Дървената баня е отделен свят на отдих и почивка

Дървената баня е отделен свят на отдих и почивка

Ако започнете изграждането на баня, на последния етап ще трябва да инсталирате вратата. Подходът към нейния избор трябва да бъде много внимателен, особено когато става дума за входната структура в парната стая. По време на работа ще бъдат изложени на различни напрежения, свързани с резки промени в температурата вътре и извън помещението, както и влажност, за високо ниво на концентрация на двойката - постоянен спътник на процеса на баня. Необходимо е вратата да изолира топло помещението, за да запази топлината, докато трябва да подчертава интериора и стилистиката на банята. Правилно инсталиран дизайн може да създаде атмосфера, да подчертае ситуацията в тази стая, която ще съответства на вашите предпочитания за вкус.

  • селекция 
  • Дизайн функции
  • Материал на производство
  • Съвети от професионалистите
Естествено дърво предизвиква най-положителните емоции, докато посещава баня

Естествено дърво предизвиква най-положителните емоции, докато посещава баня

Избор на дървена врата за баня

дърво - надежден материал, който може да се използва на практика дори при условия на голямо натоварване. Съветваме ви да закупите всичко заедно с рамката на вратите - това ще гарантира, че платното ще се залепи напълно към облицовката на вратите, като по този начин се постигне пълна топлоизолация. В противен случай може да има големи загуби на топлина, които ще повлияят неблагоприятно върху използването на банята.

Важно! За да се постигне максимален ефект от запазването на топлината, структурата на входа в парната стая прави малки размери.

Ако желаете, дървена врата може лесно да бъде прикрита като всеки интериор

Ако желаете, дървена врата може лесно да бъде прикрита като всеки интериор

Най-често има височина не по-голяма от 1,5 метра, а за препятствията за прелитане се използва висок праг. Вратата се отваря в банята навън и това решение има за цел да запази топлината, предотвратявайки загубата й.

Съвет! Не използвайте бичици дървени врати поради факта, че това може да доведе до допълнителни загуби на топлинна енергия.

Дизайн на крилото на вратата

По външния си вид дизайнът, използван за банята, може да се различава малко от обикновената вътрешна врата, към която сме свикнали, но въпреки това има разлика. Това са не само материалите, които се използват за неговото производство, но и дизайнерските особености на платното.

Характеристики на дървена врата за вана:

Изпълнение на рамката на вратата Най-оптималното решение е да се направи от масивна дървесина. Това може да се трепетлика, дъб и др Свързването "спайк" мебели се извършва с помощта на специално лепило за дърво (нетоксични) и дюбели.
Пълно отсъствие на кухини Корпусните клетки, които се намират във вътрешните врати, трябва да бъдат напълнени с материали от пчелна пита. Това може да бъде картон или дървесни влакна. Препоръчително е да се напълни структурата директно за банята с базалтова памучна вата, която няма токсични свойства и не изгаря.
Кабина Frame За покриване на каркаси е за предпочитане да се използват дървесни видове, които имат благоприятен ефект върху човешката дихателна система и да отделят иглолистна смола в умерени количества. Тя може да бъде липа, трепетлика и др. Както лигавицата износване по време на работа той може да бъде заменен, в хода на което рамката не е счупен, а на вратата отстранен от пантите й не е необходимо.
 Parobarer Специално фолио се простира под кожата. Целта на неговото използване е да не пренася гореща пара и да предпазва листата на вратата и изолацията от влага, както и високи температури.
Вложки на топлоустойчиво стъкло Оборудването на плат с вложки с различни размери допринася за безопасността и също така дава лекота на цялата структура.

Материал на производство

Най-популярният материал, използван при производството на врати за вана, е липа. Поради свойствата си функционирането на такава структура може да се осъществи за доста дълъг период. Такава врата не оставя топлината еротичен, не се поддава на деформация от въздействието на високи температури и различни нива на влажност.

Към бележката! Липовото дърво не е подложено на голямо нагряване, подуване и практически не освобождава смола.

Вариант за вътрешно довършване на баня - дървена врата със стъклена вложка от топлоустойчиво стъкло

Възможността за интериорна декорация на сауната - дървена врата със стъклена вложка от топлоустойчиво стъкло

На практика също (но по-рядко) се използват други материали за направа на врати, например канадски кедър или пепел. Тези материали имат по-дълъг експлоатационен живот, те са устойчиви на разпад, деформация и най-важната разлика е сравнително висока цена в сравнение с липата.

Оригиналната комбинация от лека пепел с метални фитинги

Оригиналната комбинация от лека пепел с метални фитинги

Към бележката! До този момент много от тях се прилагат дъб. Този материал перфектно запазва топлината и поради силните си характеристики се използва доста дълго време. Основният недостатък е тежкото тегло.

Оптимално съчетание на врата от дърво в сауна и стъкло в шунка

Оптимално съчетание на врата от дърво в сауна и стъкло в шунка

Съвети за избор на врата от професионалистите

За да изберете правилно вратата за банята, първо трябва да решите вашите желания и финансови възможности.

Съвет! Най-оптимален и икономичен продукт ще бъде продукт от твърда липа.

Видът, цветът, стилът, разбира се, също са важни и такива моменти се договарят индивидуално с производителя. Можете да си купите готов дизайн, който се продава, или да кандидатствате за индивидуално производство в съответствие с вашите нужди и желания. Когато правите по поръчка, ще получите продукт, който перфектно ще се впише в отварянето и няма да е необходимо да работите допълнително, за да го компактирате (въпреки че подобна необходимост може да не възникне дори при закупуване на завършена врата).

Спомнете си за безопасността!

  1. Необходимо е да изберете правилния аксесоари, тъй като по време на работа на банята копчето на вратата се нагрява. Ако е от нагрят материал, рискувате да се изгорите, така че използвайте дръжки за врати в баня от метал или камък е строго забранена.
  2. Важно е, че дизайнът е възможно най-устойчив на пламъци. Можете да го лекува със специални структури, които в допълнение към удължаване експлоатационния срок на помощта да се повиши неговата устойчивост на високи температури и критерий vozgoraniyu.Danny е може би най-важното, защото това е престоя на безопасността на закрито като собственик и неговите гости.

Разбира се, изборът дървена врата за банята зависи от вкусовете, желания, нужди и финансови възможности на собственика, но не бива да забравяме най-важното - основната характеристика на продукта, е устойчив на високи температури и висока влажност. Направете правилния избор, а останалата част в банята ще бъде възможно най-удобна!

Парната баня е удоволствие: как да изберем подходящите дървени врати за баня?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1