V slogu Provence

V slogu Provence

Vsaka ženska je čuvaj ognjišča, ki si prizadeva ustvariti prijetno gnezdo. V sodobnih trgovinah lahko kupite veliko priprav doma dodatki, ampak obrti nikoli ne bo šla iz mode, saj poleg umetniške vrednosti nosi tudi poln pozitivne energije. Danes bomo preučili zanimivo idejo - tkanje košare. Najboljši material je vinska trta, vendar ni tako enostavno, enako težko se je spopadati z njo brez izkušenj. Vendar pa obstaja odlična ne-draga alternativa - zamenjajte jo s časopisnimi cevmi!

 • Načini tkanja
 • Priprava
 • Kaj potrebujemo?
 • Tiskamo trto iz časopisa
 • Najenostavnejša ideja
 • Okrogla košara
 • Trg 
 • To počnemo za polje
 • Možnosti načrtovanja
 • Pri polnjenju in barvanju
 • Koristni nasveti izkušenih žensk
Kovčeg papirja za okraske

Kovček za nakit iz papirja

Načini tkanja

Začetna ženska mora imeti idejo o osnovnih možnostih vezave.

Tehnike

Tehnike

Vrste tkanja:

 1. Layered - Stojala so izdelana tako, da obdajajo dve delovne cevi, eno pod njimi in drugo od zgoraj.

 2. Spiralna - podstavek je izdelan in skozi njo v jasnem zaporedju se cevi neprestano prehajajo in zložijo s trdno vrvico.
  Tehnika tkanja s papirja postane zelo priljubljena

  Tehnika tkanja s papirja postane zelo priljubljena

  Majhna košara improviziranih materialov

  Majhna košara improviziranih materialov

 3. Rope - Cevi so prepletene s stebri in med seboj.

Priprava

Vsaka gospodinja ima v hiši stara časopisa ali revije. Nekdo uporablja nepotrebne knjige, a brez njih bomo storili, ker so namenjeni branju in bi bilo blasfemijo, da bi pokvarili nečloveško ustvarjalnost. Določite orodja in materiale.

Celo iz preprostih materialov lahko ustvarite mojstrovine

Celo iz preprostih materialov lahko ustvarite mojstrovine

Kaj potrebujemo?

 • časopisi ali revije;
 • lepilo;
 • govoril;
Potrebni materiali in orodja

Potrebni materiali in orodja

 • običajne oblačke za oblačila;
 • škarje;
 • nož za rezanje papirja;
 • spenjalnik;
 • karton ali stara škatla;
 • barva ali madež;
 • lak.
Lepa kovnica, okrašena s cvetjem

Lepa kovnica, okrašena s cvetjem

Košarica za lastne roke

Košarica za lastne roke

Tiskamo trto iz časopisa

Izrežemo trakove velikosti približno 10 x 30 cm. Vsak kos je treba zasukati v cev: zato vzemimo tanko iglo, jo postavimo pod oster kot in namažemo na košček papirja.

Nasvet! Lahko ga izrežete s škarjami, vendar je veliko bolj priročno uporabiti pisalni nož.

Vzporedno z njimi uporabljamo lepilo, tako da namažemo konico obdelovanca, da se ne vrti. V procesu izdelave sukancev je treba upoštevati pomembno točko: en konec mora biti širši od drugega, tako da je mogoče podaljšati konce in pravilno oblikovati cev.

Razporeditev pasov

Razporeditev pasov

Rezanje trakov

Rezanje trakov

Pomembno! Cevke je treba zviti čim tesno - to zagotavlja vzdržljivost. Če je material votlo, košara kmalu ne bo več narobe.

Obstaja še ena preprostejša različica: cevi ni treba zviti, jih zložijo večkrat vzdolž dolžine, tako da so pridobljene podobnosti debelih trakov enake širine. Poleg tega je mogoče narediti pletenico - to je odlična osnova za dno in stene. Ta metoda je lažje zasukati, vendar izgleda nič manj izvirna.

Najenostavnejša ideja

Tkanje kvadratne košare

Tkanje kvadratne košare

Uporabljamo drugo metodo izdelave materiala z zgibanjem. Najprej naredimo dno - postavljamo trakove med seboj v križni vzorec, in ko dosežemo pravo velikost, namesti konice s spenjalnikom. Nato prepletemo stene - izdelujemo 4 modele iste višine, ki povezujejo dimenzije s parametri dna. Tudi konce namestimo s spenjalnikom, odstranimo dodatne dele.

Nasvet! Za lepoto lepimo zgornje robove s trdnim papirnatim trakom. Poleg tega lahko naredite pero.

Sedaj slikamo naš izdelek in pustimo, da se posuši, zaradi boljšega videza in moči je možno pokriti košaro z lakom.

Okrogla košara s tubulami

Leseni ročaj je zelo zanimiv

Leseni ročaj je zelo zanimiv

Na opombo! Košare iz pletenin so veliko lepše, bolj kot trta.

Faze dela:

 1. Začnemo z dna. Vzamemo deset cevi, navzkrižno dva para v navpičnem položaju in tri v vodoravni legi - in tkamo okoli kroga enajstega delavca. Podvoji se, en konec je spodaj, drugi je na vrhu, nato pa nasprotno, na ta način tkajemo 2 vrstici. Ko je delovna cev končana, jo je treba razširiti, - za to morate v prejšnji vstaviti novo, to pa storite še naprej.
 2. Po zaključku dveh vrst se konci cevi ukrivijo v središče, tkanje še štirih vrst, ki usmerjajo cevi iz središča.
 3. Nato lahko vstavite velike lesene kroglice, jih pritrdite na navpične cevi, nato pa znova prepletate več vrstic.

  Ustvarite dekor papirja z lastnimi rokami

  Ustvarite dekor papirja z lastnimi rokami

 4. Nepotrebni konci so rezani in pritrjeni v notranjost s pletilno iglo, ki tvori fringing.
 5. Pred odstranitvijo presežka je treba za ročaj, če je načrtovana, pustiti tri cevi drug proti drugemu. So med seboj povezani in prepleteni s še enim zvijalom.
 6. Nato slikamo pripravljeno košaro, posušimo in lakamo. Kot okras lahko uporabite decoupage tehnika in uporabite risbo.

Nasvet! Če se med tkanjem sten ne morete spopasti z obilico štrlečih cevi, ki se nenehno odvijajo, jih lahko za nekaj časa popravite s perilom.

Kvadratne košare s tubulami

Dekorativni pladenj za posluževanje

Dekorativni pladenj za posluževanje

Klasična metoda: izrezali smo dva kvadrata iz lepenke, zlepljeni na prvi del cevi vzdolž celotnega perimetra, od vrha, na katerega lepimo drugi del kartona, bo to zagotovilo zanesljivo fiksiranje. Po obodu lepimo novo cev in preprosto tkamo stene na preprost način tkanja.

Pomembno! Vsi zlepljeni deli so upognjeni navzgor in po potrebi pritrdite oblačila in podaljšajte med delom, vstavite delovne cevi eno v drugo. Ko stene dosežejo želeno dolžino, se presežni deli odstranijo, igla pa je navznoter.

Izdelki iz papirnih cevi v navtičnem slogu

Izdelki iz papirnih cevi v navtičnem slogu

To počnemo za polje

Osnova je vsaka škatla z robovi enake višine. Obrnite ga na glavo, superglanec na razdalji 4-5 cm pritrdite na dno cevi in ​​ustvarite sličico stojal. Zavrtimo spodaj navzdol, stebričke so usmerjene na vrh.

Nasvet! Da se ne premikajo, jih lahko popravite z elastiko.

Prvo vrsto naredimo s preprostim tkanjem, za vsako naslednjo "stojalo", potem pa na dno lepimo novo cev, ki poteka nad navpičnimi in pod njimi, ki spreminja zaporedje. Nadaljujte s postopkom, dokler stene pletenic ne dosežejo roba osnovnega polja. Konca popravimo z lepilom, odrežemo odveč, iglo z iglo potegnemo.

Možnosti načrtovanja

Košara iz papirja vrvice

Košara iz papirja vrvice

Po obvladovanju osnov pletenja lahko poskusite in se naučite novih načinov tkanja in različnih pomožnih materialov. Na primer, prepletanje svinčnice ali uporabo učinka navpičnih praznin, s katerimi je košarica bolj zračna. Nato lahko tkane satenne trakove in pritrdite loke.

Ideje! V košaricah za kruh, kjer ni načrtovano ročaji, lahko šivate nenavadne vložke in odprete robove. Perimeter je lahko okrašen s čipko.

Slikarice z akrilno barvo

Slikarice z akrilno barvo

Toniranje papirnatih cevi do barve naravne vinske trte

Toniranje papirnatih cevi do barve naravne vinske trte

Pri polnjenju in barvanju

Pripravljena košara mora biti pripravljena v več slojih vodotesna barva ali lepilo PVA, ki se bo morala malo razredčiti z vodo. Nanesite s čopičem z gostim gomilom. Po templjenju se mora izdelek sušiti, nato pa je na zunanji strani poslikana. Barva se nanese tudi večkrat, koša se ponovno posuši in nato lakira.

Nasvet! Lahko uporabite in madež - potem bo barva tvojega ustvarjanja čim bližje naravni vinski trti.

Slikarstvo pletarskih izdelkov

Slikarstvo pletarskih izdelkov

Na opombo! Primer lahko izvedemo tudi na drugačen način - ne za barvanje končnega izdelka, temveč takoj damo barvo cevi in ​​tkanje iz končnega materiala.

Toniranje praznih

Toniranje praznih

Mnoge šivane namesto časopisa uporabljajo strani barvnih sijajnih revij, potem košara dobi svoj šarm, kot je odeja, in opozarja na etnični slog.

Koristni nasveti izkušenih žensk

Med delom se lahko pojavijo nepredvideni trenutki in navadne odtenki, razumljivi profesionalci, ki pa povzročajo zmedo in težave za začetnike. Izkušeni handymasters zlahka delijo priporočila.

Kaj morate vedeti:

 1. Razdalja med stojaloma, če je predvidena majhna košara, ne sme biti večja od 2 cm, v nasprotnem primeru bo konstrukcija treska in krhka.
 2. Ko obdelujete sklepe, je treba cev rezati z ostrim kotom, potem morate kapljico lepiti in jo vstaviti v drugo, tako da je lepilo znotraj in ne zunaj.
 3. Če ste po naključju prevelik in zvitki pridejo preveč gosto in se ne upogibajte zelo dobro, ker niste zavzeli potrebne oblike, jih lahko ožemite z brizgalno pištolo in jih položite v plastično vrečko. Potem vzemite eno iz vreče in potegnite košček eno za drugim. V navlaženem stanju bodo spet postali voljni in po sušenju bodo znova močni.
 4. Če potrebujete povečano moč, uporabite sijajne hlače iz gostega prevlečenega papirja za zvijanje. Vendar pa bodite pripravljeni na to, da je pozneje te cevi težje barvati.
 5. Najboljše cevi so pridobljene iz blagajne, vendar to ni drago veselje.

 • Včasih so preprosti listi papirja za tiskalnik boljši od časopisov, ker nimajo pisave.
 • Za priključitev delovnih cevi je PVA lepilo najprimernejše. Veliko bo trajalo, zato je smiselno, da ga kupite v veliki zmogljivosti - tako da bo stalo manj.
 • Bolje je, da ne uporabljate lepila s takojšnjim sušenjem, po drugi strani pa ne boste imeli časa popraviti načrta in ne boste prihranili poštene deformacije.
 • Če ste prebrali cevi pred tkanjem in postali krhki, jih lahko potresete z vodo - to bo rešilo situacijo.
 • Primer je najbolje narediti iz mešanice PVA in vode in dodati malo laka tam - to bo izboljšalo odpornost na vodo.
 • Od košare lahko barve barve v jeklenkah - zato pade enakomerno.
Izdelki iz barvnih cevi so zelo impresivni

Izdelki iz barvnih cevi so zelo impresivni

Okrasna košara iz papirja

Okrasna košara iz papirja

Ročna slika iz časopisnih cevi ni samo ustvarjalno delo za hišo. To lahko služi kot odlično darilo za prijatelje in starše, in tudi postane ideja za podjetja. Profesionalnost prihaja z izkušnjami, morda pa bo preprost ročni izdelek kasneje prinesel precejšen dohodek, vaše novo delo pa bo prineslo veselje poleg denarja, kar je osnova za življenje!

Tkanje košare iz časopisnih cevi: mojstrski razredi in nasveti za iglice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 56 =