Floare de flori de caprifoi

Floare de flori de caprifoi

În descrierea caprifoi se pot întâlni multe caracteristici contradictorii, din cauza acestei familii includ de înaltă și joasă, lemnos și lianopodobnye arbuști cu fructe comestibile sau decorative. Întregul punct este că există aproximativ două sute de specii pe pământ și mai multe soiuri de caprifoi.

conținut

 • Tipuri de caprifoi, comune în horticultură
 • aterizare
 • Cum de a propaga caprifoi?
 • Grijă de caprifoi
Crăciun caprifoi - aristocrați printre liane

Crăciun caprifoi - aristocrați printre liane

Florile de caprifoi de caprifoi au un complex"каскадную" форму и при распускании меняют свой цвет

Florile Caprifolului de caprifoi au o forma complexa "cascada" si cand se desfasoara isi schimba culoarea

Flori de caprifoi

Flori de caprifoi

Tipuri de caprifoi, comune în horticultură

Dintre speciile disponibile pe teritoriul Rusiei crește aproximativ 22. Pentru cultivarea în grădini adecvate pentru puțin peste zece. Pentru facilitarea descrierii, ele pot fi împărțite în alpinism și arbust.

Crăciun de caprifoi

Cele mai populare sunt două specii cret: Capryfall și J. Brown.
Ramurile de caprifoi de honeysuckle in lungime ajunge la 5-6 m, dar daca puneti sprijinul, acestea nu vor urca mai sus de 2,5 m. Această plantă zboară toate obstacolele pe drum.

Vițel viu de caprifoi pe peretele casei

Vițel viu de caprifoi pe peretele casei

Sfat! Dacă doriți să creați un romantic summerhouse sau acoperiți pereții casei cu o gard viu, hoodoo va veni la îndemână. Luați în considerare numai faptul că instalația este iubitoare de căldură și este puțin probabil să supraviețuiască pe partea de nord a clădirii.

frunziș J. Capry, crescând în perechi, formează așa-numitele farfurioare, în care apar mai întâi flori roz-portocalii și apoi fructe de padure roșii.

Caprilicul caprilicului

Caprilicul caprilicului

Live liana pentru un foișor romantic

Live liana pentru un foișor romantic

J. Brown / Brown infloreste cu flori portocalii stralucitoare, uneori chiar de doua ori pe an. În latitudinile noastre de fructe, nu dă și hibernează doar sub acoperire. Cele mai strălucitoare culori sunt inerente soiurilor "Fuchsioides" și "Dropmore Scarlet".

Honeysuckle Brown

Honeysuckle Brown

Arborele de tufișuri

J. Tatar - plante incredibil de rezistente la iarnă. Acest tufiș, care atinge 2,5 metri înălțime, începe la vârsta de trei ani. În luna mai, este acoperit cu flori roz roz, transformându-se în fructe de padure rosii. Tonul florilor variază în grade. Deci, în caprifoiul Rosea seamănă cu o culoare de piersică, nuanța purpurie este inerentă soiului Hack's Red.

Honeysuckle Korolkova de asemenea, nu depășește 2,5 m. Frunzele sale sunt de culoare albăstrui, iar florile sunt de culoare roz moale.

Sfat! Dacă aveți o grădină mică, iar solul nu diferă fertilitatea, plantați pe un loc însorit de soiuri de caprifoi Zabelli. Sunt nemernici, cresc până la 1,5 m, dar înfloresc cu flori uimitoare.

Dacă doriți să adăugați culori galbene la paleta de grădină, utilizați J. alpine. Tufișurile nu sunt foarte mari (aproximativ un metru), iar fructele sunt roșii strălucitoare.

Florile galbene sunt inerente și albastru de caprifoi. În primăvară, înflorește cu flori alb-verzui și galben, care în iulie sunt înlocuite cu fructe albastre.

Honeysuckle albastru sau Honeysuckle albastru

Honeysuckle albastru sau Honeysuckle albastru

Sfat! decora teren de joacă pentru copii fără nici o teamă, puteți mânca caprifoi comestibil (forme de albastru din Orientul Îndepărtat). Fructele ei sunt delicioase și vindecătoare, și cu siguranță vor gusta pentru copii.

Deci, după cum puteți vedea, puteți găsi o varietate potrivită pentru orice grădină, mai ales că agrotehnologia caprifoiului în creștere nu este deosebit de dificilă.

Capul caprifoiului

Capul caprifoiului

Sufletul de soldat de caprifoi

Sufletul de soldat de caprifoi

Inflorescențe luminoase de caprifoi

Inflorescențe luminoase de caprifoi

aterizare

Este mai bine să plantați caprifoi în toamnă. Este de dorit să dobândești nu un singur tufiș, ci mai multe (mai ales atunci când vine vorba de varietăți comestibile) pentru a atrage mai mulți polenizatori de insecte.

Între puieți ar trebui să fie o distanță de nu mai puțin de o jumătate de metru pentru un gard viu și o jumătate de metri cu o plantare separată.

Unde să plantați caprifoi, trebuie să vă gândiți în avans, deoarece tufișul trăiește aproximativ 35 de ani.

Comestibile fructe albastre

Comestibile fructe albastre

Alegerea locurilor

Este important să se ia în considerare mai multe criterii:

 • Pământul. Honeysuckle nu creste bine pe soluri acide. Pentru a aduce aciditatea la normal, solul este limpede;
 • Umiditate. Solul nu trebuie să fie uscat, prea umed. Principalul lucru este că apa nu este colectată din rizom;
 • Lumina. Planta face o umbră, dar în zonele însorite înflorește mai bine.
 • Proiect. Vântul nu ar trebui să scuture caprifoiul prea mult, altfel frunzele, florile și fructele vor fi traumatizate. În acest sens, este mai bine să evitați dealurile.
Filiera vie, înconjurată de caprifoi

Filiera vie, înconjurată de caprifoi

Procesul de plantare

Pentru caprifoi sapa gropi mici (40 * 40). Se diluează un pahar de var într-o găleată de apă, se toarnă groapa, se acoperă și se așteaptă 4-5 zile. Apoi fundul este în mod necesar drenat (în acest scop, cărămida spartă sau nisipul granular se potrivește perfect).

La 1 m2 solul adaugă humus sau compost (8-10 kg), superfosfat dublu (30-60 g) și încă sare de potasiu (20-30 g).

Răsadurile sunt așezate la o adâncime de 5-7 cm, astfel încât gâtul rădăcinii se află la nivelul suprafeței.

Proaspăt apus de soi este adăpată și mulched cu turbă sau gunoi de grajd.

După cum puteți vedea, plantarea și îngrijirea caprifoiului nu este complicată, mai ales atunci când locul este selectat corect.

Flori de caprifoi cu petale portocalii roz

Flori de caprifoi cu petale portocalii roz

Cum de a propaga caprifoi?

Reproducerea de caprifoi se face prin semințe, butași, butași și diviziuni de bucșe.

Fragment de rizom

Rădăcinile sunt împărțite în toamnă. Pentru a face acest lucru, sapa arbust, deconecteaza un posibil pe baza numărului de lăstari, numărul de bucăți și trimite delenki în grădiniță, în cazul în care pentru a păstra un tufiș tânăr timp de 2-3 ani. Uneori este pus imediat pe un loc permanent, dar prima opțiune este preferabilă.

Trageți deasupra intrării

Trageți deasupra intrării

sămânță

Înmulțirea caprifoiului din semințe este efectuată de crescătorii care caută noi soiuri de plante. Grădinariștii nu practică astfel.

Honeysuckle împotriva cerului

Honeysuckle împotriva cerului

graftage

Reproducerea caprifoiului prin butași este cea mai simplă și mai populară metodă. Cel mai adesea recurge la butași verzi. Esența acestui lucru este:

 • În dimineața verii iunie, se taie vârfurile (12-15 cm) de lăstari tineri;
 • Lăsați cele două frunze jumătate superioare tăiate, restul fiind îndepărtate;
 • Faceți incizii sub rinichi;
 • Sprigs cravată, atașați, dacă este necesar, o etichetă cu un soi și se scufundă într-un stimulent de creștere (de exemplu, în acidul indolil-butiric);
 • Așezați butașii într-un loc cald sub o folie de plastic;
 • Primer pentru plantare ar trebui să constea din drenarea (pietriș sau piatră spartă), un sol fertil de 20 cm și 10 cm amestec (1: 1) de turbă și nisip. Înainte de utilizare, este udat;
 • Coborâți butașii vertical, lăsând 5 cm între lăstarii adiacenți și 10 cm între rânduri;
 • Plăcile plantați sunt acoperite cu un film și adăpate de 9-10 ori pe zi;
Macro fotografie de caprifoi

Macro fotografie de caprifoi

Sfat! Este mai bine să schimbați o parte din irigare pentru pulverizare. Este mai ușor să evitați stagnarea apei la rădăcini.

 • După formarea rădăcinilor (15-20 zile), frecvența irigării este redusă;
 • Curățarea ierburilor în căldură. Ele sunt acoperite cu lapon sau frunze;
 • În primăvară, butașii sunt plantați pe teren deschis și în timpul verii sunt hrăniți cu îngrășăminte azotate și udate;
 • Toamna este plantată într-un loc permanent.

Butașii sunt tăiați în toamnă și depozitați în subsol până la primăvară. Tăiați lăstarii în bucăți de 15 cm și le așezați pe paturi, udate cu grijă și umbrite. În solurile nutritive sunt plasate în toamnă, iar un an mai târziu sunt plantate în grădină.

Caprifol caprifoi

Caprifol caprifoi

slip

La începutul primăverii, câteva lăstari de anul trecut sunt îndoite la sol și fixate. După două sau trei dealuri, straturile antrenate sunt transplantate într-un loc permanent.

Galben caprifoi arata frumos în combinație cu trandafiri

Galben caprifoi arata frumos în combinație cu trandafiri

Grijă de caprifoi

Atunci când plantarea a fost efectuată corect, îngrijirea caprifoiului nu provoacă prea multe probleme.

adăpare

După cum sa menționat deja, caprifoiul iubește solul umed, dar nu ud. Vara trebuie să fie udată (1-2 găleți de apă per bush) pentru a împiedica uscarea terenului.

Honeysuckle în roua

Honeysuckle în roua

îngrășăminte

O mare importanță este fertilizarea, care începe să se desfășoare din al treilea an al vieții tufișului. Până atunci, planta are suficienți nutrienți din groapa de plantare.

Fertiliza caprifoi, de regulă, de două ori. În martie, se introduc îngrășăminte azotate. Aceasta poate fi uree (20 g / m2) sau nitrat de amoniu (30 g / m2) sau sulfat de amoniu (40 g / m2).

Al doilea dressing de top (începutul lunii iulie) este combinat cu un alt moment important în grija de caprifoi - slăbirea. Pe tufiș se iau aproximativ 10 litri de suspensie diluată (1 până la 4). Nitrofoska se utilizează în proporție de 20 g per găleată de apă.

Când tufișurile de caprifoi ating vârsta de șapte ani, volumul de îngrășăminte crește de 1,5 ori.

Sămânța acră la fiecare trei ani. 200-300 grame de var sau cretă sunt introduse în timpul dragării toamnei de pe pământ.

Fructe de caprifoi curly

Fructe de caprifoi curly

formare

Tunderea nu este efectuată până când tufișurile nu sunt tineri. Până la 5-7 ani, trebuie doar să curățați sucursalele uscate și necorespunzătoare. În al șaselea an, vârful ramurii principale, scheletice, este înlăturat în toamnă. Tăierea se face înainte de ramificare. Atunci slăbiți ramurile slabe și de prisos.

Adulți (22-23 ani), tufe de caprifoi necesită tăiere specială: tot ce ai nevoie pentru a elimina ramurile inferioare scheletice, la 30-40 cm plante sunt goale.

Tunderea se face la fiecare doi sau trei ani.

Honeysuckle în exterior

Honeysuckle în exterior

Boli și tratament

Din păcate, există multe boli și dăunători în caprifoi. Ei sunt foarte pasionați de insecte (mai mult de 30 de specii) și de ciuperci (19 soiuri). Anumiți viruși sunt periculoși pentru caprifoi.

Principalii dăunători sunt omizi și afide, suge sucurile vitale din frunzele de caprifoi. Scuturile se sapă și în coajă.

Pentru a preveni atacurile de insecte, planta este presărată la fiecare două izvoare cu o soluție de nitrafen (200 g pe găleată cu apă) sau se utilizează insecticide gata preparate ("Fitoverm", de exemplu).

Pentru a învinge mucegaiul subțire, preparatul "Topaz" și cenușa lemnei ajută.

Ciuperca nu va porni dacă trebuie să efectueze tăierea în timp și să nu permită putrezirea.

Merită să vă îndepărtați de caprifoiul de iepure și de păsări.

Deci, după ce ați finalizat plantarea în conformitate cu tehnologia și ați respectat recomandările pentru îngrijire, veți putea să vă protejați caprifoiul împotriva dăunătorilor și bolilor.

Honeysuckle este cea mai bună instalație pentru amenajarea peisagistică verticală pe site-ul dvs.

Honeysuckle este cea mai bună instalație pentru amenajarea peisagistică verticală pe site-ul dvs.

Arc cu flori portocalii

Arc cu flori portocalii

Honeysuckle (51 imagini): specii și soiuri, reguli pentru plantare și îngrijire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 49