Малки цветни лехи по оградата

Малки композиции по оградата

Наскоро стана неотложно да украсите местата си с цветни градини, цветни лехи и Алпийски пързалки. все по-често, градина използва се за отдих, така че мястото трябва да изглежда добре поддържано и моля очите. за създавайки красиво цветно легло Можете да използвате естествени материали, например, камъните ще изглеждат добре. Но за да получите желания ефект, трябва да знаете някои от нюансите и характеристиките на избора на материали.

 • Основни правила
 • Образуване на цветното легло
 • Как да създадем каменна цветна градина?
 • Разлики от алпинеуми или скали
 • Избор на растения
 • Как да се грижим?
Създаване на бордюр с камъни

Създаване на бордюр с камъни

Елегантен ландшафтен дизайн

Елегантен ландшафтен дизайн

Морските камъчета често се използват за украсяване на цветни лехи

Морските камъчета често се използват за украсяване на цветни лехи

Границата с морски камъни, разположена на три реда

Границата с морски камъни, разположена на три реда 

Основни правила

При създаването на цветно легло не е необходимо да се използват камъни с подобна форма и размер. Комбинацията от различни типове може да създаде оригинален акцент, но все пак трябва да се запази общото стилно решение на целия сайт. Има общи методи:

 • За да поставите цветна градина е необходимо, за да не се разбърква и да е доволен от окото. Можете да изберете място в центъра на сайта или по празна стена;
Каменните легла отново печелят популярност

Този дизайн отново набира популярност

Просторна градина с декоративни пътеки

Просторна градина с декоративни пътеки

 • взимането на растителността е необходимо, като се имат предвид подобни условия за пълен живот и цъфтеж: някои от тях обичат сянката, други не могат без слънчевите лъчи;
 • Помислете за необходимостта от вода, както и размера и други свойства на растенията;
 • По-лесно е да се създаде голямо легло, отколкото няколко малки, но броят и външният вид зависи от дизайнерски решения за цялата градина.
Каскадна цветна градина

Каскадна цветна градина

Каменното цветно легло може да се замени лятна беседка, ако го поставите в центъра на градината. Малки и ярки украсяват мястото в близост ограда и няма да пречи на ходене или активен отдих.

Образуване на цветното легло

За да направите цветна градина, можете да използвате различни материали. Това могат да бъдат следните опции:

 • Порестата структура на варовика определя нейното използване. Пукнатините се пълнят с пръст и след това се засаждат растенията. Водораслите и мъхът се държат добре на него.
 • Поради декоративния вид на леглата, често се използва базалт.
Декоративно цветно легло от едно парче камък

Декоративно цветно легло от едно парче камък

 • Кварцитът има голяма палитра от цветове и гладка повърхност. Той е в състояние да се залива в слънцето, което изглежда много хубаво.
 • Пясъчникът има много нюанси от сиво до червено. Но си струва да разгледаме момента, в който камъкът е кратък.
 • Способността на шисти да се stratify в плочи се използва в създаване на дизайн на ландшафта. То може да бъде зелено, синьо и дори лилаво.
Жълтите цветя ще дадат блясък на вашия пейзаж

Жълтите цветя ще придадат на пейзажа яркост

 • Tuff се отнася за варовикови скали, с които са засадени растения за тъкане и заземяване.
 • Въпреки красивия външен вид, гранит рядко се използва за създаване на цветна градина, защото може да подкиселява почвата.
 • Натрупването на закръглената форма на камъни с различни размери, обърнати от водата, се нарича камъчета.
Храстите помогнете за проектирането на вашата градина да направят неустоим

Чакълът е ефективен декоративен елемент за градината

 • Декоративен камък от доломит ще се превърне в украшение на всяка градина.
 •  за Огради на цветни лехи често използват бяла или червена тухла.
Граници на цветни лехи от тухли

Граници на цветни лехи от тухли

за формирането на цветното легло можете да вземете няколко големи камъка, около тях поставете по-малки екземпляри. Освен това ще са необходими допълнителни материали. Отводняването ще осигури чакъл, пясък или натрошен камък. Мулчирането е необходимо за създаване на комфорт за растенията и може да бъде осигурено с торф или дървесна кора.

Как да създадем каменна цветна градина?

Една от възможностите е да се създаде цветно легло, което е украсено с каменна граница, но високите, солидни цветни лехи изглеждат твърди. За да направите това, поставете няколко слоя камъни на желаната височина на стената.

Началото на сградата е от мазето. С помощта на корда и колчетата намерете бъдещото цветно легло. На периметъра трябва да изкопаете изкопа дълбочина 30 см, ширината трябва да съответства на размера на материала. Можете да премахнете слоя земя в цялата цветна леха. В дъното на канавката подслон ruberoid или полиетиленов филм, на върха на който започва да излея бетон основа.

Изграждане на цветно легло без основа

Строителство без основа

Натрупване на камъни

полагане

Когато основата изсъхне напълно, можете да започнете да слагате камъни. Създаването на цветна градина на конкретна основа не е предпоставка. Изкопът може да бъде положен с геотекстил и покрит с пясък с една трета, върху която са положени най-големите камъни.

Неправилната форма на естествените камъни причинява сложността на стила. Изчистването ще трябва да бъде запълнено със земя, която трябва да бъде здраво опакована. Когато камъните са наполовина извън изкопа, това е основата на дизайна.

Неправилната форма на естествени камъни ще направи вашата сграда по-оригинална

Неправилната форма на естествените камъни ще направи вашата конструкция оригинална

След това за зидарията използвайте решение. Ако цветното легло е издигнато върху бетонна основа, направете дупки за дренаж. Решението се прилага отвътре, за да се запази ефектът от сухата зидария. След като циментът изсъхне, върху повърхността се напръсква уплътнител. Предотвратява появата на пукнатини в ставите.

След 7-10 дни, когато разтворът напълно се втвърди, можете да продължите да запълвате вътрешността на сградата, т.е. запълнете почвата, в която са засадени растенията.

На височина до 60 см можете да поставите редици от зидария по сух начин. В този случай трябва внимателно да изберете камъните във форма, за да минимизирате празните пространства между тях.

Разлики от алпинеуми или скали

Свежият рокер ще направи сайта ви неустоим

Rockary - пъстър състав от камъни и растения

бордюри Не изисквайте стриктен избор на материал, за разлика от Алпийски пързалки. В допълнение рок градина Тя трябва да прилича на планински терен и да се състои от растения с добре развити корени. За цветното легло изборът на растения е безплатен, при условие че се спазват посочените по-горе правила.

Жълтите цветя ще ви помогнат да се освободите от депресията

Жълтите цветя ще ви помогнат да се освободите от депресията

Красиви композиции от морски камъчета

Спектакъл от морски камъчета

за алпинеуми е необходима порода от различни размери, в допълнение тя се вписва симетрично и естествено. Цветната градина е разположена в съответствие с правилата на геометрията - точно.

Избор на растения

Alissum не само ще украсява вашата градина, но и ще я напълни с приятен аромат

Alissum не само ще украсява вашата градина, но и ще я напълни с приятен аромат

Трябва да се има предвид, че високите растения трябва да бъдат разположени в центъра, а ниските в краищата на цветното оформление. На издигнатите цветни лехи растенията са по-добри и по-великолепни. Естествените тъкани се затоплят по-бързо и се отказват от топлината си през нощта. В допълнение, те са в състояние да задържат влагата и постепенно да я върнат, захранвайки растенията.

Този начин на засаждане ограничава растенията от насекоми и вредители. За да направите композицията да изглежда органична и красива, трябва да помислите внимателно за дизайна, тя трябва да вземе предвид:

 • комбинация от палитри, форма и височина на растението;
 • същите условия за поддръжка;
 • цъфтящо време.
Луксозна градина от екзотични растения

Луксозна градина от екзотични растения

Как да се грижим?

Въпреки разнообразието от естествени материали и разликата в опциите на повърхността, замърсяването, валежите и горещото слънце не могат да бъдат избегнати, тъй като структурата е разположена на открито.

За да не се абсорбира мръсотията и влагата, той може да се обработва с хидрофобни съединения, специално разработени за тази цел. Импрегниран с такива вещества, повърхността става по-силна и цветът й става по-ярък и по-наситен.

Създаване на ландшафтен дизайн на вашия сайт, е необходимо да се разбере, че за привлекателен външен вид ще се нуждаете от навременна и редовна грижа.

Цветни лехи от камъни за градина: най-добрите идеи и съвети за декор от ландшафтни дизайнери

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =