Camel pokrivač u elegantnoj spavaćoj sobi klasičnog stila

Pokriti u elegantnoj spavaćoj sobi klasičnog stila

Kamene - brodovi pustinje - mogu postojati i pod užasnim suncem, iu hladnoj klimi. Pomaže im u termoregulaciji jedinstvenoj koži, i nije čudo što kupujete pokrivači od kamele vune je od interesa za mnoge potrošače. Ali prije nego što ga kupite, trebali biste saznati više o materijalu, svojstvima, prednostima i nedostatcima.

 • Što trebate znati?
 • Karakteristike materijala
 • Prednosti i nedostaci prirodnih sirovina
 • Vrste pokrivača
 • gustoća
 • Kako se razlikovati od varanje?
Izvrsno s eklektičkim stilom

Pokrivač ovog plana savršeno je u kombinaciji s stilom eklekticizma

 Što trebate znati?

Kupnja platna od ovčje vune, gotovo svatko razumije kako je dobio. No, kada je u pitanju stanovnik pustinje, teško je zamisliti kako da dobije svoju vunu. No, kako kažu, ništa nije nemoguće u svijetu, a metode su još uvijek izmišljene. Kamena je velika koprivnjačka životinja, živi u sušnim područjima svijeta - stepa, pustinja. Podijeljene su u dvije vrste:

 1. Dvije humped - Dvogrba. Žive u stepe regijama, gdje prevladava suhi ljeto, snježne zime. Njihova kosa je ravna, gusta i meka. Prinos materijala od njih je do 10 kg od velike odrasle osobe.
 2. Odnogornye - dromedar. Postoje u najcjenjenijim dijelovima svijeta zbog kojih je njihova vuna glatka i zlatna. Može dati oko 4 kg sirovina.

Važno je znati! Pokrivanje dvoobaveznih predstavnika obitelji deva koristi se kao a grijač i stvoriti pređa.

Vrlo jednostavno i vrlo toplo

Vrlo lagan i vrlo topli proizvod

Pri prikupljanju vune, životinja se ne dopušta mučenju, ona se izvuče na takve načine:

 1. Reznice - javlja se svake godine, neposredno poslije mulja. Razdoblje: kraj proljeća - početak ljeta.
 2. Prikupljanje materijala nakon što je uzgajala životinja.

Najvrjednija sirovina je pepeljasti podsloj koji karakterizira mekoću. Dobiva se metodom ručnog češljanja. Nakon ekstrakcije materijala, bez obzira na metodu, razvrstava se. Dalje, pređa je proizvedena, a iz nje - različiti proizvodi.

Činjenica! Pooh se može koristiti za šivanje radne odjeće za ronioce, polarne istraživače, pa čak i kozmonaute.

Karakteristike materijala

Treba napomenuti sljedeće karakteristične osobine kamele kose:

 1. Vrhunska individualna vlasi: prosječna veličina je 23 mikrona. Ovaj parametar ovisi o stijeni i može varirati od 6 do 120 μm.
 2. Paleta boja nije vrlo raznolika - rastopljeno mlijeko, vrhnje, bež, smeđ, smeđa.
 3. Najfinije vuna je ona dobivena od ženki.
 4. Iznad svega cijenjena je nijansirana sjenila.
 5. Najbolje osobine materijala iz deva koje se ne koriste za radne svrhe i žive u stepama Mongolije.

Vuna je visoko cijenjena i skupo je zbog činjenice da je previše za dobivanje od jedne životinje. Da bi se održale sve pozitivne osobine, ona se ne boji i ne daje dodatni tretman - to može pogoršati svojstva.

Ugodan pladanj s kamil vunom

Ugodna pladnja s vunom

Sjajna opcija za prekrivač lakog camela za spavaću sobu

Sjajna opcija za prekrivač lakog camela za spavaću sobu

Prednosti i nedostaci prirodnih sirovina

Prije nego kupite takav pokrov za sebe, trebali biste saznati više o svojim pozitivnim i negativnim aspektima.

Stvarčice kontra
Laganost - težina je 2 puta manja nego kod ovaca, a često se i sirovi materijal ne boji, niti se sintetička vlakna dodaju - to osigurava apsolutnu prirodnost Trošak - kao što je već spomenuto, cijena takvog deka je prilično visoka. Budući da se vuna njihovih životinja može dobiti malo, a ne cijele godine
Lanolol je životinjski vosak, njegova prisutnost na dlake osigurava neutralizaciju toksina, potiče pomlađivanje tijela, poboljšava elastičnost i elastičnost kože Posebna njega - vuna ove životinje može se očistiti samo suhom metodom
Očuvanje topline - struktura dlaka je porozna, što pomaže da topi ovu vunu savršeno, ali istodobno neće pregrijati. Zbog toga se normalna termoregulacija tijela javlja u bilo koje doba godine Ograničena paleta boja - jer pri stvaranju pređe i proizvoda boja se ne koriste, boja takvog deka neće biti privlačna i jednostavna
Higroskopnost - deka će brzo apsorbirati vlagu, ali tako brzo i dati ga daleko. Vuna ove životinje nema svojstvo akumuliranja statističke električne energije Nemojte koristiti one koji već imaju alergiju na takve proizvode.
Praktičnost - nit razlikuje snagu, umor, otpornost na prljavštinu. Ono što je zanimljivo je da ima sposobnost samočišćenja Važno je zadržati je - uostalom, grinje od moljaca i prašine mogu uništiti proizvod.
Prirodni materijal je hipoalergenski, od kontakta s kožom neće biti svrbeža, crvenilo. Zato se njegovi dijelovi koriste za djecu. Kao i propusnost zraka - prirodni materijal, diše, što jamči odličnu cirkulaciju zraka Pokrivač će biti ubodan, ali ne sve. Ako je napravljena od vune mladih životinja, onda taj problem neće biti, ako iz starog, "ugristi"
Trajnost - uz pravilnu skrb i skladištenje trajat će najmanje 15 godina. Stabilnost oblika - zbog činjenice da je deva dlaka vrlo elastična, pokrivač će zadržati svoj oblik tijekom cijelog razdoblja uporabe _____________

Važno! Vjeruje se da deka kamene kose ima ljekoviti učinak. Materijal, formiran iz niti, pruža laganu masažu koja pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi i vazodilata. Tkiva su obnovljena zahvaljujući poboljšanom metabolizmu. Osim toga, njegova upotreba izvrsno je sredstvo za sprečavanje prehlade, reumatizma, radikulitisa, bolova u zglobovima.

Vrste pokrivača

Saznajte pozitivne i negativne aspekte materijala - to nije sve, također biste trebali shvatiti kakve vrste takvih deka postoje. Po načinu proizvodnje, oni su otvoreni i zatvoreni.

 1. Prva opcija podrazumijeva da je tkanina proizvoda izrađena od konca, dobivena od životinjskog krzna. Zbog činjenice da stalno kontaktira kožu, često u proizvodnji takvog pribora, koristi se pahuljica mladih deva - pruža mekoću i glatkoću. Ali takvi proizvodi nisu tako topli kao oni koji su proizvedeni zatvorenom metodom, a mogu se nazvati vjerojatnijim ukrasni pokrivači.
 2. Što se tiče zatvorenih, oni su ubačeni poklopac, od posebnog izdržljivog materijala. U tom slučaju, koristite materijal dobiven od odraslih životinja, jer neće biti izravnog kontakta s ljudskom kožom. Kako bi se osiguralo da se materijal koji se ne obrađuje u niti ne izgubi, stavlja se u poklopac i povezuje s kvadratima, tj. Stvara tzv. Prošiveni pokrivač.
Moderno rješenje za spavaću sobu u čokoladnim tonovima

Moderno rješenje za spavaću sobu u čokoladnim tonovima

Prozirni jorgan s kamilom

Prozirni jorgan s kamilom

gustoća

O tome kako će čvrsto pokrivač biti, ovisi o njegovoj sposobnosti da spasi toplinu. Postoje standardni i lagani proizvodi. Također, ovaj pokazatelj utječe na težinu: što je gušća - deblji i topliji.

Također se razlikuju po snazi:

Vrsta pokrivača gustoća karakteristike
pluća 200-220 g / m2 Takva izvrsna za uporabu u proljeće i ljeto.
lak 220-280 g / m2 Ova je opcija izvrsna za grijane prostorije u bilo koje doba godine.
sve sezone 300-350 g / m2 S njima je udobno zimi, u proljeće i jesen, ljeti s takvim će biti vruće.
toplo 420 g / m2 Savršeno štiti od hladnoće. Veliko rješenje za one koji su uvijek zamrzni.
Za toplog sna

Za toplog sna

Lagani pokrivač

Lagani pokrivač

Kako se razlikovati od surogata i lažnog?

Popularnost i izvrsne kvalitete materijala privlače one proizvođače koji žele lako zaraditi kroz krivotvorenje: zamjenjuju prirodna vlakna sa surogatima i sintetičkim materijalom. Cijena ovakvog pseudo-camper pokrivača je nešto niža, što znači da od kupaca nema odskoka. Ali s takvim proizvodom ne treba čekati sve gore spomenute pozitivne kvalitete.

Savjet! Kako biste se zaštitili, trebali biste znati razlikovati pravi deke pokrivača od surogata i krivotvorine. Ovdje su važne točke:

 1. Ploča u pitanju bit će lakša od ovaca.
 2. Ako je materijal prirodan, to će biti ugodan do dodira, poput pute. Ako ima grubih vlakana - to ukazuje na sintetičko podrijetlo.
 3. Da biste provjerili prirodnost materijala, može se provesti sljedeće ispitivanje - izvadite nekoliko vlakana i stavite ih u vatru. Ako ovo nije laž, to će gorjeti loše, polagano, topljenje nastaje bez čađe, a miris je karakterističan za spaljivanje kosa, pera.
 4. Kamelna vuna ne može se slikati, pa ako je proizvod previše svijetla, neobična boja, odbijanje kupnje je lažna.
 5. Ako je u pokrivaču prisutno više od 5% sintetičkih vlakana, onda je ovo polu-vuneni proizvod.
Zanimljiva deka s dodatkom kamele vune za modernu spavaću sobu

Pokrivač s kamil vunom za modernu spavaću sobu

Konačno, valja istaknuti da je deke pokrivača, ako je prirodno i izrađeno od vune zaražene životinje, ima puno prednosti, pa je njegova kupnja vrlo prikladna za našu oštru klimu. Uvjeravamo vas, nećete biti razočarani!

Camel pokrivač: pro i kontra od proizvoda i kako razlikovati sadašnjost od varanje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 41