Grijači za metalne ručnike funkcionalni su klasik za vintage interijere ili stil potkrovlja

Grijači za metalne ručnike funkcionalni su klasik za vintage interijere ili stil potkrovlja

moderan kupaonica povezana je ne samo sa samom kupaonicom, tuš kabina i sudoper, ali i male detalje unutrašnjost, na što ogledalo, ormarići, police, ručnik toplije i druge važne i korisne stvari. Razgovarat ćemo o grijačima za ručnike koji danas ne samo da nisu izgubili važnost već su postali još popularnija.

sadržaj:

 • Funkcije uređaja
 • Vrste grijanih ručnika
 • Materijali koji se koriste
 • Raznolikost oblika
 • Ukratko o instalaciji
Luksuzan završetak za zlato - za prave estetike

Luksuzan završetak za zlato - za prave estetike

Slažem se, stari sušač ne izgleda dobro u novom klasična ili visoke tehnologije kupaonicu, pa stoga trebate odabrati odgovarajuće police za ručnike, razmotriti i vrednovati zasluge i demerita različitih modela.


Savjeti stručnjaka: Koristite grijanu ručnu tračnicu kao element unutrašnjosti. Izgleda dobro kad ništa ne visi na njemu. Stoga, čak iu fazi projektiranja, preporučujem vam da dajete poseban prostor za sušenje odjeće. 


Funkcije uređaja

Ručnik za kosu za kupaonicu - to je mnogo više nego samo način sušenja ručnika. Ovaj uređaj je neophodan ne samo za ručnike ili malu odjeću - održava povoljnu unutarnju klimu, nadoknađuje visoku vlažnost i sprječava izgled plijesni i gljivica.

Druga važna funkcija ovoga s pojavom jednostavnog uređaja - ukrasni. Novi model ručnik toplije će dati interijer kupaonica estetski izgled i potpunost.

Modeli od nehrđajućeg čelika

Modeli od nehrđajućeg čelika

Moderan model ručnik toplije u obliku vješalica

Moderan model ručnik toplije u obliku vješalica

Kreativni pristup uređenju interijera

Kreativni pristup uređenju interijera

Vrste grijanih ručnika

Suvremeno tržište sanitarnih proizvoda nudi sljedeće vrste ručnika:

pogled opis dizajn
voda Najpopularniji za danas, koji funkcioniraju zbog spajanja na sustav grijanja ili opskrbe toplom vodom. Takvi modeli imaju estetski izgled, neznatno se razlikuju ovisno o materijalu proizvodnje, pouzdani su u uporabi, ali imaju niz nedostataka. Glavni je od ovih nedostataka ovisnost o prisutnosti vruće vode ili grijanja (ovisno o vrsti cijevi na koju je sušilo povezano) i prilično složenim procesom ugradnje konstrukcije. Sušilo za ručnike za kupaonicu: 65+ stilskih interijera i dizajner savjeti
električni Radi iz električne energije, pa stoga ne treba zatražiti od ureda za stambenu i komunalnu djelatnost zatvaranje vodovoda i to ne ovisi o sustavu grijanja i toplovodne vode, što je velika prednost. Međutim, u takvom su uređaju nedostaci: prvo će potrošnja energije, a time i računi za njega, drastično porasti, a drugo, morat ćemo ozbiljno shvatiti brojne zahtjeve za električne aparate u mokrim sobama. Sušilo za ručnike za kupaonicu: 65+ stilskih interijera i dizajner savjeti
kombi Rješava problem nedostataka dviju vrsta ručnika, omogućuje vam odabir najpovoljnije metode grijanja u određenom slučaju. U prisutnosti vruće vode ili grijanja, oni rade iz tih sustava, i kada su isključeni - od struje. Nedostatak takvih modela je njihova visoka cijena i ispunjavanje svih zahtjeva postavljenih za jednu i drugu vrstu uređaja. Sušilo za ručnike za kupaonicu: 65+ stilskih interijera i dizajner savjeti

Savjet! Prilikom odabira, nemojte davati prednost uvoznim grijačima za ručnike samo zbog zemlje proizvodnje. Većina od njih nije namijenjena za uporabu u našim stvarnostima, gdje je voda u sustavu za toplu vodu agresivno okruženje zbog zasićenja kisika i sadržaja nečistoća.

Elegantan pribor za kupaonicu

Elegantan pribor za kupaonicu

Bakrene cijevi na zanimljivom mjestu poslužit će kao sušilica u kupaonici

Prikladno postavljene bakrene cijevi ispunjavaju ulogu grijanog ručnika

Materijali koji se koriste

voda sušilica proizvedena iz različitih materijala, ali je najpoznatija i praktična od njih prepoznata nehrđajući čelik. Grijaća ručica za vodu izrađena od nehrđajućeg čelika jedna je od najkonkurentnijih mogućnosti, lako prepoznaje promjene temperature i utjecaj agresivnog okruženja u obliku vode iz sustava za opskrbu toplom vodom ili sustava grijanja.

 • Može biti sušila za ručnike od nehrđajućeg čelika obojen, uglađen ili kromiran, koji širi svoje dekorativne funkcije za različite vrste prostorija.

Također se koristi za proizvodnju sušara crni čelik, ali je opasno za vodu koja obično teče u cijevima stambenih zgrada. Takav materijal smije se koristiti samo u kućama gdje je opremljen pojedinačni vodoopskrbni sustav.

Savjet! Kupnja grijanog ručnika od crnog čelika, za tipičan stan, valja odabrati sustav s dvije kružnice s dodatnim izmjenjivačem topline. Ovaj dizajn uređaja će ga zaštititi od vode s nečistoćama.

Još jedan od razmatranih materijala - bakar. Karakterizira ga visoki stupanj toplinske vodljivosti, nema osjetljivosti na koroziju, brzo zagrijavanje, malu težinu i jednostavnost montaže. Bakar se koristi u slučaju da je sav ožičenje izrađen od ovog materijala.

Apsolutno nije pogodno za većinu naših domova obojenih metala. Vrlo su pogođeni visokim temperaturama i sadržajem metalnih spojeva u vodi. Takvi grijači za ručnike izrađuju se u drugim zemljama i oblikovani su za druge uvjete.

Izvorna ideja za prostranu sobu

Izvorna ideja za prostranu sobu

Nestandardni materijal za proizvodnju uređaja

Nestandardni materijal za proizvodnju uređaja

Ponekad se mjedi smatraju materijalima za grijanu ručnu tračnicu, ali ti su uređaji također prikladniji za inozemne sustave grijanja.

Važno! Cijevi višekratnih kuća često doživljavaju pad tlaka (vodene čekiće), koji može dosegnuti 8-10 bara, a proizvodi mjedi ne mogu se uvijek nositi s njima.

Mogu se instalirati u vikendice i prigradski kuća s individualnim ulazom topline, pri čemu tlak vrlo rijetko prelazi oznaku od 3 bara. Za tipičan Apartmani Pogodno je nehrđajući grijan grijač ručnika, koji ima radni tlak od 10 do 15 bara.

Odvojeni sušionik od mjedi

Odvojeni sušionik od mjedi

Raznolikost oblika

Neki pri odabiru su odbijeni isključivo od izgleda dizajna, iako to nije u redu. Za takve poznavatelje vanjske ljepote nude se i razni oblici ručnika:

 1. zigzag (u obliku slova U, S ili M), koji se ponekad nadopunjuje uzduž perimetra pomoću veće cijevi;
 1. "ljestve" topliji ručnik, predstavljene su dvjema vertikalnim cijevima i nekoliko poprečnih nosača (često dodatno opremljene s polici od gornjih tračnica);
 1. pojedini modeli su dizajnirani kao pravi umjetnički radovi (u obliku bilje, složeni geometrijski oblici itd.). Oni izgledaju sjajno u dizajnu interijera, ali najčešće su izrađeni od kratkotrajnih materijala.

Savjet! Prilikom odabira toplijeg ručnika, razmislite parametre vaše kupaonice, osobito na prostoru sobe. Ako je kupaonica je mala, bolje je davati prednost maloj U ili M obliku cijevi. A ako je prostrano, možete odabrati "ljestve" ili varijantu s polici.

Klasično stubište u maloj sobi

Klasično stubište u maloj sobi

Neobičan oblik u secesijskom stilu

Neobičan oblik u secesijskom stilu

Serpentin forma s oštrim kutovima

Serpentin forma s oštrim kutovima

Najčešći izbor za danas je „Ljestve”, čija veza može biti različita: dno, dijagonalno, lateralno. Najprikladnije za komunikacijske konstrukcije u stambenim zgradama je grijan grijač ručnika s bočnim priključkom: voda prolazi kroz lijevi ili desni kanal odozdo i izlazi kroz gornji kanal na istoj strani. Prilikom odabira bočne grijane ručice, važno je razmotriti razmak između ulaza i izlaza i promjera dovodnih cijevi.

Savjet! Često se vrši izbor između stacionarnih ili rotacijskih mehanizama. Budući da se gumeni prstenovi, koji se koriste kao brtve, brzo troše u rotacijskim pećima, stručnjaci preporučuju odabir modela koji su čvrsto pričvršćeni na zid i ne kretati se.

Stabilno i sigurno pričvršćivanje

Stabilno i sigurno pričvršćivanje

Bijeli ukras s reflektirajućim površinama

Bijeli ukras s reflektirajućim površinama

Ukratko o instalaciji

Prije kupnje uređaja obratite pozornost na dostupnost sljedećih dokumenata:

 1. tehnička putovnica proizvoda;
 2. instalacijske upute;
 3. higijenski certifikat;
 4. preporuke za rad;
 5. jamstveni kupon.

Ugradnja grijanog grijačem uključuje nekoliko faza: koordinacija s ZhEK-om isključite opskrbu toplom vodom, rastavite staru konstrukciju, postavite dizalice i skakače "bypass" (ako je potrebno), postavite novu grijanu ručnu tračnicu i provjerite njegovu kvalitetu. Ako nema takve vještine, bolje je uputiti spajanje grijača ručnika specijalistima. U vještim rukama, taj proces će trajati najviše 2-3 sata.

Police za ručnike u minimalističkom stilu

Police za ručnike u minimalističkom stilu

Ekskluzivni interijer zahvaljujući izvornom obliku sušilice za ručnike

Ekskluzivni interijer zahvaljujući izvornom obliku sušilice za ručnike

Klasični sušač pomoći će usredotočiti se na druge elemente dekor

Klasični sušač pomoći će usredotočiti se na druge elemente dekor

Sljudan naglasak u interijeru u stilu potkrovlja

Sljudan naglasak u interijeru u stilu potkrovlja

Svaki električar može se nositi s ugradnjom električnog toplijeg ručnika, budući da ga samo trebate popraviti zid. Ovdje su važnije pripremne mjere: izbor udaljenog mjesta od kupke, ugradnja utičnice s vodonepropusnim kućištem, uzemljenje grijanog ručnika i njegova povezivanja kroz RCD (zaštitni uređaj za zaustavljanje).

Sušilo za ručnike za kupaonicu: 65+ stilskih interijera i dizajner savjeti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − 44 =