Креативни правац који дозвољава развој могигама не само да развија фину моторичку вештину и умирује већ и да украшава целу кућу једноставно и са укусом и украшавање куће окусом

Оригами не само развија фину моторичку вештину и помаже, већ и омогућава једноставну и укусно декорисање целе куће

Свака особа жели направити простор као јединствен што је јединствен колико је могуће. Боринг тапета или боје на зидовима Неки људи нису задовољни, а они покушавају украшити просторије што је више могуће. Са овим задатком настао је папирни декор, укључујући рукотворине.

 • Шта је то?
 • Ази
 • Лампсхаде
 • Ваза
 • Састав пирамида на зиду
 • Једноставан солидни панел
 • Папирни вијенци
"Звездочки счастья" можно собрать в гирлянду, а можно насыпью украсить цветочные горшки или другие декоративные предметы

"Звездице среће" могу се сакупити у герланду, као и украсити их у слободним цветним лонцима или другим украсним предметима

Шта је то?

Пре него што схватите како украсити кућу помоћу технике оригами, требало би да схватите о чему се ради. Чак и најпримитивнији авион, изграђен у дубоком детињству, је оригами, а ми смо то урадили, али нисмо схватили да смо тако везани за древну оријенталну уметност.


Занимљиво! У дословном преводу, назив оригами класе значи "преклопљени папир".


Раније, право на израду таквих заната било је само међу храмовима, касније се ова фасцинантна занимања ширила на обичне људе. Врх ритуализације стваралаца је забележен након рата, када су о томе сазнали у Европи и Америци.

Класичне фигуре се креирају од:

 1. Квадратни лист папира.
 2. Без лепка.
 3. Без маказе.
Елегантан додатак декоративним елементима ентеријера

Елегантан додатак декоративним елементима ентеријера

Али модерне фигуре су сложене, тако да не можете учинити без поменутих атрибута. Зато постоје многи правци. Међу најупечатљивијим:

 • Модуларни - у овом случају, од папирних елемената, спојених на посебан начин, креирају тродимензионалне фигуре помоћу лепка.
Модуларна монтажа лампе за папир за лампу

Модуларна монтажа лампе за папир за лампу

 • Мокро - ово је нешто између оригами и папиер-мацхеа. Овај правац настао је недавно. Због влажења, могуће је направити глатке линије, и занатство изаћи изузетно.
Ревитализација природе са глатким линијама

Ревитализација природе са глатким линијама

 • Кусудама - врста модуларног инжењеринга. Само у овом случају формирају се велики број конусних елемената, и често они чине лоптицу или приближну слику.
Оригами из Кусудаме. Муффин

Оригами Кусудаме. Муффин

 • Једноставно - Ова техника је веома погодна за учење деце уметности савијања папира. Овде користимо једноставне технике без маказе и лепка.

Главна предност оригиналних креација је то што се оне лако креирају, не превише новца из буџета. Осим тога, могу се направити од обичног обојеног папира, који кошта један пени. Још једна важна ствар је да је овај декор лако и брзо створити чак и код деце, а то може постати занимљив породични хоби који ће значајно промијенити изглед куће.

Ази

Ово папирно занатство је можда најједноставнији од свих, али изгледа веома импресивно.


Савет! Да се ​​то постави неопходно је у углу или директно на зид јер папир неће одржати константно трење од пролаза кроз слично сјенило.


Гарланд у облику украсних завеса

Гарланд у облику украсних завеса

Да бисте га створили потребно је:

 1. Папир за оригами - то је нешто густе од уобичајене и добро држи облик.
 2. Танка линија или јака нит. Први је пожељан, јер неће бити видљив у готовом производу.
 3. Маказе.
 4. Модел будућих веза завесе.
 5. Носач за зид.
Гурнути папирни папир на нит, добијате оригинални герланд

Готових папирних гајби на навој, можете добити оригинални герланд

Редослед извођења радова:

 1. Направите картонски изглед, односно елементе који ће се поновити на завесу. Не би требало да буду превише широке или сложене, тако да ће бити тешко смањити, осим тога не излази да разматра сву лепоту.
 2. Припремите папир жељених боја и наносите контуре предмета на њега.
 3. Сада је најтеже и дуготрајнији део посла да исечи све празнине.
 4. Тада у сваком елементу направите рупе одозго и одоздо, а ако је одвојен фрагмент дуг, онда и унутар ње.
 5. Гурните делове папира на линију као перле. Дно поправка.
 6. Сада се фиксирајте на шипку и шипку на зиду.
Диверсифи тхе децор оф тхе роом - ит'с еаси!

Диверсифи тхе децор оф тхе роом - ит'с еаси!

Оваква завеса може се висити у углу и лагано бацати неке траке, на пример, кроз корни. Што је светлије вјенчање, то може више да оживи унутрашњост.


Савет! Уместо шипке, можете користити дебље линије, онда ће изгледати да је декор елемент у ваздуху.


Лампсхаде

Да направите јединствену светло не морате увек трошити пуно новца, јер можете направити оригинални уређај из доступног материјала. Да би то учинили, потребне су креације:

 1. Лист дебелог папира одговарајуће боје. Формат није мањи од А3, густина је 160 г: од ових параметара зависи да ли ће пловило задржати облик.
 2. Владар.
 3. Стакло од пластике или метала.
 4. Маказе.
 5. Двострана лепљива трака.
 6. Шема оригами за савијање и обликовање карактеристичних дијаманата.
Модерна боја израђена од сопствених руку

Модерна боја израђена од сопствених руку

Редослед стварања:

 1. У првој фази, помоћу стега, потребно је да нацртате мрежу дуж владара. Неопходно је створити депресије - гужве. Погодно је савијати листове на жељеном месту.
 2. Пре свега, перпендикуларне линије су савијене, а затим дијагоналне линије. Резултат је листа са савијањем дијаманата.
 3. Сада пратите ивице горњих кривина на врху и причврстите двострано траком.
 4. Ставите лампе.

У овом стилу можете креирати кубичну или подужну лампу. У првом случају, дијаманти ће бити кратки, али има још. У другом, али издвојен.

Ваза

У сличној технику, обоје сјенило, можете направити вазу, ако је прецизније, онда накит за њу. Наравно, на папиру ваза цвијеће се не може ставити. Папир такође треба узети чврсто, а дужина радног предмета би требало да буде 20-30% више од обима ваза / цветног лонца. Ово је неопходно да би се добио ефекат тродимензионалности.

 • Након преклапања шеме, која је најприкладније извучена на погрешној страни, потребно је направити кривине помоћу владара.
 • Робови будуће декорације треба фиксирати лепком или двостраном траком.
Картонска ваза за вештачко цвеће

Картонска ваза за вештачко цвеће

Модуларна ваза од папира - занимљив декоративни елемент у трпезарији

Модуларна ваза од папира - спектакуларан украсни елемент за трпезарију

Састав пирамида на зиду

Ово је декорација се може назвати 3Д, а тродимензионални ефекат је стваран, а не визуелан. Да бисте направили тако занимљиву слику потребно је:

 1. Папир за оригами или обичне боје, пресечени на квадрате. За ову мајсторску класу, потребно вам је око 100 одвојених елемената, али можете креирати слику мањих размера.
 2. Глуе ПВА.
 3. Картон.
 4. Канцеларијски нож.
 5. Тепих за сечење.
 6. Рулер, држи квадрате за савијање.
 7. Оквир за панел - по вољи.
Волуметријски фрагмент зида од обојеног картона

Волуметријски фрагмент зида од обојеног картона

Процедура:

 1. Изрезати картонску основу за састав жељене величине. Оловка бележи локације које планирају да попуњавају пирамиде са оригами.
 2. Преклопите све квадрате у пирамидама било којим погодним шемом.
 3. Следеће - монтажа структуре. Сваки елемент је повезан серијски једни с другима, због чега је могуће створити плочу без лепка.
 4. Ако папир има различите нијансе, онда можете једноставно креирати градијент, чиме можете добити оригинални ефекат.
 5. Следећи корак је лепљење до базе. Ивице конструкције треба фиксирати помоћу лепљиве траке. Од погрешне стране до преклопа нанијети лепак и нанијети картонску подлогу.
 6. Након сушења, панел може бити украшен у прекрасном оквиру.
Модели који се припремају састављају се у једну слику

Модели који се припремају састављају се у једну слику

За више детаља погледајте:

Једноставан солидни панел

Можете креирати слика за унутрашњу декорацију много лакше, али са мање занимљивог ефекта. Да бисте то урадили, требате:

 1. 30 квадрата обојеног папира. Може бити вишеструко или у једној боји, али различити тонови. Друга опција ће помоћи стварању оригиналног ефекта транзиције.
 2. Картон је темељ.
 3. Лепак ПВА или двострана лепљива трака.

Важно! Да бисте направили такав украс на зиду, чак вам ни не треба шкаре - скоро као у класичном оригами.

3Д панел у модерном ентеријеру

3Д панел у модерном ентеријеру

Редослед рада:

 1. Нађите средишњу тачку на тргу. Да бисте то урадили, савијте га на пола и притисните га у средини помоћу прста да бисте направили кривину. Потпуно не треба пола пута. Сада окрените лист 90 ° и поновите исту процедуру поново. На раскрсници кинкс, биће средишња точка.
 2. Сада сваки угао квадрата треба савијати до центра како би добили коверту. Дакле, морате да радите са сваким квадратом.
 3. Следеће - креативни процес: требало би да поставите сваки елемент у простор који је додељен за њега. Ово се може учинити хаотично или бојом. Одмах да се држе није потребно, након свега је потребно поставити композицију. Са задње стране, боље је означити постављање на картону.
 4. Можете лепити лепком или двостраном лепком.
 5. Панел можете ставити у оквир - по жељи.

Папирни вијенци

Осим накита које смо понудили на самом почетку, можемо створити оригинални папирни декор. Проћи ће испод плафона или на другом месту које изгледа празно. Немојте мислити да се такви елементи користе само за божићне стабла - ово је далеко од истине!

Папирна декорација дечијег весељака

Папирна декорација дечијег весељака

Идеје:

 1. Смешне пруге. Потребно је исећи траке густог вишебојног картона или папира и да их шијете за чврстоћу. Затим навуците ове елементе на линији. Свака дужина - не више од 10-15 цм. Обесили овако пухасту гарнитуру испод плафона или близу зида, можете створити празнично расположење.
 2. Перле на зиду. Исеците много кругова исте величине из картона. Затим их поправите на нит или линију. Да се ​​не померају, можете користити двострану скоту. Направите неколико таквих трака различитих дужина и причврстите их на зид као вишеслојне перлице.
 3. Ланци. Ово су исти вијенци које је сваки од нас направио као дијете, када је толико Украсне декорације није. Линкови ланца су спојени ПВА и повезани су у једном кругу. Оваква оригинална декорација се може висити свуда у кући, а не само на одмору.


Закључак

Декорација куће са оригами није толико тежак какав се чини. Само на први поглед ова уметност је сложена, али ако добијете идеју, можете се уверити да стварање нечега с властитим рукама није тако тешко. Најважнија ствар је да је такав декор јефтин и може се ажурирати бар сваког месеца, то јест, под вашим расположењем! ��


Занатство од папира и декоративне оригами: од основа до софистицираних фигура

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 93