Beresklet - listavcev in zimzelenih grmov ali majhnih dreves iz breze

Vreteno je listavcev ali zimzelenih grmovnic, pa tudi majhnih dreves iz družine brezov-

Vreteno ima več kot 200 vrst in je razdeljeno predvsem na severni polobli. Gojijo bolj pogosto kot okrasno rastlino, ki se uporablja v krajinska zasnova za dekoriranje ograje in alpske tobogane, sreča in sobno vsebino.

Vsebina:

 • Opis vretena
 • Posebnosti gojenja in oskrbe brezovih
 • Sorte in sorte vretenastih listov
 • Notranjost različnih listov vretena
 • Urejanje parcel
Vrtni vreteni so postali priljubljeni med vrtnarji in krajinskimi oblikovalci

Grmovnice so priljubljene med vrtnarji in krajinski oblikovalci

Vreteno: fototermni listi vretena so videti čudoviti

Lističi listov vretena so videti čudoviti

Pametno drevo okrasnega drevesa okrasi zemljišče ne le poleti, temveč tudi jeseni

Pametno drevo vretenskega drevesa bo okrasilo parcelo ne le poleti, ampak jeseni

Fortychule Fortychule"Emerald Gold"

Prepovedana vstopnica iz Emerald Golda

Opis vretena

Včasih višina te rastline doseže 4 m. Listje temno zelena barva, Sijoče, včasih s kremasto-srebrnimi madežema v sredini. Rože z neprijetnim vonjem se zbirajo v socvetjih, krtačah. Plodov strupenega sadja, preostale rastline, tudi, ne moremo jesti. Lahko si ogledate fotografijo vseh tipov vretena in opis na naši spletni strani.

Če ste se odločili za svoje vhod vreteno, morate vedeti, da je sajenje zgodilo spomladi, včasih v jeseni. Ne pozabite natančno preučiti vretena, spoznati lastnosti sajenja, glej fotografijo procesa. Všeč mu je biti v penumbri, tla morajo biti plodna, z dobro prepustnostjo vode, enostavna. Pomembna točka je, da rastlina raste zelo široko in včasih visoka, zato jo je treba zasajiti stran od dreves in zagotoviti dovolj razdalje med grmovjem in zgradbami na lokaciji. Sobne sorte so posajene v lonci in škatle velikih velikosti, poleti je bolje, da jih pustite na ulici, pozimi pa je treba prinesti hišo.

Vreteno z rožnatimi listi izgleda čudovito

Vreteno z rožnatimi listi izgleda neverjetno!

Vreteno se lahko goji tudi v loncu

Vreteno se lahko goji v lonec

Pripravite jamo za sajenje rastlin vnaprej, tednih do dveh. Imejte v mislih, da je po količini 1,5-kratnik koreninskega sistema sadik. Na dnu poglobitev prelijemo pesek ali posebno sestavek za odtekanje, pokrivna plast komposta mešati z zemljo, nato znižali sadiko rastline, ki se širijo korenine, vlijemo mešanico zemlje in kompost, rahlo jo nabijanje. Če bodo listi vretena služili varovanje, bolje ga posadite v jarku. Seveda, sajenja rastlin, jih nalijte in ne pozabite narediti v prvem tednu.

Priprava jame za sajenje vretena

Priprava jame za sajenje vretena

Posebnosti gojenja in oskrbe brezovih

Ta rastlina ne mara prekomerne vlage, kar lahko poškoduje svoje korenine. Zato, če dežuje obilno, ne potrebuje zalivanje. Če ni precipitacije, po potrebi vreteno vodo. Prav tako ne smete pozabiti, da sprostite tla okoli - vsaj trikrat v celotni sezoni. Poleg tega, da je potrebno dvakrat krmi obrat v sezoni mineralnih in organskih gnojil.

Sajenje listov vretena

Sajenje listov vretena

Razširite Forchun Emerald 'n' Gold

Mladi poganjki vretenastih listov

Mladi poganjki vretenastih listov

Lahko rečemo, da vretenasto ljubi frizuro, zato ga je vredno pogosteje rezati. Da bi oblikovali krono, se ga razreže zgodaj spomladi ali pozni jeseni. Obstaja več vrst kron v obliki - koničasto, elipsoidno ali obliko lažnega drevesa.

Čepi vretena potrebujejo periodično rezanje

Čepi vretena potrebujejo periodično rezanje

Malo lepo drevo vretenskega drevesa

Malo lepo drevo vretenskega drevesa

Ne pozabite na škodljivce, ki vplivajo na rastline: pajki, listne uši, gosenice, mealybug. Da bi se znebili teh škodljivcev, morate vreteno obravnavati s posebno raztopino. Bolezni, ki jih trpijo rastline, so gnilo trupa ali praškastega plesni. Za preprečevanje je potrebno vreteno obdelati s posebnimi pripravki in prekriti prizadete dele rastline in jih zapisati.

Spider pršica je zelo nevarno za vretena

Spider pršica je zelo nevarno za vretena

Powdery mulet

Powdery mulet

Obstaja nekaj načinov za razmnoževanje vretena: potaknjenci, plasti, semena, razdelitev grmovja. Naučite se možnosti za razmnoževanje vretena, funkcije sajenja in oskrbe, fotografije si lahko ogledate na spletni strani.

 • Če se razmnoževanje opravlja v plasteh, je treba spomladi spustiti poganjke matične rastline na tla v posebnem utoru, ki ga pokriva s tlemi.
Načelo množenja po plasteh

Načelo množenja po plasteh

 • Za razmnoževanje s potaknjenci je treba odrezati vrh rastline, ki ni mlajši od 5 let. Po tem se posodi posadijo v mešanici šote in peska, levo v svetlobi hladno mesto za koreninjenje.
Načelo razmnoževanja s širjenjem potaknjencev

Načelo razmnoževanja s širjenjem potaknjencev

 • Z delitvijo se pretežno razmnožujejo sorte pritlikavcev. Previdno odrezane iz glavnega rastlinskega korena poganjamo z delom korenike, posledični del je zasajen na praznem mestu.
 • Semena vretena je treba zasajati v tleh jeseni, ki pokrivajo z listjem ali slamo pozimi. Če pa se kljub temu odločite, da ga posadite spomladi, se v vodi nekaj dni predhodno namakajte semena.
Reprodukcija vretena z lastnimi rokami ne bo posebej otežena

Reprodukcija vretena z lastnimi rokami ne bo posebej otežena

Sorte in sorte vretenastih listov

Vreteno ima več kot 200 vrst

Vreteno ima več kot 200 vrst

Obstajajo številne vrste in sorte te rastline, tako v naravi kot pri gojenju. Eden od njih se ukvarja Evropski vretenski list, Fotografija si lahko ogledate spodaj. Ta vrsta je lahko grmičevje ali predstavlja oblika drevesa. Višina doseže 2-5 m. Poleti ima bogato zeleno barvo listov. Cvetovi so majhni, zbrani v socvetje. Rastlina začne cvetati do konca maja. Bližje jeseni med zeleno listje je večbarvna roza, oranžna, rumeno, rdeča, včasih bela in vijolična pike. Obstajajo celo več barv na enem listu. Za sorte evropskega vretena, fotografije in opisa, ki jih je mogoče videti na naši spletni strani, lahko vključite: «Ed Cascade "," Nana "," Intermedia "," Pendula ".

Druga vrsta je Navpično vreteno, fotografija je prikazana spodaj. V naravi se pojavlja tako posamezno kot v skupinah. Raste v skalnatih območjih, v dolinah rek, med senčnimi gozdovi. Lahko je kot višina grmovja 2,5 m in drevo do višine 4 metra. Njena glavna značilnost je videz, ki ga potrebuje v jeseni. V tem obdobju so rastlinski listi naslikal v roza, rdeči, oranžni in vijolični odtenki. Zaradi te funkcije se grmičevje široko uporablja krajinska zasnova. Pogosto se uporablja za dekoracijo vrtovi, travniki, parki in vrtovi. Cvetni vreten spomladi v majhnih, navadnih rumenih cvetovih. Zaradi nenavadnih poganjkov je bila ta vrsta imenovana "krilat".

Spider vene poleti

Spider vene poleti

Vreteno krilat v jesenskem času

Vreteno krilat v jesenskem času

Rad bi pozoren na drugo vrsto - vretena vilice, Fotografija si lahko ogledate v spletu. V naravnem okolju ta vrsta raste na Kitajskem. Lahko ga gojijo v dovolj hladnih regijah. Je nekoliko drugačen od drugih vrst vretena. Ta plazljiv grm, povezan s zimzeleni. Pogosto ga uporabljajo oblikovalci za ustvarjanje pokrajin, Ker listje ima nenavadno obarvanost, in veje se lahko oprijemajo na podporo, ga pletenje. Višina je lahko 60 cm. Barva listja je pogostejša v dveh barvah, lahko je zelena, smaragdna, s srebrno prstjo. Za našo regijo je to precej eksotična rastlina, toda v zadnjem času postaja vse bolj priljubljena in se pogosto nahaja v vrtovih, na osebnih parcelah, v krajinskem oblikovanju.

Fortune-ova vretena je zaradi svoje videza in nepretrganosti postala zelo priljubljena

Predgovor Forchuna zaradi svojega videza in nepretrganosti je postal zelo priljubljen

Notranjost različnih listov vretena

Posebno pozornost je treba posvetiti oblikovanju sobne vretena. Rastline za vzdrževanje sobe so posebna oblika vretena. Od široke raznolikosti brezovega ogrodja na domu najdemo samo dve vrsti: koreninjenje in japonščina.

Od notranjih vrst je najbolj priljubljena japonska vretena

Od notranjih vrst je najbolj priljubljena japonska vretena

Notranjost različnih listov vretena

Notranjost različnih listov vretena

Če govorimo o variantah ohranjanja prostora, so lahko zakrivljene ali v obliki drevesa. Listi na rastlini so lahko pestri ali zeleni. Majhno cvetje se zbere v socvetjih belega senca. Da bi zagotovili dober obstoj cvetja v prostoru, je potrebno ustvariti določene pogoje za njegovo gojenje.

Upoštevajte vreteno, namestitev in nego (glejte sliko spodaj).

Glavni pogoji za polni razvoj vretena:

 • Lokacija rastline. Da bi zagotovili dobro vegetacijo, potrebujete osvetljen prostor, lahko postavite vreteno na okence pod neposrednimi žarki sonca. Vendar se dobro počuti v penumbra. Kot možnost - poleti lahko postavite obrat na cesto: balkoni, loža, na vrtu. Za zimo je prinesel v sobo.
 • Temperaturni režim. Značilnost rastline je njegova nepretrganost do temperaturnega režima: lahko raste pri + 5-10 ° C. Če je soba v zimskem času preveč vroča, se lahko začasno spusti listje.
Vretenu je všeč dobra osvetlitev in zmerno zalivanje

Vretenu je všeč dobra osvetlitev in zmerno zalivanje

Z ustrezno skrbjo bo vaša rastlina gosta in s svetlo barvo

Z ustrezno skrbjo bo vaša rastlina gosta in s svetlo barvo

 • Organizacija namakanja. Vretena v oskrbi ne potrebuje veliko vlage. Zlasti v zimskem času je izjemno redko vodo, ki preprečuje izsušitev zemlje. Poleti lahko povečate količino vode. Voli pršenje.
 • Tla. Odlična sestava mešanice za gojenje rastline je uporaba lesa in humusa. Dodate lahko pesek, šoto in šoto.
Posebno pozornost je treba nameniti izbiri posebnih tal

Posebno pozornost je treba nameniti izbiri posebnih tal

 • Presaditev. Mlado rastlino je treba presaditi vsako leto, odrasli - vsakih 3-4 let spomladi.
 • Gnojilo. Vreteno je treba gnojiti z gnojili, ekološko spomladi in jeseni, v zimskem času pa je ne bi smelo biti.
 • Obrezovanje. Da bi ustvarili čudovito obliko, morate redno izrezati vreteno. Slabe poganjke je treba občasno očistiti. Pri obrezovanju rastline lahko dobite takšne oblike krošnje kot žoga, stožca, elipse ali da oblikujejo drevo v obliki bonsaja.
Vrste sob vretena je treba tudi obrezati

Vrste sob vretena je treba tudi obrezati

 • Boj proti boleznim. Značilna bolezen te rastline je siva gniloba. Pogosto jo izzove prekomerna vlažnost. To lahko odpravite tako, da sušite sobo in uporabite posebne antiseptične raztopine.

Površina: fotografije primerov krajinskega oblikovanja

Prisotnost velikega števila izvirnih vrst in sort vretena lahko na široko uporabljajo pri ustvarjanju dekor gospodinjskih parcel. Uporablja se lahko individualno in v skupinskih kombinacijah z drugimi rastlinami. Vreteno vam omogoča, da ustvarite obe travniki, in minijaturno žive meje. Za uporabo v skupinskih kompozicijah se običajno vzamejo veliki razpršeni vzorci.

Vreteno v okrasu dekorativne ograje

Vreteno v okrasu dekorativne ograje

Vreteno v krajinski zasnovi ohiža

Vreteno v krajinski zasnovi ohiža

Stopnje visoke rasti se uporabljajo v ozadju, ko ustvarjanje cvetličnih postelj, Škrti tudi okrasijo cvetlični vrtovi vzdolž oboda. Nizke rastline se lahko uporabljajo za ustvarjanje alpskih hribov ali rockeries. Včasih na območjih, kjer je veliko sence, zamenjajte trate ali tvorijo robnik na poteh, ki jih sonce svetli.

Forecina vreteno se pogosto uporablja za navpično vrtnarstvo

Forecaster se pogosto uporablja za vertikalno vrtnarjenje

Sorta "forchuna" se lahko uporablja za vrtnarjenje v navpični smeri. Da bi to naredili, ga je treba namestiti na podpore. Pogosto se uporabljajo na balkonih, terasah in verandah. Lahko se posadite poleg okuženih iglavcev, s škratom barberry ali drva. Možnosti uporabe spindleboard v krajinskem dizajnu so veliko raznolikost, odvisno od projekta oblikovalca, želja kupca in splošne rešitve rešitve.

Berezkin: pregled fotografij različnih sort in nasveti o ureditvi krajinskega oblikovanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 76