Gyönyörű hálószoba nyugtató színekkel díszítve

Gyönyörű hálószoba nyugtató színekkel díszítve

A legtöbb modern belső térben általában nem kellő figyelmet fordítanak Mennyezeti dekoráció, tévesen úgy vélte, hogy egy különleges elrendezés láthatatlanná teszi. De ha figyelmet fordítasz a paloták vagy a katedrálisok belsejébe, akkor megértheted, hogy egy ilyen elegáns megjelenés nem tekinthető ökológiai szempontból és teljes mértékben mennyezet nélkül. Ez a szoba boltozata, amely a teremtés koronája, ami csodálkozik és csodál.

 • A mennyezeti dekor előnyei
 • A minták változatai
 • Díszdíszítés alkalmazásának módjai
Luxus mennyezet gipszkartonokkal

Luxus mennyezet gipszkartonokkal

A mennyezeti dekor előnyei

Bármelyik felület, kivéve a vizuális összetevőt, bizonyos előnyt jelent. különféle típusú díszek és minták a díszítés egyik legősibb módja. Minden rajz egy bizonyos jelentést hordozott, amely egy vallásos, filozófiai vagy dekoratív üzenetet tükrözött.

A belsőépítészetben dolgozó modern tervezők gyakran fordulnak díszekhez, amelyet számos okból megkönnyítenek. A mennyezet dekorációval beállíthatja az ívelt mennyezeteket és magasságokat. És egyszer népszerű dekoráció formájában vakolat összetörő tulajdonságokkal rendelkezik, ami további felfüggesztést igényel felfüggesztett szerkezetek formájában.

Ebédlő dizájn klasszikus stílusban

Ebédlő dizájn klasszikus stílusban

A stúdió apartman belsõ része szecessziós stílusban

A stúdió apartman belsõ része szecessziós stílusban

Művészi festészet segít kiemelni a helyiségek magas státusát, kifejezni a szépség iránti vágyat. A mintáknak köszönhetően a plafon leggyakoribb felülete érdekes, térfogatos és sokoldalú megjelenést kölcsönöz. Nem mindig lehetséges komplex lógó struktúra építése több szintről. Ilyen esetekben ne hagyja abba a díszet, amely a szokásos fehér festékkel borítja a mennyezetet. Sok lehetőség van arra, hogy a nem ideális felületet beállíthassuk, és a meglévő hiányosságokat a "kiemelés" -nek tekintjük.

Tipp Ne felejtsd el a belső tér stílusát. Ha helyesen választ ki egy díszet, minden keleti stílus felismerhetőbbé válik, harmonikusan hozzáadódik hozzá. Nem kevésbé látványos a mennyezeten meg a damaszt, absztrakció vagy geometriai minták.

Az ábrák kontrasztelemként szolgálhatnak vagy hozzájárulhatnak vizuális terjeszkedés a 3D technológiák segítségével. A díszítéseknek köszönhetően könnyű kompenzálni a világítás hiányát a könnyű és szellős kompozíció kiválasztásával.

Tipp Ne tegyen egy mintát a szoba teljes mennyezetére, sokkal hatékonyabb a képet körbe, téglalapba vagy oválisba helyezni. Az együttes befejezéséhez világító eszközök segítségével, egy érdekes kompozíció létrehozásával.

A mennyezeti minták változatai

A mai napig hatalmas választék található a különböző minták a mennyezet dekoráció. A legnépszerűbbek a következők:

 • Figurális elemek, habból készültek (a könnyű súly, a rendelkezésre állás és a könnyű beépítés).
 • Gipszkarton alakjai. Leggyakrabban faragott minták vagy alakjuk van stukkó öntés.
A kis fényes ékezetek segítenek a fekete-fehér beltéri hígításában

A kis fényes ékezetek segítenek a fekete-fehér beltéri hígításában

Színes panelek a mennyezet dekorációval

Színes panelek a mennyezet dekorációval

 • stencil, amely nagyszerűen lapos, egyszólamú felületen néz, így tetszőleges díszítéssel rajzolhatja a mennyezet bármely részét, miközben könnyen kezelhető a szokásos kartonból.
 • világítás - ez egy nagyszerű módja annak, hogy különböző mintákat kapjunk. Használhatja spotlámpák vagy gondoskodjon a fő mennyezet és a feszültség közötti világításról.
 • Festés mennyezet speciális festéssel lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen felületen dolgozhasson, alkalmazhat egy mintát fa, gipszkarton, feszített mennyezet és rendes akrilfesték.

A tervezők gyakran kombinálnak több lehetőséget, és igazi mesterművet hoznak létre. A leggyakoribb tervezési ötletek a alakú szerkezetek megvilágítással. Így a világítás segít a vizuális hatás fokozásában és felhívja a figyelmet a mennyezetre.

Tipp A mennyezet díszítésével lehet végre rendezési. Például válassza le a konyha funkcionális területeit a nappaliból.

A konyha területének elválasztása a mennyezet festésével

A konyha területének elválasztása a mennyezet festésével

Az ebédlő pompás dizájnjája a cheby-elegáns stílusban

Az ebédlő pompás dizájnjája a cheby-elegáns stílusban

Díszdíszítés alkalmazásának módjai

A minták és anyagok kiválasztása teljesen más lehet, az egyszerű rajzoktól a komplex függő szerkezetekig. De ahhoz, hogy a megvalósítás kvalitatív legyen, előkészítő munkát kell végezni.

 1. Először törölni kell a régi felületet, háttérkép törlése, fehér vagy más elérhető felület.
 2. Ezt követően eljuthat a primerbe, hogy kiegyenlítse a kis hibákat, és végezze el a munka színét a felület csiszolópapírral történő dörzsölésével.
 3. A befejezett mennyezetre mossa fel a gitt, majd szárítsa meg a festéket.

A legegyszerűbb típusú minták, amelyek még művészi tehetség nélkül is elérhetők, a mesterek számára elérhetőek geometriai ábrák. Egy minta rajzolásához papírra rajzolhat vagy festékszalagot használhat. Ehhez meg kell javítania a mennyezetre, fel kell használni a festéket, majd távolítsa el, és hagyja a képet a szalag helyett.

A jegyzethez! Bonyolultabb díszek tekinthetők stencil alkalmazás, annak sablonját előzetesen meg kell vásárolni vagy gyártani. A mennyezetre rögzítve a festéket a dobozból vagy a festékkel hengerrel szórhatja, majd eltávolíthatja.

Ezenkívül több, könnyen hozzáférhető és egyszerű módon alkalmazható dísz. Például egy textúra görgő lehetővé teszi, hogy egyetlen képet kapjon egyetlen löketben. Az építőipari boltok is különlegesek Bélyegek és matricák a ragasztópapírra.

Tipp Védje a díszítményt a napfény hatásaitól, és ezáltal több réteg akril lakkba helyezhető. Tehát a kép nem fakul, és sok éven át örömet szerez a tulajdonosnak.

Minták és rajzok a mennyezethez: 60 + tervezési lehetőségek és egyszerű dekor ötletek a saját kezét

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 83