Bangunan baru moden sedang disewa tanpa pembaikan akhir

Bangunan baru moden sering disewa tanpa pembaikan akhir

Mula pembaikan di bangunan baru, sebagai peraturan, agak menakutkan. Setiap orang yang pernah mengalami fenomena sedemikian akan mengatakan bahawa sepanjang jalan ini ada perangkap yang besar. Dan jika ini tidak diambil kira, anda boleh mendapatkan masalah besar-besaran dalam masa yang singkat, iaitu keperluan perubahan mendesak kawasan pedalaman, yang akan melibatkan perbelanjaan kewangan yang besar.

 • Masalah utama
 • Merancang
 • Apa untuk apa: peringkat
 • Proses bersih
 • Kesimpulan
Gaya eklektik di pedalaman dapur

Gaya eklektik di pedalaman dapur

Masalah utama

Masalah utama yang berkaitan dengan pembaikan di bangunan baru:

 1. Pengecutan bangunan.
 2. Kelembapan berlebihan.
 3. Depan kerja yang hebat.
 4. Kurangnya konsep.
Pangsapuri di rumah baru mempunyai kelemahannya

Pangsapuri di rumah baru mempunyai kelemahannya

Sebarang pembinaan baru dalam beberapa tahun pertama dapat menyelesaikannya

Dua masalah pertama berkaitan dengan spesifikasi pembinaan, yang perlu diterima. Pada masa penyerahan kemudahan, kebanyakan organisasi pembinaan telah memberi amaran bahawa bangunan itu akan mengecil, tanpa menghiraukan struktur mana yang monolitik atau panel. Dan yang paling penting, proses ini boleh berlangsung selama bertahun-tahun bergantung kepada faktor atendan. Oleh sebab itu, perubahan premis itu menerima sekatan tambahan.

Penting! Pengecutan bangunan membawa kepada fakta bahawa dinding, siling, lantai rumah dan pangsapuri di dalamnya khususnya menerima kecenderungan atau kecenderungan tertentu. Pada mulanya, ia tidak kelihatan, tetapi jika ada selesai kemasan dan dengan kerosakan semulajadi akibat pengecutan yang sama, anjakan menjadi ketara.

Retakan boleh muncul selama beberapa tahun

Retakan boleh muncul selama beberapa tahun

Begitu juga, kelembapan berlebihan, yang diperolehi oleh dinding semasa tempoh pembinaan, juga memberi kesan. Ia akan secara beransur-ansur diagihkan di dalam bilik kerana proses semulajadi dan dalam masa yang sama boleh membawa kepada kemerosotan bahan penamat yang sama.

Pengering hawa yang berbeza akan membantu melawan kelembapan berlebihan

Pengering hawa yang berbeza akan membantu melawan kelembapan berlebihan

Satu lagi masalah penting ialah jumlah urus niaga yang berlebihan. Sebabnya adalah kekurangan syarat yang diperlukan untuk kehidupan yang selesa di dalam bilik. Ini termasuk:

 • Tembok pertukangan bertindih.
 • Perlindungan lantai.
 • Hiasan dinding dan siling.
 • Perabot.
 • Peralatan terbina dalam.
 • Komunikasi.

Yang terakhir harus termasuk:

 • Bekalan air.
 • Pembetungan.
 • Pendawaian.
 • Saluran komunikasi.

Semua ini perlu dipastikan, kerana ketiadaan keadaan sedemikian akan menjadikannya mustahil untuk kekal di dalam rumah. Yang terakhir dalam senarai adalah kekurangan konsep. Ia perlu untuk tempat tinggal bukan sahaja berfungsi, tetapi juga menarik. Untuk tujuan ini, a projek reka bentuk.

Merancang

Bahagian yang paling menarik untuk mereka bentuk untuk pendatang baru adalah pemilihan idea untuk sebuah rumah dan apartmen baru. Dan pada peringkat ini adalah lebih baik untuk tidak menguji kekuatan anda sendiri, tetapi untuk berpaling kepada pakar. Mereka bukan sahaja cekap ruang zon dan isi dengan peranti baru, tetapi juga dapat membuat tempat yang profesional tukang paip, peralatan rumah terbina dalam dan khusus untuk ini akan membangunkan skim komunikasi pengoptimuman.

Reka bentuk ruang tamu yang hebat

Reka bentuk ruang tamu yang hebat

Projek ruang tamu dari Ikea

Projek ruang tamu dari IKEA

Nasihat! Sekiranya, disebabkan sebab yang objektif, rayuan kepada pereka profesional tidak mungkin, jika kemahiran komputer tersedia, anda boleh menggunakannya program khas untuk reka bentuk dalaman. Terdapat banyak daripada mereka, dan masing-masing termasuk banyak utiliti yang membolehkan anda melaksanakan projek reka bentuk bilik tertentu, contohnya, dapur atau bilik mandi.

Sekiranya kemahiran komputer tidak mencukupi, alternatif yang tersedia boleh menjadi lakaran yang dibuat secara manual di atas kertas. Dalam kes ini, tidak perlu menggambarkan segala-galanya secara terperinci dan indah. Skim mudah yang menerangkan projek dengan butiran yang mencukupi untuk pelaksanaannya yang lebih lanjut oleh tangan sendiri atau dengan bantuan kontraktor juga akan turun.

Lakarkan pembaikan masa depan dengan tangan anda sendiri

Lakarkan pembaikan masa depan dengan tangan anda sendiri

Permohonan untuk menghias bilik dengan fungsi realiti maya

Permohonan untuk menghias bilik dengan fungsi realiti maya

Pada peringkat reka bentuk, ia patut mempertimbangkan bukan sahaja penampilan masa depan dan kos peralatan dan bahan, tetapi juga urutan semua operasi. Mereka disyorkan untuk melakukan perintah berikut:

 1. Pembangunan semula dan pemasangan komunikasi.
 2. Penamat kasar.
 3. Hiasan sementara.
 4. Penamat halus.
 5. Penamat hiasan.
Pertama sekali, adalah perlu untuk melaksanakan peletakan komunikasi

Pertama sekali, adalah perlu untuk melaksanakan peletakan komunikasi

 • Yang pertama dalam senarai adalah perancangan semula dan pemasangan komunikasi. Mereka perlu dilakukan dari awal lagi, kerana pada peringkat selanjutnya perubahan itu, pemusnahan objek yang berdekatan akan diperlukan. Ini meningkatkan kos yang berkaitan dan memerlukan usaha tambahan untuk membersihkan objek tersebut.

Nasihat! Penempatan komunikasi dan nod utama mereka harus difikirkan dan ditunjukkan terlebih dahulu projek reka bentuk apartmen. Ia mungkin untuk meningkatkan keselesaan mereka perlu memindahkan atau menambah bilangan elemen tertentu. Ini harus dilakukan hanya dengan kebenaran pihak berkuasa yang berkaitan. 

Komunikasi mesti dibuat terlebih dahulu kepada projek

Komunikasi mesti dibuat terlebih dahulu kepada projek

 • Seterusnya dalam senarai adalah kasar, yang termasuk banyak kerja kotor yang boleh bersaing dengan jumlah runtuhan pembinaan dengan pembongkaran dan perancangan semula.
 • Kemudian mengikuti hiasan sementara, kehadirannya membezakan tahap pembaikan ini di bangunan baru dari mana-mana pihak lain. Ia adalah hiasan ini yang pemilik akan melihat selama beberapa tahun akan datang, sehingga bangunan itu telah menemui bentuk yang ditetapkan dan tidak akan menghilangkan kelembapan berlebihan. Pakai rintangan dekorasi ini boleh diabaikan, kerana dalam kebanyakan kes, selepas beberapa tahun beroperasi, mereka berpindah ke pembuangan dan operasi penamatnya.

Apa untuk apa: peringkat

Memandangkan fakta bahawa kebanyakan kerja ulang perlu dilakukan dengan serta-merta, perlu mengenalpasti proses-proses penting. Salah seorang daripada mereka sistem pemanasan. Kualiti prestasinya tidak ditentukan dengan serta-merta, tetapi kerumitan perubahan dapat bersaing dengan operasi yang paling padat buruh. Oleh itu, adalah wajar untuk menyediakan kemungkinan kerja semula yang tidak menyakitkan dengan menambah atau membuang modul tertentu, contohnya, bahagian radiator.

Pemasangan alat pemanasan

Pemasangan alat pemanasan

Di sini adalah bernilai memberi perhatian khusus kepada kerja yang dilakukan sebelum pembelian objek, iaitu:

 1. Ketegasan pintu dan bukaan tingkap.
 2. Kualiti pengudaraan.
 3. Penggera kebakaran dan pencuri.
Beri perhatian khusus kepada kualiti grid tenaga

Beri perhatian khusus kepada kualiti grid tenaga

Nasihat! Ia juga penting pada mulanya untuk menjaga kualiti grid kuasa dan perlindungan peralatan elektrik, sebagai contoh, dengan cara RCD. Ini amat penting, kerana walaupun alat pembinaan yang paling padat boleh mempunyai kuasa yang cukup tinggi, yang boleh menyebabkan bukan sahaja untuk pemadaman cahaya secara berkala, tetapi juga untuk pembakaran grid kuasa.

Semasa langkah kasar anda tidak boleh membodohi lantai dan membawanya ke kesempurnaan, kerana dalam beberapa kes, dia yang menderita dalam dua tahun pertama. Oleh itu, senarai yg panjang lebar tidak diliputi dengan kemasan yang tahan lama parket atau bahkan lamina.

Nasihat! Profesional mengesyorkan menggunakan linoleum, Ia boleh menahan peregangan dalam sebarang arah.

Apabila memproses dinding pada peringkat yang sama, jangan bersemangat dengan dempul, kerana ia dapat dengan cepat jatuh, dan dengan itu hiasan permukaan seperti cat. Oleh itu, di rumah-rumah, terutamanya batu bata, lebih baik diutamakan meratakan dengan plasterboard dan seterusnya wallpapering. Atas alasan yang sama, gunakan penamat tradisional siling juga tidak masuk akal. Lebih baik menggantikannya menggantung, Untuk menikmati sentiasa permukaan yang menarik dan menarik.

Kerja keras putih kelihatan sangat bergaya

Kerja keras putih kelihatan sangat bergaya

Permaidani adalah sempurna untuk menyelesaikan lantai di sebuah apartmen baru

Untuk menyelesaikan lantai di sebuah apartmen baru yang sesuai dengan permaidani

Nasihat! Perlu diperhatikan bahawa kos roughing agak kecil berbanding dengan jumlah keseluruhan kerja pembaikan di bangunan baru. Ini disebabkan oleh batasan di atas beberapa operasi yang dibenarkan. 

Bagi hiasan sementara, anda boleh menggunakannya cat berasaskan air biasa, Untuk menentukan ciri pencahayaan di dalam bilik. Walau bagaimanapun, penyelesaian ini hanya boleh digunakan buat sementara waktu. Oleh itu, sebagai alternatif yang lebih dapat diterima, hanya kertas dinding sahaja yang boleh dipertimbangkan.

Wallpaper akan membantu menyembunyikan kecacatan dinding

Wallpaper akan membantu menyembunyikan kecacatan dinding

Nasihat! Selepas tamat tempoh masa yang diperuntukkan untuk pengecutan semulajadi, adalah disyorkan untuk menyerahkan semula kepada profesional yang dapat menilai keadaan semasa bangunan sebelum menamatkannya. Hanya selepas penilaian pakar mereka, anda boleh membuat kesimpulan rasmi mengenai pembaikan akhir yang mungkin atau keperluan untuk menangguhkannya untuk tempoh tertentu.

Pemeriksaan terhadap keadaan struktur

Pemeriksaan terhadap keadaan struktur

Proses bersih

Walaupun nama terangnya, tempoh ini mungkin menjadi yang paling gelap. Semua kerana pada prestasinya lebih kerap diperlukan untuk melikuidasi kekurangan yang boleh muncul semasa tempoh operasi utama. Oleh itu, ia mungkin diperlukan:

 • Berulang menuang lantai dan meletakkan salutan baru.
Menamatkan lantai

Menamatkan lantai

 • Penggantian pintu, bingkai tingkap dan tingkap-sills.
 • Menyelaraskan dinding, meletakkan jubin.
 • Penggantian paip dan paip.

Oleh itu, perubahan jenis ini tidak akan kosmetik, tetapi modal. Itulah sebabnya bahagian belanjawan yang besar harus diperuntukkan untuk tahap ini.

Kadang kala kerana"усадки" здания приходится проводить замену окон

Kadang-kadang, kerana pengecutan bangunan itu, perlu untuk menggantikan tingkap

Meletakkan jubin

Meletakkan jubin

Di belakang langkah penamat adalah mengikuti penamat, dan pada peringkat ini kita sudah boleh memberikan mengekang bebas untuk imaginasi dan untuk merealisasikan idea-idea yang paling menarik, kerana sudah tidak ada sekatan kepada kualiti bahan-bahan kemasan, tetapi anda boleh menggunakan mutlak mana-mana hiasan dan perabot pada akhir. Alasannya adalah mudah: kini tiada apa yang perlu dipindah dari tempat ke tempat atau dibongkar untuk tempoh perubahan. Oleh itu, selepas tahap ini, anda boleh dengan selamat menaikkan piano dan oak ke tingkat teratas set perabot.

Kemasan akan membantu mengubah pedalaman anda

Kemasan akan mengubah dalaman anda

Interior pangsapuri studio dalam gaya moden

Interior pangsapuri studio dalam gaya moden

Warna merah dalam reka bentuk bilik mandi

Warna merah dalam reka bentuk bilik mandi

Kesimpulan

Seperti yang anda lihat, pembaikan di bangunan baru bukan proses untuk yang lemah hati. Ia tidak perlu melakukan bersendirian dan dalam syarikat orang, ia adalah wajar untuk profesional, antara yang semestinya perlu menjadi seorang juruelektrik, tukang paip, pereka dan beberapa profesional khusus seperti tilers, penggerak dan jurugegas.

Pembaikan di bangunan baru lebih baik dipercayakan kepada pasukan profesional

Membaiki pertahanan dalam sebuah bangunan baru kepada pasukan profesional

Bagaimana untuk memulakan pembaikan di bangunan baru? Pelaksanaan langkah demi langkah dan nasihat berguna dari profesional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 76