Penggunaan kayu ringan ketika menghias ruang tamu

Penggunaan kayu ringan ketika menghias ruang tamu

Fesyen sekali lagi masuk perabot dari kayu semula jadi. Pereka moden kemudian memilih warna cahaya, kemudian mempromosikan meja gelap, kabinet dan peti laci. Tetapi ada kegemaran kekal - oak Sonoma, yang menonjol di antara palet yang kaya dengan palet sedikit kelihatan, tetapi sentiasa dikenali warna merah jambu.

 • Sonoma di setiap rumah
 • Faedah
 • Shades di pedalaman
 • Beberapa tip dari pereka
Projek reka bentuk moden ruang dapur dengan gabungan yang harmoni dari bahan yang berbeza

Projek reka bentuk moden ruang dapur dengan gabungan yang harmoni dari bahan yang berbeza

Fakta! Oak sonomno dengan sengaja menerima nama sedemikian. Sonoma adalah sebuah daerah di pantai utara California, dalam terjemahan dari bahasa India bermakna "lembah bulan". Pokok ini berbeza dengan spesies lain dengan palet berwarna merah jambu dengan perceraian putih.

Sejak zaman purba, oak dianggap simbol bangsawan dan kemakmuran. Ia adalah batu keras, yang tidak begitu mudah dikendalikan sebagai analog lain. Walau bagaimanapun, walaupun terdapat kesulitan dalam momen pengeluaran, ia bukan sahaja cantik, tetapi juga kayu yang paling padat, dan oleh itu perabot daripada itu melayani pemiliknya setia selama beberapa dekad.

Teduh sejuk pokok sesuai dengan sempurna ke dalam imej kawasan kerja

Teduh sejuk pokok sesuai dengan sempurna ke dalam imej kawasan kerja

Agar kayu oak sesuai untuk menghasilkan perabot, ia mesti berkembang untuk masa yang sangat lama dan berkembang menjadi maksimum. Pokok-pokok tersebut ditanam secara besar-besaran di kawasan hutan, mereka memerlukan syarat khas, kerana perabot dari jenis kayu oak ini mempunyai harga yang sangat tinggi. Walau bagaimanapun, pengeluar telah menemui jalan keluar, bagaimana untuk membuat impian diakses ke mana-mana peringkat bajet, adalah papan serpih.

Teduh merah jambu yang lembut akan menjadikan dapur lebih selesa

Teduh merah jambu yang lembut akan menjadikan dapur lebih selesa

Sonoma di setiap rumah

Sekiranya tidak ada kemungkinan untuk membeli pokok mahal, penghias menyarankan untuk menggunakan teknik kecil. Salah satunya adalah papan seramik berlapis, berlapis papan serpih. Sebenarnya, untuk sedikit wang, kita mendapat bahagian depan yang sempurna, sama sekali tidak kalah dengan pokok oak yang terkenal, dan tidak ada yang meneka bahawa ini adalah plat habuk papan, jika rapat, dengan kaca pembesar, jangan melihat dinding sisi.

Nasihat! Ketebalan bahan mungkin berbeza, jadi ketika membeli perabot dari chipboard, periksa itu. Panel terlalu tipis tidak boleh memegang sejumlah besar hidangan berat.

Bersama-sama dengan putih, bilik itu secara visual berkembang

Bersama-sama dengan putih, bilik itu secara visual berkembang

Satu lagi cara untuk mensimulasikan pokok pepejal - venir. Ini adalah filem yang mereplikasi sepenuhnya semua kesan, bahagian kayu knot dan butiran lain, ciri untuk kayu semulajadi.

Faedah

 1. digabungkan dengan mana-mana warna dan gaya;
 2. mempunyai tekstur kaya dan menarik;
 3. topeng debu, kotoran dan calar dengan sempurna;
 4. visual meluaskan rakaman;
 5. mencipta perasaan ringan dan selesa;
 6. keanggunan dan rasa "kos yang tinggi" - dengan warna ini, walaupun rak paling mudah untuk kasut kelihatan seperti karya seni.

Sonoma di pedalaman

Kayu oak dalam reka bentuk mana-mana bilik secara visual mengembang ruang dan menambah aksen yang menarik apabila digabungkan dengan terperinci dengan terperinci.

Ruang tamu

Jantung ruang tamu - dinding, hari ini bukan sekadar struktur yang rumit dengan set rak biasa dan sepasang kabinet, di mana kami ingin menampung sebanyak mungkin perkara. Set moden Sonoma - bahagian atas keanggunan dan udara, yang sesuai dengan saiz mana-mana saiz. Ia banyak ruang terbuka dan rak melengkung dengan elemen kaca, relung yang luas untuk TV rata yang besar dan barang-barang luar biasa yang dipamerkan.

Pokok cahaya dengan warna bersebelahan kelihatan terhormat

Pokok cahaya dengan warna bersebelahan kelihatan terhormat

Nasihat! Dinding semacam itu bukan gudang untuk barangan yang diperolehi oleh kerja yang berlebihan, tetapi sifat dari ruang tamu sekular. Mari biarkan dia gembira melihat, dan kami akan menambah semua perkara terkumpul dalam pantri.

Tidak melakukan tanpa di ruang tamu dan tanpa meja kopi kecil. Pereka dinasihatkan untuk memberi perhatian kepada model dengan kaca coklat gelap - kombinasi ini memberi kami kesan kopi yang indah dengan susu.

Spesis kayu ringan boleh digunakan dalam pembuatan barang-barang dalaman apa pun

Spesis kayu ringan boleh digunakan dalam pembuatan barang-barang dalaman apa pun

Dewan masuk

Ini adalah almari pakaian dan rendah rendah batu karang untuk kasut. Sejak itu koridor - bahagian terkecil dari apartmen, ini adalah tempat kami paling sesuai penerimaan pengembangan ruang, yang memberikan naungan cahaya sonoma.

Nasihat!  Pereka perhatikan bahawa penerimaan berfungsi dengan baik - sempit, tetapi tinggi, hampir ke siling, kabinet sudut dan terang rak hinged jenis terbuka. Mereka membolehkan anda untuk menampung sejumlah besar perkara dan pada masa yang sama tidak mengimbangi bilik secara visual.

Kabinet

Suasana kerja tidak selalu bersekutu langsung dengan pakaian gelap bangsawan lama. Dalam suasana kerja lebih baik menetapkan pandangan luas masa depan yang cerah, dan oleh itu permukaan licin berwarna merah jambu tidak akan mendorong anda tertekan dan akan memberikan sikap yang positif. Dalam pejabat kita perlukan rak buku, beberapa terbuka rak dan meja komputer.

Kepada nota! Walaupun nada cahaya umum, perabotnya amat praktikal dan, secara paradoks, debu yang kurang ketara dan kecacatan isi rumah yang lain yang menerima perabot sebagai akibat daripada penggunaan berterusan daripada pada analog gelap.

Kombinasi yang sangat baik dengan hitam di pedalaman gaya moden

Kombinasi yang sangat baik dengan hitam di pedalaman gaya moden

Kayu ringan digunakan oleh pereka untuk mencipta barang-barang harian, serta barangan eksklusif

Kayu ringan digunakan oleh pereka untuk membuat item penggunaan sehari-hari, serta barang-barang eksklusif

Nasihat! Untuk meningkatkan kesan visual warna sonoma, anda boleh memesan warna yang sama pintu ke bilik.

Warna mulia cahaya boleh digunakan untuk menamatkan sebarang permukaan

Warna mulia cahaya boleh digunakan untuk menamatkan sebarang permukaan

Bilik tidur

Nada cahaya yang luar biasa dan menghairankan kelihatan lembut kayu di bilik tidur. Katil emas yang berwarna merah jambu, kecil commode dan meja persalinan mewujudkan suasana dan suasana, menetapkan impian dan mimpi yang ringan. Perabot harus padat, tidak tinggi, di dada anda boleh meletakkan komposisi yang indah atau sepasang pasu bergaya, dan berbingkai cermin Meja persalinan akan mengembangkan ruang secara visual.

Nasihat! Jika dimensi bilik tidur anda tidak membenarkan anda memasukkan dada, anda boleh menggunakannya meja tepi katil kecil.

Jika anda lebih suka perabot yang dibuat khas, anda juga boleh berfikir lebih kecil bilik persalinan, perkara utama adalah untuk berjaya membina modul.

Kanak-kanak

Malah, ia adalah gabungan bilik tidur dan kabinet, ia adalah perabot yang dibuat dari oak oak yang membolehkan anda mengubah ruang dengan apa cara sekalipun, tanpa "makan" meter berharga. Setiap kanak-kanak memerlukan almari pakaian, tempat kerja - meja dan kerusi, katil dan rak. Warna cahaya modul dan beberapa teknik reka bentuk akan membantu menyatukan modul yang berbeza kepada satu komposisi tunggal. Misalnya, besar rak dengan katil lipat atau meja dengan sempurna menggantikan rak dan akan berfungsi tempat untuk belajar. Dalam keadaan berkumpul, dia akan memaksimumkan ruang untuk permainan aktif secara maksimum.

Imej yang harmoni dan hangat dari bilik kanak-kanak

Imej yang harmoni, hangat dari bilik kanak-kanak

Nasihat! Kanak-kanak suka warna dan butiran terperinci. Anda boleh menggabungkan perabot dari kayu oak dengan bintik-bintik warna, sebagai contoh, letakkan di tengah-tengah bilik dengan bulat permaidani berwarna atau pasangan kerusi yang terang - mereka akan berbeza dengan alat dengar monochrome.

Pangkalan universal kayu ringan sesuai dengan reka bentuk pembibitan

Pangkalan universal kayu ringan sesuai dengan reka bentuk pembibitan

Dapur

Bilik lain dengan sekurang-kurangnya meter - dapur. Sudah tentu, terdapat pilihan yang sangat luas, tetapi kami akan mempertimbangkan rakaman standard. Terlepas dari gaya yang dipilih, seorang anak kecil seperti bunglon akan menerima apa-apa rupa dan sekali lagi melaksanakan fungsi utamanya - secara visual meningkatkan meter dan memberikan rasa mudah. Kabinet cahaya dan meja makan akan menarik perhatian udara dan bangsawan, mengharmonikan dalam pasangan.

Beberapa tip dari pereka

Penghias yang terkenal mencadangkan untuk menegaskan daya tarikan kanak-kanak itu dengan beberapa teknik asas:

 1. menggabungkan alat dengar dengan dinding terang, pada nada cahaya latar belakang mereka yang tenang kelihatan lebih bergaya dan mulia;
 2. menggunakan banyak butiran kaca, mereka memberikan cahaya yang menarik;
 3. untuk memberi tumpuan pada ketinggian - untuk memberi keutamaan kepada kabinet sempit di bawah siling dan lebar rak terbuka;
 4. gunakan perabot dengan elemen cermin - ini akan mengembangkan ruang, membuka "portal di Dunia di belakang kaca yang kelihatan";
 5. untuk menghiasi dengan warna ini bilik-bilik yang menghadap ke utara dan mempunyai lampu kurang. Nada cahaya sonom tidak hanya mengimbangi kekurangan sinar matahari, mereka memberikan ilusi panas;
 6. Jangan takut bermain di sebaliknya - misalnya, gunakan pinggir gelap di alat dengar dan beberapa unsur gelap di dalam bilik, sebagai contoh, gunakan coklat kerusi dan selesai coklat di dalam almari.
Kombinasi indah dengan nada hijau

Kombinasi indah dengan nada hijau

Pokok oak adalah salah satu daripada pokok yang paling menarik dari pokok ini. Ia tidak pernah keluar dari fesyen dan memberikan banyak peluang untuk eksperimen dengan reka bentuk, tanpa mengambil visual satu meter tunggal. Jika anda pemiliknya pangsapuri sederhana atau mempunyai jejak yang besar, tetapi terdedah kepada minimalisme, dengan berani memberi pilihan kepada pilihan mulia dan sejagat ini. Dia tidak akan menyesuaikan diri dengan mana-mana keinginan anda - membubarkan di pedalaman atau dengan kehormatan akan menonjol dan "keluar" jika anda mengecat dinding.

Keistimewaan, boleh diakses oleh semua orang: 65 lampu dan laconic interior dengan perabot dalam oak warna oak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 22