Sistemul automat de monitorizare și înregistrare a energiei electrice asigură colectarea informațiilor și înregistrarea energiei electrice

Sistemul automatizat de control și contabilitate a energiei electrice asigură colectarea de informații și măsurarea energiei electrice

Mulți consumatori de energie electrică au visat mult timp de echipamente de calitate, care controlează ele însele indicatorii. O astfel de rețea este creată și numită ASKUE (sistem automatizat de monitorizare și contabilizare a resurselor energetice). Anterior, astfel de instalații erau foarte scumpe și erau utilizate numai în marile corporații. O altă problemă care complica achiziția complexului a fost necesitatea conectării la un calculator pentru procesarea informațiilor. Odată cu apariția computerelor moderne, totul a devenit mult mai ușor. Acum, microprocesoarele sunt mai accesibile și, prin urmare, prețurile pentru aceste sisteme nu mai sunt înalte, ca în trecut. Prin urmare, este posibil să se utilizeze sistemele de uz personal în apartamente și case de vacanță.

 • destin
 • Avantajele sistemelor automate de monitorizare a energiei
 • Cum contribuie AMR la reducerea costurilor cu energia?
Sistemele de contabilitate energetică permit înregistrarea consumului de energie electrică în spații rezidențiale, comerciale și industriale

Sistemele de contabilitate energetică permit înregistrarea consumului de energie electrică în spații rezidențiale, comerciale și industriale

Pentru ce este destinat AMRP?

Scopul principal este de a controla energia electrică. Principiul acțiunii este de a colecta informații de la consumatori cu privire la parametrii puterii și tensiunii. Când lecturile sunt colectate, rapoartele sunt procesate și generate.

Exemplu de instalare a unui sistem de control în sectorul privat

Exemplu de instalare a unui sistem de control în sectorul privat

Cloud ASCUE TIME2SAVE

Cloud ASCUE TIME2SAVE

Sunt efectuate analize și previziuni obligatorii ale statului pentru următoarele intervale de timp. Cel mai important lucru este să verificați și să monitorizați parametrii de cost și să determinați prețul pentru consumul de energie.

Până în prezent, se utilizează echipamente similare:

 1. în sfera consumului și a rețelelor acestuia;
 2. în rezidențiale multi-familiale și case particulare;
 3. pe terenuri.
ASKUE în sat de vacanță

ASKUE în sat de vacanță

Informații! Printre ASCAE se numără cele calculate pentru un număr mic de abonați (până la 50) și instalații mai mari, capabile să deservească aproximativ 1.000 de clienți.

Aceste tehnologii s-au bazat pe complexul de măsurare a computerelor (ICI), care este instalat în locurile de colectare și prelucrare a indicațiilor din substații, stații electrice, întreprinderi de dimensiuni industriale și organizații pentru extracția resurselor de petrol și gaze.

Computere și măsurare complexe

Computere și măsurare complexe

Sfat! Astfel de dispozitive într-un mediu casnic fac posibilă ajustarea costurilor de energie și minimizarea acestora. Echipamentul este echipat cu mecanisme de protecție împotriva furtului de energie electrică.

ASKUE îndeplinește următoarele funcții:

 • recepția și prelucrarea informațiilor privind măsurătorile de la dispozitivele automate de măsurare echipate cu dispozitive de măsurare;
 • fixarea indicațiilor care cad în momentul actual;
 • arhivarea rezultatelor măsurătorilor;

 • prelucrarea fișierelor primite și trimiterea lor către alte obiecte;
 • sprijin pentru un singur timp astronomic;
 • acordarea accesului la starea conturilor, introduse în arhivă sub formă de tabele și grafice (toate acestea sunt afișate pe ecranul monitorului, există și posibilitatea de a imprima documentele necesare pentru tipărire).

avantaje 

Principalul avantaj al AMR este capacitatea de a analiza resursele consumate pentru a elimina deficiențele în viitor. Contabilitatea pe trei niveluri este inclusă în activitatea sa:

 1. Senzorii și contoarele stabilesc informații.
 2. Datele sunt colectate în părți și trimise către obiecte.
 3. Toți indicatorii și calculele sunt arhivate într-un pachet software special.
Afișarea vizuală a informațiilor despre energia electrică consumată

Afișarea vizuală a informațiilor despre energia electrică consumată

Cabinetul sistemului automatizat de control și contabilitate a resurselor energetice

Cabinetul sistemului automatizat de control și contabilitate a resurselor energetice

ASKUE constă din trei niveluri de contabilitate:

 1. Măsurare, care operează o varietate de instrumente și senzori.
 2. Legare - colectează și transmite date atât pentru un singur obiect, cât și pentru un grup de obiecte.
 3. Crearea și păstrarea informațiilor arhivate în complexul informatic și de calcul.

Puteți trimite valorile primite utilizând linii dedicate și canale radio wireless.

Schema tipică a AMR

Schema tipică a AMR

Cum AMR ajută la reducerea costurilor cu energia

Calculul energiei electrice este diferit pentru persoanele fizice și juridice. În ciuda acestei introduceri, sistemul automat de control vă permite să reduceți costurile de mai multe ori.

Datorită sistemului de control și contabilitate al resurselor energetice, este posibil să se reducă costurile de energie

Datorită sistemului de control și contabilitate al resurselor energetice, este posibil să se reducă costurile de energie

Monitorizarea electricității uzate la domiciliu

Monitorizarea electricității uzate la domiciliu

Sfat! Diferitele linii tarifare pentru energia electrică sunt disponibile organizațiilor. Alegerea opțiunii celei mai potrivite, puteți reduce costul energiei până la 29%.

ASKUE este foarte profitabil pentru persoanele juridice

ASKUE este foarte benefic pentru persoanele juridice

Pentru calculele pentru anumite categorii de prețuri, este necesar să se ia lecturi ale dispozitivelor de măsurare și să se țină înregistrări. Făcând asta în fiecare lună cu un laptop și un port în infraroșu nu este o procedură atât de convenabilă.

Prin recurgerea la funcțiile acestui sistem, reprezentantul de afaceri primește acces la gestionarea costului energiei electrice și posibilitatea de a alege opțiunea corespunzătoare pentru decontări.

Eliminarea măsurătorilor contorului și păstrarea înregistrărilor cu gadget-uri

Eliminarea măsurătorilor contorului și păstrarea înregistrărilor cu gadget-uri

Și acum câteva cuvinte despre ce dezvoltare este benefică pentru populație. În casele multifamiliale, AMR rezolvă multe probleme de zi cu zi:

 • Nevoile generale ale casei sunt reduse. De la începutul anului 2017, locuitorii țării trebuie să plătească pentru lumină în limitele stabilite de standarde. Sumele obținute de mai sus trebuie plătite de societățile de administrare. Prin urmare, un furnizor de utilități este interesat de o astfel de ofertă.
Sistem automatizat de control și contabilitate a resurselor energetice într-o clădire de apartamente

Sistem automatizat de control și contabilitate a resurselor energetice într-o clădire de apartamente

 • Populația nu va mai trebui să ia în mod independent și să transmită citirea contoarelor.
 • Probabilitatea consumului de energie este redusă fără a lua în considerare (așa cum fac unii rezidenți lipsiți de scrupule).

La nota! La instalarea unui sistem automatizat de control într-un bloc de apartamente, există un punct care constituie un obstacol. Pentru a opera un sistem complet de măsurare automată, este necesar să se organizeze canale de comunicare pentru conectarea dispozitivelor de măsurare la un cablu comun pentru schimbul de date cu USPD.

Prin urmare, posibilitatea existenței unui astfel de sistem este mai bine de planificat chiar și în stadiul construirii unei case cu o dezvoltare detaliată a proiectului ASKUE. În viitor, o astfel de instalație preconizată va plăti de mai multe ori. Chiar dacă casa este deja construită, realizarea unui sistem automat de monitorizare a energiei electrice nu este foarte problematică.

Pentru instalarea complexului de monitorizare a rețelei electrice, este necesară desfășurarea unui număr de activități:

 • studiu de obiecte;
Design - prima etapă a punerii în aplicare a sistemului

Proiectarea - prima etapă a implementării sistemului

 • elaborarea unui plan detaliat pe baza caracteristicilor și cerințelor regionale, precum și a tuturor detaliilor și caracteristicilor punctului;
 • selecția furnizorilor, livrarea și instalarea echipamentelor;
Lucrările de instalare și de configurare sunt efectuate de contractori

Lucrările de instalare și de configurare sunt efectuate de contractori

 • activitățile de pornire și reglare privind verificarea performanțelor sistemului;
 • metrologica a tuturor componentelor.
Întrebați: ce este și cum puteți economisi energie electrică cu ea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 69