tartalom

 • Mi a stúdió apartman: egy kis történelem
 • A tervezés előnyei és hátrányai
 • Stílus stúdió: hogyan válasszuk ki a lakás megfelelő lakását
 • Hogyan készítsünk egy stúdió stúdiót: tippek a tervezőknek

A lakás megszerzése egy bizonyos életszakasz minden ember életében. Nem mindenki örökli a lakást, nem mindenki tud egy nagy és tágas lakást venni egyszerre, így sok fiatalnak és még házaspároknak is egy kis stúdió apartman lesz ideális kiindulópont. De valójában ebben a lakásban kell élni, és valószínűleg nem egy év. Ezért a helyiségek kialakítása, átgondolt stílusa és kényelme kiemelt fontosságú. A tervezők több száz lehetőséget kínálnak stúdió apartmanok stílusos és kényelmes lakóhelyének megteremtésére, csak a közös elvek betartására és a szakemberek ajánlására összpontosítani.

Tágas és stílusos stúdió apartman

Tágas és stílusos stúdió apartman

A falak hiánya miatt a lakás tágas és tágas

A falak hiánya miatt a lakás tágas és tágas

Az eredeti helymeghatározás a stúdióban

Az eredeti helymeghatározás a stúdióban

Mi a stúdió apartman: egy kis történelem

Valójában a "stúdió apartman stúdió "meglehetősen ködösnek és homályosnak tekinthető, mivel egyetlen hivatalos dokumentum sem tartalmaz ilyen típusú lakást. Általában azonban ez a kifejezés belső lakás nélküli belső teret jelent.

Először az építőiparban, hasonló apartmanokról beszéltek az Egyesült Államokban a XX. Század 20. évében: akkor volt, amikor az építkezés túl nagy volt a folyosók számára, de túl kicsi a teljes körű területeken. Az ilyen "pszeudo-lakások" úgy döntöttek, hogy belső elrendezés nélkül hajtják végre, elszigetelve csak a fürdőszobát. A lakások e változata a lélekre süllyedt, a tér felé gravitáló diákok, a levegőben és a fényben szerető kreatív személyiségek, valamint a középosztály képviselői, akik végül legalább egy kicsi, de otthont vásároltak. Fokozatosan a stúdióapartmanok szűkszavúak voltak, és néhány szoba különösen tágas volt, és az elit ház kategóriájába költözött: kétszintű, nagy ablakokkal és kivitelezéssel.

Kétszintes stúdió lakás

Kétszintes stúdió lakás

Hazánkban az ilyen lakások csak a 90-es évek közepén kezdtek megjelenni - a divatos, a Nyugatról kiöntve. Moszkvában vagy Szentpéterváron senki nem lepődik meg a stúdióban: ez a fajta lakhatás még mindig népszerű a diákok, a fiatal szakemberek és a bohémek iránt.

Kompakt és funkcionális területrendezés a lakásban

Kompakt és funkcionális zónában egy lakásban

A téglafal elválasztja a nappalit a konyhából

A téglafal vizuálisan elválasztja a nappali szobát egy kényelmes és kényelmes szobától világos konyha

A hálószoba egy helyiségben található

A hálószoba kompakt helyen helyezkedik el

A tervezés előnyei és hátrányai

A stúdióapartman elrendezése az egyik legfontosabb elem: a kompetenciával és szakszerűséggel történő megválasztásával a lakásban élni kényelmes lesz a jövőben. A stúdió apartmanok, ellentétben a közvéleménysel, nem szürke és tompa apró sarkok, amelyek csak a szerény diákok tartózkodására alkalmasak. Ma ez a fajta ház a piacon, mint soha nem volt, különösen a fővárosban és a nagyvárosokban: ez a stúdió alacsonyabb költségeinek köszönhető, még a standard egyszobás lakás.

Ezen kívül új épületek stúdiói - sokféle formában és elrendezésben találhatók: egy- és kétszintes, téglalap alakú és négyzet alakúak, erkéllyel és panorámás üvegezéssel.

Modern kétszintes stúdió

Modern kétszintes stúdió

Külön külön meg kell különböztetni az "a la stúdió" típusú lakást, amelyet egy különálló elkülönített hálószoba és konyha jelenléte jellemez, kombinálva a nappalival. Ezt az opciót sokan úgy tartják, hogy kompromisszumok és elfogadhatóbbak a hazai fogyasztók számára, és nem állnak készen a merészebb lakás kísérletekhez.

Az ilyen terv legszembetűnőbb előnyei közé tartozik a következő:

 • A stúdióapartmánnyal a tér szélessége különbözteti meg: a partíciók hiánya vizuálisan nagy méretű szobákat és folyosókat is tartalmaz. A stúdió soha nem fog szembesülni a kis konyha problémájával, egyszerűen azért, mert maga a konyha nem létezik, és a nappalihoz csatlakoztatott konyharész maximális kényelemmel felszerelhető.
A stúdió apartman szobái nincsenek határokkal, ezért tágabbnak tűnnek

A stúdió apartman szobái nincsenek határokkal, ezért tágabbnak tűnnek

 • Stúdióapartman - funkcionális szoba, hiszen minden szabad mérőeszközt a teljes térségben használnak. Minden üres fülke tele van szekrénnyel, de a lakás nem úgy néz ki, mint egy raktár vagy egy levélszemét.
Fali polcok tárolásának funkcionális szervezése

Fali polcok tárolásának funkcionális szervezése

 • A kreativitás választása és szabadsága egy újabb plusz a stúdióban. Kiválaszthatja bármelyik stúdió apartmant, és egy teljesen egyedülálló életteret kaphat, kiegészítve azt egyedi funkcióival.
Csinálj át egy újraszervezést a stúdióban, legalább minden nap

Csinálj át egy újraszervezést a stúdióban, legalább minden nap

 • Végezzen javításokat, mind globális, mind kozmetikai, egy ilyen lakásban, nemcsak egyszerűen és gyorsan, hanem olcsón is. Ugyanez vonatkozik a bútorok átrendeződésére is: egy másik sarokban átrendezett szék megváltoztathatja az apartman arcát.
Modern felújítás stúdióapartmanban

Modern felújítás stúdióapartmanban

Az ilyen lakások hiányosságairól szólva a tervezők nem csak a stúdió apartman fáradságos és problémás belsejét jegyzik meg, hanem más pillanatokat is:

 • Így a stúdió apartmanban nehéz minden egyes lakónak külön sarkot kiosztani, különösen ha több mint kettő van.
 • A konyha jellegzetes ízvilágával nem képes megbirkózni még egy nagyon erős modern páraelszívóval, így a főtt ételek szaga az otthonában elterjedhet.
 • A partíciók hiánya miatt a lakásban minden hang hallható minden sarokban: TV-nézés vagy zenehallgatás csak a fejhallgatóban, ha valaki pihen.
 • Ahhoz, hogy megteremtse az ideális helyet az élethez, nemcsak sok pénzre van szüksége, hanem professzionális tervező szolgáltatásait is. A lakásstúdió tönkretétele nagyon egyszerű, és a tervezési hibák láthatóbbak, mint a hagyományos házban.

Az összes pluszból és mínuszból kiindulva lehetséges egy ilyen lakást ajánlani az egyedülálló fiatalok számára, vagy csak egy házaspár együttélését kezdeni. Apartman stúdió 30 négyzetméter - Egyedülálló lakótér, de a látszólagos tágasság már nem tűnik úgy, hogy egy másik bérlő jelenik meg a lakásban.

A lakásosztályozáshoz használhatunk gerendákat, polcokat, polcokat

A lakásosztályozáshoz használhatunk gerendákat, polcokat, polcokat

A stúdióapartman összes szobája kombinálva van, a hálószoba pedig a függöny mögött rejtőzik

A stúdióapartman összes szobája kombinálva van, a hálószoba pedig a függöny mögött rejtőzik

A nagy ablakokon napfény van a lakásban

A nagy ablakokon napfény van a lakásban

Stílus stúdió: hogyan válasszuk ki a lakás megfelelő lakását

Olykor, amikor a boldog tulajdonosnak szüksége van a stúdió lakások tervezésére, itt az ideje, hogy kapcsolatba lépjen a szakemberekkel. A tervezők maguk is megjegyzik, hogy a hely megfelelő tervezése és átgondolása egy ilyen lakásban kulcsfontosságú a sikeres megoldáshoz. Még egy kis stúdió lakás zónája is felelős és időigényes folyamat, amelyet szakember felügyelete alatt kell elvégezni, vagy teljes egészében rá kell bízni.

A belső kísérletek folyamán figyelni kell az ilyen technikákra:

 • Színes. A kis lakások esetében ez az optimálisnak tekintett funkcionális zónák elosztásának módja, mivel nem igényel további munkát és meglehetősen praktikusnak tűnik. A tervezők azt tanácsolják, hogy ne féljenek az újaktól, és próbálják ki nemcsak szoros, hanem kontrasztos színek kombinációit is.
Fényes színes ékezetek a stúdióban

Fényes színes ékezetek a stúdióban

tanács! Túl telített vagy sötét árnyalatok egy kis stúdióban nem feltétlenül kivételes lehet, de piszkos helyszín, amely vizuálisan csökkenti a helyiség méretét.

 • Fény. A stúdió aktív részei általában fényes lámpákat és sok fényforrást használnak: és csillárok, és a pontlámpák, de az üdülőterületen vagy a hálószobában elfogadható a szétszórt és puha fény egy vagy két falikarból. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy kiemelje a lakás zónáit, és hangsúlyozza a legfontosabb részleteket.
Jól átgondolt funkcionális világítás a lakásban

Jól átgondolt funkcionális világítás a lakásban

 • Anyag. A konyhabútor, a nappali, a hálószoba és a tanulmány készítéséhez szükséges különböző finiserek használata a stúdió ideális kialakítása. Például, csempe a padlón a főzőtérben és laminált helyen a főterében. Ugyanakkor rendkívül fontos a harmónia és az egyensúly fenntartása: a különböző típusú anyagoknak meg kell felelniük a színnek vagy a textúrának.
A különböző helyiségek falaihoz különböző befejező anyagokat használtunk

A különböző helyiségek falaihoz különböző befejező anyagokat használtunk

 • Tervezési jellemzők. A mennyezeten vagy a padlón belüli különbségek kiváló módot jelenthetnek a stúdióban való elhelyezésre. A mennyezeten lévő többszintű gipszkarton-szerkezetek nemcsak a nappaliból választják el a konyhát, hanem a részletesebb hangsúlyt a reflektív spotlámpák segítségével is hangsúlyozzák. De a padlópadok nem élvezik ugyanazt a népszerűséget hazánkban, részben a már alacsony mennyezetek és az ilyen szerkezetek telepítésének bonyolultsága miatt.
A hálószoba és a fürdőszoba egy kis emelt platformon található

Hálószoba és kis fürdőszoba egy kis dombon helyezkednek el. Világítás a fürdőszobában egyenletesen elosztva.

A stúdiókhoz leggyakrabban a fenntartott stílusokat választják - minimalizmus vagy hi-tech. Lehetővé teszik, hogy a hely nem csak divatos és vonzó, hanem kényelmes is legyen. De senki sem tiltja meg más stílusok elemeinek használatát pontosan: pl. A szecessziós stílusban csillárral kiegészített szobában vagy a nappaliban egy hangulatos kanapéval.

tanács! A stílusok keveredése tekinthető a stúdió belső tér felfrissülésének egyik méltó lehetőségének: ez a módszer mindenki számára elérhető, és lehetővé teszi a lakás valóban egyedi kialakítását.

Kicsi és kényelmes stúdió apartman

Kicsi és kényelmes stúdió apartman

A lakás belseje fehér tónusú

A lakás belseje fehér tónusú

A világos színű elemek hígítják a fehér monofonikus belsőséget

A világos színű elemek hígítják a fehér monofonikus belsőséget

Hogyan készítsünk egy stúdió stúdiót: tippek a tervezőknek

 • Javító stúdióapartmanok - a folyamat gyors és izgalmas, és a kis, de otthonos házak megjelenését még egy festékdobozban és ecsettel is meg lehet változtatni.
 • A stúdió apartmanok tulajdonosainak fel kell készülniük bizonyos tisztítási nehézségre. Gyakran azért, mert nem létezik teljes körű folyosó, az utcai por és piszok belépnek a főterembe, ezért a tervezők erősen javasolják, hogy legalább a mozgó partíciókat vagy szekrényeket beosztsák a bejáratba.
 • Az ilyen elrendezésű lakások optimális színes megoldása világos árnyalatok: könnyebbé és légiesebé teszik a szobát. Bézs, kék, sárga, zöld - ez a tökéletes gamma a stúdióban.
A világos apartmanban lévő konyha sötét színekkel díszített

konyha egy világos lakásban, sötét színekkel díszített

 • A stúdióban lévő bútoroknak működniük kell. Kedves szívek, bankettek vagy megható puffok nem itt a hely, ha nem teljesítik a funkciójukat. A moduláris vagy többfeladatos bútorok üdvözlők, mivel lehetővé teszik a hely hasznát.
 • A stúdió apartman vizuális terjeszkedéséhez tükröket, üvegeket és más fényes felületeket használnak. Feszített mennyezet, fényes homlokzatok konyhai készlet, üvegasztal króm lábakkal, tolóajtós szekrények tükörajtókkal, tükör falra szerelésével - itt van néhány megfizethető és hatékony módja annak, hogy egy lakást vizuálisan többet csináljunk.
Világos és tágas stúdió apartman

Világos és tágas stúdió apartman

Egy kis lakás modern dekorációja

Egy kis lakás modern dekorációja

Konyhai fal"утоплена" в небольшую нишу

A konyha falát "megfulladták" egy kis résszel

Stúdió apartman - videó

Stúdió apartman - fénykép

Mi az a lakás-stúdió: megértjük a lakás kérdését

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 18 =