A főbejárat regisztrálása a lakás külső része kulcsfontosságú része

A főbejárat regisztrálása a lakás külső része kulcsfontosságú része

veranda bármelyik otthon kötelező eleme. Nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szerepet is kap. Mindig egy feltűnő helyen helyezkedik el, így a kialakításnak teljes mértékben meg kell felelnie sok követelménynek: erősség, kényelem a gyalogláshoz, vonzó megjelenés. Nos, mivel a magánházak oroszlánrészét egy socle segítségével emelték fel, szigorúan szükség van a tornácon lépcsőhöz csatolni. Ezen anyag keretein belül a létra alkalmazásának és gyártásának jellemzőit minden normának és biztonsági paraméternek megfelelően tanulmányozzák. Figyelembe vesszük a technológiát és normákat a lépcsőház saját kézzel történő megépítéséhez, valamint megismerkednek ezeknek a struktúráknak az űrlapjainak és típusainak bőségével.

tartalom

 • számolás méretek
 • anyagok 
 • A tervezés finomsága
 • A termékek formái
 • Az építmény jellemzői
 • Fa lépcsők: akciók algoritmusa
Ugyanazokat az anyagokat használják ház és tornác építésében

Ugyanazokat az anyagokat használják ház és tornác építésében

Mérési kritériumok számlálása

A bejárathoz és a kijárathoz a lakók többségének kényelmesnek tűnt, ezért a tervezési paraméterek meghatározásához érdemes elvégezni a számításokat. Ezen problémák megoldása érdekében érdemes figyelni az alapvető standard paraméterekre:

 • magassági mutató lépések a tornác;
 • a lépés szélességének tényezője;
 • az a szög, amelynél a menetvonal lejtése megtörténik.
A lépcső színpalettája megkülönböztethető az épület fő méretétől

A lépcső színpalettája ellentétes lehet az épület fő színével

fontos, hogy lépcsőház kényelmes volt egy olyan ember felemelésére, akinek bármilyen méretű cipője volt. Ebből a szempontból a szélessége 25 cm lehet, mivel a magasság felemelésének kényelmes módja 12 cm.

Ami a dőlésszöget illeti, fontos szerepet játszik. A lépcsõknek nem szabad túlságosan meredeknek lenniük, mert a hegymászás nehéz és traumás lesz. Az elfogadható szögnek 25 ° és 45 ° között kell lennie.

Kreatív lépések a modern struktúrában

Kreatív lépések a modern struktúrában

Anyagok lépcsők gyártásához

Az építéshez kiváló minőségű lépcső Különféle anyagokat használnak, amelyeket hagyományos és eredeti végrehajtási módokon kínálnak eladásra. A legtöbb vállalat készen áll arra, hogy kész megoldásokat kínáljon, de ha valami vonzó és pénzt szeretne létrehozni, elkezdheti megtervezni a dizájnt.

Íme néhány alapvető anyag a sárvédők gyártásához:

 • fűrészáru;
 • fémből;
 • beton;
 • tégla vagy csempe.
Az akcióteret az udvaron

Az akcióteret az udvaron

Mindegyik ilyen típusú anyagnak pozitív és negatív oldala van.

Fából készült lépcsők jellemzői

Ha van vágy az ökológiai tulajdonságok hangsúlyozására házak természetes fából vagy gerendákból, valamint az ideális energia biztonságának biztosítása érdekében biztonságosan alkalmazhatja a fát. Ennek az anyagnak számos látható előnye van, amely kedvező megjelenést, meleg, kényelmes és komfortos lehetőséget teremt. A boltokban és az építőiparban ma már számos anyagban és széles árkategóriában találja ezt az anyagot.

A jegyzethez! A kategóriák közül megkülönböztethető a tölgy, bükk, tűlevelű tű. De a fa alapján lévő tornác sebezhető a csapadék és a hőmérséklet változásaira, ezért ebben az esetben a kezelést speciális impregnálással kell végrehajtani.

Az eredeti fa lépcső az elővárosi terület csúcspontja

Az eredeti fa lépcsővé válik az elővárosi terület "kiemelése"

Fém termékek - erő és stílus egy palackban

Megvan a legjobb tartóssági indexük, ellenáll a deformációnak, és képes ellenállni a hatalmas terhelésnek. A termékek alapvető könyvjelző nélkül is telepíthetők.

Fontos! Ha figyelembe vesszük az alapvető hiányosságokat, akkor azt állítják, hogy az anyag korróziónak van kitéve. Ezért az építési folyamat során a szerkezetet egy rozsdaálló anyaggal kell kezelni. Működés közben is ezt a szerkezetet be kell színezni, és rendszeresen meg kell csinálni.

A fém konstrukció kényelmes és biztonságos mászást biztosít a tornácra

A fém konstrukció kényelmes és biztonságos mászást biztosít a tornácra

Tégla termék - tisztelgés a tartóssághoz

Ez a legmegbízhatóbb és stabilabb megoldás, mert ez az anyag hosszú élettartamú, képes könnyen átruházni a környezet és más tényezők hatását. Ami a költségeket illeti, a téglatermékek drágábbak, mint a fából készültek, és több időre van szükség az építéshez. Ha lépésről van szó, akkor előnyben kell részesíteni a klinker konstrukciókat, amelyek vonzóbb megjelenést mutatnak.

Tégla lépcsőház az idős korban

Tégla lépcsőház az idős korban

Betonváltozatok - kényelem és egyszerűség mindenki számára

Ha szilárd monolit bevonatot szeretne előnyben részesíteni, javasoljuk lépcsők építését a tornácra. Készültek hogy a megoldást egy speciális zsaluzatba öntjük. Ami az elvégzendő munkák költségét és mennyiségét illeti, ezek a lépések összehasonlíthatók a fa szerkezeteivel. Az erőd elég magas.

Egy konkrét lépcső eredeti kivitelezése

Egy konkrét lépcső eredeti kivitelezése

A KDP termékei - korunk jelei

A WPC egy fa-polimer kompozit, amely méltó helyettesíti a fát. Az alapanyagon alapuló termékek nem repedeznek más nyersanyagokhoz képest. Nem szívják fel a nedvességet, nem csúsznak, és nem igényelnek további feldolgozást és festést.

A tervezés finomsága

Érdemes alaposan átgondolni a tornácon és a lépcsők anyagának és formájának megválasztását, mivel ezek a közvetlen kényelmet befolyásoló tényezők. A tervezésnek összhangban kell lennie a házzal, és nem szabad megzavarni a homlokzat és az általános stílus egységét.

A legfontosabb tényező a természetesség és a természetes színhasználat tényezője, amely hangsúlyozhatja otthoni tervezés és a hagyományos stílus.

Tipp Érdemes megemlíteni a könnyű és sötét árnyalatok győztes kombinációját a lépcsők számára. A termékek különböző betétekkel és egyéb eredeti tartozékokkal díszíthetőek.

A fa lépcső tökéletesen illeszkedik az épület stilisztikájába

A fa lépcső tökéletesen illeszkedik az épület stilisztikájába

Valószínű termékek

Az alak lehet teljesen, a szálakat gyakran különböző változatokból készítik:

 • téglalap;
 • trapéz;
 • félkört.

A gyakorlatban más szokatlan lehetőségek is használhatók. Lehetőség van arra is, hogy a berendezés ne csak egyik oldalról lépjen be a házba. Egyes kreatív tulajdonosok építhetnek lépcsők két különböző felvonulással. És ha hozzáadja a tervezés keretét korlát, a játszótér kényelmesebb lesz a gyermekes családok és az idősek számára.

A tornácon a stílusos kialakítás lesz a házának fémjelzése

A tornácon a stílusos kialakítás lesz a házának fémjelzése

A lépcsők betonépítésének jellemzői: lépésről lépésre

 1. A gerendákból és deszkákból egy zsaluzat épül fel, amelybe a megoldást később kiöntik.
 2. Van egy megerősítési folyamat, különösen egy kötegerítő rudak, amelyek a lépcsők alapjaként szolgálnak.
 3. A szerkezet betonozásának folyamata betonozással jár.
 4. A szárítás befejezése után a zsaluzatot eltávolítják, a szakember elindítja a folyamatot kész létrák.
 5. Az anyag bevonása előtt fűrész-tisztító és alapozó kezelést kell végezni. Ez biztosítja a jó tapadást.
Beton lépcsőház építése

Beton lépcsőház építése

Hogyan lehet egy létrát felállítani egy fáról?

 1. Egy projekt elkészítése a lépések méretének és más paramétereinek meghatározásával.
 2. 60 mm vastagságú lemezek előkészítése, valamint körmök, szintek, kalapácsok, fűrészek, feldolgozóeszközök előkészítése.
 3. Peremfűrészelés, közvetlenül az alkatrészek felépítéséhez és összeszereléséhez.
 4. telepítés korlát és istállókat.
Faház egy magánházhoz

Faház egy magánházhoz

Így az utcai lépések a ház fontos elemei. A bejárat gyönyörű és kényelmes a házigazdák és a vendégek számára. Ennek eredményeként a ház gyönyörűvé válik és leginkább vendégszerető, ha kompetens módon megközelíti a tervezést.

A lépcső a tornácra: mindent a készülékeiről és a méretek kiszámításáról

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 53