Индукционната печка е много по-безопасна и по-икономична от всяка друга

Индукционната печка е много по-безопасна и по-икономична от всяка друга

Всеки ден всеки от нас прекарва около три часа в близост до печката. За да се подготвим качествено храната и да не мислим за трудностите при готвенето, първото нещо, което трябва да направите, е да изберете правилно подходящата работна среда. Днес технологичният прогрес не спира да съществува. На мястото на най-разпространения газ или електрически готварски печки нова модерна индукционни плочки.

 • Видове отоплителни елементи
 • Характеристики на индукционния панел
 • предимства 
 • минуси индукция
 • Характеристики на електрическа печка: плюсове и минуси
 • Как да се грижа за индукционна готварска печка?
 • данни
Интериорът на кухнята на частна къща в модерен стил

Интериорът на кухнята на частна къща в модерен стил

Отначало те бяха много скъпи и достъпни само за някои домакини, но скоро това чудо на технологията с увереност влезе в домовете на много хора. Нека да разгледаме предимствата и недостатъците на индукционната плоча.

Видове отоплителни елементи

На пазара на кухненски уреди има различни модели:

 • спирални нагреватели те се затоплят много бързо (приблизителното време е 15 секунди);
 • колан - Отоплението се извършва за 8 секунди;

 • халоген работа след 3 секунди на загряване;
 • индукционни нагреватели създайте силно магнитно поле с висока честота, което загрява дъното на доставените ястия.

Характеристики на индукционния панел

Какво означава индукционната плоча? Това е специален дизайн на кухнята, който използва енергията на магнитното поле в работата си. Механизмът на неговото действие не е много сложен, а много по-ефективен, отколкото например електрически готварски печки.

Как работи индукционната печка

Как работи индукционната печка

Индукционна готварска печка в разглобена форма

Индукционна готварска печка в разглобена форма

Факт! Характерна особеност на индукционните печки е студената повърхност около отоплителните зони. Това минимизира изгарянията по време на готвене.

Предимства на индукционната плоча

Предимствата на тази техника включват следното:
 • Това е много по-безопасно от електрическото, благодарение на стъклена керамична повърхност. Например, можете безопасно да готвите с деца и не се притеснявайте, че детето може да удари нещо и случайно да се изгори, защото готварска печка се нагрява само когато има ястие върху нея. Плюс всичко след премахването тигани то остава топло, не е горещо.
Повърхността около чиниите винаги остава студена

Повърхността около чиниите винаги остава студена

 • Друго предимство на индукционната плоча е много високата скорост на нагряване. Няма да имате време да мигнете око, тъй като храната ще бъде подготвена успешно.
Благодарение на бързото нагряване индукцията готварски печки са станали много популярни

Благодарение на бързото загряване индукционните плочи стават много популярни

Красивият дизайн на плота ще се побере в почти всеки интериор

Красивият дизайн на плота ще се побере в почти всеки интериор

 • Това също е находка за тези, които се страхуват, че след като използват това кухненско оборудване плащат твърде много сметки за комунални услуги. Това е много икономично, въпреки големия източник на енергия.
 • Често, особено през лятото, ние се оплакваме, че кухнята е много гореща по време на готвене. С индукционна готварска печка няма да има никакви проблеми. В кухнята не е толкова горещо, защото се отделя много по-малко топлина.
 • Друго предимство - липсата на дим, когато устройството случайно получи трохи от храна или вода. Ние всички често срещаме това, а след това е много трудно да се отървем от дим. Но индукционният панел решава този проблем.

 • Освен това можете да зададете желаната температура и да я хвърлите от една горелка в друга. Това означава, че ако трябва бързо да се вари вода при готвене на месо - това може да се направи без проблеми.
 • Техниката е много привлекателна на външен вид, има модерен дизайн и се вписва в почти всеки интериор. В допълнение, има също и настолен индукционен панел, който може да се премества и поставя навсякъде.
Портативен модел Kit Fort KT-104

Портативен модел Kit Fort KT-104

 • Не е необходимо да се измива толкова добре. Достатъчно е да избършете с влажна кърпа или салфетка - и всичко е огледално.
 • Уредът има голям брой програми за готвене, така че няма да е необходимо да купувате двоен котел и други кухненски уреди, защото тази печка ще стане почти универсална.
Голям брой програми за готвене ще ви позволят да подготвите истински кулинарни шедьоври

Голям брой програми за готвене ще ви позволят да подготвите истински кулинарни шедьоври

За съжаление, няма идеални неща. Съвременните домакини вече са изпитали и оцениха всички недостатъци на индукционната плоча.

Индуктивни устройства

Недостатъкът може да бъде приписван на:
 • Самата плоча е изработена от стъклена керамика, затова е много крехка, когато се транспортира, могат да се появят пукнатини и повреди.
Компактен плот за малки кухни

Компактен плот за малки кухни

Повърхност GAGGENAU с великолепен дизайн

Повърхност GAGGENAU с великолепен дизайн

 • В кухнята, тя трябва да определи добро място, което означава, че не можете да поставите близо до други уреди, защото това може да е късо съединение или неизправност.
 • Не всички съдове могат да бъдат поставени на повърхността. Не използвайте чинии от алуминий или стъкло. Отлични саксии от неръждаема стомана, чугун, желязо. За да проверите това, достатъчно е да прикрепите магнит, а ако е привлечен - тавата точно се побира.
С помощта на магнит можете да определите дали съдовете са подходящи за индукционна печка

С магнит, можете да определите дали готварски съдове за индукционна печка

Икона от 4 вертикални бримки и подписване

 • Понякога има малко шум при работа.
 • Някои смятат, че индукционните устройства имат електромагнитно излъчване, но това не е напълно вярно.

Характеристики на електрическа печка: плюсове и минуси

Ако говорим за електрическа печка, тогава ползите, разбира се, са много по-малко, отколкото в индукционния модел.

Достъпна цена - едно от малкото предимства на електрическите готварски печки

Достъпна цена - едно от малкото предимства на електрическите готварски печки

Електрически котлон е кухненски уред, който работи на електричество. Това е един от най-мощните предмети в ежедневието. Той се използва от мнозинството от населението, тъй като струва много по-малко, което е неговият плюс.

Недостатъците включват следното:
 • Ако електричеството е прекъснато, не можете да го използвате. Това зависи от доставката на електроенергия.
 • Друг недостатък в работата на такава плоча е комплексната инсталация. Не всички знаят как и къде да го инсталират правилно, така че няма проблеми в работата. Освен това, неправилното инсталиране може да доведе до късо съединение или пожар, токов удар.
Работната престилка с ярки цветове ще направи вашия интериор по-контрастен

Работната престилка с ярки цветове ще направи интериора по-контрастен

Кухня-трапезария интериор в модерен класически стил

Интериорът на кухнята-трапезарията в стила на съвременната класика

 • Размерите на електрическата печка са големи, така че първо трябва да изберете подходящо място за нея. В допълнение, струва си да се мисли за външни съединители, които също изискват специален европейски гнезда.
 • Когато работите с електрически котлон, трябва да се следват всички инструкции, тъй като то става много горещо. Не позволявайте на децата да се доближават до тях, които не знаят как да използват такава печка - те могат да се изгорят.
 • Освен това не е възможно да се оставят запалими материали близо до устройството, тъй като високите температури могат да причинят пожар и да причинят големи щети.
Gourmia GIC-100 - мултифункционална преносима готварска печка

Gourmia GIC-100 - мултифункционална преносима готварска печка

Към бележката! Дизайнът на електрическата печка е по-малко привлекателен, за разлика от индукционната. Все пак тя е много взискателна при напускане, т.е. е необходимо да се опита много да се измие от всякаква мръсотия и варена храна. Ако готварите на електрическата печка получат трохи от храната, те бързо ще светнат, отколкото да създадат купчина дим.

Как да се грижа за индукционна готварска печка?

Първо трябва да отстраните остатъците от храната от повърхността. Това може лесно да се направи със специален скрепер. След като уредът леко се охлади, нанесете върху него подходяща миеща течност. След това повърхността трябва да бъде почистена и избърсана с влажна кърпа.

Грижа за този тип оборудване, трябва да имате предвид следните точки:
 • в никакъв случай не може да избършете повърхността с гъба за миене на съдове, това ще ви даде син цвят и те са много трудни за отстраняване;
Специалният скрепер ще помогне да се почисти повърхността на изсъхналото замърсяване

Специалният скрепер ще помогне да се почисти повърхността на изсъхналото замърсяване

 • Не използвайте пещи или спрейове за почистване на фурната;
 • за да премахнете плаката, използвайте разтвор от оцет;
Крайно избърсване със салфетка

Крайно избърсване със салфетка

 • най-добрият начин за бързо и, най-важното, ефективно премахване на мазнините и петна - продукти за специални грижи керамика.

данни

Както можете да видите, модерните технологии позволяват създаването на нови модели кухненски уреди, подобрявайки техните функции. Важни точки са безопасността и енергоспестяването, които производителите въплъщават в индукционни устройства. Въпреки по-високите разходи за индукционни готварски печки, те ви позволяват да спестите от плащането на сметки за електричество. Освен това те имат дълъг експлоатационен живот и са по-удобни за използване.

Никога няма да изгорите на повърхността на печката и никога няма да се запалите, дори ако забравите да изключите котлона, да извадите съдовете

Никога няма да изгорите на повърхността на индукционната печка и никога няма да се запалите, дори ако забравите да изключите котлона, да извадите съдовете

Индукционният панел консумира значително по-малко електроенергия от конвенционалната готварска печка

Индукционният панел консумира значително по-малко електроенергия от конвенционалната готварска печка

Благодарение на много предимства, индукционната технология придоби популярност сред много потребители. Само вие избирате коя табела да използвате, най-важното е, че е лесна за употреба и ви харесва.

Технологии на вкус: какво е по-добре – индукция или електрически котлон?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 44