Ideja združevanja klasične barvne sheme ustvarja edinstveno vzdušje v hiši

Ideja združevanja klasične barvne sheme ustvarja edinstveno vzdušje v hiši

Za več kot eno stoletje, da bi okrasili in hkrati izolirali stanovanje, ljudje uživajo preproge. V času Sovjetske zveze je bila npr. Preproga pomemben element dvorane ali hodnik, in v vzhodnih državah, so ogradili celoten prostor. In če bi pred preproge na stenah in tleh privoščijo le bogati znanje in kralji, njihova sodobna razpon je tako velika in raznolika, da je sposoben izpolniti zahteve katere koli stranke, različnih finančnih možnosti in slog in barvnih željah!

  • Vrste
  • Vloga preproge
  • Uporaba črnih preprog v notranjosti
  • Kje ležati?

 

Preproga kot izjemen dodatek sodobni notranjosti

Preproga kot izjemen dodatek sodobni notranjosti

Vrste

Odvisno od materiala izdelave so vse preproge razdeljene na:

Material Značilnosti
Volneno prijeten na dotik, značilen po trajnosti in lastnosti ohranjanja njegove oblike. Ko je prostor hladen, je udoben hod na takšnem izdelku.
Half-volneno v njihovi sestavi, poleg volne, obstaja tudi umetna nit. Takšni izdelki so pri vzdrževanju nepregledni, odporni proti obrabi, vzdržljivi in ​​sposobni vzdrževati svojo prvotno obliko za dolgo časa.
Svila najdražji izdelki, lahki, privlačni videz.
Bombaž mehke izdelke, ki jih je mogoče dobro očistiti, imajo gosto teksturo in lahko dolgo časa ohranjajo neokrnjen videz.
Viskoza mehke preproge, ki so zaradi vzdržljivosti in odpornosti na obrabo precej slabše od volne.
Usnje najbolj praktičen, enostaven za čiščenje pred umazanijo in prahom. Vendar se ne morejo ogreti, ko je prostor hladen.
Najlon najbolj dostopni, se uporabljajo le na območjih z visokim terenom, to je v hodnikih ali vestibulah.

V obliki so pravokotne, ovalne, okrogle in nepravilne oblike. Zato, izbrati preprogo v notranjosti stanovanja ali hiše, Upoštevati je treba ne samo slog notranjosti, ampak tudi tisto, kar je v določenem primeru najbolj primerna oblika.

Vloga preproge

Vsak prostor, v katerem so tla iz preprogo, ne glede na njegovo materiala, ko postane bolj udobno, je notranjost preoblikovala, postane bogat in nasičeno ne glede na to, kaj zajema oblikovanje je izbran, barvo in slog. Toda poleg estetske funkcije preprogo:

  • igra vlogo dodatne zvočne izolacije;
  • deli prostor v cone;
  • ustvarja poudarke v notranjosti;
  • izolira površino tal, ki omogoča gospodinjstvu sprehod na tople nadstropje z bosanimi nogami.

Nasvet! Če izberete pravo preprogo, vam omogoči, da se osredotočite na določene predmete v notranjosti ali preprosto dodelite funkcionalno območje v prostoru.

Kvadratna preproga se popolnoma prilega sodobnemu slogu spalnice

Kvadratna preproga se popolnoma prilega sodobnemu slogu spalnice

  • Manjše preproge in preproge pomagajo razredčiti notranjost sobe, jih lahko zložite na različnih mestih, blizu, pred ali med posameznimi deli pohištva.
Mehki otok slog

Mehki eleganten otok

  • Srednje preproge so najprimernejše za majhne prostore, jih naredijo edinstvene in ustvarijo zanimive poudarke.
Črno-beli kontrast je kombinacija win-win

Črno-beli kontrast je kombinacija win-win

Običajno je kupiti preprogo pod predpostavko z dokončano opremo, ki omogoča, da prevzame svoj stil, barvo, velikost itd. Ampak se zgodi, da je zasnova preproge tako edinstvena in izvirna, da se notranjost sobe ustvari po nakupu, pod preprogo in v skladu s slogom. To se pogosto zgodi, ko izberete črna preproga.

Uporaba črnih preprog v notranjosti

Črne preproge praviloma niso zelo priljubljene, ker je ta barva v naši družbi zelo previdna. In to ni presenetljivo, ker vizualno zožuje okoliški prostor, absorbira veliko svetlobe in naredi prostor mračno. Poleg tega so temne, monokromatske površine vedno bolj čudovite: takoj so vidne najmanjšim prahom, vili, lasmi in še bolj madeži.

Ampak, če bi izbira preprogo prišel s polno odgovornostjo in zaupati poklicni oblikovalec, je mogoče storiti tako, da je preproga črna bo pravi okras v sobi, vse odlično dopolnjuje dekor elementov v notranjosti, mu bo dodala določeno resnost in aristokratsko šik, pa tudi poudariti status lastnika.

Luksuzna soba

Luksuzna soba

V tem primeru se črna barva preproge lahko spretno vtakne v povsem drugačno notranjost - izvrstno in strogo, luksuzno in celo pompozno. Tudi to barvo lahko uporabite za redčenje nenavadne boudoirske situacije in nanj v njem resno opozorite.

Kako uporabljati črno barvo?

Že dolgo, ko se je ta barva štela za atribut aristokracije, je bila povezana z visokimi cenami in elegantnim. Svetovno znani kouturiers ljubezen to barvo za svojo vsestranskost in znova in znova ustvarjajo nove zbirke s prevladujočo črno. Ta odtenek je več kot eleganten, lakoničen in z njim so vse barve združene, zato jih lahko uporabljamo v popolnoma drugačnih slogih in rešitvah.

Ni vsakdo se bo odločil kupiti trdno črno preprogo in ga uporabiti v notranjosti za dekoracijo, ker zahteva poseben pristop, občutljivost in občutek sorazmernosti.

Nasvet! Ne bodi črna glavna barva v notranjosti, saj lahko povzroči čustveno depresijo in celo razvoj depresije.

Bolje je dati prednost preprogi več barv, vključno s črno, s kontrastnimi ali mozaični vzorci.

Svetel naglas - lakonski in eleganten

Svetel naglas - lakonski in eleganten

Nasvet! Črno je čudovito ozadje za takšne sočne barve kot roza, zlato, vijolična, modra, rumeno, zelena in bela. To vam omogoča, da ustvarite dramatično, nekoliko slovesno, a zelo elegantno notranjost, kombinacije črne, bordo in zlata pa mu dajo poseben razkošje.

Kje ležati?

Uporaba črne barve pri oblikovanju sobe je primerna v primerih, ko je treba poudariti šik in elitizem. V tem primeru za tako odločitev ne samo primerna javna mesta, kot so hoteli, klubi, restavracije.

Črna barva se lahko uporablja za okrasitev bivalnih prostorov, na primer, dnevnih prostorov ali dnevnih sob. V kombinaciji z močnimi poudarki in premišljenim osvetlitvijo bo pripomoglo k ustvarjanju odličnega vtisa, poudariti prednosti notranjosti in odvrniti pozornost od svojih pomanjkljivosti.

Idealno območje za sprostitev

Idealno območje za sprostitev

Seveda ni najboljša rešitev za izvedbo stanovanjskih notranjosti v celoti v črnih tonih. Toda za uporabo črne preproge v sobi, kjer je urejeno belo ali večbarvno pohištvo, se uporabljajo svetle tkanine in kjer je veliko dekorativnega zelenja, je to mogoče in potrebno. To vam bo omogočilo, da dokončate situacijo, naredite "sliko" integralno, ne obremenjujočo in ne preveč barvito (v primeru svetle dekoracije) ali dolgočasno (bela notranjost).

Raznolikost preproge v črni barvi omogoča uporabo v popolnoma drugačnih prostorih: dnevna soba, in spalnice, in kabinet, in jedilnico, in koridor. Glavna stvar je, da jo pravilno kombinirate s pohištvom, tekstilom in dodatki.

Črna preproga odlično dopolnjuje notranjost jedilnice

Črna preproga odlično dopolnjuje notranjost jedilnice

Zapomni si! Edino mesto, kjer je bolje, da ne uporabljate črne barve, - otroška soba. V tem primeru je bolje obdržati bolj veselo tone - modra, zelena, oranžna.

Strogi in lakonski: izberite popolno črno preprogo za notranjost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 55