Модерна кухня с бели фасади

Модерна кухня с бели фасади

Сред многото идеи за дизайн за интериорен дизайн Мозайката не губи популярността си кухня престилка. Тя придава на помещението специален цвят, чар и не само естетическа, но и функционална значимост, предпазвайки предната стена от замърсяване.

 • Какво е това?
 • Плюсове и минуси
 • материали
 • Цветови решения и дизайн
Стилна кухня със светли столове

Стилно решение в черно и жълто

Интериор с лека кухня с подчертана тухлена стена

Интериор с лека кухня с подчертана тухлена стена

Миниатюрно кухненско студио

Миниатюрно кухненско студио

Какво е това?

Първо, помнете това престилка - това не е част от облеклото на готвача или домакинята, но визуално красивият технически детайл на кухненското пространство е вид щит от мръсотия и повреда. Те са различни - монолитни плочи от стъкло, пластмаса, плочки, филми и т.н., или мозайка, състоящ се от малки части, които трябва да бъдат разположени, като цялостна голяма плочка, но на малки парчета.

Форма и съдържание

Елементи лигавицата наречен тесери или чипове, те имат няколко възможности размер -. 1 х 1 до 10 х 10 см варианти, в зависимост от материала и капризите на производителите.

Съвет! Опитът показва, че оптималният размер на дизайнерите и собствениците на конвенционалните ремонти планиране, помислете за размерите в диапазона от 2 х 2 до 5 х 5 см. С тези параметри е най-удобен за работа в малко пространство.

Еклектична кухня с ярки ястия

Еклектична кухня с ярки ястия

Малка кухня с малка маса за хранене до прозореца

Малка кухня с малка маса за хранене до прозореца

Формата е различна, но основната и обичана от всички варианти - квадратите, те по-лесно се вписват в дадения периметър. Фенове на оригиналите могат да намерят мини-кръгове, овали, ромбоиди и дори нестандартни полигони.

Подобен "пъзел" за престилка се продава не на парче, а на метър. Цените са различни, зависят от материала, фантазията на очертанията и славата на производителя.

Интересен момент! Части от мозайка се продават не в насипно състояние, а в блокове, залепени на хартиена или полиуретанова основа. Техните параметри могат да варират от 28 до 31 квадратни метра. вижте При покупка е необходимо да се разгледа този нюанс и внимателно да се съпоставят с изчисленията на областта, върху която се планира да лепи мозайка.

Морски нюанси в кухнята в стила на страната

Морски нюанси в кухнята в стила на страната

Малки тюркоазени плочки на стената в кухнята

Малки тюркоазени плочки на стената в кухнята

Традиционната кухня е освежена от ярък модел от плочки на стената

Традиционната кухня е освежена от ярък модел от плочки на стената

Плюсове и минуси

Мозаечни плочки има редица специфични характеристики. Обмислете и претегнете всички плюсове и минуси.

предимства

 • Естетика. Необичаен външен вид, странна игра на акценти.
 • Сила. Устойчиви на повреди, поради малки части дори и сериозни драскотини, те са практически невидими.
 • Общата сума осветление на стаята - Ефектът се постига благодарение на специалното пречупване на слънчевите лъчи.
 • Най-лесната грижа: толерира всички почистващи препарати, понякога е достатъчно да избършете с влажна кърпа.
 • Голям асортимент - избор на материали, форми и цветове за всички вкусове и поводи.
 • Универсалност. Тя се вписва в почти всички стилове.
Красивите шарени плочки изглеждат добре в малка класическа кухня

Красивите шарени плочки изглеждат добре в малка класическа кухня

Просторната светла и светла кухня има добро настроение

Просторната светла и светла кухня има добро настроение

недостатъци

 • Сравнително високите цени - аналозите са няколко пъти по-евтини.
 • Ако е възможно да се повреди централната част твърде много, е трудно да се замени.
 • Изисква специални знания и умения в стилизирането.
Необичайна кухня в таванско помещение

Необичайна кухня в таванско помещение

Заграден сиво-бял кухненски интериор с кръгла маса за хранене в центъра

Заграден сиво-бял кухненски интериор с кръгла маса за хранене в центъра

Претегляйки плюсовете и минусите, може да се заключи, че основният обективен недостатък е относително високата цена. умения подреждане не е особено сложно, те могат да бъдат преглеждани и повторени въз основа на видео уроци от интернет, дори и да сте нови за ремонт на работа. Да се ​​нарани поне един квадрат до точката, която се изискваше да се замени, е почти невъзможно.

Да, и "ухапване" цените могат да бъдат заобиколени, ако знаете как да работите с резачка стъкло и да имат основни познания по математика. Ако "финансите пеят романи", но душата моли за престилка на мозайка, можете да намалите желаните парчета от всяка цветна плочка. Основното е, че те трябва да са с еднакъв размер.

материали

Изходният материал за производство е различен.

Най-популярните опции са:

 1. Грънчарство - Смес от червена глина, кварцов пясък и специални добавки. Тя е издръжлива, практична в грижа и има богат избор от текстури и нюанси. Такава мозайка не избледнява под ултравиолетова светлина, не абсорбира вода и не се страхува от химикали с покритие устойчиви на влага специален покритие. Въпреки факта, че богатството избирайки цветова палитра керамиката е малко по-ниска от същото стъкло, това е качествена суровина, която оказва влияние върху цената.
 2. Glass. Прозрачните и полупрозрачни фрагменти привличат красив декоративен ефект, блестящо и отразяващо светлина, създават интересен антураж. Изработен от бял кварцов пясък с добавяне на пигменти за постигане на трептене. перлени петна или чипове на полускъпоценни камъни често се използват -. Aventurine, седеф и така стъклен и е придобило популярност поради практическото момент - този материал се характеризира с ниска порьозност, така че повърхността й не може да се размножават микроби. Това е страхотна хигиена плюс.
 3. Плочка - една и съща плочка, но в мини-изпълнение.
 4. камък е в търсенето сред феновете на стилове на гръндж и таванско помещение, което означава умишлена грубост и грапавост. Съставните единични платна изрязани от твърди плочи от естествен камък - гранит, травертин, варовик, мрамор, понякога от полускъпоценни камъни -. Onyx, лапис лазули, и т.н. Текстурата могат да бъдат гладки, ако парчетата са полирани, груби или дори изкуствено възраст. Всеки камък обаче има по-голяма порьозност от по-плътните материали, което дава живот на бактериите. Това, разбира се, минус по отношение на хигиената. Красива, скъпа, но не се вписва във всички стилове, накратко, опцията за голям любовник.
 5. Порцеланови плочки - това е симбиоза на керамика и камък, междинна връзка, която съчетава красивия външен вид и твърдостта на гранита, която оказва влияние върху цената, но качеството й заслужава.
 6. Метал - относителна иновация. Това са тънки месингови плочи или устойчив на ръжда метал, фиксирани върху гумен или мек пластмасов субстрат. Повърхността е различна - матова, с лъскав блясък, с издутини, разрези или други релефни изображения. Цветът варира от класическа стомана, блестящо злато до античен бронз. Качествените продукти не са окислени, устойчиви на мазнини, петна и топлина, но ако повърхността е гладка, забележими пръстови отпечатъци и пръски не могат да бъдат избегнати. По-добре е да изберете матови опции или терен.
 7. огледало - нова картина всеки ден, един от най-новите дизайнерски новости. Всеки си спомня дисковите топки и уникалната им игра за отблясъци, истинска отразяваща топка, която може да коригира недостатъците на пространството и визуално да разшири малка площ. Такава мозайка ще ви зарадва всеки ден с нови образи на вашето собствено отражение в стила на произведението на Салвадор Дали "Изригването на главата на Рафаел".

Цветови решения и дизайн

Най-простият и най-евтиният начин е да се постави солидна повърхност, но дизайнерите предлагат по-интересни идеи. Разликата в цената няма да бъде твърде голяма, тъй като районът е малък и визуалният ефект е поразително различен.

U-образна кухня с удобно работно място до прозореца

U-образна кухня с удобно работно място до прозореца

Красиви опции:

 • монохромен - това не е само един цвят в цялата работна стена, а оригинална комбинация от тонове от същия цвят, от богат до деликатен.
 • Mix - Комбинирайте всички нюанси, които харесвате, аналогичен ярък юрган. Някои произведения декоратори са собствениците на апартаменти не само необичайна комбинация от цветове, но също и материали, майстори и успява да съчетае хармонично с стъклокерамика на плочки с метал и др. Можете да разгърнете въображението и експеримента, също.
 • Модели - орнаменти от всякаква сложност, готови или създадени със собствени ръце.
 • Картини - готов стенна композиция, сложен в монтаж, но невероятно красив в завършена форма.
Просторна кухня с мека мека мебел

Просторна кухня с мека мека мебел

Съвет! При избора на вариант на изпълнение е необходимо да се помни, че е необходимо да се монтира мозайка преди да бъде окачена комплект. Освен това, от всички страни ще се изискват квоти, така че по-късно да не се виждат секции от голата стена. Фугирането на фуги се извършва само след като лепилото се изсуши напълно.

Стилно кухненско студио в скандинавски стил

Стилно кухненско студио в скандинавски стил

Мозайка за кухнята на престилката е неоспоримо оригинален и незабавно забележим елемент. Тя се отличава с богат избор от цветова палитра, форми, текстури и методи за оформяне. Какво да се даде предпочитание - въпросът на вкуса на собствениците. Спрете на простотата и създайте монохромен минимализъм, представете си себе си като бащата на евклидовата геометрия и очертайте ярки орнаменти под формата на триъгълници или елипси, или се чувствайте като антикварен художник и създайте картина - това зависи от вас. Всичко зависи от финансовите възможности и свободата на полет на фантазия. Не се страхувайте да експериментирате! Как да разберем, може би сте бъдещето на Еугне Грас (известен художник и скулптор-модернист от XVIII век, който създаде уникални мозаечни изображения)!

Акцент зона: 70+ стилни варианта на мозайка върху кухненската престилка

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 13 =