Nappali házimozi és projektor

Nappali házimozi és projektor

A projektorok kiválasztása a házimozirendszer számára sokan érdekelnek, hogyan kell helyesen eljárni. A múlt század elején a filmművészet minden ember életének elengedhetetlen részévé vált. Először is, az emberek képesek voltak a házimozi segítségével felszerelni kis tévékészülékek, Most mindenki megkapja a lehetőséget hozzon létre egy igazi mozi otthon. A projektorok segítséget kapnak, mivel lehetővé teszik, hogy bármilyen helyszínen nagyméretű képet készítsenek.

Tartalom:

 • A kivetítők típusai és jellemzői
 • A kép jellemzői
 • Mérleg és minőség
 • A kép felbontása és tisztasága
 • A kivetítő elhelyezése
 • megállapítások
Kiváló minőségű házimozi-kivetítő garantálja a megtekintés örömét

Kiváló minőségű házimozi-kivetítő garantálja a megtekintés örömét

Kényelmes kivetítő, amely a mennyezetbe burkol

Kényelmes kivetítő, amely a mennyezetbe burkol

Annak érdekében, hogy a házimozirendszer megfelelő legyen a szemhez, fontos, hogy a kiválasztási szakaszban figyeljen a kivetítő jellemzőire. Számos tényező befolyásolja az eszköz minőségét az egyik vagy másik módon. Fontos, hogy gondosan válassza ki a kivetítő helyét, és helyesen telepítse azt.

A kivetítők típusai és jellemzői

Minden áruház a katalógusokban a legjobb projektorokat kínálja a házimozi számára, de ez a fajta bonyolítja a választást. Annak érdekében, hogy a kivetítő hosszú ideig kérjen, fontos, hogy figyeljen főbb jellemzőire. Az eszközök ilyen jellegzetességeihez szükség van a felhasználás körülményeire, a fényerõsségre, a kontrasztra és más jellemzõkre.

Mindenekelőtt meg kell jegyezni, hogy a kivetítők két típusból állnak: otthoni és irodai használatra. A második típusú eszköz kevésbé bonyolult, mint az első. Kis súlya van, és bemutatókhoz készült. Az otthoni kivetítők lehetővé teszik, hogy nagy terjeszkedéssel demonstrálják a videót, és néhány modell tartalmaz 3D funkció. Is, amikor kiválasztják a projektor otthoni használatra is fontos figyelni, hogy a maximális zajszint a készüléket működés közben, mert a zümmögés és zümmögés néhány eszköz lehet elrontani a benyomása, mintha bármilyen filmet.

A tetőtéri stílust a mennyezetre rögzített kivetítővel

A tetőtéri stílust a mennyezetre rögzített kivetítővel

Vetítővászon házimozival egy kis nappaliban

Vetítővászon házimozival egy kis nappaliban

Ezen jellemzők mellett figyelembe kell venni a kivetítő egyéb jellemzőit is:

 • kép jellemzői;
 • színegyensúly;
 • felbontás és világosság.

Mindegyik tulajdonság valamilyen mértékben befolyásolja a megtekintés kényelmét és a házimozi hatékonyságát.

Eklektikus nappali belső tér kivetítővel

Eklektikus nappali belső tér kivetítővel

Projektor otthoni használatra egy modern nappaliban

Projektor otthoni használatra egy modern nappaliban

A kép jellemzői

A fényerõ és a kontraszt a kivetítõ legfontosabb jellemzõi. Ezenkívül a színvisszaadásra is figyelniük kell. Ezek a funkciók befolyásolják a nézőközönség észlelését a filmben. Túl nagy a kontraszt, vagy fordítva, a sápadt kép kényelmetlenséget okoz, és csak a színek harmóniája adja a kívánt eredményt. A házimozi legjobb kivetítőjének nagy kontrasztot és jó színvisszaadási minőséget kell biztosítania. Mivel otthon a sötétben tartják a filmvetítéseket, nincs szükség a készülék által tervezett kép magas fényerejére.

A kivetítő fényerejének meghatározásához figyelembe kell venni a fényáramot. Ez a jellemző jelzi a készülék fényerejét. A legjobb projektorok házimozi kell egy fényerejű mód „Cinema” vagy „természetes”, mert lehetővé teszi a maximális minőségi képet az elsötétített szobában. Tehát filmeket nézni a sötétben kell választani eszközöknek a fényerő nem több mint 1500 lumen, míg a jól megvilágított környezetben szükséges kiválasztani a fényerejét a készülék többször is.

A legjobb kivetítők különleges módot használnak"Кино"

A legjobb kivetítők speciális módban "Cinema"

A kép minősége a kivetítőtől függ

A kép minősége a kivetítőtől függ

Kétféle kivetítő van, amelyek megoszlanak az érzékelés és az átvitel képességének megfelelően fehér színű. Az első típus egy mátrix, a második pedig három mátrix. Az egymátrixos kivetítő kevésbé erőteljes, így a kép teljesítménye sápadt és homályos. Ami a három mátrix eszközt illeti, képes a fehér színt három spektrális színre osztani, így élesebb képeket továbbít.

Tipp A fehér telítettségének és a fekete telítettségnek az arányát általában kontrasztnak nevezik. Ez a jellemzője az egyik legfontosabb, és érdemes figyelni, amikor felülvizsgálja a különféle eszközöket. Az otthoni kivetítőkön ez a funkció jelzi a kép pontosságát, valamint a vetítésen látható színnek a valósághoz való megfelelőségét.

Világos, elegáns belső tér az ablak felett kivetítővel

Világos, elegáns belső tér az ablak felett kivetítővel

A nappali stílusú rusztikus stílus a kivetítővel, amely a mennyezetbe burkol

A nappali stílusú rusztikus stílus a kivetítővel, amely a mennyezetbe burkol

Mérleg és minőség

A kontraszt és a fényerõ jellemzõinek a leghatékonyabbnak kell lenniük. Mivel a filmek sötét szobában zajlanak, először a kivetítő magas kontrasztját kell kiválasztani. Ami a fényességet illeti, a ház elég lesz és 2 000 lm.

A kép minősége pontosan az a jellemző, amelyet a kivetítő megvásárlásakor észrevehetünk. Fontos, hogy a film megtekintése közben a kép harmonikus, és a kép színei megfeleljenek a valóságnak. A képminőség legfontosabb mutatói közé tartozik a színskála, a színes lefedettség és a fehéregyensúly.

A projektor megvásárlásakor a képminőség a legfontosabb paraméter

A projektor megvásárlásakor a képminőség a legfontosabb paraméter

A minőségi kivetítőnek kellően széles színskála van

A minőségi kivetítő széles színskálával rendelkezik

színskála elég szélesnek kell lennie ahhoz, hogy minden színt valós formában mutasson be. Minden sötét tárgynak nem szabad fekete foltokká válnia, és a világos színek nem olvadhatnak egyetlen átlátszó képbe. Néha a megfelelő színvisszaadás érhető el a néző szeme számára kényelmes színek manuális beállításával. A színes lefedettséget a kép telítettsége jellemzi. A kivetítők értékesítés előtti tesztelése során az eszköz képes kék, zöld és piros színek helyes bemutatására. A lefedettség, mint például a fényerő, beállítható úgy, hogy a legkényelmesebb szintet választja a szem telítettségéhez. Ami a fehéregyensúlyt illeti, a kép színhőmérséklete. Ez a jellemző lehetővé teszi annak meghatározását, hogy a kép hidege legyen.

Ideális esetben úgy vélik, hogy a vetület, amelynek színei a lehető legközelebb vannak a természeteshez. Más helyzetekben a hideg kép kékes és meleg - sárga és még piros. Ezt a képet a néző rosszul érzékeli.

Kényelmes szoba filmek megtekintésére

Kényelmes szoba filmek megtekintésére

Nappali, high-tech stílusban, kivetítővel a mennyezeten

Nappali, high-tech stílusban, kivetítővel a mennyezeten

A kép felbontása és tisztasága

Minden évben a technológia fejlődése az emberiségnek új, reálisabb képet nyújt a fotón és a videón. A film kiválasztása otthoni megtekintéshez sokan megállnak a csúcsminőségű modern Blue-Ray és Full HD minőségben. Továbbá sok modern videó minősége 4K, amely részletesen feltűnő és realizmus. Ezek a videó mutatók határozzák meg, mennyire hatékony a projektor.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a képernyő expanziójának saját, speciális és rögzített képaránya van a képernyőn. Ez a jellemző is hatással van a kép vizuális érzékelésére.

Optoma HD91 1080p LED projektor házimozi rendszerekhez

Optoma HD91 1080p - LED projektor házimozirendszerhez

Tipp Otthoni kivetítő kiválasztása filmek megtekintéséhez formátumban teljes HD, kell figyelni, hogy a készülék minimális kiterjesztése 1920 × 1080. A legújabb technológia a gyártók képesek voltak létrehozni projektorok átalakítja a videót 4K a teljes HD, amely lehetővé teszi számodra, hogy a filmeket 4096 × 2160-as kiterjesztésen vegye figyelembe.

A sok más funkcióval rendelkező modern projektorok is viszonylag magas áron vannak. Ha nem szándékozik folyamatosan nézni a filmeket 4K vagy 3D formátumban, akkor a drága eszközök pazarlódnak. Ezért a vásárlás előtt érdemes figyelembe venni minden részletet, valamint a kivetítő várható felhasználási lehetőségeit.

A kivetítő elhelyezése

Nem mindenki rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy külön helyet biztosít a házimozira. Ezért az otthoni színház legjobb kivetítője nem fog teljes erőben működni, ha nincs megfelelően telepítve. A képminőség közvetlenül attól a metriktől függ, amely a képernyő és a kivetítő közötti távolságnak a meglévő képernyő szélességéhez viszonyított arányát jellemzi.

Így a készülék ezen jellemzői segítségével meghatározható, hogy a kívánt képmérettől milyen távolságban fog kinézni kvalitatív módon.

Érdemes megjegyezni, hogy a 2: 1 arányú projektorok képesek 4 méternél szélesebb képet kiszélesíteni. Az irodaterületeknek sok helyük van, és felszabadulnak a dekoráció felesleges részleteitől, ami zavarhatja a vetületet. Otthon, ahol gyakran lehetetlen külön helyet adni a kivetítőhöz, fontos a megfelelő távolság kiválasztása. Jelenleg háromféle kivetítő van, amelyek megkülönböztetik a fókusz hosszát:

 • hosszú fókusz;
 • rövid fókusz;
 • ultra rövid élesség.
A kivetítő plafon alá helyezése egy fényes stúdióban

A kivetítő plafon alá helyezése egy fényes stúdióban

Skandináv stílusú nappali házimozival és projektorral

Skandináv stílusú nappali házimozival és projektorral

Ennek megfelelően, minél kisebb a fókusz hossza, annál kisebb a távolság ahhoz, hogy a kivetítő megfelelően kinyújtsa a képet. Minél kisebb ez a szám a készülékben, annál drágább. Ezért ha nem lehet nagy mennyiségű pénzt különítsen el egy ultravékony fókuszú kivetítőre, érdemes egy ilyen helyiségre nagy helyet választani, amelyben a dekoráció tárgyai nem kerülnek a vetítési pályára.

A kivetítő elhelyezése rögzített vagy hordozható is. Ha be ház van lehetőség a filmek állandó megtekintésére a kivetítőn, akkor a legjobb a rögzített elhelyezés. Mindössze annyit kell tennie, hogy a megfelelő távolságot választja a képernyőre és rögzítse a készüléket. A drágább modellekben a képelhelyezés távvezérelhető függetlenül, a készülék mozgatása nélkül. Ha a kivetítő hordozható, beállíthatja a képet az eszköz helyének megváltoztatásával.

A házimozi mozgatói: egy hálószoba egy kivetítővel, rejtett szekrényben

Hálószoba egy projektorral rejtett szekrényben

Felvonó a projektorhoz a Földközi-tenger belső területén

Felvonó a projektorhoz a Földközi-tenger belső területén

A házimozi projektorok. megállapítások

A modern technológiák gyors fejlődésének köszönhetően mindenki otthoni felejthetetlen filmet mutathat be. "Melyik kivetítő jobb a házimozik számára?" - sok ember, aki saját házukban szeretné létrehozni a mozit. Annak érdekében, hogy az eszköz helyes legyen, érdemes részletesen megvizsgálni minden modell jellemzőit. De először meg kell határoznia a kivetítő helyét, melyik helyiségben. Ez attól függ, hogy mi a készülék ereje és milyen jól fog képeket készíteni a meglévő körülmények között.

Ha a háznak nemcsak a klasszikus mozi, hanem a 3D-s filmek esetében is teljes értékű mozit kell felszerelnie, akkor érdemes nem csak kapcsolódó tartozékok, hanem a projektor megfelelő modelljét is.

Szintén gondoskodni kell a kivetítő megfelelő gondosságáról. Mindenekelőtt a munkát követni kell lámpák. A működésükhöz a legjobb megoldás a szűrő-kivetítők, amelyek megakadályozzák a por belépését a készülék belsejébe. A porszűrőt otthon is tisztíthatja, és háromhavonta tisztítsa meg.

Ha a képernyőn egy olyan minőségi képet szeretne látni, amely nem lesz rosszabb a moziban, akkor meg kell figyelnie a drága, magas minőségű modellekre. De érdemes megjegyezni, hogy sok gyártó növeli a kivetítők költségét a felesleges funkciók hozzáadásával. Ezért a kivetítő megvásárlása előtt el kell dönteni, hogy mely funkciók szükségesek az Ön számára, és melyek azok, amelyek csak egy extra kiegészítés.

A házimozi legjobb kivetítői: a népszerű modellek áttekintése és összehasonlítása

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 75