Практическо използване на всеки ъгъл на стаята

Практическо използване на всеки ъгъл на стаята

Къщите, издигнати през последните съветски десетилетия, се различават малка кухня, Освен това в кухнята има ниша. Ако сте победили правилно този конструктивен елемент, можете да получите комфортна стая. Основното нещо е правилното използване на пространството и разделянето му на зони. За да получите хармония в интериора, трябва да намерите материали за декорация и мебели.

ниша в такива къщи се намира в стената, в непосредствена близост до апартамент санитарен. Размерите му достигат ширина 60-80 см и дълбочина 20-30 см. Той е инсталиран миене, вода и канализация. Ако трябва да направите проект на вградената слушалка, тогава комуникационните тръби, които влизат в нишата, ще се намесят. Има логичен въпрос: какво да правим с нишата? Да се ​​чистят или да се опитате да получите от ниша услуга? Можете например да го включите рафтове или стенен шкаф, както и вградени мебели. Обмислете няколко възможности за подреждане на ниша в кухнята.

Декоративен и в същото време полезен рафт в кухнята

Декоративен и в същото време полезен рафт в кухнята

Извадете нишата

Най-простият вариант е да шиете пространството с гипсокартон. Ако направите такава работа, няма да бъде проблем да изберете или направите специално направени слушалки. Подходящ както за директни, така и за ъглови мебели.

Можете да направите кеш с инсталирания сейф. В този случай е необходимо да се шият ниша, така че да има място за малък сейф. Стените са завършени плочки, един от които ще стане врата, скрита от любопитни очи. Дръжката може да бъде направена под формата на кука, която ще служи Поставка за кърпи.

Пяна за пяна за съдове

Дъскорезни шкафове

Вградената мебел е идеална за малка кухня

Вградената мебел е идеална за малка кухня

Необичайни възможности за развитие на нишите

Не винаги се отървете от това допълнително пространство. Ако мислите за това, можете да го победите и да получите допълнителна функционалност.

хладилник

Ако преобразувате тръбите и ги поемете по протежение на работната стена, получавате свободно пространство, където хладилникът може да се побере.

Комплектът в този случай е лесен за подреждане. важно изберете точните нюанси и да се вземат предвид правилата за създаване на удобство, тогава ще получите хармоничен, удобен интериор.

Към бележката! Предимството на това споразумение е, че ако имате нужда от достъп до комуникации, няма да ви се налага да разглобявате кухненски комплект, достатъчно е да се оттеглим хладилник. Това е един от най-лесните начини за планиране на кухненски интериор.

Изграждаме гардероб в ниша

Избирайки тази опция, ще трябва да поръчате производството на мебели по индивидуален проект, защото размерите му са нестандартни. Цената ще бъде малко по-висока, защото ширината е по-голяма, което води до повишаване на цената на слушалките.

Идеята! На широк плот за маса удобно е да поставите домакински уреди, за които няма достатъчно място в кухнята.

Страхотна възможност за подреждане на вграден гардероб

Удобна опция за инсталиране на вграден шкаф

Важно! Когато монтирате шкафа, не разглобявайте гайката, която се намира отгоре. Тя може да бъде зашита с лист от гипсокартон и да се монтира шкаф отдолу.

Не забравяйте за декоративните елементи, колкото и малко да ремонтирате и инсталирате мебели - трябва да разрешите пространството с декора. За да направите кухнята уютна, използвайте текстил - покривки за маса, салфетки. Много елементи от интериора могат да бъдат създадени самостоятелно, ще дадат на интериора индивидуалност и оригиналност.

Преместване на мивката по-близо до отвора на прозореца

Добро и удобно, когато сте в ниша монтира се молив или хладилник, а мивката се приближава до прозореца. Тази опция ще изисква всички комуникации, но си заслужава!

Съвет! Добър вариант ще бъде съединявайки горната част на масата с перваза. Вместо пластмасов прозорец се монтира плот за маса. Това създава необичаен интериор и допълва работното място. Това оформление изглежда добре в ъглови кухни.

Успешно изравняване на отвора на прозореца с работната повърхност

Успешно изравняване на отвора на прозореца с работната повърхност

Някои съвети дизайнер на ниша оборудване

  • Преди да започнете работа, проверете състоянието на комуникациите, които се намират в нишата. Всички тръби трябва да са в добро състояние - необходимо е, че след ремонта не е губене на време на демонтажа на кухни за ремонт на щранг.
  • При извършването на реконструкцията уточнете дали е необходимо това разрешение от контролните органи, тъй като самоусъвършенстването може да доведе до глоби и проблеми при пререгистрацията на апартамента.

Какъв вид довършителни материали мога да използвам?

важно Довършителни работи с висококачествени материали.

Ако височината на тавана е повече от 2,7 м, тогава е напълно възможно да се направи фалшив таван, понякога дори и на много нива. Може да се приложи декоративна мазилка или изпълни монтаж на плат за опън.

Най-добрият вариант стена декорация в кухнята ще бъде тяхното оцветяване. Това ще позволи по-честа работа за актуализиране на повърхността. Но можете да изберете керамични плочки или тапети, Декоративната мазилка се оказа доста добра.

Довършителни работи с плочки и боядисване - погледнете хармонично в интериора

Довършителните плочки и боята хармонично гледат във вътрешността

На пода можете да кандидатствате ламинат, паркет или линолеум. Всеки от материалите има своите предимства, но напоследък най-често се използва. Тя може да има някакъв цвят и текстура. На този етаж е приятно да се разхожда и е много по-топъл от керамичните плочки.

Използвайки различни съвети, можете да оборудвате кухнята с ниша, създавайки удобна и функционална стая. Вариантите на дизайнерските стилове могат да бъдат много различни в зависимост от вкусовите предпочитания на собственика на апартамента и бюджета за обновяване на помещенията. Можете да изберете класически интериор или да направите модерен дизайн, ще изглежда добре таванско помещение или селски стил, както и етнически мотиви.

Преглед на стилни и удобни идеи за ремоделиране на кухня с ниша

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =