prenijeti očitanja brojila za električnu energiju: pravodobno dostavljanje podataka o mjeraču električne energije osigurat će neprekinuti i tihi rad elektricne energije

Pravovremeno dostavljanje podataka o mjeraču električne energije osigurat će nesmetan i tih rad elektricne energije

Ako koristite električnu energiju, pitanje o tome kako prenijeti očitanja brojila za električnu energiju javlja se prilično redovito. Svaki potrošač dužan je na vrijeme platiti uslugu. Nadalje, važno je da tvrtka za opskrbu energijom ima statističke podatke o potrošnji za izradu granica i planova potreba resursa.

 • Načini za komuniciranje informacija davatelju usluga
 • Prijenos svjedočanstava putem Interneta
 • Obavještavamo vas telefonom
 • Obavještavamo vas kada plaćate
 • Alternativa je mjerač električne energije koji samostalno prenosi očitanja 
 • Pravilno uklonimo podatke
Podaci o mjeraču električne energije moraju se prenijeti na uslugu prodaje energije

Podaci o mjeraču električne energije moraju se prenijeti na uslugu prodaje energije

Brojač se može poslati na napajanje na nekoliko načina, od kojih je jedna SMS poruka

Brojač se može poslati na napajanje na nekoliko načina, od kojih je jedna SMS poruka

Zahvaljujući razvoju tehnologija, moguće je pravilno prenijeti mjerne vrijednosti brojila za električnu energiju bez trošenja dosta vremena na njemu, dovoljno je samo proučiti i znati mogućnosti djelovanja.

Načini za komuniciranje informacija davatelju usluga

Nisu svaka osoba može mjesečno posjetiti tvrtku za opskrbu energijom i navesti svjedočanstvo svog mjerača električne energije. I ne morate to učiniti. Možete koristiti neke metode koje omogućuju prijenos daljinskog upravljača. Također je važno znati gdje i kada prenositi očitanja brojila. Da biste pružili informacije, možete koristiti ove metode:

Pomoću telefona za prijenos očitanja brojila potreban vam je telefon koji ima tonski ton, jer je telefonska sekretarica uključena

Pomoću telefona za prijenos očitanja brojila potreban vam je telefon koji ima tonski ton, jer je telefonska sekretarica uključena

 • Telefonski broj. U pretplatničkom odjelu tvrtke ili na mjestu dobavljača možete saznati točne brojeve telefona za kontakt.
 • Poziv-centar. Možete koristiti uslugu automatskog informatora. Najčešće se telefon za komunikaciju nalazi na računu ili na web stranici tvrtke.
 • SMS poruke. Zahvaljujući izgledu mobilnog telefona, moguće je poslati SMS na broj dobavljača.
 • Okvir za čitanje. Takve kutije mogu se naći na javnim mjestima, gdje je velika gomila ljudi. Potrebno je ispuniti obrazac i staviti ga u kutiju.
 • Terminala. Pomoću različitih uređaja za samoposluživanje možete prenijeti svjedočenje dobavljaču.
 • Internet. Pomoću ove metode možete slati poruke e-poštom ili koristiti uslugu privatnog ureda izravno na mjestu energetskog poduzeća.

Osim toga, na internetu na stranicama možete naći mnogo zanimljivih informacija, pitati pravo pitanje, vidjeti povijest njihovih isplata. Važno je zapamtiti da se podaci moraju dati na dvadeseti dan svakog mjeseca.

Prijenos svjedočanstava putem Interneta

Ne ostavljajući granice vlastitog stana, sjedio za sobom stol, e-poštom možete poslati poruku. U tom smislu, baviti davatelj usluga šalje poruka koja označava osobni račun, adresu, korisničko ime i opreme direktno čitanje. Osim toga, možete posjetiti web stranicu tvrtke, gdje se, nakon registracije na svoj osobni račun, možete koristiti način slanja podataka. Ovdje također možete prenijeti očitanja brojila električne energije kroz osobni račun ili platiti vaše račune za energiju potrošenu i vidjeti povijest plaćanja za pomirenje, kako bi dobili odgovore na pitanja ili pregledajte vijesti koje su zainteresirani.

Primjer web stranice za unos električnog mjerača

Primjer web stranice za unos električnog mjerača

Obavještavamo vas telefonom

Možete koristiti ovu metodu, ali ćete morati pronaći telefonski broj za to. Pogledajte račun koji vam je davatelj usluga poslao: najčešće su brojevi na njemu. Također možete koristiti internet i pronaći sve potrebne informacije na web stranici tvrtke. Ako se odlučite kontaktirati pozivni centar, trebate birati telefonski broj i nakon glasovnog upita uređaja prenositi očitanje brojila. Pomoću takve usluge znatno ćete uštedjeti vrijeme.

Najjednostavniji način prijenosa ovog telefona

Najjednostavniji način prijenosa ovog telefona

Ako ne želite ili iz nekog razloga ne možete koristiti uslugu pozivnog centra, možete poslati SMS. Podaci koji se trebaju upisati najčešće se navode na računu. Koristeći ovu metodu, ne morate dugo zvati i provoditi vrijeme komunikacije s operatorom. Možete slati SMS u bilo koje doba dana.

Alternativni i moderniji način prijenosa podataka o korištenju energije - SMS poruka

Alternativni i moderniji način prijenosa podataka o korištenju energije - SMS poruka

Obavještavamo vas kada plaćate

Ako plaćate izravno u uredu dobavljača, u tom slučaju možete istovremeno prijaviti mjerač energije. Osim toga, prilikom plaćanja putem bankomata, morate ispuniti poseban obrazac i na taj način prenositi potrebne podatke. Kutija možete upotrijebiti za uzimanje očitanja, u tu je svrhu napunjen posebni obrazac i spušten u kutiju.

Okvir za prikupljanje podataka o električnoj energiji

Okvir za prikupljanje podataka o električnoj energiji

Alternativa je mjerač električne energije koji samostalno prenosi očitanja

Zahvaljujući suvremenom razvoju, pojavili su se novi modeli mjerača električne energije koji omogućuju daljinsko čitanje informacija. Takvi uređaji mogu samostalno prenijeti podatke dobavljaču. Glavna prednost brojila koje prenose čitanja, je pravovremeno prijenos podataka i mogućnost organiziranja dobavljača uvijek imaju ideju o stvarnoj količini električne energije potrošene od strane stanovništva. Osim toga, takvi uređaji opremljeni su sustavom za snimanje očitanja u različito vrijeme, mjerač mijenja potrebne načine rada: dan, noć i općenito. Takvi uređaji mjere podatke svaki sat i prenose informacije jednom dnevno. Međutim, postoje određene neugodnosti: takav električni uređaj uvijek treba biti uključen u mrežu, on se može onemogućiti samo pri obavljanju građevinskih radova.

Brojač, opremljen sustavom daljinskog čitanja. Prijenos podataka se provodi automatski bez izravnog sudjelovanja osobe

Brojač, opremljen sustavom daljinskog čitanja. Prijenos podataka se provodi automatski bez izravnog sudjelovanja osobe

Pravilno uklonimo podatke

Da biste ispravno uklonili podatke, važno je znati kako pravilno prenositi mjerne vrijednosti brojila. Za to morate uzeti u obzir neke točke. Ako je vaš brojač na nulu, a broj je otišao u drugi krug, podaci se mogu ukloniti na ovaj način: za dodavanje broja na zaslonu ispred jedinice te oduzimanjem podatke za prošli mjesec.

Ako ne vidite Semafor zarez, bolje, naravno, pitati majstor koji postavlja brojač, ali ako se to ne učini na vrijeme, a zatim se pogled na semaforu: desetinu obično dodijeljen drugom bojom. Ako to nije slučaj, zapišite sve znamenke s brojača i stavite ih na račun.

Da biste platili struju, trebate točno čitati očitanje brojila

Da biste platili struju, trebate točno čitati očitanje brojila

Ako imate brojač koji broji čitanja za određeno vrijeme, tj. Trofazni, tada morate preuzeti podatke iz sljedećeg redoslijeda:

 • Primjenom takvog brojača morate ukloniti svjedočanstvo za nekoliko tarifa. Da biste izračunali vrijednost, morat ćete umnožiti svaku od njih po određenoj cijeni i sažeti.
 • Idite na brojač, morate pritisnuti gumb "Enter". Nakon toga, mjerač će vam pokazati tri čitanja s intervalom od 30 sekundi: prva čitanja će biti vrhunac, tj. U 7-10 ujutro i 17-21 sati; drugi - noću od 23 do 7; treći - polu-vrh je 10-17 i 21-23. Nakon što su primili ova svjedočenja, umnožite ih sadašnjim tarifama i sažmite. U tom slučaju dobit ćete iznos koji morate platiti za struju u tekućem razdoblju.
 • Ako imate određene pogodnosti, treba ih također uzeti u obzir prilikom izračuna plaćanja. Nakon što date svjedočenje potrošnje, morate platiti račun na određeni datum.
 • Osim toga, lokalne vlasti mogu postaviti i druge vremenske intervale, stanovnici moraju biti obaviješteni unaprijed.
 • U slučaju problema s gubitkom priznanica za prethodni mjesec, podaci se mogu vidjeti na vašem mjeraču, koji pohranjuje podatke za prethodna razdoblja. Da biste to učinili, pritisnite tipku "Enter" i držite je nekoliko sekundi, nakon čega će uređaj dosljedno prikazati sva prethodna očitanja. To je super za kontrolu organizaciju, kao kontrolor u svakom trenutku može vidjeti kada i koje dokaze je uklonjena iz uređaja, te potvrditi s detaljima o primitku.

Izbor metode prijenosa podataka davatelju usluga uvijek ostaje potrošaču. Glavno - da svjedoče o vremenu i istini. To vam omogućuje da dobijete točnije podatke o potrošenoj električnoj energiji i napravite potrebne planove ili opskrbu.

Kako prolaziti očitanja brojila za struju? Učenje za ispravno snimanje podataka i mogućih načina prijenosa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − 34 =