Cimpoiul este indispensabil în bucătăria acestei amante

Cimpoiul este indispensabil în bucătăria acestei amante

Pentru mulți o cimbru de plante cimbrul este familiar ca cimbru, Bogorodskaya iarbă, duș de lamaie, piper borax, tămâie. Chiar și denumirea "cimbru" provine din "tămâia" greacă (substanțe parfumate), care corespunde pe deplin caracteristicilor plantei. Această plantă aromată are o aromă caracteristică pentru care bucătari din întreaga lume o folosesc ca a condimente, plantații de pregătire a plantelor se pregătesc pentru perfuzii de vindecare și băutorii de ceai adaugă neapărat un ceț de cimbru uscat la ceai. Creșterea cimbrului nu va fi dificilă atât pentru cultivatorii experimentați, cât și pentru începători. Bucurați-vă de toate proprietățile utile ale acestei minunate fabrici!

 • Sursa puterii
 • Descrierea biologică
 • tipuri
 • cultivare
 • îngrijire
 • Calități utile
 • Din sute de boli
 • Cimbru în gătit
Modul original de uscare a cimbrului

Modul original de uscare a cimbrului

Cimbru este perfect combinat cu legume, atât în ​​mâncăruri proaspete, cât și în feluri de mâncare

Cimbru este perfect combinat cu legume proaspete, precum și în feluri de mâncare coapte

Nu mai puțin organic, acest condiment suplimentează gustul cărnii

Nu mai puțin organic, acest condiment suplimentează gustul cărnii

Cimbrul: fotografii în gătit. De asemenea, foarte des este folosit pentru produse de cofetărie și, desigur, în coacere

Cimbrul este adesea folosit pentru fabricarea diferitelor produse de cofetărie

De asemenea, de la prepararea de cimbru foarte util ceai de vindecare

De asemenea, de la prepararea de cimbru foarte util ceai de vindecare

Sursa puterii

Cimbrul este cunoscut de oameni din cele mai vechi timpuri. Romanii au asociat această plantă cu masculinitatea: soldații au fost instruiți baie cu un decoct de vindecare care a restaurat și a sporit puterea fizică. Această practică era comună printre grecii vechi. Egiptenii au folosit untul din cimbru în loc de parfum, deoarece acesta a dat corpului o aromă plăcută pentru o lungă perioadă de timp. De asemenea, această plantă a fost folosită pentru îmbălsămarea decedatului și ca amestec dulce la serviciile divine.
În plus, cimbrul de cimbru a fost adăugat activ la alimente ca aromă de condimente. De asemenea, iarba uscată a fost umplute pernă: sa crezut că instrumentul a întărit sănătatea, a sporit speranța de viață.

Incredibil de frumoase inflorescențe purpurii purpurii de cimbru

Incredibil de frumoase inflorescențe purpurii purpurii de cimbru

Sfat! Perna cu cimbru normalizează în mod eficient somnul, calmează nervii.

Descrierea biologică

Puțini știu cum arată cimbru - nu este mare înflorire bush sau jumătate de arbust. În înălțime, tulpinile lemnoase ating maximum 30-35 cm, ele pot fi ascendente sau ascendente. Ramurile cu flori sunt drepte sau ierboase. Frunzele sunt verde luminos, mici și rigide, rotunde sau alungite, uneori cu o margine zimțată.
Inflorescențele sunt colectate la capetele ramurilor. Florile de cimbru vin în mai multe nuanțe, cele mai comune violet sau liliac, dar există și roz și alb. Perioada de înflorire se încadrează în lunile iunie-august, până în septembrie, în cutii de fructe, în fiecare dintre acestea fiind situate patru nuci globuloasă întunecată.

Cimpoi: fotografii de specie

Cimbrul este o plantă răspândită pe un vast teritoriu care acoperă întreaga Eurasie, nordul continentului african și chiar Groenlanda. În natură, acest semi-arbust al familiei de plante de apă curată crește pe marginile pădurilor, printre pietre și de-a lungul drumurilor, în locuri bine luminate. Unele specii pot fi găsite în tundră. Genul include câteva sute de specii de cimbru, dintre care mai mult de 170 cresc în mijlocul benzii.

Un tufiș mic de cimbru înflorit într-o oală suspendată vă va decora curtea

Un tufiș mic de cimbru înflorit într-o oală suspendată vă va decora curtea

Printre cele mai renumite soiuri ale acestui arbust se numără:

 • cimbru;
 • cimbru târziu;
 • lamaie de cimbru.
Această plantă este foarte diversă și în lumea modernă are multe utilizări

Această plantă este foarte diversă și în lumea modernă are multe utilizări

Aceste specii se găsesc în mediul natural, dar sunt cultivate și cultivate activ de horticultori. Soiurile cultivate în sălbăticie includ flea de cimbru, Urals, Daghestan, Crimeea, Siberian, Kirghiz, malolystny, Marshall, Pallas etc.

cimbru

Cimpoiul comun în sălbăticie crește în Marea Mediterană, în Caucazul de Nord, în Cernoziom. Bushul poate crește până la 50 cm înălțime. Acest semisuc este tulpina puternic ramificată, frunzele sunt ovale alungite.

Ia un tufiș mic de cimbru obișnuit chiar pe pervazul ferestrei și condimente dumneavoastră preferat va fi întotdeauna la îndemână

Luați un arbust mic de cimbru obișnuit chiar pe pervazul ferestrei dvs. - iar condimentul dvs. preferat va fi întotdeauna la îndemână

Perioada de înflorire se încadrează în mijlocul verii, până la sfârșitul lunii august fructe coace. Florile sunt mici de culoare roz pal.

Sfat! Verdele sunt colectate de două ori pe an: în iulie și sfârșitul lunii septembrie.

Ramurile cimbrului obișnuit

Ramurile cimbrului obișnuit

Particularitatea acestei specii este o aromă foarte puternică, într-o serie de țări (Moldova, Ucraina, Caucaz), cimbrul obișnuit este cultivat exclusiv pentru producția de ulei esențial.

Cimbrul de lamaie

Lămâia de limonadă este o subspecie de grădină obișnuită, în sălbăticie se găsește numai în Spania. O caracteristică deosebită a acestui soi este aroma puternică de lămâie și de colorare bogată nuanță verde deschis. Utilizat în principal ca materie primă pentru prepararea condimentelor. Lăstarii proaspeți sunt potriviți pentru prepararea băuturilor, oțeturilor, deserturilor.

Cimbrul de lămâie - notați că frunzele acestei specii au o margine albă mică de-a lungul marginii

Frunzele de cimbru de lămâie au o margine albă de-a lungul marginii

Cimbrul de lămâie este foarte nepretențios și nu are nevoie de îngrășăminte, dar este important să îi oferiți un sol nisipos și o mulțime de soare.

Sfat! Într-un climat cald, tufișul crește rapid, așa că în primăvară trebuie să fie tăiat, astfel încât să nu se depasească întreaga grădină.

Această specie este adesea folosită pentru produsele de cofetărie

Această specie este adesea folosită pentru produsele de cofetărie

Cimpanzeu târâtor

În natură, cimbru târziu poate fi găsit în zona de mijloc (Europa de Est, Urali, Siberia, Kazahstan). Acest arbust perene atinge o înălțime de 40 cm. Frunzele de formă ovală sunt acoperite cu glande care conțin uleiuri esențiale.

O priveliște spectaculoasă - cimbru înflorit în piatră

O priveliște spectaculoasă - cimbru înflorit în piatră

Perioada de înflorire începe în mai și durează până la sfârșitul lunii august. Florile sunt lucioase, situate pe inflorescențe mici. Riparea fructelor (nuci cu dimensiunea de 6 mm) coace deja până la jumătatea lunii iulie și până la mijlocul lunii septembrie.

Creeping views sunt minunate pentru decorarea unei curți private

Creeping views sunt minunate pentru decorarea unei curți private

Sfat! Cimbru de cimbru este una dintre cele mai bune plante de miere, miere de la ea se dovedește în special parfumat.

Pe grădiniță destul de ușor să crească cimbru cimbru. Plantarea și îngrijirea ar trebui să fie cât mai apropiate de condițiile naturale: pământul de la pietre la pietre, bună insolare, udare moderată. Plantarea de semințe sau răsaduri.

Cimbru. cultivare

Pe terenul de grădină fără probleme va fi posibil să crească cimbru: plantarea și îngrijirea pentru ea nu va lua mult timp și efort.

Cultivarea se face din semințe pe teren deschis. Plantarea în primăvara sau toamna, dar întotdeauna într-o zi caldă. Semințele ar trebui să fie adâncite nu mai mult de 1 cm, doar puțin stropite cu pământ, deoarece sunt sensibile la lumina soarelui.

Cimpoiul este foarte des folosit pentru a umple spațiul dintre pista de zidărie în curtea unei case particulare

Cimpoiul este foarte des folosit pentru a umple spațiul dintre pista de zidărie în curtea unei case particulare

Semințe de cimbru (imaginat), plantate într-o seră sau o seră, vor trage în 2-3 săptămâni. La temperaturi ambiante mai mari de 20 ° C apar lăstari după 10 zile.

Răsaduri de cimbru într-o cremă de lemn spațioasă

Răsaduri de cimbru într-o cremă de lemn spațioasă

În primul an de viață, cresc numai ramuri verzi mici, care au nevoie de plivire, hrănire în timp util. Înflorirea începe în al doilea an, în acest stadiu, o parte din lăstari ar trebui să fie stropit cu sol, astfel încât acestea să obțină suficientă hrană, care va influența în mod favorabil înrădăcinarea și creșterea.

Sfat! Verzile pot fi colectate numai în al treilea an de viață al plantelor.

Acordați atenție colectării mai bune a verdeațelor pentru a purta foarfece pentru a nu deteriora planta

Strângeți cele mai bune foarfece verde, pentru a nu deteriora planta

Nu mai puțin popular este metoda de reproducere a cimbrului prin butași:

 1. După înflorirea cu foarfece ascuțite, lăstarii sunt tăiați.
 2. Partea inferioară a fiecărei tăieturi este curățată cu atenție de frunze.
 3. Talpa este plasată într-un puț pregătit în pământ, umezită cu grijă și apoi se toarnă pământul.
 4. Apă lăstarii într-o zi, până când apar frunze noi.
 5. Lăcașurile de acoperire trebuie să fie acoperite cu sol.
 6. O plantă cu rădăcini îngroșate poate fi transplantată într-un loc convenabil.

La domiciliu, puteți, de asemenea, să crească cimbru (a se vedea fotografia), descrierea procesului este similar cu plantarea în sol deschis. Metoda preferată de plantare este răsadurile, deoarece semințele sunt mai exigente.

Sfat! Pentru a crește cimbrul acasă, veți avea nevoie spațiu oală, astfel încât rădăcinile plantei pot acoperi complet solul.

Un exemplu clar de o oală pentru cimbru în creștere acasă. În fotografie puteți vedea cum rădăcinile acestei plante acoperă întregul volum al rezervorului

Ghivece pentru cimbru la domiciliu. Rădăcinile plantei acoperă întregul volum al ghivecelui

Cerințe pentru plantare

Cimbru (fotografie a plantei, descriere și caracteristică este clar demonstrată) are un sistem radicular superficial care nu necesită tratament profund pentru sol.

Ramuri ramase de cimbru

Ramuri ramase de cimbru

Înainte de plantarea semințelor sau a butașilor, solul trebuie să fie bine măcinat și, de asemenea, nivelul de aciditate verificat. Pentru cimbru, solurile neutre sau ușor alcaline sunt cele mai potrivite.

Sfat! La aterizare, alegeți un loc bine luminat. La umbra, cimbru va incetini cresterea, iar lăstarii vor pierde aroma.

Dacă creșteți cimbru acasă, atunci oala cu această plantă este cel mai bine plasată pe partea însorită a casei

Dacă creșteți cimbrul la domiciliu, atunci vasul cu această plantă este cel mai bine plasat pe pervazul părții însorite a casei

Cimpoiul și îngrijirea lui

Cimbru, a cărui plantare a crescut, are nevoie de îngrijire minimă. Principalul lucru este de a asigura udarea regulată, dar moderată, planta nu tolerează hidratarea.

Dacă cimbru este crescut ca un condiment, atunci trebuie să acorde o atenție la dezvoltarea de verdeață: adesea tăiate, care nu permite planta pentru a inflori. Perioada de recoltare este iunie - iulie.

Calități utile

Din cele mai vechi timpuri, iarba cunoscută de oameni, cimbru are multe proprietăți de vindecare. Studiile au confirmat faptul că uleiurile esențiale conținute în plantă sunt bogate în timol (un analog netoxic al fenolului), acizi organici, taninuri, flavonoide. Datorită unei astfel de compoziții o plantă are proprietăți bactericide excelente. Uleiul esențial este obținut din toate părțile de suprafață ale plantei.

Ceai foarte gustos și sănătos din cimbru, care are proprietăți medicinale

Ceai foarte gustos și sănătos din cimbru, care are proprietăți medicinale

În plus, în homeopatie cimbru este utilizat imediat ca mai multe medicamente:

 • antipiretice;
 • un diuretic;
 • coleretic;
 • anticonvulsivant;
 • sedativ.

Cimbru stimulează creierul, îmbunătățește memoria și normalizează somnul, mărește pofta de mâncare și îmbunătățește digestia - aceasta este doar o mică parte din calitățile utile ale unei plante miraculoase.

De asemenea, de la cimbru puteți face un dressing pentru salată sau orice alt fel de mâncare

De asemenea, de la cimbru puteți face un dressing pentru salată sau orice alt fel de mâncare

Cu ajutorul decoctărilor, vindecătorii folclorici tratează chiar dependența de alcool, după un curs complet de "pacient" există o aversiune față de alcool, cauzată de acțiunea uleiurilor esențiale.

Utilizarea cimbrișului ar trebui exclusă prin afecțiuni renale și mame viitoare, deoarece timolul poate afecta negativ cursul sarcinii. Vărsătorii nu trebuie administrați copiilor până la doi ani. Și chiar mai bine înainte de a lua medicamente din această plantă, consultați un medic.

Tinctura incredibil de folositoare și reconfortantă de cimbru și suc de lămâie

Tinctura incredibil de folositoare de cimbru și suc de lămâie

Din sute de boli

Decocțiile și tincturile de cimbru ajută la curățarea sângelui, precum și la ameliorarea durerii de stomac și la promovarea normalizării digestiei. Ultima proprietate a cimbrului este iubită mai ales în Caucaz, unde este adăugată la ceai și servită după fiecare masă.

Excelenta completare a gustului de coacere este o ramura mica de cimbru

Gustul coacerii este perfect completat de o mică crenguță de cimbru

 • Utilizați decocții curative pentru toate tipurile de boli infecțioase ale tractului respirator superior, răceli și iritații ale mucoasei. În special, cimbrule vindecă în mod eficient durerile în gât, tuse și nasul curbat (chiar sinuzită sau sinuzită).
 • Este util să clătiți cimbru cu o cavitate a gurii: medicamentul va distruge bacteriile și va ameliora mirosul neplăcut, va calma mucoasa iritată.
 • Utilizarea regulată a decoltărilor și infuziilor de cimbru va ajuta la normalizarea ritmului cardiac, la restabilirea funcției sexuale (mai ales la bărbați), la ameliorarea migrenelor și la creșterea eficienței.
 • Decocțiile și tincturile de cimbru, ca și în cele mai vechi timpuri, sunt considerate un excelent mijloc de restabilire a forței, de ameliorare a tensiunii nervoase.
Una dintre variațiile de tinctură din cimbru, care completează armonios gustul grapefruitului

Una dintre variațiile de tincture din cimbru, care completează armonios gustul grapefruitului

Compresele din cimbru și băile cu decoctură ușurează efectiv durerea cu reumatism, vânătăi, accelerează vindecarea rănilor, calmează pielea iritată.

Sfat! Pentru a face curativ o baie, trebuie să se toarnă 50 de grame de frunze uscate 10 litri de apă clocotită.

Cimbru în gătit

Cimbru uscat (imaginea) este una dintre condimentele preferate din bucătăria caucaziană, mediteraneană, arabă. Este perfect combinat cu leguminoase (fasole, mazăre, năut, linte), varză, cartofi. Spice este la fel de potrivit pentru a face supe, tocană, feluri de mâncare prajite sau coapte, păstăi și chiar și coacerea. Acesta din urmă, cu adaos de cimbru devine mai parfumat.

Sfat! În mese gata, puteți adăuga semințe de plante.

Vesela vegetariană de hrișcă și legume augmentate cu ramuri de cimbru

Vesela vegetariană de hrișcă și legume, suplimentată cu crengi de cimbru

Cimbrul este un condiment, o amărăciune ușoară și o aromă picantă care subliniază perfect gustul cărnii, peștelui râu, jocului. Frunzele și tulpinile plantei pot fi folosite pentru fumat și pentru marinarea legumelor. Green verde cimbru este perfect pentru a face salate, tot felul de sosuri și marinate.

Cimbru este în armonie perfectă cu alte condimente, puteți experimenta în siguranță prin a obține de fiecare dată noi gusturi neobișnuite de feluri de mâncare

Cimbru este în armonie perfectă cu alte condimente. Puteți experimenta în siguranță, obținând de fiecare dată un nou gust neobișnuit al vasului

Sfat! pentru depozitarea cimbrului Un borcan cu un capac bine fixat este necesar pentru a păstra toate substanțele esențiale în condimente.

Aroma puternică a condimentelor vă permite să o adăugați la alimente în cantități mici. De exemplu, cimbrul proaspăt este suficient de 1-2 g pe porție și uscat - 0,2-0,3 g.

Cimbru este o plantă uimitoare care are calități excelente decorative, medicinale și culinare, deci merită să o dezvoltați pe cont propriu grădiniță sau acasă.

Mini-"бутерброды" с плавленым сыром, орехами и тимьяном, который дополняет всю вкувовую палитру блюда

Sandvișuri cu brânză topită, nuci și cimbru, care completează paleta de feluri de mâncare

Tort de biscuiți foarte original, cu smântână, decorată cu crengi de cimbru

Tort de biscuiți original, cu smântână, decorată cu ramuri de cimbru

Aditiv aromatic pentru sănătate – cimbru: specii, calități utile și utilizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7