Scabiosa: pristanek, skrb in vse tanke uporabe pri oblikovanju krajine od strokovnjakov

Scabiosa zaradi njene lepote je priljubljena pri številnih izkušenih cvetličarjih

Scabiosa zaradi svoje lepote - najljubši mnogim izkušenim cvetličarjem

Scabiosa, značilnosti sajenja in skrbi, o katerih bo obravnavano v tem članku, je posebna rastlina, ki zahteva individualen pristop k rasti. V zvezi s tem obstaja potreba po pristojni organizaciji namakanja, oploditve, razsvetljave, reprodukcije in krajinska zasnova.

Vsebina:

 • Sorte in vrste scabiosa
 • Racionalno zasaditev rastlinske kulture
 • Kako racionalno zagotoviti oskrbo rastlin
 • Reprodukcija scabiosa in njenih značilnosti
 • Glavne bolezni rastline
 • Značilnosti interakcije z drugimi kulturami
Scabiosis je zelo lepa in nezahtevna rastlina

Scabiosa - nezahtevna rastlina

Scabiosa ima lepe cvetove s prijetnim vonjem

Scabiosa ima lepe cvetove s prijetnim vonjem

Scabiosa popki rumene barve odlično izgledajo

Scabiosa popki rumene barve odlično izgledajo

Lepa cvetlična cvetica z ostrimi cvetnimi listi

Lepa cvetlična cvetica z ostrimi cvetnimi listi

Kaj lahko daste doma in na spletnem mestu še več veselja, topline in svetlobe, kot da ne izvirne cvetlične kompozicije, odrasle z lastnimi rokami? V tem gradivu bodo obravnavane trajnice kultur, ki so povezane z rodu in vrstami grmičevja zelnatih rastlin. Če želite vsebovati tako zanimivo lepoto, kot je Scabbio, sajenje in odhod - prva stvar, ki jo morate poznati. Razmislite o tradicionalnih cenjenih sortah in nekaj fotografijah, da bi imeli idejo, s čim se soočiti.

Sorte in vrste scabiosa

Dry scabiosa cvetje za notranjo opremo

Dry scabiosa cvetje za notranjo opremo

Scabiosa pri oblikovanju krajinskega oblikovanja

Scabiosa pri oblikovanju krajinskega oblikovanja

Ta barva je tradicionalno neposredno povezana z družino nezaslišanih kultur, zato lahko včasih doseže en meter v dolžino. Element je opremljen z pokončnimi stebri ali razvejanimi vejami. Letaki - pinjati, rahlo ločeni. Skoraj vse vrste te kulture imajo socvetje, ki se zbirajo v svežnjih (zelo so gosti, kar daje zunanjemu izgledu kulture barvit videz). Raste v zmernih podnebnih razmerah, rastlina pa v naravi najdemo v sto različnih sortah, levji delež pa izvira iz umetnih sredstev.

Vrtnarji in botaniki razlikujejo med najpogostejšimi sortami te kulture:

 1. Golobna rastlina deluje kot gorsko cvetno kulturo in se redko nahaja v naravnih okoliščinah. Ta vrsta rastlin všeč vlažna tla, zato raste predvsem v bližini bregov rek, potokov, travniki. Matične celice imajo majhno razvejano navzgor in listi so opremljeni s podolgovatimi oblikami. Cvetenje te kulture se začne v juliju in traja do konca prvega jesenskega meseca.
  Scabbio golob

  Scabbio golob

 2. Kavkaška kultura včasih preseneča s svojo barvno paleto. Predstavniki tega razreda imajo lahko vijolična, bel, lila ton in cvetenje je tradicionalno trajalo dolgo časa. Premer cvetov je 7 cm. Zaradi dolgega cvetenja se ta rastlinska sorta uporablja na tem območju krajinske zasnove in druge oblike zunanjosti.
  Kavkaška skabioza bele barve

  Kavkaška skabioza bele barve

  Kavkaška skabioza ima zelo veliko lepo cvetje

  Kavkaška skabioza ima zelo veliko lepo cvetje

 3. Scabiosa z listi, kot so žita, je privlačna in diha vrsta. Te rastline lahko predstavimo v belkastih ali modrikastih tonih. Ta vrsta kulture se pomnoži s semenom setve.
Scabioza žit izgleda zelo zanimivo

Scabioza žit izgleda zelo zanimivo

Če želite raste sorte z lastnimi rokami, je treba dati prednost posebnim vrstam pridelkov, kot so laheroza, vila, "blauer mond".

Scabiosa: sajenje in skrb za rastlino

Scabiosa udari različne sorte

Scabiosa udari različne sorte

Nič ne bo pritegnilo vaše pozornosti in oči vaših sosedov, kot bajen Scabbio kulture. Iztovarjanje in vzdrževanje na odprtem tleh - tudi za povprečnega uporabnika je najpreprostejša naloga, ker se ne trudi veliko. Da bi raste, bo dovolj, da bo odprta sončna površina, zemlja pa mora biti čim bolj previdna, tako da ni težav z začetkom korenin in nadaljnjim cvetenjem sorte. Kot optimalna možnost, častitljivi vrtnarji priporočajo izbiro apnenčaste prsti, ki vsebuje veliko hranil.

Za gojenje skabioze je potrebno izbrati pravilno tla

Za gojenje scabiosa je potrebno izbrati pravo tla

Young Scabiosa Sprouts

Young Scabiosa Sprouts

Pomembno je vedeti! Rastlina ima ogromno tveganje smrtnega izida, če je zasajena v preveč kislem okolju.

Kontrastna kombinacija različnih vrst cvetov na vrtu posestva

Kontrastna kombinacija različnih vrst cvetov na vrtu posestva

Semena kalivosti se vpeljejo v tla pri indeksu majhne globine, kar se pojavi približno aprila. V tem vrtnarju morate vedeti, da je pomembno, da se opazijo zareze približno 45 cm, med vrsticami pa 40 cm. Po setvi se mora tla temeljito navlažiti, poleg tega pa je treba semena prekriti z eno plastjo komposta. Pred pristankom neposredno v pogojih odprtega tipa zemlje je mogoče v tla uporabiti gramoz, gnoj ali humus.

Kako racionalno zagotoviti oskrbo rastlin

Zelo enostavno je poskrbeti za to vrsto kulture, lahko z lahkoto obvladujete to nalogo. Scabiosa - nezahtevna kultura, zato se zlahka in enostavno spoprijema z mrazom in obdobjem suše. Da bi rastlina zagotovila dobro rast in razvoj, mora lastnik upoštevati nekaj preprostih pravil za nego in skrbeti za redno uživanje vlage za poganjke in korenine. Voda mora biti kakovostna, pravilnost zalivanja je odvisna od specifičnega obnašanja rastline.

Tako kot mnoge druge rastline, Scabiosa ljubi zmerno zalivanje

Tako kot mnoge druge rastline, Scabiosa ljubi zmerno zalivanje

Plus kulture je tudi dejstvo, da ga je mogoče presaditi kadarkoli. V tovarni si zadovoljen s svojimi lepimi cvetovi, je treba redno odrezati bleščeče brsti. Poleg tega bo ta postopek odlično preprečevanje barve za samozdravljenje. Zbiranje semen se lahko izvede le, če je dosežena popolna zrelost, kar je opazno v jesenski čas.

Značilnosti gnojenja in zgornje obloge tal

Razkošno brstenje kavkaške skibioze

Razkošno brstenje kavkaške skibioze

Cveti Scabiosa se pogosto uporabljajo za dekoracijo notranjih dekorjev

Cveti Scabiosa se pogosto uporabljajo za dekoracijo notranjih dekorjev

Procesu gojenja mora nujno spremljati drugo gnojenje. To se običajno opravi v času, ko je koreninski sistem v celoti razvit. Tradicionalno vrtnarji uporabljajo tekoča gnojila, topna v pitnih tekočinah. Pri polnjenju je treba upoštevati razmerje: 20 g gnojila na kvadratni meter površine. Posebna značilnost teh rastlin je takojšen odziv na uporabljeno gnojilo, zato je vedno potrebno upoštevati potrebne deleže.

Na vašo rastlino, da vas prosijo s svojim cvetenjem, je treba redno hraniti

Za rastlino je zadovoljna s cvetenjem, jo ​​je treba redno hraniti

Tradicionalno se izberejo fosfatno-kalijeva gnojila, ki povečujejo velikost popkov in nasičenega cvetenja. Torej, trajnica, sajenje in skrb za katero je dovolj preprosta, deluje kot zanimiva rastlinska kultura. To bo nujno zahtevalo nekaj pozornosti in truda, vendar bo v zameno dalo priložnost, da jo občudujemo v topli sezoni.

Reprodukcija scabiosa in njenih značilnosti

Obstajajo trije osnovni načini razmnoževanja te kulture:

 • semenska setev, v kateri se zbirka izvaja skozi cvetni postopek, sajenje v tleh poteka sredi pomladi, medtem ko je treba ustrezno zasukati;
Seme škabot

Seme škabot

 • razdelitev korenike je zagotovljena za nekatere rastlinske vrste, to je, da so izkopane spomladi in lepo pridobljene iz tal;
 • sadike so idealne za tiste trenutke, ko je čas, da rastlin, in v regiji, v kateri živite, je še vedno hladno.
Rastoče skaviozne sadike

Rastoče skaviozne sadike

Pomembno je vedeti! Bodite previdni in previdni: obstaja velika nevarnost, da razmnoževanje rastlin s sadikami povzroči verjetnost povečane občutljivosti na mehansko pašo.

Glavne bolezni rastline

Primer praškastega plesni na listu

Primer praškastega plesni na listu

Značilna lastnost rastline je, da ne zazna vseh vrst bolezni in škodljivcev. Če prelijete preveč, obstaja možnost razpadanja korenin in videza glive, ki lahko povzroči smrt. Ko se soočimo s takim problemom, je nujno treba zmanjšati obilico zalivanja in opraviti popolno zdravljenje s fungicidi. Najpogosteje se cvetovi soočajo s težavami in trpijo zaradi praškastih plesni. Na listnatih elementih povzroča belkasto oblogo, zato se rastlina postopoma zbledi. Za zdravljenje v tem položaju je treba dati prednost pripravam na osnovi žvepla.

Značilnosti interakcije z drugimi kulturami

Scabiosa izgleda lepo v kombinaciji z drugimi rastlinami

Scabiosa izgleda lepo z drugimi rastlinami

Nihče ne bo ostal ravnodušen, ko bo videl, kako cvetijo cvetovi lepo. In če zagotovite njihovo kombinacijo z drugimi cvetovi, lahko dobite izvirna, svetla cvetlična postelja. Takšne kombinacije bodo lahko okrasile prostor s svojo prisotnostjo in spoznale izvirne ideje. Modra in bela cvetje vas bo še bolj prosilo, če jih združite z belo obmorsko barvo. Kavkaška darila bodo v harmoniji s predstavniki podeželskega cvetličnega korita. Izvirno cvetje izgleda kot šopke. In celo v poročne skladbe!

Scabiosa je postal zelo priljubljen med krajinskimi oblikovalci

Scabiosa je postal zelo priljubljen med krajinskimi oblikovalci

Okrasitev cvetličnih školjk z uporabo scabiosa

Okrasitev cvetličnih školjk z uporabo scabiosa

Tako je cvet Scabios, sajenje in skrb za katere so precej preprosti, je zasnovan tako, da zadovoljijo gostitelje z močjo in lepoto njihovega cvetenja. Ne brez razloga se pogosto uporablja v krajinska zasnova. Scabiosa igra pomembno vlogo pri ustvarjanju prvotnega zunanjega slikarstva, v mešanem cvetličnem koritu pa se lahko uporablja za ustvarjanje celote alpski hrib.

Scabiosa: zasaditev in navezovanje staleža: Dekoracija vrtne poti s škrlatno rožnatimi cvetovi

Dekor vrtne poti z vijoličnimi cvetnimi lističi

Loading...