Такъв чист храст красиво украсява вашия пейзаж

Точното растение ще допълни всеки пейзаж

Пълно име храст звучи като глупав сив Грефсем. Това растение с дебели разклонени клони, които са покрити с бели малки цветя. Тя цъфти за 1,5 месеца. Малките цветя плътно покриват повърхността, сякаш я обгръщат. Второто име на храста е "булката".

 • Удобства
 • Изберете място за засаждане
 • Приложение в ландшафтния дизайн
 • Възможни опции
 • Грижа за растението
 • Как да се размножаваме? 
 • Болести и вредители
Красива булка

Буйни храст на "булката"

Големият буйни храст на булката

Кръгли клони - отличителна черта на растението

Луксозен храст с бели цветя

Луксозен храст с бели цветя

Удобства

Храстът може да бъде описан накратко по следния начин:

 • Това е устойчиво на замръзване растение, устойчиво на болести.
 • Предпочита често, но умерено поливане. След поливането е необходимо да се разхлаби почвата, като се подобри аерирането.
 • Ако семена са засадени през есента, е необходимо да ги покриете за зимата, така че да не замръзват. Когато се засаждат през пролетта, те често трябва да се напояват и да се напръскат в горещината.
 • Необходимо е да се оплоди почвата преди засаждане, ако е прекалено дренирана. Най-дресирането се извършва в началото на пролетта.
 • Цъфти луксозно през лятото. През този период е желателно често поливане.
Цветя отблизо

Цветя отблизо

Разпръснат храст се получава, ако не е отрязан и не е даден определена форма

Ако храстът не е изрязан и не му е дадена определена форма, той ще се разстила

Изберете място за засаждане

Обемно, привличащо вниманието храст, покрит със снежнобял цвят. Тя прилича на ослепителна снежна топка по време на цъфтежа и прилича на ярко жълта топка през есента, когато листата по нея стане жълта. Но за да наблюдавате тази красота, трябва да намерите място градината, където растението ще се утвърди и ще се почувства добре.

Това е важно ярко осветление, защото сенчестите места ще забавят растежа на храста. Спиралата се вкоренява във всяка почва и е важно тя да не е прекалено суха. Засадете растението през есента, когато няма листа или ранна пролет до появата на бъбреците.

Буйно бял храст на зелена тревна площ

Буйно бял храст на зелена тревна площ

Малки храсти украсяват моравата зад оградата

Възможност за декориране на моравата зад оградата

Бушът е доста впечатляващ по размер и това предполага, че то трябва да бъде засадено на разстояние 50 сантиметра, за да получи жив плет. При засаждане на няколко парчета групи трябва да се отклоняват един от друг от 70-100 см. Ямата трябва да е по-широк от корените с 30%, на дълбочина до 50 см. Ако се съобразят с тези правила за засаждане, че е възможно да се постигне бързо свръхрастеж на храсти.

Хед от красиви храсти

Хед от красиви храсти

Приложение на сиви спираи в ландшафтния дизайн

Заводът цени Grefsheim за непретенциозната си грижа, устойчивост на замръзване и дълъг цъфтеж. Ако заредите един храст до него лалета, нарциси или минзухари, получавате интелигентна композиция. И когато се засаждате по ограда от мрежа от една или различни разновидности от спираи, получавате хеджиране. За да се гарантира дълъг цъфтеж в целия сайт, струва си да се засадят няколко сорта, които ще цъфтят в различно време. В началото на лятото цъфти Spirea Grefsheym, ще бъдат покрити от цветята средата Vangutta и цъфтят в края на японците, криволичещи Билярд.

За промяна, съчетайте спиралата, люляк, действие, хвойна. Също така спираите вървят добре дървета (клен или пепел).

Възможни опции

Често можете да срещнете храст от храсти в близост до административните сгради на града. Грефшейм добре толерира замърсяването на въздуха с изгорелите газове и допринася за пречистването му. Дори след края на периода на цъфтеж храсталакът изглежда добре благодарение на сочната и гъста зеленина.

В стила на класическия дизайн кулата е разположена близо до водата. Благодарение на отразяването във водата се създава ефектът от изобилието на растителност. В допълнение, тя се вписва добре с плодови дървета и други храсти.

Приятно малко храстче близо до малко изкуствено езерце

Приятно малко храстче близо до малко изкуствено езерце

Булото на булката в ландшафтния дизайн

Храстът на булката в ландшафтен дизайн

За да създадете Прованс стил е необходимо да се създаде селска среда в дома. Това може да се направи с помощта на мебели, декоративни елементи и растения. Spirea хармонизира добре с тази посока и създава впечатлението, че расте там, където е било разположено по природа.

Може да се използва в различни национални стилове, например, японски, италиански, Руски или скандинавски. Бушът изглежда добре сред големи камъни и масивни дървени мебели, каменни стъпала. Поради своята издръжливост, устойчивост към болести и непретенциозна грижа, дизайнерите често го използват, когато създаване на ландшафтен дизайн.

Грижа за растението

Spirea не изисква специални грижи. Необходими са редовно неинтензивно напояване и навременно събиране на плевели. Поради високата устойчивост на замръзване, растението често се използва за създаване на живи огради. Недостатъкът на храста е неговата слаба реакция при внезапни промени в температурните условия. Ако климатичните условия на вашия регион са нестабилни, тогава за зимата е добре да покриете корените на храста с паднали листа.

Засаждане на храст

приземяване

Правилно изрязване на втулката

Правилно подстригване

Важно е да изрежете храста навреме и правилно. За дълъг период на цъфтеж и растеж не е необходимо да се намалява всяка година. Сивата спирая има особена характерна особеност - бъбреците покриват сцената, останала от миналата година. През годината на подрязване Грифсхайм не цъфти. Най-добре е да отрежете замразените краища и веднъж на 7 години да почиствате и разтривате старите клони. Животът на растението е около 30 години. За да се подмлади, тя е изрязана до състояние на бучка, от която след това ще излязат нови издънки и ще бъде възможно да се образува храст. На всеки 2 години се препоръчва да се разреди растението получи желаната форма на короната.

Как да се размножаваме?

Най-добрият начин да разпространите това растение са резници. За това не могат да се вземат млади клонове. Вземете само твърди клони, от които горната част е отрязана и някои от листата са отстранени, след това са засадени в насипна и влажна почва. За да получите здрави разсад, резници се засаждат на разстояние от 20 см и създават висока влажност в помещението. При отсъствие оранжерии внимателно се грижи за почвата - не трябва да изсъхва. За да расте бързо, организирайте често поливане.

Когато се появят корени, спиралата може да бъде засадена в земята, но трябва да се направи през есента или пролетта.

Размножаване на храсталака от резници

Размножаване на храсталака от резници

Болести и вредители

Като цяло храсталакът рядко е болен, но има изключения. За да се предотврати поражението, е целесъобразно да се извърши превантивна поддръжка. Най-често срещаните са:

 • Spider акар. На клоните се появява малка мрежа, дупки в листата, понякога те пожълтяват и падат. За да се отървете от нещастието, прекарайте пръскането с карфофос.
 • Листни въшки. Увреждането причинява листа и съцветия. За да се справите с него, използвайте разтвор на пиримор.
 • Револвиращ бръмбар. Тази гъсеница изяжда до 60% от листата. При обработката на химикали преди появата на листата, вредителите могат да бъдат избегнати.
Нищо чудно в хората, че този храст се нарича булка

Близък цъфтеж през сезона

За да се борите с вредителите, можете да използвате различни методи. Освен това е необходимо да се осигури поливане и торене с торове. Грефсхем призовава за минимално внимание, така че градинарите често го засаждат сами домашни парцели.

Бял храст украсяват домашния двор

Бял храст украсяват домашния двор

Сиви спираи: особености на засаждането, грижата и използването в ландшафтния дизайн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 76