Бяла овална маса в скандинавската кухня

Бяла овална маса в кухня в скандинавски стил

овал кухненски маси - стилно, практично и евтино решение за тези, които търсят нови идеи и възможности декорирайки кухнята. Нека разгледаме характеристиките на избора на овални маси и техните версии. Мебели в нашия апартамент, секретни доклади за нашите вкусове и навици по целия свят, като подчертава, нашите наклонности и желания, както и овални маси за кухнята, за да се справят с тази задача, тъй като "отличен". Те дават възможност да се отървете от остър ъгъл, който най-вероятно е вътрешното стремеж на всеки съвременник.

Съдържание:

 • Предимства на овалните и кръгли маси
 • Използвани материали
 • Избор на цвят и модел
 • Капацитет на кръгли и овални маси
 • Психологически фактори
 • Изберете таблица на единия крак
 • украса
Овална маса във вътрешността на скандинавската кухня

Овална маса във вътрешността на скандинавската кухня

Бяла овална маса с гланцово покритие върху единия крак

Бяла овална маса с гланцово покритие върху единия крак

Дървена овална маса в интериора на кухнята

Дървена овална маса в интериора на кухнята

Предимства на овалните и кръгли маси

 • Липсата на ъгли позволява използването на тези елементи малки кухни и в домове, където има малки деца, както и в помещенията, където се натрупват голям брой хора.
 • объл настолна - възможността за създаване на оригинален интериор в къщата, който винаги ще изглежда изискан и привлекателен.
Черна овална кухненска маса със заоблена маса за маса

Черна овална кухненска маса със заоблена маса за маса

 • Няма никакви неудобства по време на хранене, тъй като всички ястия, стоящи на масата, се преместват в центъра и са на еднакво разстояние от всеки член на семейството.
 • Психологическият аспект показва, че кръглите повърхности са проектирани да създават комфорт в комуникацията.
Липсата на ъгли в масата може да бъде преувеличена в дизайна на кухнята

Липсата на ъгли в масата може да бъде преувеличена в дизайна на кухнята

 • Пазарът предлага голямо разнообразие от декорации и материали, така че няма да е трудно да се намери подходящ вариант, който да се вписва в интериора на всеки стил.
 • На масата няма задължения към определени точки на придържане, т.е. се оказва, че той "живее живота си" и не трябва да се свързва плътно с определени повърхности.
 • Продуктът от този формуляр ви позволява лесно да поставите голям брой гости в кухнята и свободното пространство в стаята няма да бъде засегнато.

овал кухненски маси, снимки на които са представени в голямо разнообразие - това е възможност да украсите стаята с нещо ново и да създадете бележка за оригиналност в нея.

Трапезна маса с рафтове за неща и диван в кухнята

Трапезна маса с рафтове за неща и диван в кухнята

Използвани материали

Кръглите и овални кухненски маси днес се предлагат в голямо разнообразие и традиционно са изработени от различни материали. Помислете за най-популярните и популярни на пазара опции.

Бяла покривка за маса"под мрамор"

Бяла маса от плота "мрамор"

стъкло

Материалът не е способен да абсорбира миризми и неговата устойчивост на външни условия осигурява практичност и дълъг експлоатационен живот. Недостатъкът е необходимостта от двойно поддържане на този мебелен елемент, тъй като петна, образувани от мазнини и други продукти, ще бъдат много видими. Но тези фактори не спират хората, които искат да се хранят и да се насладят на хармонията и естетическия вид на кухнята. Изглежда овална стъклена маса в кухнята и повече, визуално разширява пространството.

Прозрачна стъклена овална маса на два крака

Прозрачна стъклена овална маса на два крака

дърво

дървен кухненски маси и столове най-често направени от бук или дъб. Всеки от представените опции ще има привлекателна изгодна изява, независимо от стила на интериора, който сте избрали за себе си. Използването на естествени маси дърво има никакви ограничения освен Единственият недостатък на ниска устойчивост на износване, съответно, при производството на дървени конструкции обикновено трябва да бъдат покрити със защитни съединения. Тези елементи са скъпи, но високата цена не спира любовниците на практичност и елегантност.

Дървена овална маса в бяла кухня

Дървена овална маса в бяла кухня

MDF / MDF

Това е общ материал, който стана известен благодарение на неговата практичност и оригиналност. Това е сравнително евтино, а работният плот от ПДЧ при условията на качествена обработка е трудно да се различи от естествено дърво.

Бюро от ПДЧ - практична и евтина опция в кухнята

Бюро от ПДЧ - практична и евтина опция в кухнята

Ламинирана ПДЧ / МДФ

Основното предимство на материала е неговата ниска цена и голямо разнообразие от цветови решения и решения. Ако настолна е направен от въпросния материал, той трябва да бъде защитен от щандове или покривка, която не разваля цялостния дизайн на мебелите. MDF материалът е водещ по отношение на показателите си за здравина и дълготрайност, поради което е по-скъп от ПДЧ.

Бяла ламинирана маса в кухнята в стила на "Прованс"

камък

Използвани естествени и изкуствени камък. Първият продукт изглежда оригинален и много естетически, но високата му цена е сериозно ограничение за реализацията на лудостта на много собственици на къщи и апартаменти. Ето защо е добра алтернатива маса и изкуствен камък, който е по-лек, по-евтин, по-практичен по отношение на експлоатационния живот, отколкото естествения камък.

Бяла маса с декоративен камък - изглежда изискан и скъп

Бяла маса с декоративен камък - изглежда изискан и скъп

Ако решите да закупите овална маса в кухнята, първо трябва да обърнете внимание на наличието на неговата цена и на материала за производство. Съвременният пазар на продукти се използва в производството и някои други материали.

Избор на цвят и модел

Овалната маса в кухнята трябва да отговаря на основното изискване, а именно - да изглежда хармонично с другите мебели. Той трябва да се сравнява с тях по стил, цветен разтвор. Важното е как се изработват краищата на масите, тъй като цялостният вид на мебелите и интериорът на кухнята зависят от тяхното качество и стил. Ако кухнята се прави в класически стил, е целесъобразно да се постави таблица върху "балюстратите" и да се използват извити крака в дизайна. Най-новите дизайни могат да бъдат ратан или кован.

Овална маса с издълбани крака и каменна плоча в класическата кухня

Овална маса с издълбани крака и каменна плоча в класическата кухня

В кухненски интериор, направен в модерен стил, идеално се вписват в кръглата маса, която има метални или дървени прости крака. Броят на крака в традиционната кръгла маса - от 1 до 4 единици, най-удобният вариант - използването на твърда подложка, тъй като всички членове на семейството, може едновременно да седнат и да се измъкнем от това, в резултат на хранене ще бъде по-лесен и спокоен.

Овална плъзгаща се маса за кухня Това е елемент от интериора, който е създаден за декориране с покривка. Броят на текстилните елементи за декорация е ограничен само от вашето въображение, но за типичните кухни принципът "колкото повече, толкова по-добре" активно работи. Покривки могат да бъдат празнични, случайни, за различни сезони. Благодарение на разнообразието от нюанси, вашата кухня няма да бъде "отегчена" по отношение на монотонността и винаги може да има различен външен вид.

Плъзгаща се овална дървена маса в класически интериор

Плъзгаща се овална дървена маса в класически интериор

Капацитет на кръгли и овални маси

Ако стаята има правоъгълна форма, овалната маса лесно се вписва в нея и създава специална нотка на чар. Овалната маса за правоъгълна кухня е компактно и практично решение с подходяща функционалност. Дори един малък модел на мебелен дизайн може да побере около 5-6 души. За класическия модел на масата ще отнеме малко по-свободно пространство, но в същото време ще се настанят не толкова много хора, но по-малко (3-4 души). На масата, която е с диаметър 100 см, 5 човека могат да седнат удобно, а зад уреда, който има запас от 150 см дължина, лесно е да седнете 9 души.

Овална маса с мраморен плот и дървени крака от венге

Овална маса с мраморен плот и дървени крака от венге

Таблица за малка кухня: доколко е уместно

за малка кухня овална маса е идеалният избор, и ако това е маса за кухня овална дивана, а след това не може да се тревожи за своята практичност: тя не само ще се превърне в незаменим парче на мебели, но също така лесно да се побере 6-8 души около себе си, което е много удобно. Ако семейството ви е голям, а кухнята е малка, а след това да изберат за овална мебел е ясно: в резултат на употребата му може лесно да надмине всички очаквания.

Овална маса в интериора на малка бяла кухня

Овална маса в интериора на малка бяла кухня

Психологически фактори

Кухня - място, където една жена прекарва значителна част от времето си. В допълнение, той е стаята, в която всички членове на семейството да се отпуснат, да се насладят на закуска или вечеря, да отведе гостите, споделяне на събитията от текущия живот, така че когато се направи украса акцент върху психологическите фактори. Малки маси, в които няма ъгли, лесно може да пренесе гладкостта и съответната атмосфера. Според психолозите, използването на гладки линии във вътрешността води до успокояване.

Отсъствието на ъгли и бяла цветова схема правят кухнята особено уютна

Отсъствието на ъгли и бяла цветова схема правят кухнята особено уютна

Във връзка с тези фактори таблиците с кръгъл или овален връх имат специални указания за употреба.

 • Хората, които са експлозивни и притежават реактивна психика;
 • В Интериор, където има много технически нововъведения;
 • Ако в семейството има малки деца или възрастни с увреждания.

Важно е да знаете: на факта, че острите ръбове водят до увреждане е очевидно и неоспоримо, обаче, в действителност положението е по-сериозно, отколкото "на думи", както безуспешно паднал, е възможно да се повреди храма, очите или други части на тялото.

Така че, овални трапезарни маси за кухнята - това е възможност да се зарадвате на себе си и на близките си с изтънчена и неизразима атмосфера и да създавате прекрасно настроение.

Овална дървена маса в интериора на класическата кухня

Овална дървена маса в интериора на класическата кухня

Изберете таблица на единия крак

Ако сте познавач на практични и функционални решения, то тази вариация на дизайна е от това, от което се нуждаете. Факт е, че при закупуването на маса всички се сблъскват с проблеми по избор. Кой вариант най-добре се вписва в интериора, създава обща атмосфера? Колко крака трябва да има добра маса? Ако разгледаме мнението на специалистите, можем да определим няколко ценни препоръки.

Бяла овална маса на единия крак

Бяла овална маса на единия крак

Ако ние считаме, тясното място в помещението, външната района на плота трябва да се отмества от другите теми, където около 60 см. Ако лицето, което седи на масата, е със средна телесна маса, тя ще елиминира проблема със свободен подход към темата мебели.

При избора на маса и нейните параметри на размерите се взема предвид "проходимостта" на хората, които седят зад нея. Внимание се обръща и на други фактори, например колко често гостите и членовете на семейството се събират на масата. Ако няма шумни празници, моделът на осите 80 * 1.45 е отлична опция.

Вземете под внимание параметрите на кухнята. Ако това е ограничено, струва си да се избягва общите таблични модели, тъй като това ще доведе до неудобство при работата с мебели.

Овалната маса в кухнята на хола разделя зоната за готвене и почивка

Овалната маса в кухнята на хола разделя зоната за готвене и почивка

Така че, овални маси в кухнята на един крак - доказани опции, които могат да направят престоя в кухнята уютен, и събирания с приятели - най-приятно.

Овални маси за кухнята: украса

 • Neutral стил Един прозрачен плот за маса ще има перфектна съвместимост с всички дизайнерски елементи, тъй като е прозрачен елементи от висококачествено стъкло, са универсални.
Овална маса на бял дръжка с прозрачна масичка

Овална маса на бял дръжка с прозрачна масичка

 • Ако има чертежи и шарки на върха на масата, този факт ви задължава да спазвате стриктно стилистичната ориентация и съвместимост, помислете за този нюанс.
 • Броят на краката, като широка тема за обсъждане, играе важна роля избор на мебели.
Овална маса от дърво на четири крака - най-стабилната опция

Овална маса от дърво на четири крака - най-стабилната опция

Някои собственици едностайни апартаменти се съмнявам в практичността на мебелите на единия крак. Но това не е нищо повече от фантастика, тъй като удобството на такива структури се потвърждава на практика от много хора, които използват подобни решения. Освен това, за да се предотвратят всякакви страхове от страна на потребителя, производителите предприемат предприемчиви стъпки за подобряване на дизайна на мебелите. За тази цел те използват изключително висококачествено стъкло, което е устойчиво на шок, както и на абразивно действие.

Овална продълговато овална масичка от пепел във вътрешността на кухнята - хол

Овална продълговато овална масичка от пепел във вътрешността на кухнята - хол

По този начин, ако трябва да купите и избирате овални маси за кухнята евтино, свържете се със специализираните магазини, в които консултантите ще извикат коя от опциите е подходяща за вас. Модерните производители предлагат голямо разнообразие от интересни решения, които ще създадат специално настроение в кухнята и реализацията на намеренията на собствениците в действителност, а не за сметка на практичност и функционалност.

Овални маси за кухнята: фините точки на избор и 80+ удобни модела за дома

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1