Suspendirani WC s ležajem s mikrovalovima: pregled strukture i prednosti

Prekrasna unutarnja higijenska soba u stilu

Interijer higijenske sobe u potkrovlju

Takav dizajn WC-a nedavno je primijenjen u našoj zemlji. Često se može naći u trgovačkim i sportskim centrima, ali instalacija ovog modela korisna je i pogodna u apartmanima i kućama. Postoje različiti modeli i konfiguracije tih proizvoda. Oni imaju dug život i jednostavno održavanje. Osim toga, ova opcija zauzima malo mjesta jer je spremnik ugrađen u zid. zdjela Nemaju nogu koja grumenizira strukturu koja vam omogućuje da postavite podne obloge ispod WC školjka.

 • Strukturne značajke 
 • prednosti
 • Uobičajene zablude
 • Dodatne značajke
 • Pro i kontra sustava
 • Kako odabrati?
Skandinavski stil u dizajnu WC-a

Skandinavski stil u dizajnu WC-a

Strukturne značajke

Na bilo kojem prikladnom mjestu za uporabu metalnog okvira je instaliran. Najčešće je to zid na kojem se nalaze komunikacijske mreže, ali to nije aksiom.

Savjet! Glavna stvar je pronaći mjesto za instaliranje odvodne cisterne. Trebao bi biti niša u zidu oko 25 centimetara, u kojem za zid sakriti spremnik. Osim ploče od gipsa, može se upotrijebiti i drugi materijal.

Mramorni ukras zidova i poda kupaonice, u kombinaciji s WC-om

Mramorni ukras zidova i poda kupaonice, u kombinaciji s WC-om

Suspendirani WC je vrlo moderan

Suspendirani WC je vrlo moderan

Na bilješku! Spremnik je pričvršćen na četiri spojnice (dva na zid i dva na podu). Na taj način možete podesiti visinu. Spremnik se najčešće proizvodi od plastike i može biti različit volumen - od 3 do 9 litara. Crijeva iz kompleta pomažu da se brzo ugradi WC.

Shema instalacije vješalice za WC

Shema instalacije vješalice za WC

Ugradnja okvira i odvodne cijevi

Ugradnja okvira i odvodne cijevi

Prednosti modela ovjesa

Ovaj proizvod izgleda dobro malu kupaonicu ili WC, jer vizualno povećava površinu. U njemu će se nalaziti mnoštvo dizajnerskih rješenja WC u bilo kojem interijeru kupaonice.

Drugi plus je smanjenje buke tijekom spuštanja vode. Njega i održavanje WC-a ne treba puno vremena i truda. Posebna prevlaka ne dopušta stvaranje vapna ljestvice i hrđe, jer voda brzo izlijeva i ne ostane na površini.

Uobičajene zablude među potrošačima 

 • Češće nego ne, ljudi koji su prekomjerne težine sumnjaju da će takva konstrukcija preživjeti. Ovo je iluzija koja nema temelje.

Informacije! Metalni okvir pruža pouzdan i snažan priključak na zid, a proizvođači jamče da proizvod može izdržati do 400 kg težine.

Podne pločice s 3D uzorkom

Podne pločice s 3D uzorkom

 • Drugi pogrešno mišljenje je pretpostavka da će u slučaju kvara biti potrebno rastaviti crijep, doći do mehanizma. Praksa kaže suprotno: pristup spremniku je jednostavan i nemate nikakav mehanizam.
 • Sljedeća zabluda je da je teško pronaći dijelove i potrebne dijelove na tržištu. Međutim, to nije slučaj: svi potrebni dijelovi se isporučuju, a na tržištu sanitarija lako je kupiti bilo koji rezervni dio za zamjenu.
Bezvodna WC školjka ima mnoge prednosti pred klasičnim modelima

Bezvodna WC školjka ima mnoge prednosti pred klasičnim modelima

Zdjela za WC zacjeljuju crnu boju

Suspendirani toaletni inzistiraju na crno

 • Drugi mit je visoka cijena robe ove grupe. Cijena ovisi o odabranom instalacijskom sustavu i proizvođaču proizvoda.

Među nedostatcima može se nazvati potreba za traženjem niša za postavljanje spremnika. Opskrba vodom najbolje nije učinila fleksibilnom crijevom, nego cijevom, jer će biti dobivena.

Dodatne značajke

Kako bi se osigurala jednostavna upotreba, koriste se različiti dizajn pokrova, od kojih se jedan naziva mikroprocesor. Ovo je sustav koji pruža miran porast i pad poklopca. Takav izum omogućuje ne samo da se riješi neugodnog zvuka padajućeg pokrova, već također neće dopustiti da prasak ili formira čip na vodovodima.

U nedostatku ruba, voda ostavlja brzu struju koja temeljito zaklanja glatku površinu bez dodatnih sredstava

U nedostatku ruba, voda ostavlja brzu struju koja temeljito kupuje glatku površinu bez dodatnih sredstava

Savjet! Za obitelji s djecom, potrebno je kupiti takvo sjedalo s mikro liftom, jer se djeca često ozlijedila zbog oštrog spuštanja poklopca.

Princip ovog mehanizma nalikuje bliže vratima, ali ima manje dimenzije. Moderno tržište nudi kupaonice opremljene takvim sustavima.

Prednosti i nedostatke sustava za mikroizolaciju

Ovaj dizajn ima brojne prednosti:

 1. zahvaljujući mikro podizanju, poklopac se glatko zatvara i premaz ostaje bez čipsa i ogrebotina;
 2. vrijeme korištenja takvog sjedala je znatno duže;
 3. mirno funkcioniranje je zgodno noću, kada drugi spavaju;
 4. u slučaju automatskog rada, poklopac neovisno raste i pada. Ova funkcija ima samo skupe opcije koje su opremljene senzora koji reagiraju na kretanje;
 5. Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva puno vremena.

Drvo u unutrašnjosti WC-a izgleda vrlo elegantno

Drvo u unutrašnjosti WC-a izgleda vrlo elegantno

Crno-bijeli interijer higijenske sobe

Crno-bijeli interijer higijenske sobe

Nedostaci mikroprocesora mogu uključivati:

 1. sustav ne dopušta brzo zatvaranje pokrova ako je potrebno;
 2. ako se trudiš, možeš slomiti mehanizam;
 3. teško popraviti;
 4. kod rastavljanja sustava, lako je oštetiti unutarnje dijelove;
 5. Prilikom montaže, pažljivo pročitajte upute.
Kupaonica s panoramskim prozorima

Kupaonica s panoramskim prozorima

Kako odabrati sjedalo s mikroskopom?

 • Da biste pravilno odabrali poklopac, morate izmjeriti dimenzije WC školjke. Oni su upisani u jamstvenu karticu ili možete napraviti sami mjerenja (odredite duljinu i širinu WC školjke).

Savjet! Izmjerite udaljenost između pričvrščivača ne vrijedi, uvijek je standardna. Treba imati na umu da se poklopac odnosi na robu koja se ne može razmijeniti, pa morate znati točnu veličinu. Nije jeftin i za kupnju jeftinih proizvoda jer najčešće su to loše kvalitete.

 • Prilikom odabira proizvoda obratite pažnju na kvalitetu izrade pričvrsnih sredstava i jamstvenog roka za robu. Nemojte zaboraviti na vanjski dizajn WC-a, on mora stati u unutrašnjost sobe. Tržište nudi mjesta s dodatnim funkcijama samočišćenja, grijanja i aromatizacije zraka.
Vodoinstalaterske instalacije ne smiju biti samo udobne, već i savršeno uklopljene u vašu unutrašnjost

Uređaji za vodovod ne bi smjeli biti samo udobni, nego i savršeno uklopljeni u unutrašnjost

Kupnja vješalice s mikro podiznim sjedalom može biti u specijaliziranoj prodavaonici sanitarne opreme ili interneta. Na stranicama možete vidjeti robu, pročitati njihov opis i kupiti za gotovinu ili bezgotovinsko naselje s isporukom na pravu adresu.

Loading...