Червени сгъваеми дивани в интериора на модерно студио

Червени сгъваеми дивани в интериора на модерно студио

Директните сгъваеми дивани за всеки ден се правят по правило в класически стил, но има и по-оригинални варианти. Такива дивани са търсени сред хората, които предпочитат практичност и комфорт. Освен това, сгъваеми дивани идеален за малки апартаменти, Защото те не затрупват малки стаи. Ето защо те се влюбиха в собствеността на студиата, защото тази мебел може да реши няколко проблема наведнъж. Този продукт е многофункционален: той може да се използва както като диван, така и под формата на котвена стоянка и дори като склад за неща.

Съдържание:

 • Структурни характеристики на сгъваемите дивани
 • Тапицерски диван - важен елемент в продукта
 • Материали за тапицерски дивани
 • Сгъваем диван за детска стая
 • Мека мебел за кухня, спалня и всекидневна
 • Леатерът - алтернатива на скъпата кожа
 • Сгъваем диван с чекмеджета за пране - многофункционален продукт
 • Директни дивани сгъваеми за всеки ден: как да избирате
Коженият диван изглежда страхотно на фона на зидарията

Коженият диван изглежда страхотно на фона на зидарията

Като диван и пълно легло, продуктът е отличен избор за малки стаи

Като диван и пълно легло, продуктът е отличен избор за малки стаи

Малка, но много уютна всекидневна в сив цвят

Малък, но уютен хол в сив цвят

Сгъваем диван, който изпълнява функцията на разделяне на зони

Сгъваем диван, изпълняващ функцията на зониране

Сгъваемите версии имат специални конструктивни характеристики. В разгъната форма те могат да станат заместители с пълна стойност легло. Преди да си купите разтегателен диван, трябва да определите размера и да определите мястото, където ще бъде поставен продуктът.

Структурни характеристики на сгъваемите дивани

Луксозен кожен диван във вътрешността на скандинавския стил

Луксозен кожен диван в интериора в Скандинавски стил

Когато сгъваемите дивани са различни механизми за трансформация. Те се различават помежду си по пътя на разгръщането. Днес можете да изберете опцията с всеки механизъм, но най-често срещаните от тях са:

 • Evroknizhka. Този модел в процеса на трансформация изисква разширение на седалката. Гърбът е поставен върху седалката. Така дивана се превръща в функционално легло.
 • Акордеон. Този модел се трансформира по следния начин: двойното гръб в процеса на разгъване се превръща в легло, състоящо се от три секции.
Механизми за преобразуване на дивани

Механизми за преобразуване на дивани

 • Делфинът. Този модел на сгъваем диван е в състояние да замени леглото. За да го трансформирате, трябва да натиснете седалката напред и да премахнете скритата платформа в нея. Дъното трябва да бъде инсталирано на равна основа с основата.
 • Кликнете-klyak. За да преобразувате този модел, преместете облегалката в хоризонтално положение. По този начин тя се трансформира в легло.
 • Слимът. Трансформацията на този диван се извършва на принципа на всички известни миди. Продуктът е обърнат напред и е инсталиран на специални крака.
Интересен разтегателен диван с висок гръб

Интересен разтегателен диван с висок гръб

Директните дивани, които се сгъват за всеки ден, са много популярни

Директните дивани, които се сгъват за всеки ден, са много популярни

Техническите характеристики ви позволяват да изберете най-изгодната опция за индивидуални изисквания и желания. Те могат да бъдат различни по размер и форма, имат различни материали за тапицерия и цветни нюанси, но във всеки случай, сгъваемите дивани ще останат многофункционални продукти.

Тапицерски диван - важен елемент в продукта

Обшивка - една от основните подробности, които трябва да обърнете внимание при избора на диван

Тапицерията е една от основните детайли, които трябва да обърнете внимание при избора на диван

Когато избирате сгъваем вариант, трябва да обърнете внимание тапицирана тъкан, тъй като от него зависи появата на продукта и продължителността на ненадмината му външност. Изборът на външен материал зависи пряко от неговата цел:

 • Платно за сгъване диван, който ще бъде поставен в хола. Такива продукти най-често се използват, защото те могат да седят с приятели или роднини и да спят, превръщайки ги в кутия. Ето защо материалът на тапицерията трябва да е устойчив на износване, замърсявания и механични повреди. Най-подходящата тъкан за сгъваеми дивани, предназначени за хола, е синтетичен материал. Тази тъкан е просто почиствана и не абсорбира чужди миризми.
 • Тъкани за сгъваем диван да се поставят в спалнята. Такива варианти са по-малко склонни към външни влияния и трябва да осигуряват комфортен сън. Ето защо за такива продукти най-често се използва като тапицерия естествени тъкани, например, стадо. Такива тъкани не са склонни към космат и не предизвикват алергични реакции. В допълнение, тя перфектно запазва своята форма и цвят по време на интензивна употреба.
Тъмносин диван в дизайна на хола

Тъмносин диван в дизайна на хола

Диванът с система за клик-клак е отлично решение за малка спалня

Диванът с система за клик-клак е отлично решение за малка спалня

 • Тъкан за сгъваем диван, поставена в детска стая. Когато избирате продукти за дребни хапчета, трябва да давате предимство на тъкани, които са лесни за почистване, защото детето много обича да прави различни неща. И не е изненадващо, ако мебелите за кратко време ще бъдат оцветени с бои, лепило или друго вещество. В допълнение, тъканта не трябва да насърчава развитието на алергични реакции, т.е. да се състои от естествени компоненти. Много често производителите правят сгъваеми дивани за деца от памук, въпреки че не се почистват добре. Но материалът е напълно безопасен за детето и това е фокусът.
 • Плат за разтегателен диван в кухнята. Този материал трябва да е устойчив на миризми, мазнини, замърсявания и механични повреди. При избора на мебели в кухнята трябва да разберете, че тя ще бъде разложена в изключителни ситуации. Ето защо много хора предпочитат кожени опции или висококачествен заместител.
За да направите интериора не скучен, добавете ярки елементи към нея

За да направите интериорът не скучен и избледнел, добавете ярки и топли акценти към него

Директен разтегателен диван в модерен интериор

Директен разтегателен диван в модерен интериор

Материали за тапицерски дивани

Материалът на кожата на дивана трябва да бъде не само красив, но и практичен

Материалът на тапицерията на дивана трябва да бъде не само естетичен, но и практичен

Днес можете да си купите диван от различни материали:

 • плюшен шнур, който има висока устойчивост на абразия, е екологично чист материал и перфектно почиства с помощта на обикновени прахосмукачка;
 • зебло, характеризираща се с лекота на поддръжка, висока устойчивост на износване и издръжливост;
 • велур, който е прекрасно изтрит. Почти всички петна могат да бъдат извлечени от него;
 • стадо или заместител от кадифе, който има способността да запази своята форма и насищане на цветовете за дълъг период от време. Лесно е да се грижите за този материал. Тя е трайна и екологична;
Директен диван тъмно сив цвят перфектно се вписва в интериора на класическия хол

Директен диван тъмно сив цвят перфектно се вписва в интериора на класическия хол

Стилен и удобен диван в малък студиен апартамент

Стилен и удобен диван в малък студиен апартамент

 • гоблен, който има отличен външен вид и ще се превърне в украшение на всяка стая. Богата цветова схема ще донесе комфорт и уют на всяка стая;
 • жакард, характеризиращ се с висока якост и издръжливост, ненадминат външен вид и богата цветова палитра;
 • букле. Тази тъкан изглежда оригинална и интересна. Диванът, тапициран с този материал, може да направи стаята по-уютна и комфортна;
 • естествена или изкуствена кожа. Кожените директно сгъваеми дивани не изискват специални грижи и химическо чистене, те се отличават с ненадминат външен вид, издръжливост и дълготрайност.
Диапазонът на материалите за тапициране на мека мебел е много голям

Диапазонът на материалите за тапициране на мека мебел е много голям

Мека мебел от естествена кожа изглежда много впечатляваща

Мека мебел от естествена кожа изглежда най-зрелищната

Когато избирате сгъваем вариант, трябва да обърнете внимание не само на материала, но и на неговия цвят, който е елемент от интериора и трябва да съответства на външния дизайн на стаята. Ползи сега с цветова палитра проблемите не съществуват. Можете да изберете едноцветна или цветна и богата версия. Основното е, че мебелите хармонично се вписват в интериора.

Сгъваем диван за детска стая

Красив разтегателен диван във вътрешността на детската стая

Красив разтегателен диван във вътрешността на детската стая

Сгъваемите дивани за детската стая впечатляват със своето разнообразие. Такива модели са многофункционални и могат едновременно да бъдат диван, легло и съхраняване на играчки или лични вещи. Директният сгъваем диван-еуборд е идеален за стая, в която има дете.

Мебелите за най-малките се правят с фигури, направени под формата на животни. Разнообразието от цветови палитри ви позволява да изберете продукта вътрешността на детската стая.

Мебелите в детската стая трябва да са здрави и да имат слабо сортиращо покритие

Мебелите в детската стая трябва да са здрави и да имат слабо сортиращо покритие

Уютна детска стая в ярки цветове

Уютна детска стая в ярки цветове

Моделът сгъваем диван на пружинния блок ви удовлетворява с функционалността му

Моделът сгъваем диван на пружинния блок ви удовлетворява с функционалността му

Когато избирате мека мебел в детска стая, трябва да предпочитате продукти със защитени страни. Такива опции са безопасни за децата и надеждно ги предпазват от падане. Платът за тапицерия на мебелите за трохи трябва да бъде колкото е възможно по-естествен, а не да убожда. Само приятен на допир материал ще донесе истинско удоволствие от употребата. Трябва да се внимава и силата на рамката, защото диванът в детската стая е често батуд, естествено, когато родителите не виждат.

Мека мебел за кухня, спалня и всекидневна

Красив кожен диван, който лесно може да се превърне в двойно легло

Красив кожен диван, който лесно може да се превърне в двойно легло

Кожените директни сгъваеми модели са преди всичко стил, благородство и оригиналност. С тяхна помощ е много лесно да се подчертае високото състояние на собствениците на къщата, отличния им вкус. Кожените дивани са:

 • висококачествени характеристики, които им позволяват да бъдат инсталирани кухнята, хол и спалня спалня;
 • дълъг период на експлоатация, при който продуктите не губят първоначалния си вид;
 • устойчивост на механични повреди и невъзможност за поглъщане на миризми;
 • лесна грижа. Те не абсорбират мръсотията и не изискват специални химически препарати за почистване.
Сгъваемият диван с ортопедичен матрак е едновременно ежедневно обзавеждане и легло за спане

Сгъваем диван с ортопедичен матрак - това е едновременно всекидневна мебел и легло за спане

Стилен разтегаем диван във вътрешността на хола

Кожените сгъваеми дивани са надеждна инвестиция. Те ще продължат в продължение на много десетилетия и същевременно ще запазят благородството и усъвършенстването си. Ето защо такива мебели е предпочитан от много купувачи, тъй като парите, инвестирани ще бъде възстановена в пълен безупречен и трайна работа.

Бял разтегателен диван в дизайна на кухненската кухня

Бял разтегателен диван в дизайна на кухненската кухня

Кухня направо сгъваем разтегателен диван Това ще бъде истинска вътрешна украса, тъй като тя не абсорбира миризмата на готвене, устойчив на мазнини и петна от всякакъв произход, механични повреди. Освен това ще подчертае отличния вкус на своите собственици.

Леатерът - алтернатива на скъпата кожа

Мека мебел от изкуствена кожа изглежда много хубава, но е много по-евтина от моделите, изработени от естествена кожа

Мека мебел от изкуствена кожа изглежда много хубава, но е много по-евтина от моделите, изработени от естествена кожа

Друг вариант с безупречни характеристики е диван, изработен от изкуствена кожа. При избора на такъв продукт трябва да обърнете внимание на качеството на тапицерията. Висококачествената подмяна на кожата има същите характеристики като естествения материал, но струва по-евтино. Освен това на пръв поглед няма да разберете дали е изкуствен материал или естествена кожа. Ако се нуждаете от елегантна опция за сгъване за малко пари, предпочитайте продуктите с тапицерия от изкуствена кожа.

Уютна спалня с разтегателен диван, изработен от еко кожа

Уютна спалня с разтегателен диван, изработен от еко кожа

Диван от изкуствена кожа подходящ за хол и кухня

Диван от изкуствена кожа подходящ за хол и кухня

Диванът, който се сгъва от еко кожата днес, се произвежда в различна цветова палитра с различни размери и форми. Може да се монтира в кухнята или в хола. Тя ще се превърне в истинска връхна точка на стаята, нейната украса.

Сгъваем диван с чекмеджета за пране - многофункционален продукт

Диванът, сгъващ се с чекмеджета за пране, ще ви помогне да разрешите проблема с съхраняването на спално бельо

Диванът, сгъващ се с чекмеджета за пране, ще ви помогне да разрешите проблема с съхраняването на спално бельо

Диван сгъваем чекмеджета за пране е отличен вариант за спалня и хол. Този продукт е многофункционален и е идеален за малки стаи, защото може да служи:

 • диван, на който е удобно да се организират домашни събирания;
 • легло, на което ще бъде удобно да се наслаждавате на мечта;
 • съхранение за различни неща, например постелки.
Всекидневната е в бежови тонове с френски прозорци

Всекидневната е в бежови тонове с френски прозорци

В днешния свят нито едно жилищно или офис пространство не може да се направи без диван

В днешния свят нито едно жилищно или офис пространство не може да се направи без диван

Затова сгъването с чекмеджета за пране е много популярно. В допълнение, продуктът може да бъде избран според размера, външния дизайн и цвета. Независимо от това как стаята е украсена, сгъваемият диван ще допълни перфектно създадения интериор, ще донесе комфорт и уют в стаята.

Директни дивани сгъваеми за всеки ден: как да избирате

Сгъваемият диван ни осигурява спокойна почивка след тежък ден, а в условията на малки апартаменти става пълноправен спален

Сгъваемият диван ни осигурява спокойна почивка след тежък ден, а в условията на малки апартаменти става пълноправен спален

Тъй като всеки ден се използва директен сгъваем вариант, трябва да се обърне специално внимание на качеството му. Само висококачествените продукти могат перфектно да се справят с функционалността си, да служат за дълго време и да доведат до очакваното удовлетворение от употребата. Когато избирате сгъваем диван, трябва да сте сигурни:

 • в своя прост механизъм. Изглежда, че идеалният модел навън е много неудобен в процеса на трансформация. Ето защо експертите препоръчват проверка на работния механизъм и лично да се уверите в неговия комфорт;
 • като рамка, особено ако диванът е закупен от семейство с малки джаджи;
 • като a тапицерия. Тя трябва да отговаря на изискванията за сила, надеждност, приятност на допир. Тъканта трябва да бъде равномерно оцветена и да не се отделя.
Диван-книга - това е най-честият дизайн на дивана, той може да седне и да спи, дори ако дивана е сложен

Диван-книга - това е най-честият дизайн на дивана, той може да седне и да спи, дори ако дивана е сложен

Директни дивани, сгъваеми за всеки ден: сгъваема пепеляво-розова дивана във вътрешността на бялата кухня

Сгъваем диван пепел-розов цвят във вътрешността на бялата кухня

Хармонично съчетание на сив диван и интериор на гостна с пастелни тонове

Хармонична комбинация от сив диван и интериор в хола в пастелни цветове

Освен това, преди да купите разтегателен диван, трябва да решите кое място е предназначено, колко често ще се трансформира, колко пространство ще бъде разпределено за него. С приемането на окончателно решение, можем спокойно да се пристъпи към избор на опция сгъваема високо качество, който ще издържи повече от една година, и, може би, повече от десетилетие.

Сгъваемият модел за всеки ден е многофункционален продукт, който позволява решаване на много задачи. Ако имате нужда от диван следобед и легло през нощта, тогава продуктът със сгъваем механизъм ще бъде истинска находка. Приятно ще впечатли със своята многофункционалност и стилен външен дизайн. Модерен сгъваем диван ще се превърне в истинска декорация на стаята, подчертавайки отличния вкус на собствениците на къщата.

Директни сгъваеми дивани за всеки ден: 75 безкомпромисни удобни опции

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 56