Ugodan rekreacijski prostor

Ugodan rekreacijski prostor

Turquoise ... Njegova ljepota i bogatstvo palete može potaknuti pamćenje i izazvati najugodnije udruge. Gledajući ovu boju, svatko od nas osjeća težinu i lakoću jutarnjeg neba ili nježnost morskih valova. Vjerojatno, dakle, mnogi dizajneri i proizvođači namještaja pouzdano primjenjuju ovu boju u svom radu. Međutim, naši sunarodnjaci iz nekog razloga ne aktivno koriste tirkizna nijansa, priznajući ga samo u raspored kupaonice. Ali, ako bi znali za plemstvo i univerzalnost ove boje, to bi davno moglo obnoviti zidove u njihovoj kući ili kupiti tirkizno sofa!

sadržaj:

 • Psihologija boje
 • Vrhunac interijera
 • Veličina je važna
 • Koji je stil pogodan za vas?
Šarmantna opcija za svijetlim dnevnim boravkom

Šarmantna opcija za svijetlim dnevnim boravkom

Psihologija boje

Turquoise je nevjerojatno lijepa boja, koja od davnih vremena je poznata po svojoj moći. Ta je boja bila vrlo cijenjena u mnogim kulturama, a tirkizni kamen smatrao se simbolom vjere i istine. Na Dalekom Istoku, od davnih vremena, tirkizna boja bila je čarobna i vjerovala je da daje ljubav, nadahnuće, samopouzdanje i neovisnost. Stoga, u naše vrijeme, tirkizno i Tiffany boja povezati se s emocijama, raspoloženjem i osjećajima.

No, malo je ljudi zainteresirano za drevna značenja i vrijednosti tirkizne boje, često je odabrano na podsvjesnoj razini za uređenje interijera.

Na bilješku! Tirkizna boja sama je kombinacija nekoliko nijansi: i hladnom plavom, i natječaj zelena. U ovom slučaju, svaki od njih ima svoj učinak na osobu i njegovu percepciju: plavo uzrokuje osjećaj čistoće, a drugi smiruje i smiruje.

Tirkizno se savršeno uklapa sa žutom bojom

Tirkizna boja savršeno se uklapa u žutu boju

I iako je tirkiz nazvan hladnim cvjetovima, on je sposoban dati svježinu i udobnost. I također uravnotežiti emocije, ublažava iritaciju, umor, pa čak i stres, stvoriti zatvoreni mekanu, romantični ugođaj, dodati na njega svjež i čist. Stoga je najoptimalnije mjesto za tirkiznu boju prostorija namijenjena odmoru i opuštanju. To može biti dnevni boravak ili spavaću sobu, iako u dječje sobe, i u uredima tirkiza je također dopušteno, ali u lako tumačenje.

Zanimljivo! Sve nijanse tirkizne boje imaju pozitivan učinak na zdravlje i imunitet osobe, na njegovo opće stanje, kako bi se riješile razdražljivosti i umora.

Dizajn u modernom stilu

Dizajn u modernom stilu

Zahvaljujući tom utjecaju i jedinstvenoj ravnoteži tirkiza, ta je boja postala toliko popularna među dizajnerima. Dakle, danas se često koristi u uređenju interijera.

"Zest" unutrašnjosti

Koristeći tirkiznu boju u unutrašnjosti, nije potrebno učiniti sve soba u "moru" stilu, Nacrtaj ribu na zidove, postavite kamenčiće na vaze i raspršite morski pijesak po podu. Ova boja je dobra za uređenje akcenta u interijeru bez obzira na odabrani stil. A jedna od mogućnosti za svijetlim elementom za naglašavanje i uređenje prostorije može postati tirkizna kauča. No, važno je unaprijed znati koje boje tirkizno usklađuju, a koje treba odbaciti.

Savjet! Tradicionalno, tirkizna boja se koristi u sobama u dobi od neutralna shema boja. Osim tirkizne sofe, odabran je dekor kontrastnih boja. Time će soba biti sjajnija i elegantnija u isto vrijeme.

Turquoise kauč će biti svijetli naglasak u bilo kojem interijeru

Turquoise kauč će biti svijetli naglasak u bilo kojem interijeru

Tirkizna boja skladno je kombinirana sa zasićenim žuti, bijela terakota, plava, bež i mliječni proizvodi, plava i zelena, čokolada, s zlato i srebro. No, možete igrati sa svojim nijansama, uzimajući se za sebe bilo koju opciju, bilo da je nježna ili duboka tirkizna u kombinaciji s nijansama navedenih boja. I sa svakom od tih tirkizno živost na različite načine i da će stvoriti originalnu, spektakularan kombinaciju, koja će ga koristiti, i kada bi boudoirs i sobe za djevojke, pa čak iu spavaćoj sobi okorjeli neženja.

Sjeti se! Za sve svoje nježnosti tirkizne boje je aktivan, a ponekad i agresivna, pa ga treba tretirati nježno i ne preopteretiti prostoriju u kojoj je instaliran tirkiznu kauč, nepotrebne elemente.

Moderna kožna otopina

Moderna kožna otopina

Najuspješnije, idealno s gledišta umjetničkog dizajna i optimalnog su takve kombinacije:

kombinacija primjer
Tirkiz + koralj U boji koralja može se napraviti zavjesa, pozadina ili tekstilni jastuci
Turquoise + marsala ili grimizno-tamnocrvena boja Ova kombinacija je vrlo neobična, ali izgleda najsvečniji, pa čak i pompozan. Stoga kombinacija tirkizne sofe i dekor sobe boje Marseille savršeno se uklapaju u dnevnu sobu
Tirkizno + zeleno Jedinstvena, najsvježija i najlakša kombinacija boja koja je pogodna za tinejdžerske sobe i spavaće sobe

Vrlo lijepo izgleda kombinacija tirkizno s bijelim i sivim nijansama. Interijeri izrađeni u takvom rasponu boja, dobiveni su modernim, ali bez dodira formalizma.

Veličina je važna

Prilikom odabira kauč, važno je uzeti u obzir ne samo svoje preferencije okusa, već i funkcionalnost ovog komada namještaja. Uostalom, koja je uloga dodijeljena tirkiznom kauču u unutrašnjosti prostorije, određuje njezinu veličinu.

Dakle, mali kauč u ovoj sjeni može postati dio ansambla u Zagrebu dječje ili tinejdžerske sobe, iskusan u tirkiznoj boji, ili postati mali svijetli naglasak u atmosferi dnevni boravak ili kuhinja i blagovaonica. Još jedna stvar je velika direktan ili kutni modeli, koji se može postaviti duž dva od četiri zida u sobi.

U duhu klasičnog trenda

U duhu klasičnog trenda

Koji je stil pogodan za vas?

Tipično, hladna tirkizna boja se koristi u sobama gdje postoji obilje prirodnog svjetla i za sunčane prostore. Ali ako govorimo o stilu unutrašnjosti, onda se najčešće može vidjeti kauč ove boje sobe u seoskom stilu. Osim toga, možete ga koristiti ploča na zidu ili tekstila odgovarajuće sjene, a glavna boja unutrašnjosti može biti bilo koja pastelna topla sjena.

Dobra kombinacija s pastelnim tonovima

Dobra kombinacija s pastelnim tonovima

Njeno je mjesto nalazio tirkizno:

 1. u etničkim interijerima;
 2. pri projektiranju sobe u orijentalnom stilu. I tirkiz bi trebao biti ne samo kauč, već i tekstil i ukrasni jastuci, i nadstrešnice, i svjetiljke;
 3. u sobama u Zagrebu Provence stilu. Sofa na drvenim nogama s djelovanjem trljanja, okružene antikvitetima i čipkastim jastucima, sjajit će bojama ovoga Pariza;
 4. u prostorijama čuvanim u Art Deco stil. U tom slučaju čisti tirkiz pomiješan je s crnom ili čokoladom, stvarajući neobičnu kreaciju, pravi umjetnički rad;
 5. u Art Nouveau, ali ne u čistom obliku, ali u poniženoj ili zelenkasto nijansi;
 6. u retro stilu, glamuru, pa čak iu minimalistički interijeri;
 7. u hi-tech stilu: Tirkizno se savršeno slaže s staklom i metalom. Ali u takvoj tirkiznoj sobi bi trebalo biti samo kauč, a zidovi, tekstili, podne obloge - utišane pastelne nijanse.

Jednom riječju, tirkizno se može upotrijebiti za ukrašavanje potpuno različitih interijera, ali to treba učiniti s umom, tako da će prostor igrati s novim licima.

Namještaj u stilu Tiffany: 60+ profinjenih i elegantnih interijera s tirkiznim sofom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 57 =