Panel papan buatan diperbuat daripada bahan semula jadi membolehkan anda membina rumah yang selamat dan bersih

Panel panel hijau yang diperbuat daripada bahan semulajadi membolehkannya membina rumah yang selamat dan bersih

Pelbagai bahan binaan sentiasa dikemas kini, dan produk selamat yang lebih mudah sedang dibangunkan. Salah satu perkembangan terkini hingga kini panel Papan luncur. Mereka baru-baru ini mendapat akses yang luas, tetapi telah mendapat populariti. Baca terus, jika anda ingin tahu apa yang istimewa tentang mereka?

 • Panel hijau
 • Jenis dan aplikasi
 • Kelebihan dan ciri-ciri
 • Kesimpulannya
Sebuah rumah negara kecil yang diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam

Sebuah rumah negara kecil yang diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam

Panel hijau

Lembaga Hijau - sejenis plat diperbuat daripada gentian kayu yang ditekan. Perbezaannya dengan bahan yang serupa ialah simen digunakan sebagai pengikat.

Panel Lembaga Hijau muncul baru-baru ini, tetapi menjadi sangat popular

Panel papan hitam muncul baru-baru ini, tetapi mereka telah menjadi sangat popular

Pelbagai panel panel

Pelbagai panel panel

Panel panel terdiri daripada komponen berikut:

 1. Gentian kayu - 60%;
 2. Simen Portland - 39.8%;
 3. gam silikat kepekatan rendah - 0,2%.

Bantuan! Dalam senarai di atas, anda boleh mencari istilah baru untuk diri anda sendiri. Kami mencadangkan untuk mempertimbangkannya dengan lebih terperinci.

 • Simen Portland - astringen, yang terdiri daripada campuran klinker simen yang dihancurkan, silicates kalsium dan gipsum.
 • Klinker simen Adakah bahan yang diperoleh dengan pemprosesan dengan suhu tinggi bahan mentah yang dibentuk semasa menembak, sintering atau lebur.

Jenis dan aplikasi

Panel papan lancip dicipta untuk digunakan dalam pembinaan bangunan bertingkat rendah - sebagai lantai kasar di bangunan berbilang apartmen. Oleh sebab mereka tidak terjejas oleh bahan kimia, mereka boleh digunakan dalam pembinaan bangunan ladang, seperti gudang atau premis untuk ternakan.

Setiap spesies yang dihasilkan hari ini mempunyai ciri-ciri sendiri. Mereka boleh dipertimbangkan dengan lebih terperinci dalam jadual di bawah.

Lihat Ketebalan, mm Ketumpatan, kg / m 3 Permohonan
GB1 50 - 100 300 Digunakan sebagai penebat haba dan bunyi, sebagai panel kulit
GB2 25 - 35 700 Ia bertujuan untuk penciptaan struktur pasang siap, ia boleh digunakan untuk acuan yang tidak boleh ditanggalkan
GB3 10 - 12 950 Digunakan sebagai kaedah struktur atau perlindungan

Saiz mereka bergantung kepada pengeluar dan spesies. Panjang anggaran adalah dari 2500 mm dan lebar dari 600 mm.

Nasihat! Apabila membeli, tentukan saiz papak dari pembekal, yang akan membolehkan anda menggunakannya dengan cekap yang mungkin dan meminimumkan jumlah skrap dan sisa.

 Kelebihan dan ciri-ciri

Panel panel pada harga sedikit lebih mahal daripada alat serupa yang digunakan sebelum ini, tetapi mereka mempunyai banyak kelebihan:

 • Ketahanan. Pengilang menjamin hayat perkhidmatan sehingga 100 tahun, tertakluk kepada pematuhan teknik pemasangan mereka. Ciri ini ditunjukkan melalui proses pemanfaatan simen, yang merupakan sebahagian daripada plat. Terima kasih kepada kelebihan tersebut, setelah memasang Lembaga Hijau, anda akan mendapat peluang untuk menjimatkan wang untuk membaik pulih bangunan yang telah dibina.
Panel Mandi Menamatkan Panel Hijau

Hiasan bilik mandi dengan panel papan putih

 • Keserasian ekologi. Mungkin, ini adalah salah satu petunjuk utama yang menarik minat pengguna moden. Struktur periuk tidak termasuk bahan kimia berbahaya. Oleh itu, tanpa mengira pengaruh alam sekitar, tidak ada pelepasan yang berbahaya. Terima kasih kepada reka bentuk khas, mereka "bernafas", mewujudkan suasana yang menggalakkan.
 • Keselamatan kebakaran. Tidak seperti analog terdahulu, papan putih tidak tahan api, merujuk kepada pembakaran yang rendah. Kesan ini disediakan kerana kehadiran simen dalam komposisi dan ketiadaan bahan mudah terbakar.
Gabungan kombinasi warna kuning dan hitam dalam reka bentuk rumah persendirian

Gabungan kombinasi warna kuning dan hitam dalam reka bentuk rumah persendirian

Gabungan bahan untuk hiasan fasad

Gabungan bahan untuk hiasan fasad

 • Penebat haba. Ia dijamin oleh kandungan kayu yang tinggi, serta reka bentuk khas, terutamanya kehadiran liang-liang dalam helai. Tahap penebat haba bergantung pada jenama.
 • Kalis bunyi. Ia disediakan oleh lembaran yang berlapis-lapis. Biasanya, ia terdiri daripada 5 lapisan kayu dengan impregnations yang berbeza atau tanpa ia.
 • Kestabilan biologi. Oleh kerana kepekatan tinggi potassium impregnation (gam silikat), mereka tahan bakteria, acuan, kulat dan mikroorganisma lain, dengan itu memastikan ketahanan dan keselamatan mereka.
Bilik tidur yang nyaman di tingkat loteng

Bilik tidur yang nyaman di tingkat loteng

 • Rintangan kimia. Lembaran tidak terjejas oleh persekitaran yang agresif di mana garam dan asid disediakan. Kelebihan ini memperluaskan pelbagai kegunaan.
 • Rintangan beku. Dalam cuaca basah, beku terdahulu, kebanyakan analog disiram dan kakisan berlaku pada suhu rendah. Lembaga Hijau hampir tidak menyerap kelembapan. Mereka dengan cepat mengeluarkannya, dan jumlah yang tersisa terlibat dalam proses pemanfaatan simen. Oleh itu, dengan pengaruh suhu rendah, papan putih tidak mengubah sifatnya.
 • Rintangan kepada perubahan suhu. Seperti yang telah disebutkan di atas, dalam kes ini, penyerapan kelembapan berlaku dalam jumlah minimum. Oleh itu, kesan pada paparan cahaya matahari dan perubahan suhu yang tajam tidak mempunyai kesan negatif - panel tidak mengecut dan tidak berubah.
 • Kestabilan kepada pengaruh mekanikal disediakan kerana struktur. Plat terdiri daripada serat padu, panjang yang sepadan dengan parameter produk itu sendiri. Ini memberi tentangan kepada beban berat. Pada masa yang sama, proses microdeformation berlaku di dalam lembaran, yang tidak menjejaskan sifat asas.

 • Kebolehpercayaan. Walaupun kekuatannya, apabila menggunakan panel papan untuk hiasan luaran bangunan kemunculan jalan berlubang, kerepek dan kerosakan lain kayu tidak diketepikan. Untuk membetulkan kecacatan ini adalah mungkin dengan bantuan penyelesaian yang mengandungi simen.
 • Tahap lekatan yang tinggi. Ini adalah keupayaan melekat cat dan bahan varnis ke permukaan. Disebabkan ciri reka bentuk dan kehadiran liang-liang cat mana-mana bahan yang dibentangkan dalam jualan boleh tanpa penyediaan awal dan penyebuan. Ini membolehkan anda menjimatkan wang dan masa.
 • Hartanah struktur. Penggunaan panel tidak bergantung pada kerumitan pembinaan objek, kerana kerana tahap fleksibilitas yang tinggi, pelbagai bentuk dapat dibuat dari mereka.

Kesimpulannya

Lembaga Hijau adalah bahan binaan pelbagai fungsi dan praktikal dari genus papan kayu. Mereka mempunyai banyak kelebihan yang membolehkan anda dengan cepat dan cekap membina yang selamat, praktikal perumahan moden, sama dengan piawaian dunia.

Terima kasih kepada Lembaga Hijau, kelajuan pembinaan rumah dapat meningkat dengan ketara

Terima kasih kepada Lembaga Hijau, kelajuan pembinaan rumah dapat meningkat dengan ketara

Terima kasih kepada teknologi pengeluaran dan sifat-sifatnya, objek-objek yang didirikan dari panel papan putih adalah tahan lama, tahan kepada pengaruh persekitaran luar dan tahan lama. Hayat perkhidmatan mereka boleh mencapai 100 tahun.

Panel papan dinding: 60+ idea untuk kegunaan berfungsi di dalam dan luar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =