Marka stvorena vlastitim rukama

Marka stvorena vlastitim rukama

Uređivanje teritorija u privatnom dvorištu ili kućica - zanimljiv proces koji zahtijeva ne samo vrijeme i trud, nego i kreativan pristup. Mnogi to rade sami, jer taj proces može donijeti puno užitka. Organizacija vrtnog prostora omogućava stvaranje posebnih vrtne staze, koji imaju vrlo važnu ulogu. Oni bi trebali biti praktični, tako da su udobni za kretanje, a istodobno imaju estetski izgled, nadopunjuju cjelokupno site design.

  • prednosti
  • Kako odabrati?
  • nezavisna produkcija
  • primjena
  • Korisni savjeti
Neobične matrice za pločnik u kućnom vrtu

Neobične matrice za pločnik u kućnom vrtu

Ukrasni put iz domaćih matrica

Ukrasni put iz domaćih matrica

Izvorna ideja u modernom krajoliku

Izvorna ideja u modernom krajoliku

Za polaganje staza koje možete koristiti pločice, kupiti u specijaliziranoj trgovini ili ga sami nabaviti. U tu svrhu morate kupiti kalup za punjenje vrtne staze. Takvi se oblici razlikuju prema različitim kriterijima.

prednosti

Plijesni za lijepljenje daju mnogo prednosti. Prije svega, to štedi novac. Ako izračunamo trošak gotovih pločica vlastite proizvodnje, bit će mnogo jeftiniji od kupnje standardne femke. Trošak uključuje samo kupnju komponenti rješenja. Isto tako to neće ograničiti veličinu vašeg puta. Može biti apsolutno duljina i širina. Proces polaganja također će biti uvelike ubrzan. Sakupljanje u pravilu omogućuje stvaranje samo velikog dijela ziđa. Da biste ubrzali ovaj proces, moguće je dobiti i primijeniti odjednom cijeli komplet od 2, 4, 6 ili više pojedinosti.

S radnim dijelom za izlijevanje izradit ćete jake i pouzdane dijelove. Ako zadržite potrebne razmjere za rješenje, pločica će trajati dugo i bit će otporna na vanjske čimbenike, može izdržati određena opterećenja.

Još jedna prednost oblika je njena ponovljena upotreba. Ako je sastav koji ste izradili po vašem ukusu i želite ga reproducirati u drugom području web-lokacije, ponovno možete upotrijebiti isti klik.

Promjena veličine obrasca je sasvim novi dizajn

Ako promijenite veličinu obrasca, možete dobiti potpuno novi dizajn

Kako odabrati?

Možete kupiti obrazac za pločice u većini specijaliziranih trgovina. Ali prije nego što odaberete, obratite pozornost na njegove glavne karakteristike.

Prva stvar koja razlikuje matrice, Je li njihov izgled. Naime, ono što će put izgledati. Izratka može imati strukturu sa ili bez dna. Ako je predložak opremljen samo bumps, površina će biti ravna. Ako ima dno, omogućuje Vam da na površini prikažete određeni ornament. Jednako je važno i broj kutova. Raznolikost ukrasa i varijacija koje su danas predstavljene na tržištu je toliko velika da je jednostavno nemoguće popisati sve. Izbor ovisi o vašim osobnim preferencijama. Možete kupiti različite klišeje: četvero- ili šesterokut, polumjesec, cvijet, dotjerane linije, pomoću kojih imitacija različitih vrsta prirodnog kamena i tako dalje.

Važno je obratiti pozornost na materijal iz kojeg je napravljen alat. Može biti metal ili plastika. U pravilu, oba imaju veliku snagu i dugo traju. Ne zaboravite razmotriti dimenzije na kojima ovisi brzina rada. Istovremeno, minimalna visina rubova nije manja od 5 cm.

Ušteda vremena zbog velike veličine kalupa

Ušteda vremena zbog velikih veličina kalupa

nezavisna produkcija

Ako želite učiniti dizajn vaše web stranice još zanimljivijim i originalnijim, vrijedno je razmotriti individualno stvaranje instrumenta. Možete se obratiti proizvođaču koji proizvodi matrice i naručiti model prema vlastitom crtežu. Ali, u pravilu, ovo je vrlo skup i uznemirujući proces. Mnogo je jednostavnije napraviti sami kliše.

Za to možete odabrati različite načine. Najprikladniji i najčešći su drvo i metal. Lako je raditi, mogu se obraditi, otporni su na različite utjecaje. Razmislite o tome kako napraviti sam predložak.

Shema izgradnje matrica za pločicu s drveta vlastitim rukama

Shema izgradnje matrica za pločicu s drveta vlastitim rukama

U prvom slučaju, ako koristite stablo, trebat će vam barovi visoki 50 mm. Njihova duljina ovisi o vašim željama. Možete napraviti poligon, a to možete učiniti tako da spojite željeni broj rešetaka pomoću vijaka ili željeznih spojnica. Za pouzdanost upotrijebite dodatne komade metala - pričvrstite ih na spoju krajeva dviju šipki, tako da matrica bude trajnija. Ako je potrebno, krajevi traka moraju biti podneseni, tako da su zglobovi točniji.

Kratak opis cjelokupnog procesa ulijeva malu uličicu

Kratak opis cjelokupnog procesa ulijeva malu uličicu

Druga mogućnost je meka metalna, obično pocinčana plahta. Meke su, tako da mogu savijati bilo koji dio. Da biste napravili predložak, trebate rezati traku širine 5 cm, od koje možete savijati poligon ili uzorak s glatkim linijama. Krajovi moraju biti presavijeni tako da jedan ulazi u drugi. Za pouzdanost možete ih lagano pritisnuti čekićem.

Gumeni matrica pomaže ukrašavanju uskog puta

Gumeni matrica pomaže ukrašavanju uskog puta

Možete koristiti bilo koji improvizirani alat s odgovarajućim parametrima. Na primjer, u tu svrhu možete izvaditi stare karike iz drvene bačve, obruč bicikličkih kotača, limenke s boje, od kojih možete rezati prstenove različitih veličina, pa čak i plastične boce.

Elegantna slika cjelokupne slike dizajna krajolika

Moderan dizajn krajolika

primjena

Kako odabrati i napraviti matricu, već znate. Sada razgovarajmo o svojoj primjeni. Prije nego počnete polagati stazu, vrijedno je obaviti pripremni rad. Da biste to učinili, gornji sloj zemlje, zajedno sa svim vegetacijom, uklanja se s prethodno označenog područja. Zatim, donji sloj je nabubran. Nakon toga, jastuk iz pijeska. Nakon toga je postavljen sloj sitnog lomljenog kamena, koji je od 5 do 7 cm.

Sljedeći korak je priprema rješenja. Da biste to učinili trebat će vam:

  • cement - to može biti drugačije. U konstrukciji najprikladnije oznake 300, ali da je vaš zid podnosi velika opterećenja i otporniji na vanjske čimbenike, najbolje je kupiti materijal razreda 500;
  • pijesak pomiješan s cementom 1: 3;
  • voda - njezina količina ovisi o sadržaju vlage pijeska. Dodaje se postupno, u malim količinama u suhe sastojke pomiješane do uniforme. Treba napomenuti da njegova temperatura treba odgovarati okolišu.
Na kišni dan, lijepo je prošetati po lokalnom području duž staze koju ste napravili sami

Na kišni dan, lijepo je prošetati po lokalnom području duž staze koju ste napravili sami

Dosljednost dobivene mase trebao bi nalikovati debelom kiselom vrhnju. Pomiješajte ga u malim obrocima, ovisno o broju alata za oblikovanje, tako da se ne isušuje dok se drenirani dijelovi isušuju.

Sada možete izravno nastaviti stvarati put. Otopina se izlije u fiksni oblik odredišta. Na rubove je poželjno ostaviti centimetar 2 - to će učiniti dio preciznijim. Površina se izravnava lopaticom ili lopaticom. Zatim morate pričekati 15-20 minuta. Prije uklanjanja bočnih strana možete ukrasiti gornji sloj. Korištenje željeznog četkanja možete stvoriti grubi efekt ili položiti mozaik šljunka, školjaka, krhotina razbijenih jela.

Staza - nezaobilazna komponenta pejzaž krajolika. Ne samo da vam omogućuje jednostavno kretanje po lokaciji, već i podjelu u zonu.

Konkretni proizvodi su izdržljivi. Domaće pločice će vam molim za mnogo godina

Konkretni proizvodi su izdržljivi. Domaće pločice će vam molim za mnogo godina

Korisni savjeti

Izlijevanje većih elemenata, morate upotrijebiti pojačanje. U tu svrhu postavlja se posebna mreža koja se može kupiti u zgradi.

Zapamtite da stil vašeg puta treba biti isti kao cjelokupan sastav vrt. Ovisi o izboru stila raspored cvjetnjaka i kreveta, koji će biti odvojeni stazom. Važna je uloga prisutnost struktura i ukrasnih elemenata.

Do danas je vrlo popularno koristiti fluorescentni ili fosfor za vrtni krajolik. To su boje koje svijetle u mraku. Može se nanositi kao prah i uliti u gornji sloj ili kada se ukrašava kao materijal boje i laka.

Vrtne staze bez problema: što trebate znati i kako odabrati pravi oblik za punjenje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =