În viața de zi cu zi, tânărul era adesea numit un trandafir de piatră, subliniind asemănarea rozetelor sale bazale cu muguri înghețate de trandafiri

În viața de zi cu zi, tânărul era adesea numit un trandafir de piatră, subliniind asemănarea rozetelor sale bazale cu muguri înghețate de trandafiri

Piatra de trandafir (a se vedea fotografia: o floare seamana cu un trandafir inghetat, alte nume - tineri, buza de porc) - suculent din genul Tolstyankov, plantă absolut nepretențioasă, îngrijire pentru care nu va fi dificil nici pe site, nici acasă. Datorită capacității de a se adapta oricăror condiții, se mai numește și zhivotchka. Daca vorbim despre cresterea acasa, atunci aceasta este cea mai buna cultura de flori a camerei pentru birou, avand in vedere ingrijirile si grija simpla, in afara de flori se va potrivi perfect in interior minimalist orice spațiu de birou.

Cuprins:

 • Rose de trandafiri: varietăți și specii
 • Molodilo în design peisagistic
 • Îngrijirea și reproducerea

Rose de trandafiri: varietăți și specii

La molodila - o suculenta frumoasa a formei originale, exista si alte nume interesante

O suculentă frumoasă a formei originale are multe feluri

Până în prezent sunt cunoscute circa 500 de tipuri de trandafiri de piatră, dintre care peste 50 sunt perfect adaptate condițiilor climatice:

 • Acoperișul era tânăr. Principalele semne și superstiții sunt legate de aceasta. Floarea este distribuită pe scară largă în întreaga Europă. Are o rozeta globular-aplatizata, care in diametru poate ajunge de la 7 la 15 cm, frunze - carnoase, cu vârfuri ascuțite, pot fi vopsite roșiatic sau bronz maroniu. Florile sunt roșu-roz.
Acoperișul Molodilo

Acoperișul Molodilo

 • Muntele Molodilo - o planta cu rozeta medie de frunze verzi si flori roz-roz. Hibridul era tânăr în munte - Brown era tânăr - diferă neobișnuit pentru culorile speciei cu petale crem-galbene.
Muntele Molodilo

Muntele Molodilo

 • Tânărul caucazian - din alte specii se disting prin cilia tare pe frunze verzi. Floarea este roșu-lila sau purpuriu, solul stâncos este bun pentru el, iar îngrășămintele ar trebui să conțină un procent ridicat de calciu.
Tânărul caucazian

Tânărul caucazian

 • Molodilo dwarfish (alt nume este cel mic). Suculenta cu o rozeta foarte mica, aproape miniaturata (pana la 2,5 cm in diametru), cu frunze ascutite, cilindrice de-a lungul marginilor. Floarea este liliac-roșie, în centru - o bandă distinctă.
Molodilo dwarfish

Molodilo dwarfish

Rosette infloresc o dată în viață

Rosette a înflorit o dată într-o viață

 • Marmura era tânără. Frunzele sale pestriță împodobesc modelele verde și roșu (deși există soiuri în care gura de evacuare pentru iarna este aproape complet roșu), există o ușoară pubescenței pe frunze tinere, dar cu timpul, în creștere în sus, frunzele devin complet netedă. O floare cu petale roșcate cu margini luminoase în jurul marginilor.
Molodilo marmură

Molodilo marmură

 • Molodilo păianjen - Poate, pare neobișnuit printre toate plantele acestei specii. Dacă nu știți, poate părea la prima vedere că rozeta a devenit o victimă a unui dăunător - este aproape complet încurcat într-o țesătură matasoasă. Rosettes nu sunt mari, cu diametrul nu mai mult de 4 cm, flori - violet. În cultură, sunt cunoscute multe soiuri și subspecii, toate cu rozete reduse într-o măsură mai mare sau mai mică (tinerii lui Faukonet). Pentru dezvoltarea normală, este necesar un sit cu drenaj bun, sunt preferate solurile de var sau de piatră. În condițiile noastre, doare foarte rău pe sol, deci în toamnă este mai bine să transferați florile într-un apartament logie).
Tavă de păianjen tânără

Molodilo păianjen

 • Molodilo offshoot (runaway) are rozete sferice (cu până la 5 cm în diametru) cu frunze verde cărnoase, florile sunt verzui sau galben pal, crescând abundent în păduri de pini pe soluri nisipoase. Are proprietăți de vindecare, se folosește pentru vindecarea rănilor și insuficiență cardiacă.
Molodilo organe comestibile

Molodilo organe comestibile

 • Rusa era tânără - un reprezentant al stepei forestiere ruse, cultivat din secolul al XIX-lea, se caracterizează printr-o rozetă mare, cu frunze verzi, flori galbene.
Rusa era tânără

Rusa era tânără

Molodilo în design peisagistic

În cultură, această suculență este cunoscută din zilele Romei antice, au fost prescrise semne și superstiții pentru ao menține acoperișul casei - aceasta a fost pentru a garanta protecția de locuințe de furtuna și mânia zeilor. Activ în design peisagistic un trandafir de piatră a început să fie folosit în secolul al XIX-lea.

Este interesant să știți! Primul farmec modest al unui trandafir de piatră a fost apreciat de francezi, folosind combinații de diferite tipuri pentru plantații de covoare din apropierea casei, precum și pentru decorarea piese și bordură.

Această plantă neobișnuită și foarte nepretențioasă este perfect potrivită pentru proiectarea dealului alpin și crește bine într-un vas

Această plantă neobișnuită, nepretențioasă, este minunată pentru decorarea unui diapozitiv alpin și crește bine într-o oală

La nota! plante undemanding Due și rădăcină de sistem de mici pot fi plantate aproape oriunde, cum ar fi în golul rămas la pavarea căi și piese, între pietre. Cu ajutorul unui trandafir de piatră, puteți reînvia oricare element design de grădină.

Molodilo - o fabrică indispensabilă pentru crearea de compoziții peisagistice în stiluri moderne minimaliste, în timp ce îngrijirea nesemnificativă permite menținerea calităților decorative pe parcursul întregului an.

Acum, în design gradina suculente sunt foarte populare, în special, astfel de plante ca tinere sau"каменная роза"

Suculentele de astăzi sunt foarte populare în designul grădinii

Soiurile și hibrizii moderni sunt tineri, au o gamă extrem de largă de culori: toate nuanțe de verde (de la lumină până la întuneric saturat), argintiu, roșu, roz, maro. Această varietate de culori permite combinarea, crearea de picturi reale în plante.

Varietatea formelor și culorilor tinerilor a făcut posibilă o marcare eficientă (în grădină) a curbei sau a traseului foisoare, și în combinație cu alți agenți de acoperire a solului - saxifrage, peelings, armies - pentru a efectua grădinăritul unei zone plate.

Legendele vechi pretinde că în Europa tânărul era dedicat zeului scandinav al Tunei și al fulgerului

Legendele vechi spun că în Europa tânărul era dedicat Torei - zeul scandinav al tunetului și fulgerului

În acest caz, ca o monoprodusă (folosirea unui singur soi), asemănătoare cu o plagă de stele, nu mai puțin impresionantă decât compozițiile diferitelor specii. Un alt avantaj: chiar și o aterizare dense tânără după o scurtă perioadă de timp se transformă într-un covor verde dens, blocând complet buruienile care se înfundă. Grijă pentru un astfel de site este în rare (o dată pe săptămână) udare.

Diferitele specii și soiuri de tineri, cultivate, care pot stăpâni aproape totul, pot fi o decorare autentică a grădinii de rock sau a unei mici grădini de piatră

Diferite tipuri și soiuri de tineri, cultivarea cărora pot stăpâni aproape totul, pot deveni o adevărată decorare a grădinii de rock sau a unei mici grădini de piatră

Ideea! O altă modalitate populară și eficientă de a utiliza un trandafir de piatră este de a crea copii în miniatură rockeries, o mică grădină pietroasă, pentru care puteți găsi un loc practic pe orice locație.

Ca fond de creație pentru întreaga compoziție, puteți alege agrișă. Într-o zonă bine luminată, puteți pune o oală în partea sa, o întăriți, o puteți turna în sol, o puneți înăuntru și în jur, câteva rozete au sărit. Pentru a face compoziția completă, lângă vază, puteți plasa mai multe bolovani pitorești, iar zona din jurul compoziției care rezultă este acoperită de moloz sau pietricele.

Mini rockery

rockeries Mini

Alternativ, în loc de o oală de lut, puteți folosi un coș vechi de răchită.

Mini rockery cu coș de răchită

Mini-roșar cu ajutorul unui coș de răchită

Un trandafir bun de piatră este, de asemenea, pentru crearea mini-grădini: Este suficient să plantați mai multe soiuri de tineri frumos oală (un vas mare de grădină), adăugați pietre și decoruri orientale - și obțineți un colț în care puteți scăpa de vanitatea de zi cu zi, meditați.

Acoperișul tânărului formează foarte repede un covor strălucitor cu prize verzi cu o margine roșie

Acoperișul tânărului formează foarte repede un covor strălucitor cu prize verzi cu o margine roșie

Sfat! Fanii abordărilor netradiționale pot lua o bocancă veche și o pot umple cu pământ. Unele bucăți de trandafir de piatră îl vor transforma într-o mobilă non-standard, dar foarte atractivă pat de flori.

Piatra sa înălțat în cizelul de flori

Piatra sa înălțat în cizelul de flori

Îngrijirea și reproducerea

Un trandafir de piatră este ca și cum ar fi fost creat pentru grădinarii începători, este destul de ușor să ai grijă de ea. Este necesar să găsim un loc bine iluminat de soare pentru plante (lipsa de lumină în frunzele alungite "subțiri" și o bucșă liberă), dar orice altceva va avea grijă de ea însăși. Grijă în sensul obișnuit al cuvântului, de exemplu, udarea frecventă și îmbrăcămintea superioară dăunează plantei numai și chiar poate provoca moartea acesteia.

Molodilo aparține, pe bună dreptate, plantelor cele mai decorative și neobișnuite

Molodilo aparține, de drept, celor mai frecvente plante decorative neobișnuite

aterizare

Cel mai bun sol pentru un trandafir de piatră este stâncos sau nisipos. Posibilitatea de aterizare în lut și pământul negru, dar va avea nevoie pentru a crea stratul de rădăcină de pietricele mici (cu pietriș), care va asigura un drenaj bun.

Molodilo - o plantă neobișnuită, îngrijire pentru care aproape nu este necesară, și chiar boală și dăunători nu este afectată

Molodilo nu este predispus la boli și dăunători

Sfat! Când creșteți acasă, trebuie să ridicați un vas destul de larg - tânărul nu-i place transplanturile frecvente.

In timp ce spatiul (planta este în creștere rapidă) poate decora cu pietricele, cărbune de lemn, conuri de pin, scoici și așa mai departe. D.

adăpare

Ca orice alte suculente, Piatra Rose nu are nevoie de udare frecvente sau pulverizare, deoarece capacitatea de a acumula umiditate și substanțe nutritive esențiale în frunzele lor suculente. O mică udare poate fi necesară numai înainte de transplant. Numai în vara foarte uscat, lipsa pe termen lung de ploaie Young poate fi udat la fiecare 2 săptămâni, în timp ce dirijarea apei la rădăcini, evitând-l care se încadrează pe frunze.

Important! Creșterea unui trandafir de piatră la domiciliu, iarna, udarea este redusă la o dată la două luni. Cu umiditate excesivă, frunzele inferioare devin mai întâi leneșe și apoi se usucă.

Deoarece planta foarte nepotrivită era tânără, este adesea folosită pentru decorare

Molodilo utilizate adesea pentru decorare

Fertilizare suplimentară

În hrănire este necesară o plantă care a împlinit vârsta de trei ani. Puteți folosi îngrășământ pentru cactuși în jumătate din concentrație. Pansamentul excesiv de sus conduce la faptul că rozeta începe să se întindă și se dezintegrează, iar frunzele devin decolorate, pierd decorativitatea.

Buchet cu trandafir de piatră

Buchet cu trandafir de piatră

iernat

Pregătirea pentru iarnă este de a proteja de căderea în orificiul de evacuare a apei (în special în soiurile ornamentale luminoase) - acest lucru poate duce la degradare și moarte ulterioară a plantei.

Sfat! Cea mai ușoară modalitate este de a acoperi pur și simplu planta cu o sticlă de plastic circumcisă de aproximativ 20 cm înălțime, fixându-o cu fermitate astfel încât să nu fie suflată de vânt.

Unul dintre avantajele tinerilor a fost gradul ridicat de duritate de iarnă. Unul dintre meritele tinerilor a fost gradul ridicat de duritate de iarnă

Unul dintre avantajele tânărului a fost gradul ridicat de rezistență la iarnă

reproducere

Acest proces practic nu necesită intervenția grădinarului. Nu e de mirare francezii numesc o piatră un trandafir „găină cu pui“ - în jurul valorii de un foarte dens și bogat aranjate evacuare tineri, care să ia rapid și ușor rădăcină. Pentru a accelera procesul, puteți apăsa puțin mușchii la sol.

Placerul de la ieșirile tinere în jurul prizei

Placerul de rozete tinere

Pentru a aprecia toate farmecul modest de un trandafir de piatră va ajuta video:

Piatra de trandafir (tineri): toate secretele de plantare, îngrijire la domiciliu și crearea de grădini în grădină

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 39