj samo iz takvih šalica. Ovaj fenomen ima vrlo razumno objašnjenje. Ovo posuđe, zbog svog oblika, osigurava optimalnu temperaturu u bilo kojem trenutku.

Kako ispravno upotrebljavati turske kuglice?

Racionalno korištenje posebnih turskih šalica podrazumijeva podmazivanje do vrha od 1 centimetra. Ovo je mjesto dizajnirano za usne, a važno je uzeti u obzir činjenicu da ih treba zaštititi od mogućih opeklina. Piće se poslužuje na posebnim tanjurićima ili držačima za čaše s ručkom. Trenutačno nije teško kupiti cjelovite setove, gdje se nalaze tanjuri, samovari i drugi elementi jela.

Postavite za svakodnevno pijenje čaja

Postavite za svakodnevno pijenje čaja

Svečana elegantna usluga

Svečana elegantna usluga

Izuzetan keramički set izrađen ručno

Izuzetan keramički set izrađen ručno

Značajke azijskih tradicija

Na istoku Azije, čaj se ne pire 5-10 minuta, što je uobičajeno s ruskim narodom, ali dugo. Bez toga piće ne može u bilo kojem slučaju. S njim se slave vjenčanja, obljetnice, održavaju se korporativni događaji. U jednom procesu možete uzeti oko 15 šalica crnog napitka, manje uobičajeno zelene.

U svakoj obitelji postoje svečani i svakodnevni setovi. Kako bi se čajni čaj održavao svakodnevno, članci izrađeni od porculana ili plastike. Kupovi za praznike su isti, ali ukrašeni bogatim, često zlatnim uzorcima.

Važno je znati! Čaj u azijskim zemljama nudi se gostima bez obzira na razlog zbog kojeg su došli i koliko će dugo ostati. Ako se vlasnik ne trudi ponuditi gostu ovo piće, onda ga smatra neprijateljem ili nije dobra osoba.

Značajke i opseg kalisa

Posebni set čaja - zajednički element obilježja pića čaja u Turskoj i drugim istočnim zemljama. U ovom posudi, bilo koje piće postaje pravi blaženstvo koje osoba prima što je više moguće ležerno, uživajući u svakom gutljaju. Stoga je važno osjetiti svaku notu okusa i mirisa. Jutro turskog uvijek počinje čašom ukusnog čaja.

Možete kupiti takav proizvod, ako želite stilizirati svoj dom pod kućom orijentalne osobe koja poštuje tradiciju. Čajni setovi uvijek odabiru poznavatelji najpopularnijih i najpopularnijih toplih napitaka.

Zašto biste trebali koristiti ovu vrstu šalica?

U korist ove raznolikosti jela su mnoge nijanse. Ako počnete koristiti ovaj uređaj, jedva se želite vratiti na tradicionalne čaše. A ovo je sasvim logično jer turski čajni čajevi istodobno jamče nekoliko prednosti:

pogodnost Oblik oblika kruškice, uz pretpostavku da nema ručica, ostavit će piće vruće na dnu i toplo na površini;
atraktivan izgled istočni set jela za čaj smatra se izvrsnim ukrasom stola za svaki dan i za poseban odmor;
transparentnost proizvoda po tradiciji, u Turskoj se čaj uvijek poslužuje u takvim čašama i ponovno se puni po potrebi, tako da je proizvod najčešće od stakla, tako da brižna domaćica uvijek vidi kada je vrijeme za punjenje šalice.

Ako pažljivo pogledate ovu posudu, nećete požaliti, stoga ćete dobiti izvrsno piće i prekrasan ukras za sve praznike.

Turske čaše za čaj: kako pravilno koristiti i značajke piće čaja na istočnoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 9