Enostavna uporaba materiala omogoča celotni družini, da sodeluje v procesu

Enostavna uporaba materiala omogoča celotni družini, da sodeluje v procesu

Vsakdo, ki opravlja popravila v hiši, obstaja želja po ustvarjanju nečesa edinstvenega in neponovljivega. S tlemi ni nič takega. Strop je lahko okrašen napenjalna folija s tiskanjem fotografij, vendar je zelo draga, poleg tega pa ni vedno in ne vsi upoštevajo zgornjo mejo. Optimalna rešitev za ustvarjanje prvotnega učinka je, da so stene neobičajne. Ena od spektakularnih tehnik - risbe tekoče ozadje. Gre za njih, o katerih bo razloženo kasneje!

 • Značilnosti materiala
 • Izberite sliko
 • Priprava površine
 • Vrstni red risbe
 • Skrb za opremo
Risba iz mehke stenske obloge bo postala čudovita dekoracija za stene

Slika mehke stenske obloge bo odlična dekoracija za stene

Svetle stene bodo vrhunec notranjosti

Svetle stene bodo učinkovito dekoracijo notranjosti

Poskusi v tej smeri so lahko začetniki in strokovni umetniki

Poskusi v tej smeri so lahko začetniki in strokovni umetniki

Akrilna risba dekorativnega vzorca

Akrilna risba dekorativnega vzorca

Značilnosti materiala

Tekoče ozadje - To je sodobna rešitev pri dekoriranju prostorov. Z njimi bodo stene igrali na nov način, prostor bo lahko oživel in postal edinstven. Po svoji strukturi so nekaj med barvo in dekorativni omet in tako, kot tradicionalni, v zvitkih, ti ozadja niso zlepljeni.

Suha zmes, ki jo je treba razredčiti z vodo za nadaljnje delo

Suha zmes, ki jo je treba razredčiti z vodo za nadaljnje delo

Sestava tekočih ozadij:

 1. Hrastova lubja.
 2. Bombaž.
 3. Mica.
 4. Želatina.
 5. Naravna svila.
 6. Suhe morske alge.
 7. Sequins in druge svetle dekor.
Mehka prevleka v bližini

Mehka prevleka v bližini

Vse te komponente imajo suh videz, da dobimo potrebno strukturo, v zmes dodamo vodo. In koliko bo, bo odvisna gostota in tekstura konca. Rabljene tekoče ozadje za dekoracijo v zaprtih prostorih.

Bodite pozorni! Gusti premaz ne spominja na ozadje, ampak precej gosto čutno, tkano snov ali celo kamen, vendar ne klasična ozadja.

Originalni dekor za kuhinjske stene

Originalni dekor za kuhinjske stene

Prednosti:

 • Ekološka združljivost. To je odlična rešitev za otroške sobe in prostore, kjer živijo alergični.
 • Površina sten je gladka in brezšivna.
 • Z uporabo tekoče ozadje lahko ustvarite izvirne dekorativne učinke.
 • So antistatični in imajo odlične zvočno izolacijske lastnosti.
 • Ta vrsta ozadja ne absorbira dišav, zato jih se lahko uspešno uporablja v kuhinji.
 • Uporabljajo se brez odpadkov.
 • V sestavi so fungicidi, ki niso škodljivi za ljudi, ampak zaščititi konico od videza plesni in glivic.
Kontrastni dekorativni zid v kuhinji

Kontrastni dekorativni zid v kuhinji

Slabosti:

 1. Absorbirajo vlago, zato niso najboljši kopalnica možnost.
 2. Izbrisati, če obstaja sistematičen mehanski učinek.
 3. Visoka cena.

Nasvet! V nekaterih primerih lahko nekatere slabosti pustimo z oblogo površine z lakom. V tem primeru se ne bodo izbrisali, pridobili vlago, postali bodo strožji.

Pokrivanje z lakom ščiti površino pred poškodbami svetlobe

Pokrivanje z lakom ščiti površino pred poškodbami svetlobe

Izberite sliko

Zaključevanje tega tipa se lahko uporablja v vsaki sobi v hiši, risbe v takšni nenavadni tehniki se uporabljajo v otroških sobah, spalnicah in dnevnih sobah, da ustvarijo odličen dekorativni učinek. Sliko je treba izbrati glede na slog in namen.

Različica registracije otroških

Različica registracije otroških

Tako, v otroci bodo ustrezni risani znaki, in morate ustvariti dekor, ki temelji na starosti in spolu otroka, njegove želje. V spalnici - motivi narave, okraski. Dnevna soba se lahko izdajajo tematsko.

Bodite pozorni! Hladne barve bodo povečale prostor, topli pa bodo ustvarili prijetno in toplo vzdušje. Prevelika dekoracija bo naredila prostor manjši, zato se je najbolje izogniti.

Svetlobni motivi na stenah v pastelnih barvah

Svetlobni motivi na stenah v pastelnih barvah

Preden uporabite sliko, morate narediti skico, razmislite o njegovi lokaciji v ravnini. Za začetek ne uporabljajte preveč domišljavih motivov, ker jih je težje izvajati. Najlažji način, da bi dekor dve barvi - to je cenejše in lažje izvajati.

Preden uporabite sliko, je vredno izračuna, koliko materiala tega ali tiste sence je potrebno, in šele po tem, da začnete delati.

Obarvanje standardne mešanice v različnih odtenkih ne bo oteženo

Obarvanje standardne mešanice v različnih odtenkih ne bo oteženo

Priprava površine

Pred nanosom končnice, vključno s sliko tekočih ozadij, morate pripraviti površino. To ni težko, vendar je treba upoštevati nekatere pogoje:

 1. Odstranite stari premaz.
 2. Popravite razpoke in luknje, če obstajajo. Treba je omeniti, da takšne ozadje lahko skrijejo majhne pomanjkljivosti in nepravilnosti, vendar pa stene ne morejo ravno stati.
 3. Pokrijte s premazom, ki zagotavlja boljšo oprijem.

Na tej pripravi je končano, le počakajte na sušenje in lahko ozadje.

Vrstni red risbe

Možnosti za izdelavo risbe so lahko drugačne, vendar obstaja dokazano naročilo, ki bo natančno prineslo pričakovani rezultat. Posebni koraki:

 • Ustvarite skico na steni na več načinov. Prvi vključuje delo umetnika, ki s preprostim svinčnikom na površini postavlja obrise bodočega dekorja, pri čemer opazi lokacijo vsake barve in njene meje. Druga je uporaba šablone, njene risbe. V tem primeru posebne veščine niso potrebne, samo sledite obrisom končane slike. Druga rešitev je uporaba tekoče ozadje neposredno na šablono, v tem primeru pa bo mogoče doseči enakomernost linij. Po sušenju se šablon odstrani in ga je mogoče ponovno uporabiti.

 • Naslednji korak je uporaba tapet za področja, ki se ne dotikajo. Pripravljeno mešanico tekočih ozadij je treba enakomerno porazdeliti v majhnih delih in je primerna uporaba lopatice. Debelina sloja ni večja od 2 mm.
Pravilna uporaba mešanice bo zagotavljala visokokakovosten in gladek vzorec

Pravilna uporaba mešanice bo zagotavljala visokokakovosten in gladek vzorec

Bodite pozorni! Ta metoda zaključka vam bo dala celo konture. Medtem ko se bodo odmaknjeni deli slike strdili, bo mogoče gnetiti nove serije, zaradi česar se razbijanje ne uspe, če sta dva sosednja področja sveža. Še lažje je uporabiti niansiranje, če je območje ločeno z barvnim trakom - ta možnost je primerna za začetnike, ki nikoli niso delali s tem materialom.

Stenska plošča iz svetle kaotične črte

Stenska plošča iz svetle kaotične črte

 • Obrezovanje robov. Ta postopek je potreben samo, če se ne uporablja šablon in barvni trak. Medtem ko mešanica še ni zamrznjena, lahko neenakomerna območja popravite, tako da se slika zdi čista in čista.
 • Obrišite tekoče ozadje. To traja približno en dan, vendar je vse odvisno od temperature okolja in debeline sloja. Postopek je mogoče pospešiti z uporabo sušilnika za lase, vendar morate ukrepati previdno, tako da vam ni treba vse popraviti.
Točno delo zahteva vztrajnost in potrpežljivost

Točno delo zahteva vztrajnost in potrpežljivost

 • Naslednji korak je, da zapolni prostor s preostalimi barvami in da so konture pomembne za jasno prilagajanje tako, da ni praznih površin, tudi najmanjših. Samo v tem primeru bo mogoče ustvariti popolno sliko.

Nasvet! Da bi bili konture jasnejši, se jim svetuje, naj jih barvajo z markerjem ali voščenimi svinčniki. To morate storiti zelo natančno, da ne boste pokvarili posledične slike. Takšen učinek bo pripomogel k poudarjanju tankih in zapletenih linij.

Priprava za nanašanje materiala na steno, najprej ustvarite sliko z barvnim trakom

Priprava za nanašanje materiala na steno: predhodno oblikovanje risbe z barvnim trakom

Skrb za opremo

Risbe iz tekočine Ozadja dovolj lepo, ampak da bi jih tako dolgo zadrževali, bi morali skrbeti za njih pravilno. Pomemben pogoj - ozadje ne sme dobiti vlage, ker se hitro mokri in izgubijo videz. Operite jih samo, če jih uporabljate lakiranje.

V preostali posebni negi, konča ne zahteva, in popravila v primeru odvajanja posameznih delov se lahko opravi enostavno in neopazno. V ta namen razredčite vodo s suho mešanico želene barve in jo namestite na površino stene na mestu napake. Ker bo vlakna gosto držana na površini in med seboj, ta "obliž" ne bo opazen.

Risbe iz tekočih ozadij lahko povsem oživijo prostor sobe. Takšna odločitev je izvirna in se bo lahko prilegala kateremu koli načrtovnemu namenu. Priročnost materiala je, da za to ne potrebujete posebnega znanja. Vse, kar potrebujete, je želja, natančnost in prosti čas za uresničitev zasnovanega!

Slike in risbe iz tekoče ozadje: obračajte navadne stene v svetle umetniške predmete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 17