Vsebina

  • Gradbena in delovna oprema
  • Dvokrožni stenski plinski kotli: prednosti in slabosti
  • Dvižni kotli na stenski plin: ocena proizvajalcev

Kotli na plin ogrevalni sistemi dvostenska stena - resnična priložnost, da se zaščitite pred "skrbjo" javnih služb, da ne boste plačali urejenih zneskov za res hladno baterije in pozorno poslušamo šumenje, ki prihaja iz pipe, namesto vroče vode. In če lastniki apartmaji šele začnejo razvijati avtonomne ogrevalne sisteme, potem pa za zasebne lastnike stanovanj takšna rešitev v bistvu prispeva k življenju.

Dvodelni kotli izgledajo zelo elegantno in sodobno, kar vam omogoča, da izberete model za vsako notranjost

Dvodelni kotli izgledajo zelo elegantno in sodobno, kar vam omogoča, da izberete model za vsako notranjost

S takšno sodobno tehnologijo boste družini zagotovili toplino in udobje

S takšno sodobno tehnologijo boste družini zagotovili toplino in udobje

Dvodelni kotli imajo zelo zanimivo in elegantno obliko

Dvodelni kotli imajo zelo zanimivo in elegantno obliko

Gradbena in delovna oprema

Strukturno je kotel z dvema vezjema sestavljen iz dveh vezij in toplotnega izmenjevalca. Prvi tokokrog je zaprt, deluje kot ogrevalni krog, toda ko se odpre pipo tople vode, poseben ventil zapre ogrevalni sistem, hladilno sredstvo pa začne teči v tokokrogu tople vode. Voda se začne segreti, nato pa pride do pipe.

Upoštevati je treba, da v času odpiranja žerjava ogrevalni sistem v hiši ne deluje in če dovolj dolgo uporabljate vročo vodo, se lahko hladilno sredstvo v njem močno ohladi. Ko je voda za vročo vodo zaprta, ventil deluje v nasprotni smeri, po katerem sistem ogrevanja v celoti obnavlja svoje delo.

Eleganten kotel bo vizualno dopolnjeval kuhinjsko pohištvo

Eleganten kotel bo vizualno dopolnjeval kuhinjsko pohištvo

Kotel se lahko nahaja v kateri koli sobi v hiši

Kotel se lahko nahaja v kateri koli sobi v hiši

Ker so kotli za ogrevanje z dvokomornim stenskim plinom vgrajeni v zaprtih prostorih, imajo skoraj vedno zaprto zgorevalno komoro. Zrak se napaja skozi koaksialni dimnik - dvojno cev, skozi katero se oskrbuje kisik od zunaj, dim pa usmerja na ulico.

To je veliko manj pogosto za namestitev kotla z odprto zgorevalno komoro, čeprav so enostavnejši v gradnji in veliko cenejši. Njihova glavna pomanjkljivost je v tem, da se za zgorevanje vzamejo zrak neposredno iz prostora in za odstranjevanje produktov izgorevanja zelo učinkovit sistem prezračevanje in kvalitativni dimnik. Če gre za vprašanje neodvisnega ogrevanja stanovanja, je v praksi takšna različica zelo težka za realizacijo.

Eleganten dvojni kotel v sodobni notranjosti

Eleganten dvojni kotel v sodobni notranjosti

Model, ki se pravilno ujema, bo postal eleganten dodatek notranjosti kopalnice

Model, ki se pravilno ujema, bo postal eleganten dodatek notranjosti kopalnice

Dvokrožni stenski plinski kotli: prednosti in slabosti

Glavna prednost dvojnih kotlov je sposobnost avtonomno zagotavljati najprimernejše življenjske razmere, zlasti v zasebnem lastnem stanovanju. Ker je proizvodnja stenskih plinskih kotlov relativno nova, skoraj vsi modeli na trgu predstavljajo neke vrste koncentrat najbolj naprednih in inovativnih tehnologij na področju toplotnega inženirstva. Zato - visoka učinkovitost (visoka učinkovitost) in varnost.

Oblikovani so za vgradnjo v stavbi, v največji možni meri zmanjša toplotne izgube med transportom v vodni potrošniku vročo (dolžina cevi z vročo vodo iz kotla na žerjav, ne sme presegati 7 m). Zato, dimenzije so zelo kompaktna, vendar pa je lahko opremljen z obtočno črpalko, ekspanzijsko posodo, termometri, merilniki tlaka in različnih senzorjev, ki zagotavljajo varnost. Vendar pa kompaktnost plinskega kotla ima hrbtno stran - sorazmerno majhno zmogljivost, je učinkovita za ogrevanje prostorov, ki ne presegajo 200 m2.

Modeli stenskih kotlov so precej kompaktni in zelo lepi

Modeli stenskih kotlov so precej kompaktni in zelo lepi

Dvodelni plinski kotel se harmonično prilega notranjosti kuhinje

Dvodelni plinski kotel se harmonično prilega notranjosti kuhinje

Če govorimo o pomanjkljivostih, je najprej treba natančno opazovati zmogljivost kotla za ogrevanje vode. Izdelek potni list navedeno na kakšno porabo vode, izračunano modela, in če je slaba, in tople vode je lahko samo dovolj, da zagotovi točko za dovod vode, na primer v kuhinji (ali več, vendar v tem primeru je še vedno mogoče uporabiti samo za vročo vodo na enem mestu, z drugimi besedami - lahko se pereš jedi, vendar ne morete sprejeti tuš). Če je pretok vode višji od nazivnega pretoka vode, uporabnik ne bo prejel zahtevane temperature vode. Da bi se temu izognili, lahko dodatno namestite rezervoar za vročo vodo, ki bo nadomestil primanjkljaj.

Nasvet! Za zagotovitev pravilnega delovanja učinkovitosti kotla eno VODE mora biti približno 6,6 litrov / minuto (približno 400 l / h), v tem zaporedju, in dva zmogljivost črpanja vode mora biti dvakrat večja.

Kotel se lahko vgradi v kuhinjsko pohištvo in sploh ne bo opazen

Kotel se lahko integrira v kuhinjsko pohištvo in bo popolnoma neviden

Kotel laconske zasnove v notranjosti kuhinje

Kotel laconske zasnove v notranjosti kuhinje

Opažamo tudi druge pomanjkljivosti:

  • energetska odvisnost - za normalno delovanje večine stenskih plinskih kotlov z dvojnim krogom je precej sofisticirana sodobna elektroautomatika. Od tu dve težavi hkrati. Najprej - če je električna energija izklopljena, kotel ne bo deloval. Drugi - da je treba namestiti elektrostatičnimi filtri (stabilizatorje), kot je elektronike, zlasti vzpostavitev evropske proizvajalce, je zelo občutljiv na spremembe (skokov) električne energije, so razlike med našimi omrežja
  • inercija - prejeti neposredno iz pipe tople vode ne deluje, da bo trajalo nekaj časa, dokler se stikalo za način kotel za ogrevanje vode in odcejene, dokler voda, ki je v cevi in ​​je čas, da se ohladi
  • zaradi kompaktnih dimenzij stenskega plina Ogrevalni procesi kotli so organizirani v majhni škatli, kjer so nameščene tankozidne (običajno baker, za izboljšanje prenosa toplote) cevi. Pri nizki kakovosti vode (in v večini primerov je to voda v vodi), se kalcijevi nanosi deponirajo na stene cevi, sčasoma se lahko popolnoma zamašijo.
Kotli na plinsko steno imajo veliko prednosti

Kotli na plinsko steno imajo veliko prednosti

Vgrajen v kotlu kuhinjskega pohištva - neviden nepogrešljiv asistent

Vgrajen v kotlu kuhinjskega pohištva - neviden nepogrešljiv asistent

Nasvet! Pred oddajo vode za ogrevanje mora potekati skozi filter - njegova namestitev in periodična zamenjava je cenejša od popravila (zamenjave) vodnega ogrevalnega kroga

  • Življenjska doba stenskega kotla je na splošno nižja od talne izvedbe

Če poskušamo analizirati glavne trende pri razvoju te vrste opreme za toplotno inženirstvo, lahko ugotovimo naslednje:

  • postopen izhod trg zelo zmogljive modele dvojno steno-hung kotli - Nemci iz Vaillant predstavila moč kotla 36 kW, nato pa odšel na Južno Korejci - družbe Daewoo je predlagani model s kapaciteto 40 kW, vendar je večina dosegla italijansko FRISQUET, sprožila vrsto super-moči (45 kW), stenskih kotlov
  • montaža stenskih kotlov s kotlovnicami za zmanjšanje vztrajnosti delovanja kotlov. Nemški Viessmann, Nova Florida, Frisquet, Hermann in Ferroli proizvajajo kotle z majhnim (približno 4 litrom) vgrajenim mikroboilerjem. In Baxi je šel še naprej, opremljanje Baxi Nuvola z vgradnimi kotli s prostornino 60 litrov. Obstajajo modeli s precej velikim kotlom in v Biasi, Ferroli in Buderus
  • inteligentni kontrolni sistemi, ki analizirajo celoten nabor dejavnikov (zračni tlak, zunanja in notranja temperatura, tlak plina itd.), ki izberejo optimalni način ogrevanja. Poleg tega olajšajo vključitev plinskega kotla v skupni sistem pametne hiše
Brez take opreme ne moremo narediti več kot enega sodobnega doma

Brez take opreme ne moremo narediti sodobnega doma

Plinski stenski kotli so harmonično združeni z notranjostjo kuhinje, kopalnice, hodnika

Plinski stenski kotli so harmonično združeni z notranjostjo kuhinje, kopalnice, hodnika

Dvižni kotli na stenski plin: ocena proizvajalcev

Ker je stenski plinski kotliček nameščen v zaprtem prostoru, se na njej naložijo višje varnostne zahteve. Najprej je treba kupiti samo modele preizkušenih blagovnih znamk in, po možnosti, prodajalce s posebnim certifikatom proizvajalca. Pogosto se takšna podjetja ukvarjajo z vgradnjo kotlov, njihovi zaposleni pa so usposobljeni v servisnih centrih proizvodnih podjetij in imajo ustrezne licence.

Nedvomni voditelji so nemška podjetja: Bosch, Vaillant, Buderus, Viessmann. To so zelo inovativni plinski kotli, za katere je značilna visoka kakovost zmogljivosti, kompaktnost, posebna zanesljivost in privlačna oblika. Plus - širok izbor modelov, ki omogočajo izbiro kotla ob upoštevanju vseh posameznih značilnosti doma. Če obstajajo pomanjkljivosti s temi kotli, potem je to verjetno cena, najbolj poceni Bosch začne od 35 tisoč rubljev, in Viessmann - od 40 tisoč. Poleg tega je problematično, da Nemci dvignejo močne bojlerje z dvojnim tokom od 30 kW.

Eleganten, lep kotel Viessmann

Eleganten, lep kotel Viessmann

Kotel Ariston eleganten, jedrnati dizajn

Kotel Ariston eleganten, jedrnati dizajn

Kotel z"стальной" наружностью идеально подойдет к стилю хай-тек или минимализму

Kotel z "jeklenim" videzom je idealen za hi-tech ali minimalizem

Italijanski proizvajalci Ariston, Ferroli, Baxi, Nova Florida in Saunier Duval so tesno zasedli segment srednjega cenika, zato so vodilni v skupni prodaji. Družba se opira na dostopno ceno (najnižja cena turboventilacijskega plinskim kotlom od Ariston začne od 25-27 tisoč), in visoke kakovosti, v kombinaciji s preprostim, udoben in zanesljiv sistem nadzora. Hkrati imajo "top" modeli Ferroli in Baxi enega najnaprednejših modelov avtomatizacije - celo imajo samodijagnostični sistem. Še en plus - podjetja prilagajajo svoj model ob upoštevanju posebnosti na ruskem trgu, in to je - plinski kotli lahko deluje tudi v času ostrih nihanja v tlaku plina.

Ločeno upoštevajte blagovno znamko Protherm - slovaški proizvajalec, hčerinsko podjetje Vaillant. Če iščete analogije, je najpomembnejša zveza Skoda za Volkswagen. Protherm je nekoliko poenostavljena različica kotlov Vaillant po dostopni ceni (od 27 tisoč evrov), komponente pa proizvedejo na Slovaškem in v Nemčiji.

Poskrbite za toplino za svojo ljubljeno družino - kupite kotel z dvema vezjema

Poskrbite za toplino za svojo ljubljeno družino - kupite kotel z dvema vezjema

Vedno bolj prepričana, na trgu z našimi azijskimi proizvajalci, zlasti - Navien (Navien), kjer pod eno blagovno znamko združili več korejskih podjetij - "Celtic», «Kiturami", "Daewoo".

Proizvodnja temelji na lastnem inovativnem razvoju, ki je omogočal pridobitev plinskih stenskih kotlov z izjemnimi lastnostmi in kar je pomembno za naše potrošnike - po dostopni ceni. Najprej so namenjeni za delo pod nestabilno tlaka plina in vode, ter elektronike in opreme je zavarovan pred kotla "nepredvidljivosti" omrežja. Poleg tega so zasnovani tako, da delujejo v razmerah zelo nizkih zunanjih temperatur. Udobje, priročnost delovanja, sodoben razvoj in dobra izvedba - vse to je omogočilo Navienu, da pridobi oporo v srednji cenovni kategoriji.

Več informacij o ogrevalnih kotlovih z dvema vezjema na steni - glej video pregled:

Plinski grelniki z dvema stenama - fotografija

Kotli za ogrevanje so dvostenski: živeti bolj udobno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 51