Dvoposteljna soba - soba, ki jo je treba spraviti

Dvoposteljna soba - soba, ki jo je treba spraviti

Razkošna postelja ali skromno stanovanje za dve v običajnih dimenzijah? Karkoli lahko rečem, vse to zakonska postelja in brez nje nobena družina ne more storiti. Vendar pa se vsi modeli ležišč razlikujejo po velikosti in parametrih, ki jih je treba upoštevati pri izbiri. Vsak proizvajalec sledi skupnim standardom, vendar ne ustreza vsem. Katere podatke je priporočljivo imeti v mislih med iskanjem? To bomo podrobneje razumeli.

Vsebina:

 • Mere in izbirni parametri 
 • Dvojne postelje v različnih formatih
 • Sistemi dimenzioniranja
 • Mere žimnic in značilnosti izbire
Zanimiva postelja z nišami v industrijskem slogu

Spektakularna postelja z nišami v industrijskem slogu

Dvojne postelje: velikosti in možnosti

 • Pregled sodobnih zakonskih postelj: velikost, parametri žimnic in kako se z izbiro ne sme zamenjati?

  Širina. Velikost zakonske postelje - od 160 cm, manj kot polovica rublja. V kateri koli trgovini s salonom lahko enostavno najdete dvotretjinsko posteljo, večje širine so redke ali pa so narejene po naročilu. Pri želeni širini je treba upoštevati najljubše pozicije za spanje (na strani ali na hrbtu, raztegnjene roke), značilnosti polti zakonca, območje, posnetek in notranjost sobe.

 • Dolžina. Standardne velikosti so 2 x 2 metra, ki je zelo sprejemljiva za ljudi, s povprečno višino. Obstaja formula za izračun optimalno rast dolžina :. kupec za 20 ali 30 cm dvojno zakonsko v običajnih parametrov (160 x 200 cm), primerna za uporabniške poveča do 180 cm Dodatne tovarn pohištvo imajo proizvodne modele industrija oseb z dolžino in širino standardne ..
 • Višina veliko postelj - do 50 cm, V zvezi s tem so nastavitve odvisne od rasti in vaših prizadevanj za udobje.
Možnosti z zakonsko posteljo

Možnosti z zakonsko posteljo

Bodite pozorni! Pri izbiri je treba upoštevati, da so določeni parametri ležišč velikosti žimnice ali postelje. Skupaj z okvirjem bo prišel malo več, zato se mesto pod prihodnjo posteljo dvigne in meri.

Če želite razumeti, kakšen prostor potrebujete za popoln spanec, vam bo preprost poskus pomagal (to lahko storite sam ali skupaj). Spustite se na hrbet in zložite roke na želodec, postavite komolce na straneh. Od njih do robov postelje mora ostati vsaj 10 cm proste površine. Ležite na svoji strani, upognite kolena - nikoli ne gredo ven iz postelje, zadaj mora ostati 15 cm prostora.

Določite prostor za spanje

Določite prostor za spanje

Dvojne postelje v različnih formatih

 • Prvi tip je praktičen pol-zakonske postelje (širina 140-150 cm), ki v resnici spadajo v ločeno podvrsto. V nekaterih situacijah pa bo urejen zakonski par z "vitkim" kompleksom, če na primer ni dovolj prostora spalnica, ko se celo najlepši dvoposteljni kraji v majhni sobi zdijo težki.
Udobna enoposteljna postelja

Udobna enoposteljna postelja

 • Dvoposteljna ležišča 160-190 x 200 cm - najbolj priljubljene dimenzije. Nudijo preprosto posteljnino, komplete posteljno perilo in posteljna pregrinjala. Za zakonce je to čudovita, priročna možnost za ureditev spalnice, ki ustvarja udobje in udobje.
Možnosti z zakonsko posteljo

Možnosti z zakonsko posteljo

 • "Royal", ali družinske zakonske postelje (200 x 200 cm) omogočajo popolno počitek med spanjem. Posamezni modeli lahko merijo do 2,5 m. Primerno za prostorne prostore, z lahkoto pa lahko sprejmejo oče, mamo in otroka.
Družinska dvoposteljna soba

Družinska dvoposteljna soba

 • Pogradi za otroke, domove, hotele bodo prihranili prostor.
Shema pogradi

Shema pogradi

 • Postelje nestandardne oblike - ovalne, okrogla in drugi. Izgledajo razkošno ne le na fotografiji, ampak doma, pogosto gredo v slušalke, vendar potrebujejo prostorno spalnico. Pri nakupu takšne elegantne postelje morate izracunati vse in zagotoviti prostor za drugo pohištvo.

Vsi standardi so pogojni. Dejanske mere so lahko vse, odvisne so od oblikovanja, rešitev, oblikovanja in oblikovanja. Vedno je veliko proizvajalcev, specializiranih za izdelavo prilagojenih postelj z želenimi velikostmi in oblikami. Ampak nestandardna postelja ima en minus - pomemben enkratni strošek za proizvodnjo ter dodatna trajna poraba za žimnice, posteljne garniture, ki jih je prav tako treba naročiti.

Sistemi dimenzioniranja

Preden obiščete trgovino z izdelki različnih proizvajalcev, se boste lahko seznanili s pohištvenimi sistemi ukrepov.

 • Metrično - merilniki, centimetri (Evropa, Rusija). Tovarne iz Nemčije, Italije in Francije proizvajajo izdelke, ki imajo običajen standard za nas. Širina se meri v korakih 5, 10 cm.
Metrični sistem Rusije

Metrični sistem Rusije

 • Z eurovurrency je mišljena dvojna z dimenzijami 180 x 200 cm. Višina je odvisna od vrste žimnice: vzmet je višja od lateksa za 5 cm, priljubljena in ekonomična možnost pa so evropske postelje s privezom 160 x 200 cm.
Evropske možnosti postelje

Evropske možnosti postelje

 • Angleški sistem - funtov, palcev (angleško govoreče države in ZDA). "SuperKorolevskaya" se lahko imenuje standardna zakonska postelja (180 x 200 cm) ameriškega proizvajalca. Western King model ima dimenzije 182,9 x 213,3 cm več širine pri proizvajalcu King (193 cm) in v navadnem King (198 cm), in enake dolžine -. 203 cm Dimenzije se lahko razlikujejo za nekaj centimetrov, odvisno od države izvora. (ZDA, Velika Britanija, Avstralija).
Standardni sistem angleškega ležaja

Standardni sistem angleškega ležaja

Na opombo! Postelje v eni in pol tipa v ZDA in Angliji se prodajajo pod oznako Queen. V širini so manjši od evropskih - 153 cm. Britanci ponujajo izdelke dolžine 198 cm, Američani in Avstralci pa 203 cm.

Kako se parametri merijo v ZDA

Kako se parametri merijo v ZDA

Pomembno! Evropski žimnico ni primerna za ameriško posteljo. Cene in velikosti zakonska postelja od različnih proizvajalcev so različni, zato je treba veliko pozornosti nameniti izbiri primerne žimnice.

Bolje je, da kupite okvir in vzmetnico ene blagovne znamke ali vsaj ene države. Modni kupci naročajo žimnice po svojih lastnih standardih. To storitev ponujajo številna ruska in tuja podjetja pohištva. Znane blagovne znamke proizvajajo modele, v katerih so velikosti vzmetnic različnih vrst predstavljene v bogatem asortimanu.

Mere žimnic in značilnosti izbire

V vseh treh dimenzijah mora ležišče ležati v posteljni okvir. Parametri postelje so na voljo v tehničnem potnem listu izdelka. Če želite zamenjati stari žimnico, boste morali preučiti obseg okvira. Ne morete izmeriti stare žimnice, ker je že deformirana.

Možnosti vzmetnice in postelje

Možnosti vzmetnice in postelje

Parametri različnih žimnic

Parametri različnih žimnic

Kako izbrati standardni žimnico? Ob predpostavki napake (plus ali minus 1 cm), vendar ne več. Na primer, z merjenjem parametrov posteljo nimajo dimenzije 179 x 200 ali 180 x 201 cm. Natančnost pri normalnem območju, torej je možno pridobiti tradicionalno velikost vzmetnice 180 x 200 cm. V prisotnosti napak 2-3 cm na žimnico dobimo želeno naročilo.

Vrste in cene vzmetnic

Vrste in cene vzmetnic

Velikosti žimnic, kot tudi ležišča, so standardne. Dolžina 195, 200 cm je pogosta. Za določitev želene dolžine ležišča dodamo 15-20 cm na višino. Višino določimo po okusu kupca.

Na opombo! Ortopedski modeli ponavadi se dvigne nad stransko steno. Vzmetni žimnice se razlikujejo po višini od 20 do 22 cm, posamezni modeli - do 32 cm, tudi elitni - do 50 cm. Vzmetnice brez vzmeti so višine od 15 do 24 cm.

Žimnica 180 cm je primerna za družino treh

Žimnica 180 cm je primerna za družino treh

Pomembno! Žimnica dvojnega tipa omogoča dimenzije 140 x 200 cm (širina koraka je 20 cm), standard je 160 cm. To so velikosti, ki se uporabljajo za šivanje večine kompleta za dvojno perilo. Široka širina 180 cm je priporočljiva za družine z otrokom. 

Pregled sodobnih zakonskih postelj: velikost, parametri žimnic in kako se z izbiro ne sme zamenjati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =