Olohuone kotiteatterilla ja projektorilla

Olohuone kotiteatterilla ja projektorilla

Kotiteatterin projektoreiden valintaan monet ovat kiinnostuneita siitä, miten se toimii oikein. Jo viime vuosisadan alussa elokuvasta tuli välttämätön osa jokaisen ihmisen elämää. Ensinnäkin, ihmiset pystyivät varustamaan kotiteatterin avulla pienet televisiot, Nyt kaikilla on mahdollisuus luoda todellinen elokuva kotona. Projektorit tulevat apuun, koska ne antavat sinun luoda laajamittaisen kuvan mihin tahansa tiloihin.

sisältö:

 • Projektorin tyypit ja ominaisuudet
 • Kuvan ominaisuudet
 • Tasapaino ja laatu
 • Kuvan tarkkuus ja selkeys
 • Projektorin sijoittaminen
 • tulokset
Korkealaatuinen kotiteatterin projektori takaa katselun iloksi

Korkealaatuinen kotiteatterin projektori takaa katselun iloksi

Kattava projektori, joka piilottaa kattoon

Kattava projektori, joka piilottaa kattoon

Jotta kotiteatterin näyttö olisi miellyttävä silmään, on tärkeää kiinnittää huomiota projektorin ominaisuuksiin valintavaiheessa. On monia tekijöitä, jotka vaikuttavat tämän laitteen laatuun tavalla tai toisella. On myös tärkeää valita huolellisesti projektorin sijainti ja asentaa se oikein.

Projektorin tyypit ja ominaisuudet

Jokainen myymälä tarjoaa luettelossaan parhaan projektorin kotiteatterille, mutta tällainen valikoima vaikeuttaa valintaa. Jotta projektori voi nauttia jo pitkään, on tärkeää kiinnittää huomiota sen tärkeimpiin ominaisuuksiin. Laitteiden tällaisiin ominaisuuksiin on välttämätöntä käyttää käyttöolosuhteita, kirkkautta, kontrastia ja muita ominaisuuksia.

Ensinnäkin on huomattava, että projektorit ovat kahta tyyppiä: koti- ja toimistokäyttöön. Toinen laite on vähemmän monimutkainen kuin ensimmäinen. Se on pieni paino ja se on suunniteltu esityksiin. Kotiprojektoreiden avulla voit osoittaa videoita laajalla laajennuksella, ja joitain malleja ovat 3D-toiminto. Kun valitset projektorin kotikäyttöön, on tärkeää kiinnittää huomiota laitteen maksimaaliseen melutasoon työn aikana, sillä joidenkin laitteiden ääni ja huijaus saattavat heikentää elokuvan katselua.

Sisustus loft-tyyliin ja kattoon kiinnitetty projektori

Sisustus loft-tyyliin ja kattoon kiinnitetty projektori

Kotiteatterin projektori pienessä olohuoneessa

Kotiteatterin projektori pienessä olohuoneessa

Näiden ominaisuuksien lisäksi olisi otettava huomioon myös monet muut projektorin ominaisuudet:

 • kuvan ominaisuudet;
 • väri tasapaino;
 • tarkkuus ja selkeys.

Jokainen ominaisuus vaikuttaa jossain määrin kotiteatterin katseluun ja tehokkuuteen.

Eklektinen olohuone sisätiloissa projektorilla

Eklektinen olohuone sisätiloissa projektorilla

Projektori kotikäyttöön moderni olohuone

Projektori kotikäyttöön moderni olohuone

Kuvan ominaisuudet

Kaikkien projektorin pääominaisuudet ovat kirkkaus ja kontrasti. Lisäksi heidän tulee kiinnittää huomiota myös värien esittämiseen. Nämä ominaisuudet vaikuttavat elokuvan yleisön käsitykseen. Liian suuri kontrasti tai päinvastoin kalpea kuva aiheuttaa epämukavuutta, ja vain värin harmonia antaa halutun tuloksen. Kotiteatterin parhaan projektorin pitäisi olla korkea kontrasti ja hyvä värintoisto. Koska kotona elokuvamainokset ovat pimeässä, ei ole tarvetta laitteen suunnitellun kuvan kirkkaaksi.

Projektorin kirkkauden määrittämiseksi sinun on kiinnitettävä huomiota valovirtaukseen. Tämä ominaisuus osoittaa laitteen valovoima. Kotiteatterin parhaan projektorin on oltava kirkkaustilassa "Cinema" tai "Natural", koska se mahdollistaa maksimaalisen kuvan näyttämisen pimeissä huoneissa. Siksi elokuvien katseluun pimeässä on syytä valita laitteita, joiden kirkkaus on enintään 1500 lumenia, ja valaistuneissa huoneissa on valittava useita valoja kirkkaita laitteita.

Paras projektori on erikoistilassa"Кино"

Paras projektori on erikoistilassa "Cinema"

Kuvan laatu riippuu projektorista

Kuvan laatu riippuu projektorista

Projektorit ovat kahta tyyppiä, jotka jakautuvat niiden kykyyn havaita ja lähettää valkoinen väri. Ensimmäinen tyyppi on yksi matriisi ja toinen on kolmimatriisi. Yksi matriisiprojektori on vähemmän tehokas, joten sen suorituskyvyn kuva näyttää kalpeelta ja hämärältä. Kolmimatriisilaitteen osalta se pystyy jakamaan valkoisen värin kolmeksi spektriseksi, joten se lähettää terävämmän kuvan.

Vihje! Valkoisen saturaation suhde mustan kyllästymiseen on yleisesti kutsuttu kontrastiksi. Tämä ominaisuus on yksi tärkeimmistä, ja se kannattaa kiinnittää huomiota erilaisten laitteiden malleihin. Kotiprojektoreissa tämä ominaisuus ilmaisee kuvan tarkkuuden sekä projisoidun värin vastaavuuden todelliseen.

Valoisa tyylikäs sisustus ja projektori ikkunan yläpuolella

Valoisa tyylikäs sisustus ja projektori ikkunan yläpuolella

Olohuoneen maalaistyylinen tyyli, jossa on kattoon upotettu projektori

Olohuoneen maalaistyylinen tyyli, jossa on kattoon upotettu projektori

Tasapaino ja laatu

Kontrastin ja kirkkauden ominaisuuksilla pitäisi olla tehokkain suhde. Koska elokuvien katselu tapahtuu pimeissä huoneissa, ensinnäkin on tärkeää valita projektorin suuri kontrasti. Mitä kirkkaus, talon on tarpeeksi ja 2 000 lm.

Kuvan laatu on täsmälleen ominaisuus, joka havaitaan projektorin ostamisen aikana. On tärkeää, että katsottaessa elokuvaa kuva on harmoninen ja kuvan värit vastaavat todellisia. Kuvanlaadun tärkeimmät indikaattorit sisältävät värisävyt, värisävyt ja valkotasapainon.

Kuvanlaatu on tärkein parametri hankittaessa projektoria

Kuvanlaatu on tärkein parametri hankittaessa projektoria

Laatuprojektorilla on riittävän laaja värisävy

Laatuprojektorissa on laaja värisävy

väri-spektri pitäisi olla tarpeeksi leveä, jotta jokainen väri olisi todellinen. Kaikki tummat esineet eivät saa muuttua mustiksi pisteiksi, eikä vaaleiden värien tulisi sulautua yhteen läpinäkyvään kuvaan. Joskus oikea värien esitys voidaan saavuttaa säätämällä manuaalisesti värejä, jotka ovat käteviä katsojan silmälle. Väripeitolle on ominaista kuvan kylläisyys. Projektorin esikyllästystestauksessa testataan laitteen kykyä osoittaa oikein siniset, vihreät ja punaiset värit. Kattavuutta, kuten kirkkautta, voidaan säätää valitsemalla mukavin taso silmien kyllästymiselle. Valkotasapainon osalta on kuvan värilämpötila. Tämän ominaisuuden avulla voit määrittää, kuinka kylmä kuva on.

Ihannetapauksessa katsotaan, että projektio, jonka värit ovat mahdollisimman luonnollisia. Muissa tilanteissa kylmä kuva muuttuu sinertäväksi ja lämmin - keltainen ja jopa punainen. Katselija näkee tämän kuvan huonosti.

Mukava huone elokuvien katseluun

Mukava huone elokuvien katseluun

Olohuone high-tech-tyyliin, jossa on projektori kattoon

Olohuone high-tech-tyyliin, jossa on projektori kattoon

Kuvan tarkkuus ja selkeys

Joka vuosi teknologian kehitys antaa ihmiskunnalle uuden, realistisemman kuvan valokuvassa ja videossa. Elokuvan valitseminen kotona katsottavaksi monet pysähtyvät korkealaatuisiin nykyaikaisiin Blue-Ray- ja Full HD -laatuihin. Lisäksi monet modernit videot ovat 4K: n laatua, joka on yksityiskohtaisesti ja realistisesti silmiinpistävää. Nämä videomittaukset määräävät, kuinka tehokkaita projektorin pitäisi olla.

Lisäksi on huomattava, että näytön laajennuksella on oma erityinen ja kiinteä kuvasuhde. Tämä ominaisuus vaikuttaa myös kuvan visuaaliseen käsitykseen.

Optoma HD91 1080p LED-projektori kotiteatterijärjestelmään

Optoma HD91 1080p - LED-projektori kotiteatterijärjestelmäksi

Vihje! Kotiprojektorin valitseminen katsomalla elokuvia formaatissa täysi HD, on syytä kiinnittää huomiota laitteeseen, jonka laajennus on vähintään 1920 × 1080. Nykyajan tekniikoiden ansiosta valmistajat pystyivät luomaan projektoreita, jotka muuntavat videon 4K alkaen täysi HD, jonka avulla voit katsella elokuvia laajentamalla 4096 × 2160.

Nykyaikaiset projektorit, joilla on monia lisätoimintoja, ovat myös melko korkeat. Jos et halua jatkuvasti katsella elokuvia 4K tai 3D-muodossa, niin kalliit laitteet tulevat rahan tuhlaukseen. Siksi ennen hankkimista kannattaa harkita kaikkia yksityiskohtia sekä projektorin todennäköisiä käyttötapoja.

Projektorin sijoittaminen

Kaikilla ei ole mahdollisuutta jakaa erityistä tilaa kotiteatterille. Siksi myös kotiteatterin paras projektori ei toimi täydellä teholla, ellei sitä ole asennettu oikein. Kuvan laatu riippuu parametri, joka luonnehtii suhde välinen etäisyys näytön ja valkokangas olemassa olevaan leveyteen.

Näin ollen laitteen tämän ominaisuuden avulla on mahdollista määrittää, mistä etäisyydestä haluttu kuvakoon projisoidaan laadullisesti.

On huomattava, että projektorit, joiden suhde on 2: 1, pystyvät kuvaamaan kuvan, jonka leveys on 2 metriä 4 metrin etäisyydeltä. Toimistotiloilla on usein paljon tilaa, ja ne ovat myös vapautuneet tarpeettomista yksityiskohdista sisustuksesta, joka voi häiritä projektiota. Kotona, jossa on usein mahdotonta jakaa erillistä tilaa projektorille, on tärkeää valita oikea etäisyys. Tällä hetkellä on kolme erilaista projektoria, jotka erottavat tarkennuksen pituudella:

 • Pitkän painopiste;
 • lyhyen etäisyyden;
 • erittäin lyhyt tarkennus.
Projektorin sijoittaminen katon alle valoisassa studiossa

Projektorin sijoittaminen katon alle valoisassa studiossa

Skandinaaviseen olohuoneeseen kuuluu kotiteatteri ja projektori

Skandinaaviseen olohuoneeseen kuuluu kotiteatteri ja projektori

Näin ollen, mitä pienempi tarkennuspituus, sitä pienempi etäisyys tarvitaan, jotta projektori oikein projektiisi kuvan. Mitä pienempi tämä luku laitteessa, sitä kalliimpaa se on. Siksi, jos suurta summaa ei ole mahdollista jakaa ultra-lyhyt keskittyä projektoriin, on syytä valita suuri huone tällaiselle laitteelle, jossa koriste-esineitä ei sijoiteta projektiopolulle.

Projektorin sijoitus on kiinteä tai kannettava. Jos sisään talo on tilaa elokuvista pysyväksi katselemiseksi projektorissa, sitten paras on kiinteä sijoitus. Kaikki, mikä on välttämätöntä, on valita oikea etäisyys näyttöön ja kiinnittää laite. Kalliimmissa malleissa kuvan sijoittamista voidaan ohjata itsenäisesti etäältä ilman itse laitteen siirtämistä. Jos projektori on kannettava, voit säätää kuvaa muuttamalla laitteen sijaintia.

Kotiteatterin projektorit: makuuhuone, jossa on projektori, joka on kätketty kaapissa

Makuuhuone, jossa on projektori piilotettu kaapissa

Hissi projektoriin Välimeren sisätiloissa

Hissi projektoriin Välimeren sisätiloissa

Kotiteatterin projektorit. tulokset

Modernin teknologian nopean kehityksen ansiosta jokainen voi järjestää unohtumattoman elokuvateoksen kotona. "Kumpi projektori on parempi kotiteatterille?" - monet ihmiset, jotka haluavat luoda elokuvateatterin talonsa, ajattelevat. Jotta laitteen valinta olisi oikea, on syytä tutkia yksityiskohtaisesti kunkin mallin ominaisuuksia. Mutta ensin sinun on määritettävä projektorin sijainti, missä huoneessa. Tämä riippuu siitä, mitä laitteen voiman on oltava ja kuinka hyvin se kuvaa kuvaa nykyisissä olosuhteissa.

Jos talon on varustettava täysipainoinen elokuvateos paitsi klassisen elokuvineen myös 3D-elokuvien kanssa, kannattaa valita paitsi liittyvät lisävarusteet, mutta myös oikea malli projektorista.

On myös huolehdittava projektorin asianmukaisesta huollosta. Ensinnäkin on välttämätöntä seurata työtä valaisimet. Paras ratkaisu niiden käyttöön ovat suodatinprojektorit, jotka estävät pölyn pääsyn laitteen sisäisiin osiin. Puhdista pölynsuodatin kotona ja puhdista se kolmen kuukauden välein.

Jos haluat nähdä ruudulla laadukkaan kuvan, joka ei ole alhaisempi kuin elokuvissa, kannattaa kiinnittää huomiota kalliisiin korkealaatuisiin malleihin. Mutta on huomattava, että monet valmistajat lisäävät projektorien kustannuksia lisäämällä tarpeettomia ominaisuuksia. Siksi ennen projektorin ostamista on päätettävä, mitkä sen toiminnot ovat tarpeen sinulle ja mitkä ovat vain ylimääräinen lisäys.

Kotiteatterin parhaat projektorit: suosittujen mallien tarkastelu ja vertailu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − = 15