Voda iz vodnjakov je pogosto onesnažena z različnimi strupenimi snovmi in lahko vsebuje tuje nečistoče in patogene bakterije

Voda iz vodnjakov je pogosto onesnažena z različnimi strupenimi snovmi in lahko vsebuje tuje nečistoče in patogene bakterije

Večina ljudi verjame, da voda prihaja vodnjakov, A priori je čista in ne more vsebovati škodljivih nečistoč. Seveda je to v večini primerov, toda nasprotno se zgodi. Pogosto je pitna tekočina kontaminirana in vsebuje veliko toksinov, nečistoč, bakterij. V zvezi s tem se postavlja popolnoma logično vprašanje: kje in kako analizirati vodo iz vrtine in koliko stane? Če dvomite o kakovosti vaše pitne vode, ne oklevajte, da izvedete posebno analizo.

 • V katerih primerih je preverjanje potrebno?
 • Kje lahko analiziram?
 • Vrste kazalnikov za vrednotenje
 • Faze držanja 
 • Koliko stane analiza vode?
Zasebno hišo je težko predstavljati brez vira pitne vode

Zasebno hišo je težko predstavljati brez vira pitne vode

V katerih primerih je preverjanje potrebno?

To je prostovoljni dogodek, toda v življenju so časi, ko je njegovo izvajanje izjemno potrebno.

 1. Pridobitev / prodaja nepremičnin. V prvem primeru ste lahko prepričani, da boste pili čisto vodo. V drugem - poveča vrednost in vrednost ponudbe nepremičnin v očeh potencialnega kupca.

  Po nakupu nepremičnine morate preveriti kakovost pitne vode

  Po nakupu nepremičnine morate preveriti kakovost pitne vode

 2. Ob težavah z zdravjem. Če imate vi ali vaše ljubljene zdravstvene težave, je pitje pitne vode ključ do okrevanja. Konec koncev, mnogi problemi prihajajo zaradi umazane vode - prebavne motnje, prehladi, alergijske reakcije.

  Nizka kakovost vode lahko povzroči veliko bolezni

  Nizka kakovost vode lahko povzroči veliko bolezni

 3. Priprava na odprtje institucij. Če nameravate odpreti PO ali zdravstveni center, kliniko, sanatorij, pregled tekočine za vse vrste nečistoč je nujno potrebno.
 4. Izračun sistemskih podatkov. V primeru, ko je bila odločitev sprejeta pridobitev ustrezne filtrirne enote, potrebno bo določiti stopnjo onesnaženosti vode.
Pred montažo čistilnih sistemov preverite kakovost vodnega okolja

Pred montažo čistilnih sistemov preverite kakovost vodnega okolja

Te dogodke redno izvajamo, ponavljamo jih vsakih nekaj let, kajti pod vplivom naravnih dejavnikov se lahko sestava vode spreminja.

Pomembno! Za analizo pitne tekočine je mesec po vrtanju. Konec koncev, nečistoče, ki so bile oblikovane kot posledica vgradnje, so v tem času izravnale.

Mesec po vrtanju je treba vzorce poslati v poseben laboratorij

Mesec po vrtanju je treba vzorce poslati v poseben laboratorij

Kje lahko analiziram?

V takšnih analizah sodeluje veliko laboratorijev. Njihove razlike so v stroških storitev, pa tudi pri kakovosti dela. Najbolje je dati prednost velikim podjetjem, ki so dolgo delali na trgu. Pred sprejetjem končne odločitve je seznanjen s seznamom testov, ki se izvajajo.

Nasvet! Prav tako je smiselno pojasniti, ali ima podjetje lastno laboratorijsko in akreditacijo države. Vsaka institucija se zavezuje, da bo sklenila pogodbo, v kateri bodo navedeni vsi preskusi in testi.

Vrste kazalnikov za vrednotenje

Za analizo splošnega stanja tekočine je treba opraviti različne preskuse. Vključujejo organoleptične, mikrobiološke, kemične ukrepe in celovito oceno, ki je zasnovana tako, da daje najbolj popolno sliko o celotni kakovosti vode. Tradicionalno, levji delež laboratorijev opravlja dejavnosti preverjanja za več kazalnikov.

Ionomer I-510 je namenjen določanju aktivnosti vodikovih ionov v vodnih raztopinah

Ionomer I-510 za določanje aktivnosti vodikovih ionov v vodnih raztopinah

Kazalnik Kaj to pomeni?
Aktivnost vodikovih ionov Normalna vrednost je v območju 6-9 enot. Če je nivo prekoračen, voda postane neprijetna in pridobi navidezno umirjene lastnosti. Izboljšuje njen vonj.
Trdota To je kritično pomemben pokazatelj, saj prikazuje vsebnost kalcijevih in magnezijevih ionov v tekočini za pitje. Če je voda preveč težka, ne škodi samo strojem in posodam, temveč tudi zdravju osebe.
Suh ostanek Ta parameter odraža vsebnost različnih raztopljenih organskih ali anorganskih snovi v vodi.
Prisotnost nitratov Koncentracija teh škodljivih elementov ne bi smela imeti večje vrednosti kot 45 mg / l. Če je parameter večji, lahko to pomeni, da je tla onesnažena z nitrati.
Sulfati in kloridi V skladu z normativnimi standardi koncentracija prvih elementov ne sme presegati 500 mg / l, drugi - 350.
Oksidabilnost Ta indikator pomeni prisotnost kislega okolja v vodi. Ne sme presegati 5-7 mg / l.
Mikrobiološki pregled  Predlaga štetje, koliko mikroorganizmov vsebuje 1 ml tekočine. GOST predpostavlja, da voda iz vodnjaka sploh ne bi smela vsebovati.
Organoleptične raziskave Ti kazalniki omogočajo oceno parametrov, kot so značilnosti okusa, faktor preglednosti, barva, aroma.
Ikoni kalcija in magnezija lahko povzročijo neuspeh nekaterih gospodinjskih aparatov

Ikoni kalcija in magnezija lahko povzročijo neuspeh nekaterih gospodinjskih aparatov

Odkrivanje koncentracije bioloških predmetov v vzorcu

Odkrivanje koncentracije bioloških predmetov v vzorcu

Faze dogodkov

Po normativnih kazalnikih standardov obstaja več stopenj analize vode.

 1. Sklenitev pogodbe z izbranim laboratorijem.
 2. Prihod strokovnjaka v hišo, da bi vzel vodo. To se naredi v posebnih posodah. Postavljajo čas in kraj ograje. Ponavadi se uporabljajo dva rezervoarja - ena za kemijske raziskave, druga za mikrobiološko analizo.
 3. Dobava vzorcev, odvzetih v laboratorijske pogoje.
  Vzorčenje

  Vzorčenje

  S pomočjo nekaterih naprav je mogoče opraviti analizo doma

  S pomočjo nekaterih naprav je mogoče opraviti analizo doma

 4. Neposredno raziskovanje. Na prvem mestu se preverjajo organoleptični dejavniki. Po tem so v delo vključeni specializirani analitični kemiki, ki določajo prisotnost določenih kemikalij v vodi. Poleg tega jim pomagajo mikrobiologi, ki določajo število bakterij.

  Izvedba analize vzorca vode v laboratoriju

  Izvedba analize vzorca vode v laboratoriju

 5. Na koncu dela so izdelani sklepi, ki se v dokumentarni obliki posredujejo strankam inšpekcijskega pregleda. Prejeli so protokol z rezultati vseh testov, pa tudi glavna priporočila za odpravo težav.

  Primer kompetentne kemične analize vode iz akreditiranega laboratorija SES

  Primer kompetentne kemične analize vode iz akreditiranega laboratorija SES

Pomembno! Časovni okvir ukrepov je najpogosteje odvisen od velikosti izbrane institucije. Mala podjetja opravijo pregled v nekaj tednih, medtem ko se velike laboratorije v 3-7 dneh spopadejo z nalogo.

Koliko analiza vode iz vodnjaka

Dejansko študija ni tako draga, kot se zdi na prvi pogled. V zameno, kupec dobi izjemno korist. Cenovni razpon za storitve se lahko razlikuje. Vendar pa bomo upoštevali povprečje.

Na opombo! Skupaj analizo skupaj s stroški vzorčenja v višini od 3000 do 5000 rubljev. Če gre za podaljšano anketo, gre za ceno do 6.000 rubljev. Kar zadeva celoten pregled, bo moral plačati približno 9.000 rubljev za to. Skupni znesek je odvisen od seznama preverjenih parametrov in s seznama dodatnih storitev.

Po analizi bodo strokovnjaki dali priporočila o tem, kako izboljšati kakovost pitne vode, kako izbrati filter ali čistilni sistem

Po analizi bodo strokovnjaki dali priporočila o izboljšanju kakovosti pitne vode in vam povedali, kako izbrati filter ali čistilni sistem

Torej smo preučili značilnosti analize in izdelali posebne zaključke. Pomembno je, da pravilno izbrati laboratorij, ki temelji na izkušnjah njenega dela, strokovnost, kakovost opreme, pregledi. Samo strokovnjaki bodo lahko organizirali dogodek čim bolj kompetentno in strokovno.

Analiza vode iz vodnjaka: vrste kazalnikov, faz in stroškov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 74