Az automatikus öntözés elengedhetetlen az adáshoz

Az automatikus öntözés elengedhetetlen az adáshoz

Automatikus öntözés házikó - Progresszív, összetett rendszer, amely óvatos és gondos gondoskodást igényel. A több száz hektár ültetésre kerül, annál inkább átgondoltnak kell lennie, biztosítva a megfelelő víztartalmat.

 • Automatikus öntözés típusai
 • A vízcseppfunkció készítése
 • Általános tanácsok és ajánlások a rendszer telepítéséhez
 • Az öntözés alapelvei és elvei
Az öntözés megkönnyíti a nyaralást a házban

Az öntözés megkönnyíti a nyaralást a házban

Az öntözés az országban még a pázsit számára is szükséges

Az öntözés az országban még a pázsit számára is szükséges

Esős ​​öntözési technológia az országban

Esős ​​öntözési technológia az országban

Automatikus öntözés típusai

Az öntözés az országban a legjobb lehetőség az életed egyszerűsítésére kert vagy kert és lenyűgöző megtakarításokat a pénzben. A folyadék racionális eloszlása ​​öntözéshez, a nyersanyag fogyasztása megtakarítható. A probléma gyakorlati oldala három alapfajtájú öntözőrendszer jelenlétét jelenti.

 1. Az esővíz-technológia magában foglalja a víz áramlását felülről. Így a növényi levelek öntöznek, a por eltávolodik tőlük, míg a talaj változatlan marad. Ez a típus a leghatékonyabb, mivel ez a lehető legközelebb van a természetes hidratáláshoz.
 2. A csepegtető fajta a legelmaradottabb, mivel nem vonja maga után a víz felszínét a növény felszínén vagy a közeli talajon. Ebben az esetben nem érintett, és a gyökerek - kiderül, hogy a talaj teljesen hidratált, amennyire szükséges. Ez a fajta öntözés ideális megoldás a nagy kertterület tulajdonosainak és korlátozott mennyiségű víz számára.
 3. Az öntözés belső talajforma a kertre és a kertre a nedvesség telítettségét jelenti, a felső réteg pedig száraz marad. Ez azt jelenti, hogy a víz belülről származik, és ez a kölcsönhatás a baktériumok szőlőinek és levelének megóvását segít megelőzni, és megakadályozza a gyomnövekedést.
Az eső öntözési technológia nagyon jó öntözéssel rendelkezik

Az esőztetési technológiában hatékony öntözés

Általában a rendszer automatikusan és mechanikusan működik. Az első esetben nem kell figyelni a víz mennyiségét és az ágyak öntözésének gyakoriságát. Ennek az az oka, hogy minden funkciónak világos beállítása van és automatikus vezérlésnek vethető alá.

A jegyzethez! Ez a fajta telepítés több mint 10 évig tart, de jelentős mennyiségű pénzt fog igényelni a gyártáshoz. Néha egy félautomatikus sémát használnak, amely a kívánt idő üzemmódban aktiválja az opciót. Az önkiszolgálás az országházban önmagában is megszervezhető, de ehhez elengedhetetlen a munka előkészítéséhez szükséges ésszerű intézkedések összeállítása.

Csepegtető öntözés

Csepegtető öntözés

A vízcseppfunkció készítése

Az eljárás lényege, hogy egy bizonyos nyomásindex alatt a tartályt egy tárolótartállyal látják el, és a csövek speciális gyűrűs csapokkal vannak ellátva, amelyek a gyökérrendszer közvetlen közelében helyezkednek el. A működés hiánya az, hogy általában a vizet csak a legközelebbi dropperekhez szállítják, míg a fennmaradó elemek vízhiányban szenvednek.

Tipp A megnövelt nyomásindexekkel az első közeli elemek felesleges nedvességet kapnak, ezért magas színvonalú nyomásrendszert kell kialakítani.

Csepegtető öntözőrendszer

Csepegtető öntözőrendszer

Ha úgy döntenek, hogy ezt a sajátos öntözőrendszert alkalmazzák, érdemes figyelni az elemeinek több összetevőjére:

 • Csővezeték típusú rendszer, eltérítő egységek jelenléte. Hagyományosan előnyben részesítik a fém műanyagból készült termékeket.
 • Szelepek - ezek a komponensek szükségesek a víz áramlásának beállításához, azaz ha a határértéket túllépik, akkor a szelep megakadályozza az ezt követő adagolást.
Automatikus öntözés szelep

Automatikus öntözés szelep

 • Számláló - ez az elem szükséges ahhoz, hogy információt szerezzen az elpazarolt víz mennyiségéről. Anélkül, hogy probléma lehet a növényekbe bejutó víz mennyiségének meghatározásában.
Számláló automata öntözéshez

Számláló automata öntözéshez

 • Vízszűrők nagy mennyiségben jelenik meg, így a felhasználónak nem lesz nehéz kiválasztania a megfelelő jogot a kiszolgált víz minősége alapján. A szennyezettségi szint magas szintje mellett érdemes előnyben részesíteni azokat a termékeket, amelyek automatikus mosási lehetőséggel rendelkeznek.
Szűrő automatikus öntözéshez

Szűrő automatikus öntözéshez

 • Trágyázó egységek - a tartálytól elkülönítve szerelhetők fel, és alkalmasak a folyékony és granulált műtrágyák minőségi alkalmazására. A műtrágya vízzel reagál a csövekben, és csepegtető segítségével táplálja a növényt.
 • Az összekötő és karmantyú mechanizmusokat olyan helyeken kell használni, ahol a csövek elágazóak.

Tehát a válasz arra a kérdésre, hogy hogyan lehet automatikus öntözés az országban, elég egyszerű, így meg kell, hogy biztosítsák a racionális szervezet a rendszer, pre-vonalvezetés helyszínen diagram és felhívni rá az ágyak növényekkel. Ez lehetővé teszi számodra a szükséges csatlakozók számának és a dropperek számának kiszámítását.

Tartozékok csepegtető öntözőrendszerhez

Tartozékok csepegtető öntözőrendszerhez

Általános tanácsok és ajánlások a rendszer telepítéséhez

Az automatizálás túlságosan összetett kialakítás, ami hozzájárul a kertész élettartamának egyszerűsítéséhez. Az öntöző automatizálás azonban nehéz lehet.

A pneumatikus rendszer elemeit gyakran szivattyúknak, nyomásszabályozó szerszámoknak, időzítőknek, vezérlőegységeknek nevezik. Gyakran a kertészek bízik ezeknek a lehetőségeknek a végrehajtásában a szakemberek számára, és amikor független munkáról dönt, akkor vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel is. Annak érdekében, hogy a rendszer zökkenőmentesen működjön, és ne sikertelen legyen, több alapfeltétet kell betartani:

 • A talaj nedvességének további mutatóinak telepítése. Ebben az esetben az időzítő működni fog, tekintet nélkül a természetes csapadékmennyiségre, amely szükséges ahhoz, hogy megakadályozza a talaj vízben való lerakódását.
 • A rendszer bármely telepítéséhez speciális terv szükséges, és ehhez meg kell rajzolni a szekció diagramját, és vázlatosan jelezni kell a permetezők vagy csepegtető elemek elhelyezkedését.
Automatikus öntözéshez nagyon fontos a csövek helyes elhelyezése

Automatikus öntözéshez nagyon fontos a csövek helyes elhelyezése

 • Az áramkör teljes gyártása után a terv szerint elvégezhető az elrendezés. Ehhez hagyományosan használják a csapokat és a színes zsinórt.
 • Ahhoz, hogy a rendszert vízzel lehessen biztosítani, jó szivattyút kell beszerelni, amely vízelvezető típusú lehet, és tengelyekkel, dugattyúkkal szállítható. A választás az öntözéshez szükséges vízmennyiségen alapul.
Automatikus öntözőrendszer telepítése

Automatikus öntözőrendszer telepítése

A dákó automatikus öntözőrendszere enyhíti a munkával és a funkcionalitással kapcsolatos túlzott aggodalmakat.

Tipp Ne aggódjon az öntözés minőségét illetően - ésszerû felszerelés mellett mindent meg kell tenni a lehetõ legjobb módon. Időnként ellenőrizze és cserélje ki a szűrőelemeket. Szükség van rendszeres váltásra is akkumulátor.

Öntözés-öntözés saját kezekkel

Esővíz öntözési technológia

Esővíz öntözési technológia

 • A permetezés egy automatikus rendszer, amelyet gyakran használnak a pázsitok öntözésére, de ez a módszer a kert-, kert- és kertterületek tulajdonosaira is érvényes. Ha a munka automatikusan történik, az öntözési gyakoriság és a nedvesség felszívódásának mértéke közötti egyensúly fenntartása fontos szerepet játszik. Ez az elv hatalmas plusz - nem zavarja a talajborítást. Erős vízsugarak miatt nincs szükség a felesleges lyukakra, ezért a gyökérrendszernek jogában áll az integritás megőrzése. Az ilyen rendszer tulajdonosa fontos feladat, hogy a talaj nedvességének elkerülése érdekében biztosítani kell a fúvókák fejének és intenzitásának teljes ellenőrzését.

Az esős öntözőberendezéseknek egy személyes területen történő felszerelése érdekében biztosítani kell a csövek vezetését és az öntözőrendszerek elosztását az egységes vízáramlás érdekében az egész telephelyen.

Tipp Vízmaszk esetén bokrok és fák mechanizmusokat kell csatolni. Az egész rendszer fontos része a 20 mm-es csőelemek, és a fúvókákkal kapcsolatos figyelmet kell fordítani a darukra és permetezőkre is. Az öntözésnek egységesnek kell lennie, különben a gyökérrendszer kiszáradása vagy bomlása lehetséges.

Ha úgy döntenek, hogy a karámat a saját kezével készítik, akkor öt percre van a kompetens válaszhoz. Az ügy racionális megközelítése optimális eredményt fog elérni és minőségi munkarendet hoz létre nehézségek nélkül.

Kényelmes és egyszerű lehetőség egy pázsit öntözésére az országban

Kényelmes és egyszerű lehetőség egy pázsit öntözésére az országban

Az öntözés az országban: az öntözés alapvető szabályai és elvei

Az öntözőrendszer hatékony működéséhez bizonyos alapvető szabályokat kell követnie:

 • Függetlenül az öntözőrendszer automatizálás szintjétől, ne hagyja teljesen el egymástól ezt a folyamatot. Az öntözés lazításának hiánya miatt ez a folyamat minimálisan hatásos, és a talaj felszínén kéreg képződik, ami megakadályozza a nedvesség behatolását. Meg kell lazítani, mert a talaj telített a szükséges anyagokkal.
 • Nem kívánatos a hideg víz használata a rendszer működtetéséhez. A legjobb, ha előnyben részesítjük a rendezett napfényes vizet. Ez annak köszönhető, hogy a hideg hatás negatív hatással van a gyökérrendszer egészére.
 • Szükséges a növényi kultúrák terjesztése a helyszínen, hogy lehetővé váljon a zónákra osztás a nedvesség mértékének megfelelően: a víz szerelmeseit egyik oldalon helyezik el, és azokat, amelyek hajlamosak a száraz éghajlat növekedésére, Másfelől. Ez megkönnyíti az öntözőrendszer egyszerű megszervezését.

 • Ha az öntözést közvetlenül egy tömlőből végzik, akkor a vízsugarat nem szabad szigorúan a gyökér alá irányítani, mivel ez komoly károkat okozhat a gyökérrendszerben és bomlást okozhat. Ugyanilyen fontos az öntözési munkák egységessége, vagyis mindenütt a vízbe kell felszívódnia a talajba.
 • Ha nedvességet kell tartani a talajban, a lyukakba szalmával lefedheti. Ebben az esetben a talaj nedves marad, mivel akadályt teremt a nedves környezet azonnali párolgásának megakadályozására.

Tipp Ha a szárazság időszaka jön, az öntözésnek bőségesnek, de nem gyakorinak kell lennie. Az a tény, hogy a folyékony, de sekély expozíció gyakori bevitelével a gyökerek nem kapnak elegendő nedvességet. Ennek eredményeként létrejön egy kéreg, amely akadályt képez a víz gyökereinek telítettségével szemben.

Ha úgy döntenél, hogy egy lakókocsit veszel a dachában, kompetens módon hozzá kell járulnia a választáshoz és a telepítéshez!

Automatikus öntözés az országban: az automatikus öntözés típusai és a rendszer helyes telepítésének minden részlete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 15 =