Ефективният таван в клетката ще направи вашия интериор уникален

Ефективният таван в клетката ще направи вашия интериор уникален

Опълен таван в кухнята - важен компонент в създаването на обща интериорна концепция. кухня винаги е била специална стая, в която се събират с цялото семейство и с приятели, комуникират, споделят проблеми и успехи и всичко, което се отнася до довършването му, е от първостепенно значение. Ето защо е въпросът за избора на таван за трапезария струва си да се доближим от професионална гледна точка.

 • Предимства на простия таван в кухнята
 • Нюанси при избора на опънат таван за кухнята
 • Stretch таван в кухнята: разнообразие от стилове
Модерна, светла кухня с лъскави мебели и същия таван

Модерна, светла кухня с лъскави мебели и същия таван

Съвет! На колко комфортна и уютна кухня ще бъде, зависи настроението и спокойствието на всички наематели у дома.

Ето защо дизайнерите се опитват да намерят оригинални стилистични решения, които не само ще бъдат грандиозни, но и функционални в условията на такава стая.

Предимства на простия таван в кухнята

В повечето Апартаменти кухните не се различават по пространство, така че собствениците в дует с дизайнери трябва да намерят нови начини не само да създадат стилен интериор, но и визуално разширяване на пространството. и таван Тя може да играе ключова роля, а ако не и семантичен център, да се превърне в добър фон мебели и украса.

В комбинация с кухненската трапезария, украсена в бяло

В комбинация с кухненската трапезария, украсена в бяло

Ярките мебели ще ви помогнат да разнообразите черно-белия интериор

Ярките мебели ще ви помогнат да разнообразите черно-белия интериор

който и да е таван в кухнята рано или късно става мръсно и губи привлекателен външен вид, така че трябва често да се актуализира. В кухнята се използват съвременни технологии опънати тавани като идеална алтернатива на обичайното тапети и мазилки.

Към очевидните и неоспорими предимства на тавана в кухнята са:
 1. Специален външен вид и естетика. напрежение таван в кухнята не само изглежда впечатляващо, но и ви позволява да скриете линиите на комуникациите, както и неравната повърхност на основния таван.
 2. Практичност и лекота на поддръжка. Срокът на експлоатация на тавана е не по-малък от 10 години. През цялото това време той запазва привлекателен външен вид и неговите функционални свойства. Освен това, това таван достатъчно е да избършете с чиста, влажна кърпа, за да възстановите блясъка и чистотата.

 3. Security. Сертифицираните материали, използвани от фирми с добра репутация, са абсолютно безопасни за човешкото здраве.
 4. Помощ в случай на наводнение. Както знаете, кухнята е най-опасната зона, която често е обект на наводнение. Таванът на стрелата е монтиран по такъв начин, че да избягва проблеми с наводняването: в случай на критична ситуация, натрупаната върху него вода се слива и таванът се затопля и се връща в първоначалното си състояние.
 5. Висока скорост и лесна инсталация. Няма инсталационни отломки или прах по време на монтажа на таванния участък: специалистите прекарват тази работа в продължение на два часа за обикновен таван и не повече от един ден при инсталиране на многоетажна конструкция.
Кухненски кът с интериор, декориран в стил Ар Нуво

Кухненски кът с интериор, декориран в стил Ар Нуво

Кухнята, комбинирана с трапезарията, с интериор в стила на Прованс

Кухнята, комбинирана с трапезарията: интериор в стила на Прованс

Сред недостатъците, които трябва да бъдат съгласувани, ако решението за поставяне на тавана в кухнята е взето окончателно, обърнете внимание:

 • Значително намаляване на височината на таваните, което е проблем за апартаменти с ниски тавани. Съществува и "страх" от щети - такъв таван може да бъде пробит с пронизващ обект, като например нож. В този случай променете всичко.
Минималистична бяла кухня с опънат таван

Минималистична бяла кухня с опънат таван

Светла кухня с полу-опънат таван в тона на стените

Светла кухня с полу-опънат таван в тона на стените

Окончателният избор трябва да бъде направен, само когато всички аргументи в полза на такъв таван и срещу него се претеглят.

Мога ли да направя опъвам тавани за кухнята и как да го направя както трябва?

За дизайнера е важно да се вземат предвид всички детайли при декорирането на интериора, а таванът може да се счита за един от важните компоненти, определящ цялостното настроение на стаята. За всеки стил вашата фактура и Вашата цвят, ползата от гамата от платна е толкова широка, че ви позволява да реализирате всяко въображение на дизайнерите.

Зониране на зони с източници на светлина

Зониране на зони с източници на светлина

Съвет! Монтажът на тавана е процес, който изисква вниманието на професионалистите, така че не се опитвайте сами да си свършите работата.

Преди да инсталирате опъна таван, трябва да инсталирате система за осветление на място

Преди да инсталирате опъна таван, трябва да инсталирате система за осветление на място

Монтирането на опъвам таван е по-добре за специалисти

Осигурете инсталация за опъвам таван за специалисти

за малки кухни дизайнерите се препоръчва да избират светли цветове и лъскава повърхност, която визуално ще разширява пространството на стаята. Това важи особено за местните кухни в т. Нар. Хрушчовека: успешната комбинация от цветове и текстури или използването на обемно печатане визуално ще разшири площта на стаята.

Ако размерите на стаята позволяват, можете да играете с по-тъмни цветове на платна и дизайни на няколко нива. Сложният дизайн позволява използването на няколко цвята от тъкан и монтира доста сложни преходи, едновременно с това осветление на място.

Таван на две нива е много по-надежден дизайн, като в същото време има всички предимства на конвенционалните опънати тавани.

Протегнат таван в кухнята: снимка на различни стилове 

Полезен! Полилеи за полиуретанови тавани - избор на осветление: общи правила, ние избираме лампи, монтираме полилеи.

Съвременните кухни не са само мебели, а добре обмислен интериор, който съответства на стила, избран от собствениците на жилища. Всичко в кухнята трябва да съответства на избраната посока и да подчертава определен стил. Благодарение на широката гама от цветове и текстури, таванът за разтягане може идеално да се впише във всеки кухненски интериор.

 • Класически интериор изисква стриктни форми и задържани цветове, така че за тази кухня трябва да избере бял или пастел таван напрежение. В същото време, дизайнерите препоръчват да се предпочита мат или атлаз картини, които благоприятно подчертават тежестта на интериора.
 • минимализъм и модерен идеално комбинирани с лъскав студен таван, например, черно или сив.
Бял цвят, гладки повърхности и минимален декор - отличителна черта на стила на минимализма

Бял цвят, гладки повърхности и минимален декор - отличителна черта на стила на минимализма

 • За кухнята по стил art deco подходящ тъмно удължен таван с бляскав блясък и задължителна контрастираща комбинация от цветове.
 • Авангарден или кичов интериор ще изисква ярък и сочен гланцов таван. Ярката сянка ще се впише перфектно в енергичен и експресивен стил.
 • стил хай-тек може да бъде допълнен с прозрачен или полупрозрачен таван за разтягане с оригинално осветяване на точки.
 • Дори и Кухня в провансалски стил или страна можете да използвате опънат таван: матовото платно, фиксирано между декоративните дървени греди, ще създаде ефект на дълбочина.

Простри тавани в съвременните кухни - това е не само реален начин за решаване на проблема с почистването, външния вид и надеждността, но и отличен начин да промените настроението и цялостния стил на стаята.

Съвет! Установените специалисти се простират на тавана, за да улеснят собствениците с идеалната си повърхност в продължение на много години.

Stretch таван в кухнята: мога да направя 70+ дизайнерска снимка за гланцово и матово покритие

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5